Bebeği karnında ölen ve tekrar hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı!

KIZLAR BENDE KURTAJ OLDUM GECEN SENE ARALIK AYINDA 8.HAFTALIKKEN KAYBETTIM BEBEGIMI KURTAJDAN 6.AY SONRA DA TEKRAR HAMILE KALDIM SUAN 6AYLIK HAMILEYIM COK SUKUR

UMUDUNUZ KAYBETMEYIN ALLAH HAYIRLISINI VERSIN HERKESE HEPIMIZE OLMUYORSA VARDIR BIR SEBEBI BENCE HEP BOYLE DUSUNDUM NE OLURSA OLSUN ŞÜKRETTIM ALLAHA CUNKU HERSEYDE VARDIR BIR BILDIGI BIR HAYRI SIZDE BOYLE DUSUNUN DILERIM HERKESE RABBIM VERIN ISTEDIGINI :)

Ay ne varsa bu 8.haftada var.benim kaybimda o haftada oldu.Allah herkese banada saglikli omurlu sihatli rizkli iradeli evlatlar nasip eylesin
Amin

Merhaba hanımlar ben ocak annesi adayıydım 28. Haftamda mide bulantısı için acile gittim herşey normal çıktı kan değeri idrar ama ultrasyonda bebeğin kalbi atmıyordu ve doğum günüme iki gün vardı o an gerçekten yıkıldım kıyafetleri hala platformda duruyor alıp hemen burda paylaşmıştım 5 gün içinde alttan üsten serumla sancı aldım ve normal doğum ile 3 cm açılma olmasına rağmen mecbur doğurdum . Pazartesi 40 gün olucak mezarına götürecekler ilk defa içimde burukluk var korku var . Kendimi suçlamalarım çok fazla kendimi kusurlu görüyorum ya bidaha öyle olursa falan diyorum hiçbir sebep bulunmadı ve çok güzeldi meleğim aklımdan gitmiyor yüzü elleri ... Kanamalarım bitince kontrole gideceğim ne gibi araştırmalar ve tahliller yaptırmalıyım sizce

Canim aslinda doktorun seni en dogru sekilde yonlendirir.bebek buyuk oldugu icin muhtemelen onun uzerinde arastirma yapilir.ama bebegin kesilip bicilmesini istemeyebilirsin.herkesin durumu farkli biz ne desek yanlis olur.Allah bidaha yasatmaz insallah.o ruhunun acisi hemen gecmicek malesef.zaman zaman aglama nobetleri gelecek ama hepsi ancak bebegimiz kucagimiza gelince anca unutulcak.umudumu yitirmemeye calisiyorum bende.

Selam kızlar bende bebegimi kaybettim.8 haftalikken karnımda öldü.şöyle bi okudum da ne kadar çok kişi aynı şeyi yaşamış.Rabbim hepimize şifa mutlu günler nasip etsin.yuvalarimizi yavrusuz bırakmasın ınş.

Merhaba Arkadaşlar bende 22 ekimde 12 haftalıkken bebeğimin kalbi durması sonucu suni sancı yoluyla aldırmak zorunda kaldım bu gün tam bir 1 ay oldu 1 hafta sonra doktora kontole tekrar gitceğim bu arada hala adet olmadım sizce adetten sonramı gitmeliyim doktora birde yeniden hamile kalmak istiyorum ne gibi testler yaptırmalıyım yardımcı olursanız sevinirim ayrıca tüm bu acıları yaşıyan anne adaylarınada Allahtan sabır diliyor ve geçmiş olsun diyorum.

Canim adet suren biraz uzayabilir ve ilk adetin biraz fazla yada az olabilir.bu normal.ama gereginden fazla uzarsa doktora gitmelisin.melesa 4o-45 gun normal.onun disinda yeni gebelik icin vucudunu biraz dinlendir.sonucta rahim 3ay boyunca yoruldu.tabi yinede en dogrusunu doktorun bilir.gecmis olsun

Teşekkür ederim canım Çok şükür yarım saat önce adet oldum sanırım azda olsa lekelenmelerim başladı bundan sonrasını ne yapacam bilmiyorum doktora ne zaman gitmeliyim gidince omu beni yönlendircek tahliller ne olcak bakalım hayırlısı Allahtan ..

