• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim bana az bağlı

ben okumadım ama sürekli yazilinca merak ettim ne anlatıyor mesela?
bebek bakımında tüm yükü kadının üzerine bırakıyor ve çocukların 2 yaşına kadar anne babasıyla aynı yatakta 4 yaşına kadar da aynı odada farklı yatakta yatması gerektiği gibi gibi önerilerde bulunuyor. bu iki önerisinden sonra daha fazla önerilerine bakamadım bu adamın.

Eşimi bir defa diğer odaya yolladım bebek saat 3 lere kadar uyumadi. Eşim de uyumadi o da sağolsun çok yardımcı oldu 9 ay boyunca bebek uyutmada. Ama ben o gün eşime kiyamadigim için git diğer odada uyu sabah ise gideceksin dedim. O da istemeyerek gitti.
Oğlum uyuyunca onu besigine koydum eşimi çağırmaya gittim öyle bir uyumus ki adamcağız kaldiramadim sabah da bizi uyandirmadan kahvaltı yapmadan ise gitmiş ve gece üşümüş o oda biraz soğuk. biz o gün 10 a kadar uyuduk. Ama yine oğlum besikte ben yatagimda. Çünkü oğlum da besiginde yanımdan daha rahat farkettim yani bunu. O yüzden icim hep huzurlu.
sizinki her zaman olacak bir şey değilmiş ama direk olarak eşle oda ayırmaktan bahsediyorlar sonra da çocuktan sonra aralar açık diye ağlanıyorlar, ortayı bulmak dengelemek gerek diye düşünüyorum

Şimdi anlaşılan bir bebeğin annesine bağımlı diyorum çünkü hiç bir yere gitmesine izin vermeyen bebek bağımlı olduğu için
Bu durum birlikte yatmakla alakası yokmuş yazılanlara bakıldığında her iki şekilde de bağımlılık oluyor. Ben o kadar bağımlı olsun istemem ama bağlı olsun isterim.bana güvensin isterim. Ama özgüveni de olsun isterim.
Simdilik bakıyorum bu isteklerim yerinde .
Ama ileride nasıl olur bilemem.
Ben devamli konuşuyorum ona her şeyi anlatıyorum. Odasından ayrılırken ya da bize birisi gelecekse. Babası odaya girmeden kapı sesini duyuyorz ya oğlum kim geldi bana geldi deyince heycanlaniyor kapıya bakıyor. Ya da misafir gelecekse anlatıyorum sana arkadaş gelecek sanırım bu da bebeği etkiliyor. Anlatmadigimda o gün huzursuz geçiyor sanki. Sesimle uyuyor illa konusucam ya da ninni soylicem . Bazen de babası uyutuyor. Öyle yani.

Senin gıbı olmak çok isterdim ama uykum o kadar ağır ki birazda o yüzden eşimle hiç ayrılmadım bebeğin sesini odamda bile duymam diye. Gerçekten duymadığım da oldu. Bana anne olunca geçer bu uyku ağırlığın dediler ama geçmedi. Benimki bildiğin ölüm uykusu.ramazanda davulun sesinden millet şikayet edeceği zamanlar ben uyuyordum. Cok kötü bu ya ama öyle normalde kulaklarım uyanıkken en uzaktaki çıt sesini bile duyarken gece niye öyle anlamış değilim şu bebek ve anne odalarına koyulan cihazlardan almayı düşündük onu da duymam diye vazgeçtik. Eşim de uykusu çok ağır :KK43::KK42::skandal:
Vallahi benim uykum da cok agirdir. Kafayi yastiga koydugum an uyurum. Esimin uykusu hafif,genelde beraber uyaniyoruz cocuk seslendiginde. Ama o cihazlar cok guzel bakin,sesini sonuna kadar acinca bangir bangir bagiriyor ;) bence denemeye deger

Hülya avsarin eski eşinin bir röportajı vardı dün gibi hatırlıyorum çocuktum o zaman ama adamın söylediği şeyler kafamda yer etti. Eşinden ayrılmıştı maalesef istenmedik bir olay sonrasinda.
Sordular ne zaman koptunuz evliliğin içerisinde diye adam şöyle açıkladı

Biz Zehra dogana kadar çok mutluyduk o doğdu ben hulyanin gözünde yok sayildim.

