Bebeğim daha küçük ve sütüm gitti

Ay

Evet ek gıdaya geçtik yumurtanın sarısı yoğurt patates havuç püreleri muz kivi elma armut vs püre olarak veriyorum ona

Çok enteresan bizim bir ablamiz evlat edindi olmuyordu bebisimiz yeni dogan
Kadın o kadar istemiş ki sütü geldi
Çok şaşırdık doktor emzirin demis
Sorun olmaz bence vazgecme

Aybaşı sütü etkiliyor mu ki acaba ben en son 10 gün hatta 12 gün önce oldum bu sefer baya bir kanamam vardı uzun sürdü o mu etkiledi ki acaba ama ben Doğumda 2 ay sonra azar azar adet görmeye başlamıştım

Biberonu da emziği de var ki emziksiz uyumuyor uyurken emziği çıksa direkt ağlamaya başlıyor doğduğundan beri öyle ama

Ben öleyim o zaman. Oğlum 2 ay Kızım 3 ay anne sütü aldı. Süt yok bitti. SMA ile büyüdüler. Kontrolünüz dışında bir durum İçin ne diye acı çekiyorsunuz?
Bebeğimi emzirirken ısırınca ittim birkaç kez o yüzden mi korktu da istemedi diye suçlu hissettim kendimi

Benim şakır şakır akan sütüm stresten birgün de gitti ve doktora gittim aglayarak. Doktorum devam sütü önerdi 90 lira gibi birşeydi sanırım, aldık ama ben inatla emzirdim, bol su, meyvesuyu içtim. Sütüm arttı tekrar. Şuan 9.5 aylık ek gıdasız bile yetiyor. Suyu tek geçerim başka şeylere.(Doktorum giden süt geri gelmez demişti oysaki)

Konu sahibesi hakkında yorum yapamıcam üzgünüm benim oğlumda 11 aylık asla ek gıda almıyor zorlamamama rağmen gördüğü anda çığlık kıyamet hep memedeyiz ben emziğe karşıyım ama gece boyunca emiyo beni vicdan azabı çekip dayanıyorum yeter ki aç kalmasın diye gündüz de hep meme de artık yetmiyor biliyorum 4-5 saat aç bırakıp yemek vermeyi denediğim oldu asla yemiyo çok kötü hissediyorum kendimi olamadım ben anne gibi geliyo gündüz de hep memede zaten hep ikimiziz

Ben 4. Aydan itibaren tattırmaya başladım ama sadece tadını alsın diye onun harici şuan %90 benim kızım da sadece emiyor. Ama ne versem yiyor midesi genişledi sanırım. Gece beraber uyuyoruz sabaha kadar emiyor.

Yavaş yavaş alıştırmayı deneseniz olmaz mı ki? Süt yetmeyebilir artık haliyle.

Bende oğlumla gece beraber uyuyorum İnan’ın biz hep yapışık durumdayız gündüz gece farketmiyor bir tek dışarda emmeye çok bakmıyor dikkatini çeken çok şey var diye ahh neler denedim bi bilseniz püreler blwler her yolu denedim yemiyor yemiyor bide daha sinir olup sinirden titreyerek ağlıyor tüm gece emilmek inanılmaz yıprattı beni hep aynı pozisyonda yatmak zorundayım asla dinlenemiyorum hep benle olduğu için bu durum sanırım

Canım aynı durum ablamın başına da gelmişti. Doktor artık ek gıdaya geçmesini sütünün bebek için yeterli vitamini sağlamadığını ek gıdadan da vitamin almasını söylemişti. Ablam inatla emzirdi yine doktora gitti doktor bu sefer kesin bir dille konuşmuş öyle 4-5 saat aç bırakmakla olmaz kesinlikle inat et Ek gıda alsın demişti. Ablam daha fazla saat aç bırakarak ek gıdaya geçti ve 3 yaşına kadar emzirdi. Aç kalma saatlerini uzun tut derim. Çünkü artık büyüdü hareketlendi sütü çabuk eritir vücudu sindirim sistemi aynı bizimkilere benzedi biliyorum zor ama aç bırakarak onun iyiliği için ek gıdaya geçmelisiin. Öyle günlerce değil tabi aç kaldığı saati uzun tutmalısın.

