- 22 Eylül 2014
- 519
- 683
- 78
- Konu Sahibi edaligeceler
-
Cok sagolun bu bilgiler cok isime yariyor...merhaba,öncelikle aldığınız sorumluluk çok büyük ve sizi kutlarım böyle birşey yaptığınız için..eşiniz için de büyük bir durum bu,kabul etmesi çok güzel..sanırım eşiniz yabancı,türkler pek sıcak bakmazlar ya bu durumlara..
oğlum 4 yaşında..o yüzden belki yardımcı olabiilrim size alışması konusunda..
3 yaş çok sıkıntılı bir yaş aslında her çocuk için. sendrom zamanları ve kendilerini birey oalrka görüp,kabul ettirmeye çalıştıkları bir zaman.."ben" duygusu çok fazla..hepimizin çocuğunda bunca sıkıntı yaşanmışken ,sorunlu bir ailede şiddet görerek büyümüş bir çouck için herşey daha da zor. üstelik anne babasından da ayrı şu anda..
ben her daim çocuklara açık olmak taraftarıyım..ancka bu çok hassas bir konu.yani annesinin artık gelemyeceğini söylemek mi doğru emin değilim..bunu bence öncelikle bir uzmanla görüşmelisiniz..yani artık sizinle yaşaycağını bilmesi gerekir..ama nasıl söylenmesi konusu çok önemli..bunu için ne yorum yapsak doğru olmaz sanırım..
size alışması için de yapacağınız ilk şey bu konuyu çözmek bana göre..yania rtık sizinle yaşayacağını bilirse alışması daha kolay olur gibi geliyor.
sevdikleri aktivitelere gelince.her çocuk farklı şeyleri sever.çocuğu tanımaya başladıkça siz de göreceksinizdir.ama her çocuk sevilmek ister önce.değer gördüğünü bilmek..ona sevdiğinizi söyleyin ve sarılmaktan ,dokunmaktan çekinmeyin..hatta sık sık yapın..
mesela mutfakta beraber vakit geçirin.pasta yapın..hamur yapın..bayılırlar bu işlere..oğlum tazgaha oturur..hamurla oynar..yumurta çırpar..pasta bişeye benzemez mutrfak dağılır ama çok eğleniriz..
kesme yağıştırma işlerini çok sever .renki kağıtlar kırtasiye malzemeleri alabilrsiniz..
çocuk dergileri severler..
arabalar,pahalı olmasına da gerek yok basit şeyler seviyorlar..
oyun hamurları..
bu arada resmi olarak da bilgi alın bana göre,çocuk size alışmışken anne sizden almasın çocuğu tekrar..
Ayy yerim ya ikinizde çok şekersiniz,sen zaten mükemmel bir insansın herkes yapamaz yaptıklarını.Bence madem annesi-babası istemiyor,konuşun ve nüfusunuza aldırın yeğeninizi.Cok sagolun bu bilgiler cok isime yariyor...
Bu sabah birlikte kahvalti yaptik ilk defa
Ve benim agzima zeytin verdi...
Dun gece ortamizda uyuttuk esimle...
Simdi ogle uykusunda... Kalktiktan sonrada planlarim var...
çok güzel gelişmeler...her çocuk sevgiye ilgiye muhtaçtır,sorunlu ailede büyümüş olanlarsa daha fazla...bence ona karşı sevginizle kazanacaksınız onu..sarılıp uyuyun ne güzel,güven yaratır çocukta...Cok sagolun bu bilgiler cok isime yariyor...
Bu sabah birlikte kahvalti yaptik ilk defa
Ve benim agzima zeytin verdi...
Dun gece ortamizda uyuttuk esimle...
Simdi ogle uykusunda... Kalktiktan sonrada planlarim var...
Kardesime ulasamiyorum,biraktigi gunden beri...ben de nufusuma kayit ettirmek istiyorum... Bunu annesine bildirmem gerek mi acaba? Kimin uzerine velayeti onu bile bilmiyorum...çok güzel gelişmeler...her çocuk sevgiye ilgiye muhtaçtır,sorunlu ailede büyümüş olanlarsa daha fazla...bence ona karşı sevginizle kazanacaksınız onu..sarılıp uyuyun ne güzel,güven yaratır çocukta...
ayrıca devamlı da program yapmanıza da gerek yok,çocuklar bazen sadece evde başbaşa olmayı severler..illa aktivite yapmanıza da gerek kalmaz..oğlum bazen evde kalalım çıkmayalım oturalım der..
ama lütfen resmi prosedürleri ihmal etmeyin..bir süre sonra anne ya da babası sizden almak isteyebilir..çocuk için 2.güven kaybı çok kötü olur..
ayrıca bu konuya yazın lütfen,zaman geçse de gelişmeleri..
