BEBEĞİM DOĞDUĞUNDAN BERİ EŞİMLE AYRI YATARAK YANLIŞMI YAPIYORUM :(

Kesinlikle benim korkularımın çoğu bunlar boğulma kusma vs. Yanımda yatınca dikkat ediyorum sert yatakta yatırıyorum yan yatırıp arkadaşını destekliyorum ki kusarsa diye üzerine serdiğim örtüyü göğüs hizasından yukarı kesinlikle örtmüyorum en küçük sesine utanıyorum hemen yanındayken yanımda olmazsa duyamam diye korkuyorum

Çok üzücü gece odam sıcak omuzları çok sıcak olmasa da örtüsü hep gögüs hizasında hatta bir kez kımıldaya kımıldaya yüzüne cekebiliyor kendini kaydırarak

Beni anlattın sanki arkadaşım aynen hafta içi çocuk uyumaz adam uyur erkenden çocuk geç yatınca 12 fen sonra da yorgunluk tan hal kalmaz e sabah erkendende gidiyor bizdede durum aynen böyle

Bebeģin uyku saatlerini düzenleyin. Zaten 3 aylik bebek saat gece 12 de uyumamalı bence. Akşam 9 da uyut git biraz eşinle ilgilen. 9 ay hamilelik 3 ay doğum 1 yıl uzun bir süre.
İnanın uyumuyor 40 lı bebekken bile böylesi gündüz uykusu çok az akşamda geç yatıyor ama gece uyuyor hiç uyanmadan kalkarsada gece emip uyuyor büyük insan gibi çok uğrastm ama akşam erken uyuttuysamda ennfazla yarım saat uyudu zamanla düzene girer diye umuyorum yoksa bende erken yatan biriyim zor geliyor

Ben şunu anlamadm bazıları demiş;9 ay zaten o iş yok,sonra lohusalık vs.. dr sakınca mı gördü neden hamileyken uzak durdunuz eşlerinizden?

Vala ayirmadik yatak falan. Hatta doğduğunda kayinvaldem eşim ben salonda yatmisligimiz var kanepede. Ki eşin en azından akşam erken gelip dinlenme fırsatı varmış benim eşim vardiyalı çalışıyor gece vardiyasina gideceginde bile sabah erkenden kalkıyor yine bebeğe bakmak için beraber vakit geçirmek için. Kusura bakma arkadasimda eşinin işine gelmiş 3 ay salonda gerekirse yer yatağında yativersin neolacak çocuk sadece senin mi de.

Evet yanlış bence de. Birlikte uyumak bile bir paylaşımdır aslında.
Bunu eşinizle konuşup rahatsız olduğunuzu söyleyin. Birlikte bir çözüm bulun. Olmadı oturma odası ile yatak odanızın yerini değiştirebilirsiniz.

Allah korusun tabi ama düşünün ki,bebeğiniz doğdu ve evlatlık verdiniz. Yıllar sonra gördünüz,elbette evladınız canınız ciğeriniz ama her an yanıbaşında olmanızla,her derdini sıkıntısını yaşamanızla beraber gelecek olan bağınız olmayacak..bu kim olursa olsn böyle olur. Sıkıntılarını çektikçe uykusuz kaldıkça,EMEK VERDİKÇE bağlanırsınız.. eşleri bu kadar uzak tutmayın,işe giden bi tek sizin kocanız değil,herkesin işi gücü var çoluğu çocuğu var herkes o dönemlerden geçiyor. Çocuğunun sıkıntısını çekmeyen erkekler daha zor bağlanıyorlar. Bırakın siz annesiyseniz o da babası,o da uğraşsn bebekle,o da uykusuz kalsn

El kadar bebe hepinizi mum ediyor desenize, benim gordugum duygugum okudugum bebeklerin yeni dogdugunda rutine ihtiyaclari varki sabah oldugunu gece oldugunu anlasinlar. O cocuk aksam oldugunu ayirt edemiyorki uyusun. Bu konuda biraz okuyun derim madem elinizin altinda internet var. Ozelikkle sabir;a yapilan gece rutinleri bebegi aksam saatinde uyutmak icin cok yararli. Kesinlikle bebegi besigine koyun ve esinizle uyuyun aksam. Kocam 6 da geliyor 12 ye kadar birbirimize zaman ayiramiyoruz diyorsunuz, bu iliskinizi cok buyuk yipratir dikkatli olun. Esinizin yaptigini savunmuyorum belliki onunda isine geliyor yemek yiyip tv karsisinda uyuklamak sizle ilgilenmek yerine. Bebek birsey bilerek gelmiyor dunyaya siz ogreteceksiniz ona neyin dogru oldugunu dolayisiyla bebek degil siz karar vereceksiniz ne zaman uyuyacagina.

Kolay gelsin.

Eşiniz zaten erken yatıyormuş,siz onikiye kadar bekliyormuşsunuz ,saat beştede gidiyorsa çocuğunuzda uyanmıyorsa,5 saat için ayrı yatmaya gerek yok.Eşiniz gittikten sonra bebeğin yanına geçersiniz

Bebeģin uyku saatlerini düzenleyin. Zaten 3 aylik bebek saat gece 12 de uyumamalı bence. Akşam 9 da uyut git biraz eşinle ilgilen. 9 ay hamilelik 3 ay doğum 1 yıl uzun bir süre.
inanın gündüz az uyusa bile akşam geç yatıyor ben bunu küçük olmasına baglıyordum büyüdükçe düzene girer diyordum şimdiden uyku düzeni oluşturabilir miyim ne yaptıysam erken yatması sabah erkenden kalkmasına razıyım gece 12 de yatınca sabaha karsı beni emiyr bi kez sonra 8e kadar uyuyor

Benim ikizleri 1 yaşından sonra birarada uyutamadık o oğlanı aldı başka odada bn kızı aldım yatak odasında 1 yıl yattık.yaş oldu 2 sonra ikisini aynı odada aynı yatakta yatırıyorum ben de yanlarında babamız da yerde yer yatağında yatıyor :) valla bn de zor sabrediyorum ama sırf çocukların rahatlığı için idare ediyoruz.Yaza oda yapıp ayırıcam artık gına geldi bana da.Bence sen de biraz idare etmelisin yer olmadığı için

3 ay daha ayri yativerin bir sey olmaz. Bebeginizin size daha cok ihtiyaci var.
Bu kadar da koca da koca aman ayri yatilmasin aman sogukluk olur diyenleri anlamiyorum.

Benim de iki bucuk aylik bir oglum var gece bizimle birlikte yatiyor, o uykuya dalana kadar bekliyoruz sonra besigine koyuyoruz, tekrar uyaninca yine yatagimiza aliyorum emziriyorum ve uyuyana kadar ya esim bekliyor ya ben, nobetlese yani siz de oyle yapabilirsiniz boylece cocugun guvenligi saglanmis olur

Ben çocuğum hasta olunca ayrı yattım bir kaç gün onun dışında yatmadım yatmam 1 yaşına kadar bizim odada beşikte uyudu şimdi oğlumun odası ayrı bazen gece uyanınca onu uyutmaya çalışırken bir saat falan belki uyur kalırım uyanınca yerime geçerim. Ayrı yatmak eşler arasında soğukluk yapar diye düşünürüm ama kişilere göre değişebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…