Benimde 2. Kızım yarık dudak damakl doğdu bende hamileyken öğrendim dünya başıma yıkıldı sandım fakat sonra hemen nerede doğum yapabileceğimi araştırdım ve Hacettepe de doğurdum süper bi plastik cerrah bölümü var ameliyatlarımıza Figen hoca girdi şuanda kızım ana sınıfına gidiyo ve hiç bir iz veya başka bi sorunu yok hala kontrolleride devsm ediyor iyiki doğurmuşum iyiki Hacettepe ye başlamışım hiç düşünmeden Hacettepe ye başvurun arkadaşlar ameliyatlarından da hiç korkmayın Allah sabrını veriyor şimdi kimse ameliyat olduğunu bile anlamıyor üstelik çift taraflı dudak damak yarığı vardı en ileri seviyedeydi korkmayın bebeğinize sahip çıkın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inş
bende ilk çocuğumda aynısını yaşadım (zaten bir çocuğum var:)senin gibi düşünüyorum hamileyken öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı doğuma 3 hafta vardı özel hastanede takip ediliyordum hemen Selçuklu tıp fak.hastanesine gittim durumu anlattım doğumu orda yaptım(konyadayım bu arada)hemen yavrumun takibi başladı doktorlarla çok organizeydik anneye ve babaya çok iş düşüyo doktorların istediklerini yerine getirince tedavi çok güzel gidiyo Zekeriya hoca ve ekibi çok başarılı 2 ameliyat yaptılar ortodonti doktorumuz herzaman destekçimizdi kuzum 1,5 yaşında ve herşey yolunda artık çok güleç çok pozitif bir çocuk bizimde yüzümüz gülüyo bende iyiki doğurmuşum ve doğru doktorlara emanet etmişim konyadan aynı durumu yaşayan olursa fazla düşünmesin çok fazla seçenek yok zaten ydd lı bebek aileleri korku paniğe kapılmayın başka bir sorunu olmadığı için şükredin merak ettiğiniz aklınıza gelen bir şey olursa bildiğim kadarıyla anlatıp yardımcı olurum yeterki canınızı sıkmayın:)
merhabalar,
inanın yazdıklarınız içime su serpti. Biz eşimle artık o kadar alıştık ve durumu o kadar kabullendik ki, aramızda espriler bile yapıyoruz. Benim de küçükken bir trafik kazasında dudağım kesilmişti ve şimdi hala o iz çok az var, eşim de diyor ki ya bi bebek annesine bu kadar mı benzemek ister, dudağı bile seninle aynı olsun istemiş baksana :) Şaka bir yana, Allahım kuluna kaldıramayacağı yük vermez, çok şükür ki tedavisi var. Ben hep bebeğimle konuşuyorum, onu hep seviyorum ve inanın ben konuştukça veya babamız dokunduğu zaman hemen tepki vermeye başladı artık :) Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bebeğim için arada sırada bir şeyler yazıyorum, beni çok rahatlatıyor gerçekten.
Size bir şey danışmak istiyorum, ilk ameliyatı kaçıncı ayda yaptılar? Çünkü bazı yerlerde ilk 24 saatte dudak yarığı dikilebiliyor diyor, kimisi de 3 ayın dolması lazım diyor. Bir türlü çözemedik onu. Bakalım bizde İstanbul'da Özhan Çelebilerle görüşeceğiz. Bayramdan sonraki kontrolümden sonra gitmeyi düşünüyoruz.