Valla ilk kaybinsa genelde hicbirsey yapmiyorlar.klasik standart kan tahlilleri yapiyorlar.yani genetik kromozomal olaylara girmiyorlar.benim ikinci kaybim.ona ragmen hicbirsey yapmadilar.ben kendi zorlamamla kanda pihtilasmaya baktirdim.baskada bisey yapmadilar.doktorun tatmin etmezse bir doktora daha gorun.insAllah rabbim kucaklarimizi bos birakmaz

Canımmm başın sağ olsun. Ben de bebeğimi 36 haftalık hamileyken 8 Eylül'de kaybettim. Kalbi durmuştu oğlumun hiç sebepsiz Normal doğum olmadı bende, sezaryenle doğdu oğlum. Biz genetik test yaptırmıştık oğluma ama hiç bir problem çıkmadı. Zaten bebeğimin ölüm sebebine de "Sebepsiz bebek ölümü" tanısı konuldu. Doktorum kan pıhtılaşması olabilir belki dedi, ilerleyen haftalarda da olabiliyormuş. Kromozom testi ve kan pıhtılaşmasıyla ilgili testleri yaptırdım ben Eğitim ve Araştırma Hastanesinde. Sağ olsun oradaki doktor ilk kaybım olmasına rağmen doktorumun istediği tüm testleri onayladı. Normalde özelde 2000 TL civarı tutuyordu testler. Devlet normalde 3 kayıptan sonra yapıyormuş bu testleri. Devletten yaptıramasaydım özelde yaptıracaktım ben de.

İlk zamanlarda ben de kendimi suçladım sürekli. Ben anneyim bebeğimin kötü durumda olduğunu nasıl hissedemedim diye kendi kendimi yedim. Gece yatarken hareket etmişti oğlum, sabah da kontrolümüz vardı. Doktor da zaten öleli daha 12 saat bile olmamış dedi. Hayat böyle işte, bir an varız bir an yok... Kendini sakın suçlama. Rabbim bebeklerimize o kadar ömür yazmış. Bizim elimizden hiç bir şey gelemezdi. O kadar aciziz ki... Rabbim bebeklerimizi melek olarak yaratmış ve bizleri de o meleklerin annesi olarak seçmiş. Aslında o kadar şanslıyız ki... Ama işte acıdan kalbimize laf geçiremiyoruz. Yaklaşık 3 ay olacak hala ağlama krizleri geçiriyorum. Psikolojik destek almaya başladım. Bakalım inşallah iyi gelir...

Bu yazıyı okuduktan sonra içim biraz daha rahatlamıştı, belki sana da iyi gelir...