Bu laf öyle bir kazındı ki beynime. Acaba ben nasıl olurum nasıl bir eş olurum dedim yıllarca. Eşime hep demisimdir
Lütfen bana hep açık ol
Kg alabilirim bakımsız olabilirim
Sana ilgisiz davranabilirim beni daima uyar beni düzelt. O da tamam dedi.
Arada bir hala sorarım soyle varsa bir şey diye yok diyor.
Hep şunu düşünürüm ben elimden geleni yapayım eğer basima bir şey gelecek olursa uzulmem kendimi suclamam. O kaybetti der geçerim. Öyle yani belki de yanlış düşünüyorum bilemem.

Laf lafı açmış konu Adem Güneş’e gelmiş. Doğal olarak. Bu adam hakkında kısacık bir yorumum olacak. Yaşam biçimi olarak muhafazakarlığa saygım sonsuz ama çocuk gelişiminde muhafazakarlığın yeri olmaz. Çocuk gelişiminin altın kuralı kendini tanıyan ve kendi ayakları üzerinde durabilen bilinçli nesiller yetiştirmektir. Bu öyle tutucu fikirlerle, abuk subuk önerilerle olacak iş değil. Bu adam bebek ve edep sözcüklerini aynı cümlede kullanan biri. Hamileyken “mahremiyet eğitimi” kitabını okumuştum. Hoşuma giden kısımlar da oldu elbet ama bazı yerlerde dehşete düştüm. Şimdi utancımdan kütüphaneme bile koymuyorum o kitabı. Bu kadarını söyleyeyim.

Ben de uzmanlardan (yabancı) tam tersini duydum,yeni doğan bebekle istediğiniz kadar ilgilenin ,sarılın,uyuyun,çünkü zaten 1-2 yıl sonra bilinçlenecek bilmem ne .Yani bilmiyorum ,anne değilim sadece böyle duydum

doğruluk yanlışlık kişiye göre değişir bu durum için bende hep beşikte yatırdım eşimde yanımdaydı oğlum yakamı bırakmıyor şimdi ... ona gereken sevgiyi ilgiyi gösterirseniz sorun olmazzz...

Vallahi benim uykum da cok agirdir. Kafayi yastiga koydugum an uyurum. Esimin uykusu hafif,genelde beraber uyaniyoruz cocuk seslendiginde. Ama o cihazlar cok guzel bakin,sesini sonuna kadar acinca bangir bangir bagiriyor :KK66: bence denemeye deger
alicam havalar biraz isinsin odaları ayiricam bizim minik beyfendimiz üstünü bazen açıyor havalar isinirsa acsada usumez. O zamana yaşına da girmiş olur.

Böyle bir durumda yapılacak şeyi yapıyorsun canım Allah kolaylık versin. Bir de şöyle bakıyorum. Her dönemin ayrı zorlukları ve güzellikleri var. Güzellikler seni bekliyor olacak sabredersen :anne::anne:
Çok zormuş gerçekten eskiler onca işin arasında nasıl o kadar çok çocuk büyütmüş şaşırıyor insan .

Bir de çok değişik denklemleri var bu işin . Bir olaya karşı sürekli tepkini tartmalısın. Her yaptığın davranışın çocuğun kimliğinde ayrı bir sonucu oluyor.

Şimdilerde 2.5 yaşında erkek kuzeni bizde. Erkek olduğundan mıdır karakterimdir biraz kaba. Birden bağırabiliyor bizimki ağlıyor. Bazen vuruyor da. Babasını tırmalayan yeri geldiğinde tepki gösteren bebek şimdilerde ağlıyor. Bu aralar bunla uğraşıyoruz:emir_bebek:

Ben ikizlerim doğduktan sonra direkt kendi odalarında,kendi beşiklerinde yatırdım.
Eşimle de hiç ayrı yatmadım.
Ufacık bebekkenden beri hep konuştum sizin gibi, anlamasalar da ben anlattım.
Etkisi var veya yok,ben yaptım.

Bir yere gitmem gerektiğinde aneme bıraktım,bırakırken de nereye gittiğimi söyledim,söylerim hâlâ.
Dolayısıyla hiç arkamdan ağlamadılar.
Hani "doktora gidiyorum,iğne yaptırcam" yalanları ile büyüyen bir nesiliz ya,öyle yapmadım işte.