Benimde 2. Kızım yarık dudak damakl doğdu bende hamileyken öğrendim dünya başıma yıkıldı sandım fakat sonra hemen nerede doğum yapabileceğimi araştırdım ve Hacettepe de doğurdum süper bi plastik cerrah bölümü var ameliyatlarımıza Figen hoca girdi şuanda kızım ana sınıfına gidiyo ve hiç bir iz veya başka bi sorunu yok hala kontrolleride devsm ediyor iyiki doğurmuşum iyiki Hacettepe ye başlamışım hiç düşünmeden Hacettepe ye başvurun arkadaşlar ameliyatlarından da hiç korkmayın Allah sabrını veriyor şimdi kimse ameliyat olduğunu bile anlamıyor üstelik çift taraflı dudak damak yarığı vardı en ileri seviyedeydi korkmayın bebeğinize sahip çıkın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inş
ayrıca bir tavsiyemde var böyle bebeklerin beslenmesi için özel bir biberon var medela nın fülüt gibi olan değil öbürü:)ondan bir tane edinebilirsiniz bu durumda emen çocuklarda var emziremicem diye korkma bizimki emmek istememişti sağıp verdim herzaman dik beslenmesi gerekiyor bu bebeklerin yani kucağında olabildiğince dik tutmalısın ne güzel bak kabullenmişsin zaten kabullenilmicek korkulacak bir şey değil diyorum ya çaresi var çok şükür doğduktan sonra göreceksin çok güçlü bir çocuk olacak ameliyatlarımızda 1 gün hastanede yattık sonra evimizdeydik kendi yaralarımızı kendimiz sardık geçti gitti 1 yıl bile sürmedi şimdi yaramazlık peşinde koşturup duruyoruz zaten doğduktan sonra zaman akıp geçiveriyor şimdi herşey aklıma gelmiyor geldikçe yazarım bu durumda olan arkadaşlar okuyup rahatlasın sormak istediğiniz bişey olursada cevaplarım öpüyorum sizi güçlü anneler :))))
Ben henüz doğum yapmadım bizim doktorumuz özel biberonu şart koşmuyorum dedi normal biberonlar aynı uygulamayı yapabilirsiniz dedi biz tabi yine de imkanların hepsini zorlayıp elimizden geleni yapıcaz kızımız için.benim içim çok çok buruk yavrumu emziremiyeceğim için.bir kadının yavrusunu kendisinin beslemesinden aldığı haz hiçbirşeyde yok bence..ama kızım sağlıklı olacaksa onada katlanacağım artık...ben kızımın bu şekilde doğacağına alıştım gibi ama yinede kendime güvenmiyorum duygusal olarak çöker ve kızımı da etkilerim diye korkuyorum.lütfen bana doğum sonrası ve ameliyat sırasında ne yapabilirim tecrübelerinizden bahsedin.teşekkürler.....
canım korkacak perişan olacak hiçbişey yok gerçekten daha doğum yapmadığın için duygusal çöküntü yaşayacağını düşünmen çok normal ama doğsun kucağına al çok güçlü olacaksın okadar güçlü olabildiğine sen bile şaşıracaksın zamanla herşey yoluna girecek güçlü ol elinden gelen herşeyi yap çok kısa zamanda herşey normale dönecek yaşına girmeden herşeyi atlatmış olursunuz başka sıkıntısı olmasın diye dua et çünkü gerçekten küçücük bir operasyon günümüzde erkenden tedaviye başlandığı için çok şanslıyız düşünsene sen okadarcıkken olanları hatırlıyormusun tabiki hayır kızında hiçbişey hatırlamıcak çocuklarımızın hiç bir eksiği yok bi eksikle dünyaya gelmiyorlar sadece damak ve dudakda olması gereken zamanda birleşme olmuyor okadar diğer çocuklardan hiç farkları olmayacak normal bebeklerden biraz daha fazla özen gösterceksin daha dikkatli olacaksın okadar sıkıntıları her bebek kadar emin ol sapasağlam doğmuş bebekler bile binbir sıkıntıyla büyüyor öyle düşün ameliyatlar kolay geçiyor ilk gün stresli beslenme açısından herşeye alışıyosun zaten sen güçlü ol yeter bu bebeğin bakımı senden sorulacak herkes senin ne kadar güçlü nbir anne olduğunu söylemeye başlıcak sende kendinde o gücü göreceksin allah sabrını veriyor herşeyin bugünlerin tadını çıkar doktorlarla iş birliğinde ol yüzün hep gülsün gez toz eğlen şimdi bişey düşünme :)))