BEBEĞİ DOĞUMDA ÖLEN BİR ANNENİN BEBEĞİ BİR
GÜN RÜYASINA GİRER VE ANNESİNE BUNLARI
SÖYLER ...
Merhaba anneciğim...oluşumuma ,gelişimime ve gidişime
karar veren cenabı allah beni ve arkadaşlarımı
cennet bahçelerinde yaşatıyor. Ben de arkadaşlarım da en güzel cennet elbiselerini giyor en güzel
nimetlerden tadıyoruz sadece anne sütünün......
Tadını bilmiyoruz. Burada huriler var beni ve
arkadaşlarımı çok seviyorlar hatta hep bizi
emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi,sizleri
bekliyoruz sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu söylüyorlar. Ben seni, senin karnımda
varlığımı öğrendiğin andan sonraki gibi yeterince
tanımadan bilmeden çok ama çok seviyorum
sadece özlemiyorum çünkü hüzne ya da acıya
sebep olacak hiçbir şeyi hissettirmiyor rabbimiz.
Hem dünyada nefes alıp veren ya da dünyaya gelemeden anne rahminin içinde ruhu buraya
alınan hiçbir arkadaşımız acının ne olduğunu
bilmiyor nasıl rahminize düşerken acı çekmediysek
buralara çağrılırken de acı çekmedik aksine
buralara gelmek için hepimiz çok istekliydik bu
isteği yine allah vermişti. Hem acı ya günahlara kefaret olsun diye ya da kişinin makamı yükselsin
diye çektirilirmiş ama anneciğim bizim hiç
günahımız olmadı hani vildan deniyor ya bize yani
cennet çocukları bizim makama da ihtiyacımız yok
ki.hz.ibrahim sizi anlatıyor bize dünyada
doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bi şey bu,ve ekliyor''size öğreteceklerimi kıyamet
koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi almadan
hiç biriniz cennete girmeyin.çünkü onlar sizler
yanlarından alınınca çok üzüldüler onları o kutlu
günde sevindirin..''.anneciğim üzüntünün ne
olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize göre iyi bir şey olmamalı,ben şanslı bir bebeğim ve sen
de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden
varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi
herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum
ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde
kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl
geldiini hissetmeyeceksin yine ben sana ortalığın
kavrulduğu o sıcak günde cennetten buz gibi sular
getiricem ve rabbime ayrılığımla üzülen anne ve
babamı müsade et bugün sevindireyim diyeceğim
ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen allah, bizi en büyük sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve
şefketinin en küçük zerresini veren allah tebessüm
ederek ne yapmak istediğimi soracak ben de senin
ellerinden tutup cennete getiricem, sizin için burada
hazırlıklar yapıyor hz. Ibrahimin her söylediğini
aklıma kazıyorum.biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana çok özenecek çünkü ebedi
hayatınızda ebeden hanenizi şenlendirecek ve hiç
büyümeyecek olan bir yavrun var ben varım...sen
şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma
özenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene
daha sevimli olcaklar sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak ya da başka problemlemler daha da
büyüdüklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri
istedikleri gibi vakit geçiremeyecek anneleri belki
annelerini çok üzecek onlar kötü şeyler yapacaklar
ya da başkalarının kötülüklerinden etkilenecekler
ama ben hiç büyümeyeceğim seni hiiiiiç üzmeyeceğim.anneciğim benim olduğum yer çok
güzel lütfen benim için üzülme hem kendini
suçluyormuşsun bana olanlar için halbuki benim
varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret
var o bizim için her zaman iyi olanı seçer ama bazı
şeyler görünürde o an için iyidir bazı şeyler o an için kötü ancak sonrası için o an göremediğimiz
akıbeti için iyidir.anneciğim bizim ayrılığımızda
böyle inan sonradan anlayacaksın ikimizin de
seçilmiş olduğunu,anne benim için sahip olduğun
her şeyi düşünmeden feda edebileceğini biliyorum
bana olanlar senin suçun değildi hem sen benim annemsin allahın kulusun senin de benim de asıl
sahibimiz o ,sen onun sana verdiği şefkat ve
sevgiyle bağlısın bana inan ki o ikimize de
zulmetmedi sadece sabret lütfen isyan etme ve
lütfen gücünü aşan şeyler için kendini suçlama ben
seni tanıyor, biliyorum mahşer günü milyonlarca insan içinde seni bulacam ve seni kendimle cennete
getirene kadar ağlayıp feryad edeceğim.senden
isteğim işimi zorlaştırmam büyük günahlardan
uzak durman ve farz olanları yerine getirmen
çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip
olursanız ben de üzülücem ...yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen
bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi
aşan günahlardan uzak dur olur mu? hastaneden
eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi
aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki
evime sizsiz dönmek istemiyorum...şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de
kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki
gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve
lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en
hayırlısı en iyisi buydu.allah sana ve bana
zulmetmedi anneciğim...