3 yaşında çocuklarım,hiçbir bağ eksikliği hissetmiyorum.
Çok güzel ilişkimiz var bin şükür.

Bana kalırsa sorun etmeyin.
Sorun yok zaten ortada.

Babaya düşkünlüğü de dert etmeyin.
Eşim emzirmek dışında herşeyi yaptığı için yarı anne sayılan bir babadır ve çocuklar ona da çok düşkünler,bana da.

Eksiklerimiz kusurlarımız olabilir.
Ama bunu insanların diline dolamasına izin vermeyin, siz doğru yoldasınız zannımca.
Sevgiler.

Ben ikizlerim doğduktan sonra direkt kendi odalarında,kendi beşiklerinde yatırdım.
Eşimle de hiç ayrı yatmadım.
Ufacık bebekkenden beri hep konuştum sizin gibi, anlamasalar da ben anlattım.
Etkisi var veya yok,ben yaptım.

Bir yere gitmem gerektiğinde aneme bıraktım,bırakırken de nereye gittiğimi söyledim,söylerim hâlâ.
Dolayısıyla hiç arkamdan ağlamadılar.
Hani "doktora gidiyorum,iğne yaptırcam" yalanları ile büyüyen bir nesiliz ya,öyle yapmadım işte.

3 yaşında çocuklarım,hiçbir bağ eksikliği hissetmiyorum.
Çok güzel ilişkimiz var bin şükür.

Bana kalırsa sorun etmeyin.
Sorun yok zaten ortada.

Babaya düşkünlüğü de dert etmeyin.
Eşim emzirmek dışında herşeyi yaptığı için yarı anne sayılan bir babadır ve çocuklar ona da çok düşkünler,bana da.

Eksiklerimiz kusurlarımız olabilir.
Ama bunu insanların diline dolamasına izin vermeyin, siz doğru yoldasınız zannımca.
Sevgiler.
Maşallah ya ne güzel bir annesiniz bir bebeği dürüst büyütmek kadar güzel baska bir şey var mi . Hemde ikiz ne güzel ya. Daha da ilgili ve sevgili.

Işte benim üzüldüğüm
yanında yatmiyorum diye ev işlerimi yemeğimi aksatmiyorum diye bebek bana guvenmezmis. Bağı koparmış. Bebeği çok ihmal ediyormusum

halbuki bebeğin beşiği odamızda beşik yatagimiza yapışık olacak kadar yakın.
Sonra ben ev isimi yaparken ve yemek yaparken oğlumu hep beni göreceği bir yere bırakıyorum bazen mama sandalyesinde bazen yere minder atıp bırakıyorum onunla konuşarak yapıyorum ne yapıyorsam ev işim yemegim oyunlarla geçiyor. Daha ben ne yapayım ?
Ev işi kalsın yemek kalsın . Diyorlar . Ben pis bir evde oğlumu buyutemem. Yemek yapmazsam aç kalırım enerjim düşer sutum olmaz. Zaten iyice zayifladim ;(

Maşallah ya ne güzel bir annesiniz bir bebeği dürüst büyütmek kadar güzel baska bir şey var mi . Hemde ikiz ne güzel ya. Daha da ilgili ve sevgili.

Işte benim üzüldüğüm
yanında yatmiyorum diye ev işlerimi yemeğimi aksatmiyorum diye bebek bana guvenmezmis. Bağı koparmış. Bebeği çok ihmal ediyormusum

Sonra ben ev isimi yaparken ve yemek yaparken oğlumu hep beni göreceği bir yere bırakıyorum bazen mama sandalyesinde bazen yere minder atıp bırakıyorum onunla konuşarak yapıyorum ne yapıyorsam ev işim yemegim oyunlarla geçiyor. Daha ben ne yapayım ?
Ev işi kalsın yemek kalsın . Diyorlar . Ben pis bir evde oğlumu buyutemem. Yemek yapmazsam aç kalırım enerjim düşer sutum olmaz. Zaten iyice zayifladim ;(
Ben de yetişemediği için üzülüyordum:)) gece uyku olmayınca bulduğum fırsatta uyumaya çalışıyordum. ne güzel hepsini yapabiliyorsanız...

Vuuuuvvv mukemmel annelerin kendilerini fevkalade ovecekleri bir mekan. Hemen bende atlayayim bari konuya.

