bebegi kendime nasil alistirabilirim?

Cok sagolun bu bilgiler cok isime yariyor...
Bu sabah birlikte kahvalti yaptik ilk defa
Ve benim agzima zeytin verdi...
Dun gece ortamizda uyuttuk esimle...
Simdi ogle uykusunda... Kalktiktan sonrada planlarim var...

Ayy yerim ya ikinizde çok şekersiniz,sen zaten mükemmel bir insansın herkes yapamaz yaptıklarını.Bence madem annesi-babası istemiyor,konuşun ve nüfusunuza aldırın yeğeninizi.

çok güzel gelişmeler...her çocuk sevgiye ilgiye muhtaçtır,sorunlu ailede büyümüş olanlarsa daha fazla...bence ona karşı sevginizle kazanacaksınız onu..sarılıp uyuyun ne güzel,güven yaratır çocukta...
ayrıca devamlı da program yapmanıza da gerek yok,çocuklar bazen sadece evde başbaşa olmayı severler..illa aktivite yapmanıza da gerek kalmaz..oğlum bazen evde kalalım çıkmayalım oturalım der..
ama lütfen resmi prosedürleri ihmal etmeyin..bir süre sonra anne ya da babası sizden almak isteyebilir..çocuk için 2.güven kaybı çok kötü olur..
ayrıca bu konuya yazın lütfen,zaman geçse de gelişmeleri..

Tavsiyede bulunamam ama ALLAH razı olsun sizden..
Çocuğa bakıyorsunuz, ilgileniyorsunuz..
Eminim sevginiz o çocugu size bağlayacaktır..

Ne kadar çocuk istemesem de hayatımda 3 yaşındaki bebeğini istemeyen anneyi okuyunca burnum sızladı kıyamam ya Allah o anne müsvettesini bildiği gibi yapsın

Kardesime ulasamiyorum,biraktigi gunden beri...ben de nufusuma kayit ettirmek istiyorum... Bunu annesine bildirmem gerek mi acaba? Kimin uzerine velayeti onu bile bilmiyorum...

Valla canim ,ilk getirdigi gun gitikten sonra
Cocuk icin unuttugum biseyi sormak icin aradim... Sen hep boyle ariyacaksan isimiz var... Dedi...sen dusun gerisini... Istemiyorum onu da...

Bir kac arkadas zaten belirtmis ama ben yine de yazayim.Benim aklima annenin bir süre sonra yani cocuk size siz cocuga alistiktan sonra cocugu almak istiyecegi geliyor.Bunu da tehdit ve santaj yoluyla yapabilir diye düsünüyorum.O potansiyel var gibi.Bütün bunlari yaparken de tek amaci para olabilir.

O yüzden lütfen dikkatli olun .Gerekli yerlere müracatinizi yapin cocvugun fiziksel ve psikolojik siddete maruz kaldigini belgeleyin.Pedagoga gitmenizde bu acidan cok gerekli ve önemli diye düsünüyorum.Ilerde bir problem olursa bunu en azindan belgeleme olanaginiz olur.

Cok üzüldüm cocugun haline.Ama yavas yavas isiniyor size.Bunu duymak güzel.
Umarim sizin de kücügün de sansi acik olur.

Sevgilerle....

Kardesime ulasamiyorum,biraktigi gunden beri...ben de nufusuma kayit ettirmek istiyorum... Bunu annesine bildirmem gerek mi acaba? Kimin uzerine velayeti onu bile bilmiyorum...
o zaman önce kardeşinize mesaj atın..seni çocuğunla ilgil son kez rahatsız ediyorum..nüfusuma almak istiyorum,gerekli bilgileri ver bir daha aramam sormam diyin..sanırım yardımcı olacaktır..velayetinin kimde olduğunu sorun..
sonra avukata gidin..ve gerekli prossedürleri öğrenin..mutlaka evrak vs isteycektir..avukatın tavsieylerine göre hareket edersiniz..bir de belçikadasınız..hukuk sistemi farklıdır mutlaka.en doğrusu avukattan yardım almak..