merhaba arkadaslar; bu forumdan deneyimlerden oyle faydalanıyorum ki.umarim hepimiz bu zor gunleri gecirir anneligi tadarız
ben de 4 gun once bebegin kalp seslerini duymak icin gittigimiz hastahenede missed abortion nedeniyle kurtaj olmak zorunda kaldım. doktorum cenk askalli bursada. ilk hamileliğimdi ve 39 yasındayım. bebek bizim icin suprizdi hazırlıksız yakalanmıstım, henuz evlendik ,sigara kullanan, isim nedeniyle cok seyahat eden biriyim.kontrol altında ilacla tuttugum sekerim de var.nerdeyse hersey var digmi( bebegi ogrenir ogrenmez dikkat ettim ama sonuc 9. haftada missed abortion oldu. nedense bizim yasadıgımız uzuntu ve şoka ragmen doktor ilk bebelikteki bu durum icin olagan davrandı.acıklama da yapmadı özel olarak nedenlerine dair.biz yine de otopsi istedik

hep 2. dusukten sonra test yaptıklarını soyluyor doktor da ama kurtajım da cok zor gecti hastanede bir gece kalmak zorunda kaldım.ben pıhtılaşma testini de yaptırmak istiyorum;
aranızda bunu yaptıran var mı
nerede yapılıyor 2. dıusuk sart mı. zor ve pahalı bir test mi

Ben pıhtılaşma testini yaptırdım. Özelde yaklaşık 2000 tl civarı. Ama Eğitim ve Araştırma Hastaneleri yapıyor. Devlet normalde 3 kayiptan sonra karşılıyor bu testi ama iyi kalpli bir doktora denk gelirseniz ister testleri. Sadece 6-7 tüp kan veriyorsunuz. Ama sonuçlar yaklaşık bir ay sonra çıkıyor.

cevap verdigin icin cok tesekkur ederim:)
cok aydınlatıcı oldu

canım cok gecmıs olsun bende senın gıbı 9.ncu hafta kalp atısını duymak ıcın gıttım ama kalbı durmustu=((kurtaj oldum ilk bebegımdı ona ragmen yaptırdım pıhtılasma testını ve sonuc pıhtılasma cıktı..üniverste hastanesıne gıt ve 2 kez düşük yaptını söyle o zman yapıyorlar testı.

Hepinize geçmiş olsun bende bugün tam bir hafta oldu kurtaj olalı geçen hafta perşembe o kötü günü yasadim 8 haftalık Bebeğimi kalbi durmuş 6+4 haftada kalmış kaybettim içim yandı ama kaldırdım ve benimde ilk kurtajim çok moralin bozuk neden oldu diye her sn dusunuyorum.bugün doktoruna gidicem patoloji sonucunda çıkacak bugün inşallah herşey temiz çıkar.bende hemen sonrası kanpihtilasma testi yaptıracağım.bu test arkadaşlar hamilelik değerleri sifirlanincami yapılıyor yoksa hemen yaptirabilirmiyim

canım patolojıde hıc bısey cıkmıyor.testlerı kürtajdan 45 gun sonra yaptırcaksın demıstı doktorum

canım patolojıde hıc bısey cıkmıyor.testlerı kürtajdan 45 gun sonra yaptırcaksın demıstı doktorum
Demek o kadar sure lazım off ben herşey hemen olsun istiyorum nasıl vakit geçecek aman .sizin kurtaj olalı ne kadar oldu ve bu süreçten sonra ne yapacaksiniz

Demek o kadar sure lazım off ben herşey hemen olsun istiyorum nasıl vakit geçecek aman .sizin kurtaj olalı ne kadar oldu ve bu süreçten sonra ne yapacaksiniz
canım ben 15 temmuzda kurtaj oldum.3 ay bebek yok dedı doktor.3 ay bekledım bu arada testlerımı yaptırdım gecen ay adetıme az kala korunmayı bıraktım olmadı zaten.bu ay yıne korunmadım adet tarıhım 29 kasım beklıyorum=(

Ben çıkıyorum kahvaltı yapacağım.sonra hazırlanıp doktor kontrolüne gideceğim gorusuruz gelince .hep haberleselim arkadaşlar lütfen burayı sessiz birakmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…