inşallah dediğiniz gibi olur bende ailemde çok güçlü oluruz...benim ilk bebeğimde 7 aylık 1200gr dünyaya geldi 35 gün kuvezde kaldı ve birgün bile ümit vermedi doktorlar herşeye hazırlıklı olmamızı söylediler o günlerde tek başıma herşeyin üstesinden geldim fakat ama sonrasında 1 yıl psikolojik tedavi gördüm o zaman yaşadım stres ve duygu birikintisi beni mahvetmişti tam oğlum sağlıklı günlerine kavuştu bende iyileştim dedim ve oğlumun doktorları kardeş yapmamızı söyleyip ikinci bebeğimizi yapıp mutlu günlerin bizi beklediğini düşünürken kızımın böyle bir sağlık sıkıntısıyla doğup onunla birlikte oğlumda yaşadığım o kötü günlerin daha streslisini yaşayacak olmak beni korkutuyor...allahım inşallah bunu da en az zararla atlatmamızı nasip eder..biz şimdi eşimle o sıkıntılı günlerin olucağına şimdiden kendimizi alıştırıp sonrasında allahımın bizi mükafatlandırıcağına inanıyoruz.ayrıca size burdaki herkese destek olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim allah razı olsun
birsey sormak istiiyorum sana hamileliginde sigara ictin mi peki bu konuda beni aydinlatirsan cok sevinirim bende su an 11 haftalik hamileyim bu konu beni de tedirgin ediyor acikcasi simdiden tesekkur ederim.her 1000 doğumda 1 görülen bir durummuş tedavisi varmış 22 haftalıkken görüldü moral olarak çökük durumdayım hamileliğim iyi geçmiyor bir tek hazırlık dahi yapmadım içimden gelmiyor cok mutsuzum
Merhaba arkadaşlar
Tatlı kızım dünyaya geldi şuan 25 günlük
Çok güzel minicik bişey
Hamileyken yaptığım stres boşunaymış .dudağındaki yarığa o kadar alıştık ki o bile çok güzel geliyor bize allahım dermansız dert vermesin .o kadar şükrediyoruz ki eşimle tv de gördüğümüz daha kötü durumda olan bebek ve çocukları görünce.şimdi sıkıntımız kızımın ameliyatları ve çekeceği acılar için endişeliyiz inşallah onlar da geride kalır gizim için dualarınızı bekliyor minik tatlı kızım.
Merhaba arkadaşlar
Çok güzel minicik bişey
Hamileyken yaptığım stres boşunaymış .dudağındaki yarığa o kadar alıştık ki o bile çok güzel geliyor bize allahım dermansız dert vermesin .o kadar şükrediyoruz ki eşimle tv de gördüğümüz daha kötü durumda olan bebek ve çocukları görünce.şimdi sıkıntımız kızımın ameliyatları ve çekeceği acılar için endişeliyiz inşallah onlar da geride kalır gizim için dualarınızı bekliyor minik tatlı kızım.
canım benim resmen kalbimden geçenleri yazmışsın. Bizde aynı şekilde yarık dudakla doğduk öncesinde de senle yazışmıştık hatırlıyorum. biz simdi 50 günlük olduk. bizde minicik doğduk teyzesi 2 bucuk kilo doğduk ama çok şükür şimdi kilo alıyoruz yavaş yavaş. 15 günlükten beri yeditepe ortodonti bölümünde tedavimiz devam ediyor, bant ve burun kaldırma aparatı takıyoruz. inşallah 5 kiloyu geçince bir de 3 ayımızı doldurunca dudak operasyonumuz olacak. ortodonti bölümüne her gittiğimizde eşimde bende tekrar tekrar şükrediyoruz Allaha, yavrumuzun bu hali bile çok çok sevimli geliyor bize. bu arada doktorumuz özhan çelebiler. belki de aynı zamanlarda ameliyat olacak bizim kızlar değil mi? Allah acil şifa versin.
Merhaba arkadaşlar
Çok güzel minicik bişey
Allah dermansız dert vermesin.canım hiç korkma bundan 30 sene önce abimde çıkmış ama şuan belli bile değil.annemler plastik cerraha yaptırmışlar ozaman düşün yani teknoloji bile bu kadar gelişmemişken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?