• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim bana az bağlı

Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.

Bebeğim 9 buçuk aylık. Ve ben doğdu doğali sezeryan doğum yaptığım için ve çok ağrılı olduğum için hep kendi besiginde odamızda uyuttum.

Hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Benim bazı arkadaşlarım bebeklerini yanlarında uyutup eşlerini de diğer odaya gönderiyorlar. Onlara göre o doğru bana göre ise yanlış.

O arkadaşlarım bana diyorlar ki bebeğin ileride sana guvenmez yanlış yapıyorsun. Sana sevgisi az olur.

Onların bebeği gerçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Beni görünce mutlu oğlum. Ha şöyle bir şey de var ben oğlumla küçük demeden hep konuşuyorum açıklama yapıyorum yanından ayrılırken geri gelecegimi söylüyorum. Bazen ağlayacak gibi oluyor açıklama yapınca aglamıyor .
Ben henüz 4 aylik anneyim ama sizin davranışıniz doğru olan bence. Hepimiz bağımsız özgür birer birey yetiştirmeye çalışıyoruz,neden size yapışık bir çocuk olsun ki. Bildiğiniz yoldan şaşmayın,kimsenin dediğine de aldırmayın. Ileride kendine güvenen ve tek başına yetebilen bir çocuk olduğunda o zaman iyi ki diyeceksiniz.

ay canım seni okadar iyi anlıyorumki... benimde çocuğum var bende hep senin yaptığın gibi yetiştirmeye özen gösterdim yavrumu.. iyikide öyle yapmışım diyorum. arkadaşlarım çocuklarının 1 sn yanlarından ayrılsa bağrışlar çağrışlar. hiç sağlıklı değil gerçekten.. ama onlara görede çocuklarının kendilerine o kadar bağlanması doğru bişey güya.

Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.

Bebeğim 9 buçuk aylık. Ve ben doğdu doğali sezeryan doğum yaptığım için ve çok ağrılı olduğum için hep kendi besiginde odamızda uyuttum.

Hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Benim bazı arkadaşlarım bebeklerini yanlarında uyutup eşlerini de diğer odaya gönderiyorlar. Onlara göre o doğru bana göre ise yanlış.

O arkadaşlarım bana diyorlar ki bebeğin ileride sana guvenmez yanlış yapıyorsun. Sana sevgisi az olur.

Onların bebeği gerçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Beni görünce mutlu oğlum. Ha şöyle bir şey de var ben oğlumla küçük demeden hep konuşuyorum açıklama yapıyorum yanından ayrılırken geri gelecegimi söylüyorum. Bazen ağlayacak gibi oluyor açıklama yapınca aglamıyor .
Onlarınki bağlılık değil bağımlılık!

9.5 aylık olmuş artık kendi odasına da geçebilir.

Havalar ısınınca ilk işim bir bebek telsizi alıp odaları ayırmak olacak zor olacak ama alışması lazım :KK43:
Benden size tavsiye bebek telsizleri işe yaramıyor. Çocuğun çok dibinde olacakki sesi gelsin. Dipten kastım yatağının içinde. Almayın boşuna.
Odalar yanyana ise duyarsınız sesini.
Havalar ısınınca 1 yaşına gelecek o zaman daha farkında olacak işiniz zorlaşabilir.

Benden size tavsiye bebek telsizleri işe yaramıyor. Çocuğun çok dibinde olacakki sesi gelsin. Dipten kastım yatağının içinde. Almayın boşuna.
Odalar yanyana ise duyarsınız sesini.
Havalar ısınınca 1 yaşına gelecek o zaman daha farkında olacak işiniz zorlaşabilir.
Ev çok büyük çocuk odası bizim yatak odasiyla uçtan uca. Ve yatak odasının yanında başka oda yok da holden gidince odalar başlıyor. Başka odaya koyunca sesini hiç duymam. Ev kira olmasa çözüm bulunurdu ama ev kira :(

kiz yagmur bugun bu konunu anneme anlattim. aynen yorumu: dengesizlere bak demek onun cocugu akilli uslu diye kiskaniyorlar dedi. :KK76:

Çocuklarda dönem dönem anneye ya da babaya düşkünlük olabiliyor. Ki babasını akşama kadar özlüyordur... Yan yana yatmaya alıştırmak da sıkıntı zaten. Herkes kendi yatağında rahatça yatıyor işte ne güzel :anne:

Ya aslında kıskanç değiller. Bilmiyorum ya ben kimsenin çocuğuna yorum yapmıyorum niye şöyle yapıyorsun bu çocuk niye böyle falan yok bende yani.
Herkesin çocuğunu da çok severim.

Bana bu çocuk niye bu kadar akıllı ? Aslında hareketli olması lazım.
Az hiç seni aramıyor odadan çıkınca ?bizimki öyle değil.
Ay benim cocugum bana çok düşkün.
Ben bebegimden hic ayrı yatamam

Bana soylenilenlerin bazıları bunlar

Ben de dönüyorum kendime bakıyorum sanırım bende sorun var diyorum ;)

Gayet dogru birsey yapiyorsunuz. O cocugu yanina alip esini yollayanlarin buyuk cogunlugu sonradan cocuk olfu evlilik bitti, koptuk diye de yakınır.
Mukemmel annecilik olayini abartip ne kendilerine nefes alcak alan birakiyorlar, ne evlilik birakiyorlar. Bakma sen millete.

Sen bunu mu dert ettin kardeşim bende oğlumu hiç ortamıza koymadım doğrusu bu çünkü. Ayrıcada ne güzel yetiştiriyosun tuvalete onsuz gitmeğin için mi üzülüyorsun yoksa.. çok için rahat etmezse yolla kocanı diğer odaya oğlunla yat kocayıda daha ilk çocuktan şutlamış olursun.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlariniz için. Çok yardımcı oldunuz önerilerinizi dikkate alacağım. Iyi ki varsınız

Back
X