Yapacağınız şeyler o kadar basit ki, yalnızca kendi içinde zor. Öncelikle siz o çocuğu istiyorsunuz, belli. Hayatınızı bayağı bir değiştirmişsiniz, görünen o ki birbirinizin nasibi gibisiniz. Annesinden zaten hayır yok, babası desen ondan da hayırsız. Ben ilk başta, kadının "benim öyle bir hayatım olmadı" tepkisinden ötürü kardeşinizi suçlu görmüştüm. Kim bilir o evde neler yaşandı, kim, kimlere neler yaşattı ve o çocuk kimden kaynaklı o şekilde zarar gördü? Nüfusunuza aldırmak istiyorsanız aldırın. Sadece, her şeyi doğru zamanlarda yapmaya çalışın. Çocuk ile açık açık konuşun. Özgür ama söz dinleyen bir evlat olsun. Yapacağınızı yapın. Belki bir ara kreşe verirsiniz. Bir şeyleri bilsin. Kendisine acı çektiren bir anneyi isteyen, birisine bağlı olma ihtiyacı güden bir bebek bu neticesinde. Ama emin olun çocuklar sandığınız kadar bilgisiz ve bilinçsiz değil. Ona durumu anlatın, bilsin, zamanla da, erken vakitte bu durumu kabullensin, kendi yolunuza bakmaya çalışın.

Kesinlikle bir pedagogdan yardım alın.
3 yaş söyleneni anlayacak bir yaş. Daha küçük olsa idare edilir daha çabuk alışabilirdi. Ama şu anda eğer sorduğu sorulara onun seviyesine inip cevap veremezseniz tatmin olmaz. Size de ileride tepkili olur.

Çocuklar ortama çabuk adapte olurlar yeter ki doğru hareket edebilin.

Kıyamam ona ya kafasında o kadar çok soru var ki. Annesini soruyor ama altında bir sürü sebep var. "Beni sevmiyorlar o yüzden buraya bıraktılar" diye bile düşünüyor. Ne acı ki bu doğru. Bunu ona hissettirmeyin.
Sorularına sabırla cevap verin. Bunun için de pedagoglara sorup öğrenin.

Babasına şu anda daha çok ihtiyacı var. Abinizi zorlayın. Geç saatte bile gelse uykudan önce görmesi, babasının ona masal okuması şart. Yoksa hayatında kocaman bir boşluk olacak. Kendimden biliyorum.

Dışarıda ki eğlence, yemek yedirmek tabi ki çok önemli ama önce psikolojik açlığını giderin.

Gerçekten zor bir durum. Mutlaka size alışacaktır sonuçta onun kanından olan bir insansınız..Ama şu an onun sorularına nasıl cevap vermek gerekir inanın bilmiyorum.Bence kesinlikle bir uzmanla görüşmelisiniz .Özellikle annem nerde sorusunu nasıl cevaplamanız gerekir.

Babasının umursamazlığını ve çocuğu başından atma çabasını yorumları tamamen okuyunca anladım. Eşiniz o babadan çok daha iyi ebeveyn olacak.
Görüşeceğiniz avukat yeterli bilgi verir zaten.
İnşallah birbirinize bir an önce alışırsınız.

Vakit ayirip okudugunuz icin cok tesekkurler oncelikle...
Aksam esimle konusucaz,gerekli yerlere gidicez... Hic bir bilgim yok cunki...
Insallah bir engel cikmaz alabiliriz ustumuze...

Annesini sordugun da cevap vermiyorum artik. Hemen ilgisini baska yone cekiyorum... Aa bak burda ne var,gibi...
Annesini asla kotulemedim de...
Kardesim de adam degildir,kim bilir neler yasadilar,yasadi...ama hic bir sey evladini birakmaya deger mi bilmiyorum... Anne olmamama ragmen... Ve bebegine yaptigi iskenceyi de ,kari koca arasinda yasanilan seylere karsilik,yapmasina anlam veremem hic bir zaman... Ve belki de dogru bir secim yapti kendine gore... Bebegim bende kalirsa ona daha cok zarar verebilirim dedi,belki... Bilemiyorum icini,dusunduklerini...tahmin yurutuyorum...Poposunda sigara sondurmus biri daha kotu seyler yapabilirdi...

Oy ben o yavruya çok üzüldüm nasıl vicdandır bu allahım sen merhamet wer içine o kadının yavrusuna sahip çıksın inşallah. Hiç bir yavru annesiz olmayı haketmiyor..
Sizin işiniz de zor ne kadar da aynı kandan olsanızda adı üstünde emanet size..
Bence sevmediği şeyler için çok ısrar etmeyin, sevdiği şeyleri yapaya çalışın.
Belki kreşe verirsiniz, arkadaş ortamı biraz iyi gelebilir..

Neeeeeeeeeyyyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…