- 22 Eylül 2014
- 519
- 683
- 78
- Konu Sahibi edaligeceler
-
Valla canim ,ilk getirdigi gun gitikten sonraKardesinize saglam bir firca cekin bence. Bebek zaten annesiz, bir de babasiz mi olsun ? Bari kardesiniz aklini basina alsin.
Bunu yapmak istemiyorumBence kendine alıltırma yinede annesine teslim etmeye calışın ,annesinin onu kabul edip sevmesine calışın ,o evladı büyütüp sahiplendipinde o anne gelip almak isteyebilir ,hayat bu hersey olur.
Annesinin ailesine ulaşmaya calışın bence birde
Cok cok tesekkurlerHer çocuk farklı tabi ama genelde kendi kendilerine yiyebilecekleri ufak yiyecekleri daha çok seviyor çocuklar, bebek havuçlar, çengelköy salatalıkları, meyve dilimleri, belki arada patates kızartması, minik sarma börekler kendi kendine oyalanırken (Resim, tv vs) bunları hazırlayıp yanına bırakırsanız atıştırır belki. Olmadı oyuncaklı, figürlü tabaklar hazırlamayı deneyin.
Tavır olarak ise mümkün oldukça neşeli, oyuncu bir tavır takınmaya çalışın, yanında ağlamamaya, depresif durmamaya çalışın. Beraber hayvan sevmek, toprakla oynamak, ağaçtan birşeyler toplamak, kuyudan su çekmek gibi daha önce yapmadığı onu heyecanlandıracak birşeyler yapmayı deneyin. Aslında yaşı küçük olduğu için işiniz kolay hayat deneyimleri az olduğundan herşeye heyecanla yaklaşıyorlar, biraz oyuncu bir tavırla makineye çamaşır atmayı bile eğlenceli bir aktivite haline getirebilirsiniz. Fışfış kayıkçı, bir keserim var, alacaböcek gibi şarkılı-fiziksel çocuk oyunlarını da seviyorlar genelde.
Amin,su dunyada en cok canimi yakan seyiy
annesi olmayanin babasi olmaz iste
ama siz varsiniz artik gozyaslarimi tutamadim bu son yazdiginizdaki kararliligi gorunce
bu yuzden hayatinizdaki degisikliklerin önemi olmayacak inanin bana
sadece bu surecte tecrubeniz artana kadar bir bag olusturana kadar biraz sinirleriniz bozulacak (uyku duzen degisikligi, yemek, yorgunluk, sorumluluk)
biraz daha sabir ve kararlilik hersey yoluna gidecek
imkanlariniz varsa destek alin
ve arkadasin dedigi gibide gercekten Allah sizden razi olsun..
sorunlu ebeveynlerin elinde kalmis cocuklarin önüne hep sizler gibi halalar koruyucu melekler cikarsin
Ben sizin yeğeniniz için çok iyi bir ebeveyn olacağınızdan eminim.Size biraz acik olmak,icimi acmak istiyorum..cok yakin geldiniz bana...
Simdiden hakkinizi helal edin...
Oncelikle esim de bende allahim nasip ederse hep bakmak istiyoruz...imkanimizda var... Calismiyorum da...
Kac gundur morelim hic iyi degil
Buyuk bir sorumlulugun altina girdim
Kalkmam lazim...
Oglen 12 den once kalkmayan ben
Sabahin korunde dikiliyorum ayaga onunla birlikte... Acuktigim da bi tost yapip yiyen ben uc ogun eksiksiz yemek hazirliyorum ona... Benim de hayatim cok degisti...
Birde ustune bebis cok agresif olunca(normal olarak)oturup agliyorum onunla birlikte...
Annesini dakika da bir soruyor ve verdigim cevapla tatmin olmayip tekrar soruyor... Onu biraktigini,donmeyecegini bildigim icin uzulup sinirleniyorum... Oda fark ediyor kizgin bir sekilde soruyor artik...
Birazdan uyandirip ,parka goturecem
Yasadigimiz köyu gezdiricem...insallah hosuna gider...
Bu bebisin poposunda iki tane sigara izi var...annesi tarafindan... Dovuluyormusta...
Bosanmalari bu sebeblerden...
Cok kotuyum...
Cok tesekkur ederimBen sizin yeğeniniz için çok iyi bir ebeveyn olacağınızdan eminim.
Çok güzel bir insansınız.
Umarım eşinizle sorun olmaz ilerde.
Başlarda muhakkak çok yorulacaksınız.
Ama sevginiz tüm zorlukları yenmemize yardımcı olacaktır.
Birlikte hamur oynayıp boyama yapabilirsiniz .yaşına göre puzzle lar alabilirsiniz . Oyunla renkleri,sayıları öğretebilşrsiniz.
Allah yardımcınız olsun inşallah.
Sanmiyorum ama bilgim yokBirseyi merak ettim. Yazdiniz mi gormedim ama cocuga yapilan iskencelerle ilgili uasal bir islem yapildi mi?
Cok tesekkur ederim ... Istemez gibime geliyor ama bilemem tabi ... Esimle konusup ,neyapabiliriz diye bilgi almaliyim gerekli kurumdan en kisa surede...sabir ve sevgiyle alistirabilirsin, oyunlarla ilgisini cekebilirsin, resim, boyama gibi, beraber cizgifilm izleyebilirsiniz, kucagina alirsin, sirtini veya saclarini oksarsin, kucaginda uyut, yada yaninda uyansin.. yemek yaparken yardim iste mesala, beraber yemek yapin.. parka gidin, oyuncakciya gidin, Luna park varsa oraya gidin, bence simsicak bir insana hic bir cocuk soguk veya kayitsiz kalamaz..
peki kadin ileride cocugu ister mi sence? olur mu olur.. birakip giden ileride cocugun ruh halini düsünmeden, gelip almakta isteyebilir tam bir ortama alismisken.. Allah yardimcisi olsun o yavrunun.. tabiki seninde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?