InsallahTavsiyede bulunamam ama ALLAH razı olsun sizden..
Çocuğa bakıyorsunuz, ilgileniyorsunuz..
Eminim sevginiz o çocugu size bağlayacaktır..
Cok tesekkurler..nufusuma aldiricam en kisa suredeAyy yerim ya ikinizde çok şekersiniz,sen zaten mükemmel bir insansın herkes yapamaz yaptıklarını.Bence madem annesi-babası istemiyor,konuşun ve nüfusunuza aldırın yeğeninizi.
Valla canim ,ilk getirdigi gun gitikten sonra
Cocuk icin unuttugum biseyi sormak icin aradim... Sen hep boyle ariyacaksan isimiz var... Dedi...sen dusun gerisini... Istemiyorum onu da...
o zaman önce kardeşinize mesaj atın..seni çocuğunla ilgil son kez rahatsız ediyorum..nüfusuma almak istiyorum,gerekli bilgileri ver bir daha aramam sormam diyin..sanırım yardımcı olacaktır..velayetinin kimde olduğunu sorun..Kardesime ulasamiyorum,biraktigi gunden beri...ben de nufusuma kayit ettirmek istiyorum... Bunu annesine bildirmem gerek mi acaba? Kimin uzerine velayeti onu bile bilmiyorum...
Vakit ayirip okudugunuz icin cok tesekkurler oncelikle...Babasının umursamazlığını ve çocuğu başından atma çabasını yorumları tamamen okuyunca anladım. Eşiniz o babadan çok daha iyi ebeveyn olacak.
Görüşeceğiniz avukat yeterli bilgi verir zaten.
İnşallah birbirinize bir an önce alışırsınız.
Annesini sordugun da cevap vermiyorum artik. Hemen ilgisini baska yone cekiyorum... Aa bak burda ne var,gibi...Gerçekten zor bir durum. Mutlaka size alışacaktır sonuçta onun kanından olan bir insansınız..Ama şu an onun sorularına nasıl cevap vermek gerekir inanın bilmiyorum.Bence kesinlikle bir uzmanla görüşmelisiniz .Özellikle annem nerde sorusunu nasıl cevaplamanız gerekir.
Oy ben o yavruya çok üzüldüm nasıl vicdandır bu allahım sen merhamet wer içine o kadının yavrusuna sahip çıksın inşallah. Hiç bir yavru annesiz olmayı haketmiyor..Kardesim ve esi bosandilar...3yasinda cocuklari var... Kadin cocugu kesinlikle istemiyor...
Kardesim de sabah 8 aksam 10 bir calisma saati var ve mumkun degil bakmasi... Bakiciya sicak bakmiyor cunku sabahtan aksama tanimadigin birine cocugu emanet etmek cesaret...
Total de ben de kaliyor yegenim 4 gun bugun oldu...
Ama hep annesini soruyor
Onu istiyor...
Yemek yemiyor ben verirsem
Ancak zorluyorum,ozaman da iyice soguyor benden...
Annesini tek bir kez aradim
Ne yaparsan yap benim bir cocugum yok,benim oyle bir hayatim olmadi diyor...
Ben nasil sevdirebirim kendimi?
NeeeeeeeeeyyyyyAnnesini sordugun da cevap vermiyorum artik. Hemen ilgisini baska yone cekiyorum... Aa bak burda ne var,gibi...
Annesini asla kotulemedim de...
Kardesim de adam degildir,kim bilir neler yasadilar,yasadi...ama hic bir sey evladini birakmaya deger mi bilmiyorum... Anne olmamama ragmen... Ve bebegine yaptigi iskenceyi de ,kari koca arasinda yasanilan seylere karsilik,yapmasina anlam veremem hic bir zaman... Ve belki de dogru bir secim yapti kendine gore... Bebegim bende kalirsa ona daha cok zarar verebilirim dedi,belki... Bilemiyorum icini,dusunduklerini...tahmin yurutuyorum...Poposunda sigara sondurmus biri daha kotu seyler yapabilirdi...
Evet canim,daha once de soylemistimNeeeeeeeeeyyyyy
Ben konunuzu daha yeni gördüm gerçekten o yaratıktan uzak tutun o yavruyu..Evet canim,daha once de soylemistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?