Bende mukemmel anne degilim cunku Oglumla 22 ayliga kadar sizin o yerdiginiz anneler gibi yasadik. Gecenin %80'inde oglum yanimdaydi cunku sut icmek istiyordu surekli, israrla yerine besigine biraksamda gecenin cogunda kucagimdaydi cunku uyuyakaliyordum. Wcye bile gidemiyordum cunki oglum gun icerisinde sadece beni goruyordu dolayisiyla bagimliydi bana, ev isleri yemek hep ama hep birlikte yaptik. Ana kucaginda oturup birseyler yedi bendek onunla sohbet ede ede islerimi yaptim. Oyuncaklariyla hic tek basina oynamadi hep birlikte oynadik.

Peki sonuc ne oldu onuda yazayim. Oglum 22 aylik olunca vakti geldigini hissettim, anne sutunu kestim ve sutle birlikte oda ayirdim oglum ikisini ayni anda cok guzel kabullendi ve benden cok guzel ayrildi. Simdi o bana yapisan wcye gitmememe izin vermeyen cocuk beni aramaz oldu, kendi yatagina gidip tek basina uyumak ister oldu. Kendine inanilmaz guvenli bir cocuk ve cok duzenliyiz. Simdi mukemmel annelere gore dogru yaptigim ama sonuc alamadigim birseyi soyleyeyim. Bende oglum dogdu dogali istisnasiz onunla sohbet ederim. Masallar kitaplar tv acmama vs. Vs. Bunlara cok dikkatli yaptim ama suan 33 aylik oglum konusmuyor konusmuyor iste. Demekki bu isin standardi yok arkadaslar. Bebek anne yaninda yatmasin, su zaman odayi ayirin, bunu yedirmeyin, soguktan korkmayin, ilac vermeyin vs.vs. bunlar hep ezber konusmalar. Her bebek kendine ozeldir ve onun dilini sadece anne cozebilir. Icinden nasil davranmak geliyorsa oyle davranmalidir(zararlari net olan sekerleme hazir gidalar tv vs. Haric). Birlikte yatmak istiyorsa yatmali,kalin giydirmek istiyorsa giydirmeli, pamuklara sarmak istiyorsa pamuklara sarmali, 24 saat emzirmek istiyorsa emzirmelidir.

Son olarak Sevgili konu sahibi bence siz konuyu daha cok kendinizi ovmek ve ovdurmek icin acmissiniz cunku onlarin yaptiginin yanlis sizin yaptiginizin dogru oldugundan eminsiniz zaten neyi soruyorsunuz anlamadim.

Benim oğlum kendi tercihiyle asla yanımda yatmıyor. Arada yanımıza alıyorum direk uyanıp ağlamaya başlıyor. Asla yanında biriyle uyuyamıyor. Tüm arkadaşlarım yanında uyuturken ben de üzülüyorum ama oğlumun kendi tercihidir deyip saygı duyuyorum. Bu arada benim oğlum odayı ayırınca deliksiz uyumaya başladı, öncesinde bizim varlığımız bile rahatsız etmiş beyefendiyi :)

Vuuuuvvv mukemmel annelerin kendilerini fevkalade ovecekleri bir mekan. Hemen bende atlayayim bari konuya.

Bende mukemmel anne degilim cunku Oglumla 22 ayliga kadar sizin o yerdiginiz anneler gibi yasadik. Gecenin %80'inde oglum yanimdaydi cunku sut icmek istiyordu surekli, israrla yerine besigine biraksamda gecenin cogunda kucagimdaydi cunku uyuyakaliyordum. Wcye bile gidemiyordum cunki oglum gun icerisinde sadece beni goruyordu dolayisiyla bagimliydi bana, ev isleri yemek hep ama hep birlikte yaptik. Ana kucaginda oturup birseyler yedi bendek onunla sohbet ede ede islerimi yaptim. Oyuncaklariyla hic tek basina oynamadi hep birlikte oynadik.

