bebegi kendime nasil alistirabilirim?

Annesinden yeni ayrılmış küçücük bir çocuk. Annesine özlem duyuyor. Ona ihtiyacı var. Zamanla size de yeni hayatına alışacak.

Mutlaka bi çocuk psikoloğuna gidin sizi daha düzgün yönlendirir mümkün olduğunca sakin kalın Allah hepinizin yardımcısı olsun alışır ama korkmayın biraz zaman verin hatta öyle bir alışır ki annesi geldiğinde istemez bile

Dogdugunda bir kere gordum... Hollandada oturuyorlardi... Kadin memleketi polonya dondu geri... Kardesim bizim sehire geldi belcikaya bosanma durumundan

Zavalli bebek. Cok cok hassas bir konu. En ufak bir hata uzun süre kalacak bir psikolojik soruna yol acabilir bu sefer de o sorunla ugrasir uzulursunuz. Keske imkan varsa bir psikologdan yardim alsaniz. Ona herseyi rahatca anlatabilir her kucuk detayda bile nasil davranacaginizi soyleyerek yardim edebilir bence. Hem siz çok rahat edersiniz hem de cocuk daha az aci ceker.

eğlenceli zaman geçirmeyi deneyin o şimdi annesini özler siz ona halası olarak davranın annesi yerine geçtiğinizi düşünecektir bunu düşündürmemeye çalışın

Dogdugunda bir kere gordum... Hollandada oturuyorlardi... Kadin memleketi polonya dondu geri... Kardesim bizim sehire geldi belcikaya bosanma durumundan
Anladım canım; çünkü çok bariz bi şekilde yabancılık sezinledim ben de, yani sizden de yana çocuktan da yana. Allah razı olsun sizden...

Anneden ayrilmis onu ariyor.yabancilik olayi degil anne ozlemi bu
oky bunu dışında sormuştum, bu tabi ki var; ancak sürekli gördüğü bir çocuk olsa çocuk bu kadar yabancılık çekmezdi. Ki tahminim doğruymuş çocuk halasını bir defa görmüş bu güne kadar, yani direk çocuk yabancı olduğu birinin yanında kalınca bu kadar gerilmiş .. (anne yokluğu dışında)

Benimde oğlum 2 yaşında eşimde bende ölürüz onun için o uyurken bile uyanmasını bekleyemiyoruz bunlar nasıl anne ben oğlumsuz hayat düşünemiyorum.Bir tanıdık vardı oğlunu balkonda bırakmış sana çikolata alcam diye.Bırakıp sevgilisine kaçmış onun çocuklarına annelik yapmaya çocuk 3 yaşında o gece uyutamamışlar annem çikolata getirecek diye yazarken ğlıyorum ne insanlar var

Bu nasıl bir anneymiş böyle yazık yavrucağa tam anne çocuğu,kücüçük daha.

şu an bu tepkisi, annesini araması çok doğal.. yemez, uyumaz, sinirlenir..
ben anneme 2 saat bırakıp işe gidiyorum kızım yemiyor, uyumuyor ben gelene kadar..
4 gün olmuş 3 yaşında çocuk için çok uzun..
siz hiç zorlamayın bence sadece mutlu olması önemli şu an..
oyun oynayın.. kendini güvende hissetsin.. sevdiği şeyler yapın..
siz sakin mutlu görününce o da size ayak uydurur..
annesi ile ilgili sorulara nasıl cvp verirsiniz hiç bilemiyorum çok zor..
umarım annesi sakin kafa ile düşünüp sinirini atar ve yanlışını farkeder..

Bir tanıdığınız psikologa filan da danşın bence mümkünse nasıl yaklaşacağınıza dair size yardımcı olması için.
En kötü mail atın netten bir psikoloğun mailine filan kimse duyarsız kalmaz sanırım..

Pedegog yardimi almam sart... Sabah 8de kalktik... Kahvalti yapmadi... Ama kaldirmadim yer diye... Ben birseylerle ugrasirken tabaktan bir iki sey aldi... Benim gordugumu anlayinca tukurdu geri... Simdi oglen uykusu icin yatirdim...

Pedegog yardimi almam sart... Sabah 8de kalktik... Kahvalti yapmadi... Ama kaldirmadim yer diye... Ben birseylerle ugrasirken tabaktan bir iki sey aldi... Benim gordugumu anlayinca tukurdu geri... Simdi oglen uykusu icin yatirdim...
cok uzuldum.. pedagog iyi fikir bence de. yemek konusunda zorlamamakla iyi yapiyorsunuz, mutlaka acikinca yiyecektir, ortada birakin yiyecekleri ve takip etmiyor gibi yapin. sevdigi seyleri ogrenin abinizden, belki favori bi cizgi film karakteri vardir mesela ya da bir oyuncak. sabunlu sudan ufleyerek balon yapin sularla oynayin..kizimi istemedigi bakicilara alistirmak icin uyguladigim yontemler bunlar..

Ay nasıl sinir oldum yaaa. Yazık minicik çocuk. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın o anneyi.

daha kucucuk yavrucak benimde 2 kizim var uc yasinda ve iki yasinda
lutfen sabirli olun iyi bir halasiniz belli
anasi olmayanin babasi olmaz derler
baba calisiyor calismak zorunda ve siz varsiniz kucaginizi yureginizi actiniz
biraz sabirli olun size alisacaktir gezmeye gitti hemen gelmeyecek deyin annesini sorarsa
geldiginde ben sana soylerim diyim
saclarini oksayin bagriniza basin
anne degilsiniz diye soyluyorum haddimi asmak istemem
ama kizimi bagrima basip saclarini oksadigimda cok hosuna gidiyor

huyuna gitmeye bakın mesela elinden tutup brlkte oyuncak almaya gidin :) çocukları oyuncak cezbeder :) şeker çikolata vs bilimum şeyleri de alablrsnz ama onun seçmesine izin vern terchlerni kabul ettiğinizi farkettrn hoşuna gider bu çocukların :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…