Yaptım İnan’ın yaptım bu sefer inada bindirip yemedi henüz yürümüyor veya emeklemiyor ama yavaş yavaş kelimelere başladı ben önüne koydukça atıyo sinirden titreye titreye ağlıyo çeşit sundum yok bir çeşit sundum yok artık bildiğiniz eğer emzirmezsem tırnaklıyo yoluyo uyumuyo dişte çıkarıyoruz onunda etkisi çok biliyorum ama gerçekten çok yıprandım stresten Gül hastası oldum

Blw deneseniz önüne haşlanmış sebze koyun kendini beslesin ya da tadımlık yapın ilk önce 3 gün boyunca bir şey tatdırın mesela yoğurt 1 2 kaşık sonra emzirin. Allah yardımcınız olsun.

Blw deneseniz önüne haşlanmış sebze koyun kendini beslesin ya da tadımlık yapın ilk önce 3 gün boyunca bir şey tatdırın mesela yoğurt 1 2 kaşık sonra emzirin. Allah yardımcınız olsun.
Onu da denedim başta sanki iyi gibiydi sonra boğazında kaldı bi kere morarma vs olmadı ama çok zorlandı ben ne kadar soğukkanlı olmaya çalışsam da yine aynı oldu zora da girmek istemedi daha me kadar koyduysam önüne hep attı bi dönem artık çok canıma geçince biraz zorladım sinirlerim bozuldu resmen ağzını açtım yoğurdu koydum kapattım bir iki öyle yaptı sonra artık mama sandalyesinden uçarcasına kaçmaya istememeye başladı iyice

Su oranı fazla besinler, ev yapımı şekersiz meyve suları, kompostolar, çorbalar, çiğ meyve, sebze, yoğurt sütü artırır. Ekmek gibi tüm unlu gıdalar, kızartmalar, şekerli yiyecekler, turşu gibi tuzlu yiyecekler sütü azaltır. Bu denklem bende hiç şaşmadı şimdiye kadar. Anlayacağınız çok susatan hiçbir şey yememeye dikkat edip bol sıvı alırsanız sütünüz artar. Dereotu sütü gerçekten artırıyor. Maydanoz ve adaçayı azaltıyor.

En önemlisi, sık sık yarı çıplak emzirin, emzirirken bakışın, sırtına masaj yapın, ellerinin üstünü okşayın, alın çevresini ağır hareketlerle okşayın, saçlarını okşayın, gülümseyin, emzirme pozisyonunuz uygunsa öpün, tatlı tatlı bir şeyler anlatın, yüzünü mesela. "Saçları ipek gibi yumuşacıkmış, annesi dokundukça rahatlarmış, gözleri minicikmis, kapkaraymış, annesi baktıkça gözleri parlarmış, burnu minicik bir fındığa benzermiş, küçücük ağzı ne kadar da tatlıymış." Anlattıkça bebeğimi özledim, uyansa da emzirsem :)

Benım gecen ay on gun surdu bı ay dort gün demekkı hormonlardan dolayı degısebılıyo süt durumu ama normale dönünce sütte normalde döndü yıne bıraktırma emsin ıkı damlada olsa ceksın

Bebeğimi emzirirken ısırınca ittim birkaç kez o yüzden mi korktu da istemedi diye suçlu hissettim kendimi
Oglum benıde ısırıyor ama ben gülerek ona napıyosun dıyorum ısırma deyıl sevıyorum oda bana gülüyo yıne ısırıyo ama unutuho sonra ısırmayı. Bebekler cok akıllı ısırsın bısey olmaz ıttırıp kızdgınızı anlamış Olabılır sevın gülün verın memeyı agzına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…