Peki sonuc ne oldu onuda yazayim. Oglum 22 aylik olunca vakti geldigini hissettim, anne sutunu kestim ve sutle birlikte oda ayirdim oglum ikisini ayni anda cok guzel kabullendi ve benden cok guzel ayrildi. Simdi o bana yapisan wcye gitmememe izin vermeyen cocuk beni aramaz oldu, kendi yatagina gidip tek basina uyumak ister oldu. Kendine inanilmaz guvenli bir cocuk ve cok duzenliyiz. Simdi mukemmel annelere gore dogru yaptigim ama sonuc alamadigim birseyi soyleyeyim. Bende oglum dogdu dogali istisnasiz onunla sohbet ederim. Masallar kitaplar tv acmama vs. Vs. Bunlara cok dikkatli yaptim ama suan 33 aylik oglum konusmuyor konusmuyor iste. Demekki bu isin standardi yok arkadaslar. Bebek anne yaninda yatmasin, su zaman odayi ayirin, bunu yedirmeyin, soguktan korkmayin, ilac vermeyin vs.vs. bunlar hep ezber konusmalar. Her bebek kendine ozeldir ve onun dilini sadece anne cozebilir. Icinden nasil davranmak geliyorsa oyle davranmalidir(zararlari net olan sekerleme hazir gidalar tv vs. Haric). Birlikte yatmak istiyorsa yatmali,kalin giydirmek istiyorsa giydirmeli, pamuklara sarmak istiyorsa pamuklara sarmali, 24 saat emzirmek istiyorsa emzirmelidir.

Son olarak Sevgili konu sahibi bence siz konuyu daha cok kendinizi ovmek ve ovdurmek icin acmissiniz cunku onlarin yaptiginin yanlis sizin yaptiginizin dogru oldugundan eminsiniz zaten neyi soruyorsunuz anlamadim.
Mesajının başına güldüm çok güzel bir giriş yapmışsın. Çok sempatiksin.
Ortasında bebeğinin konuşmadığını okuyunca çok üzüldüm inşallah konuşur.
Çok haklısın her bebek kendine özeldir.
Ama son yazdığın beni üzdü çünkü öyle bir amacım yok . Gerçekten rahatsız olduğum bir konu vardı onu konusmakti amacım içim rahatladı. Insanlar hakkında önyargılı olmayın.
Asla yanlış bir insan değilsin koşullar insana farklı muamele yaptırır evladina karşı. Bunu kimse inkar edemez.
Bence her anne nasıl huzurluysa öyle davranmalı.

Benim oğlum kendi tercihiyle asla yanımda yatmıyor. Arada yanımıza alıyorum direk uyanıp ağlamaya başlıyor. Asla yanında biriyle uyuyamıyor. Tüm arkadaşlarım yanında uyuturken ben de üzülüyorum ama oğlumun kendi tercihidir deyip saygı duyuyorum. Bu arada benim oğlum odayı ayırınca deliksiz uyumaya başladı, öncesinde bizim varlığımız bile rahatsız etmiş beyefendiyi :)
benim oğlan da öyle bazen emziriyorum doyunca bana arkasını dönüyor uyumak için uyuyamayinca besigine koyuyorum çok rahat uyuyor

Işte benim üzüldüğüm

Size maşallah demeleri gerekirken,böyle söylüyorlarsa fesatlıktan olabilir.
Hiç aldırış etmeyin.
Kadın anne olunca, eş olmayı ihmal etsin, evi perişan olsun,kendi perişan olsun istiyorlar herhalde.
Sonra gelsin mutsuz çiftler,agrasif depresif kadınlar.
Zor durumda da olabilirdiniz o ayrı.
Ama baya kotarmışsınız takdir edilesi bence.

Ben de ikizlerimi ailelerden uzakta kendim büyüttüm kendi deyimimle perişan olmadan.
Çevremde de hep desteklediler sağolsunlar,moral verdikçe mutlu oldum.
Ne eşimle bağım azaldı ne evlatlarımla.

Tek bir aile biliyorum.onlar itiraf etti."Biz,sizi ikizlerle perişan olursunuz sandık ama yanıldık" dediler
:halay:
Bazı insan zevk alıyor işte napıcaksın.
Anne olmak hem güzel ama yeterince yorucu zaten, perişan olmadık dediysek elbet zorlandık.
Çabam mükemmel insta momlar gibi olmak değil,emanetlerimize güzel bakmak sadece.
Zıvanadan çıktığımız da olmuyor değil ama güzel dikiş tutturduk bakalım gidiyoruz:KK200:
Boşverin,aynen devam.:emir_bebek::emir_bebek:

Back
X