- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
- Konu Sahibi VuslataDair
-
tek pişmanlığım ne biliyor musun? polisi aramamak... polise giderim dedim, lafı bile yetti... keşke daha önce söyleseydim polisi
ben de de çok şey var dile dökmediğim. bizimki de sahip ama gözümde değil, o sadece biyolojik..
Tüm kardeşler bir araya gelip anlattıgımızda gözümüze yaşlar iniyor memlekete gittigimde kardeşimle oturup dertleştigimizde ağlıyoruz..
Polisi arayamazdık biz...Korkuyorduk zeboş..
Şimdi ise yapamıyor birşey artık çünkü biz büyüdük ve inan bana babaya karşı gelinmez diye bize dayatılan o saygıdan arınıp birer isyankâr evlat olduk..En ufak hatasında babamıza demediğimiz kalmıyor..
Eskileri önüne serip onu susturuyoruz..
Küfürü hiç bitmezdi..Küfür küfür küfür..
Bana kızdığında tipimle alay ettigi vakitleri bile olmuştur...Oysa ben onun evladıydım..Başkasından peydahlamamıştı annem beni.
Senin değil annenin yapması gereken şeydi polisi aramak, polise giderim diye annen sindirmeliydi onu, işim gücüm var alır çocuklarımı giderim demeliydi...
Belki de demiştir bilemiyorum tabi...
Neyse umarım baban senden utanmıştır artık ve son olur...
Küçük kızı büyüdü artık yanlışını yüzüne vuruyor durup düşünmesi gerekir, silkelenmesi gerekir...
Allah umarım iyi birini çıkarır karşına, mutlu aile tablosunu sen çizersin inşallah.
Senin gibi acılar yaşayan herkese Allah güzel yuvalar kurma şansı versin...
he yani konu sahibesine allah'ın sonsuz kudretinden bahsedip onu rahatlatalım..nasılsa allah merhamet sahibi acır senamm'a kocasını pat diye düzeltiverir..
Senam'ın itikadlı yaşamı ve yüce duaları kocasını adam ettirmeye yetmemiş bizim gibi koca boşamasına (!) meraklı kadın güruhunun duaları senamm'ın imdanına yetişecek..
Boşan diyemeyiz haklısın ortada gül gibi bir koca ve muhteşem temeller (!) üzerine atılmış bir evliliğe dünyaya getirilmiş 2 adet kız bebesi bir adette dunyevi hayata zuhur edecek cinsiyeti belirsiz bir cenin var..nasıl boşan diyebiliriz allah muhafaza..nasılsa suyunu ekmeğini biz vermiyoruz degil mi ?
Oldu olacak senamm'a boy boy diz bacım kocandan hayır yok bari gelecegini garanti altına almak adına her sene bir bebe doğur onlar sana baksın diyelim..hatta erkek doğurana kadar durmak yok yola devam !
Neden mi ?
Nasılsa türk örf ve adetlerine göre anneye bakmak ilk önce erkeğin görevi...
Haklısın aslında bizim gibi kadın(cık)ların evlilikleri sağlam temeller üzerine inşaa edilmedi heran yıkılabilir..biz kadın bile değiliz aslında..farklı bir türüz..kocası kendisine el kaldırsında kk'ya gelip koca nasıl boşanır gösterelim idealiyle yaşayan güçlü kadın naraları atarak senamm gibi itikadlı kadınlara örnek olmak peşinde koşan bireyleriz..
Ben Leylam123'un aman bosanma demek istedigini dusunmuyorum. Orada demek istedigi bazi konularda hemen bosan deniyor bu yanlis demis, arkasindan Turkiye'de kadinlarin siddet gordukleri halde ekonomik ozgurlugu olmadigi icin bosanmadiklarini eger boyle bir durum varsa konu sahibine calismaya baslamasini soylemis. Biraz karisik anlatmis sadece.
Arkadasin avukatligini ustlenmis gibi oldum ama onun yorumlarini cok icten bulduum icin yazmak istedim.
24 saat boyunca burada bekleyip yazilanlara cevap verebilecegimi dusunmediniz herhalde degil mi? her ne kadar zor olsada hayat benim icin devam ediyor. kizlarim okula babalariyla gitmek istemedigi icin onlari goturup getiriyorum biri sabahci digeri oglenci dahasi dersleri odevleri ev isim yemegim temizligim vs ilgilenmem gereken bir dunya konu oluyor benimde haliyle. ki haftasonunun rahatligiyla fazla kalabilmistim sitede...
belli bir yerden sonra kendini tekrarlamis mesajlariniz neden 3. bebek neden 3. bebek anladim da arkadaslar ''hirsizin hic mi sucu yok?'' hangi kadin ister sizce benim yerimde olup bunlari yasamayi? ben 32 yasinda lise mezunu yaklasik 11 yildir is hayati olmamis bir bayanim evet bir donem iyi bir is teklifi almistim ve kabul etmedim nasip degilmis ama olayi benim sicak yataktan kalkip ise gitmeyi yemeyecegim durumuna kadar baglayanlar var hepinizi insafa davet ediyorum suan yaklasik 3,5 aylik gebeyim ve muhtemelen 3 ay sonra agirlasacagim (simdi hemen biz 9 aya kadar calistik diye de saldirmayin lutfen ben 9 aya kadar calisabilecegimi hic sanmiyorum diger gebeliklerimden biliyorum bunu yapamam nazli ve kaprisli oldugumdan degil vucudum elvermez saglik sartlarindan dolayi.....)sadece 3 ayligina beni ise alip bana bosanip duzenimi kuracak kadar bol maas verecek bir kurum varsa hay hay calisayim bir kac yorum haricinde hepsi neden yaptin neden yaptin evet oldu iste hayatin beni getirdigi nokta bu buradayim bundan sonra bu ahval ve serait icinde ben ne yapacagim ogrenmek istedigim buydu ama sizler cok acimasiz yorumlar yaptiniz birsey demiyor allaha birakiyorum
sunu da soyleyeyim dun aksamdan beri yok muzik acip dansa kaldirmak olsun yok sebeklikler yaparak olsun karsimda kirk takla atan bu adam var. kizlarimin endiseli bakislari son bulsun diye onunla iyiymis gibi konusuyorum sadece kizlarim icin fakat hala cocuklarimla uyuyorum ve onlar yokken konusmuyorum anladigim kadariyla haber geldi ve bu hafta gidecek kendince vicdan yapiyor daha evvel izin doneminin tamaminda bana kan kusturup gitmesine 1 saat kala yalvar yakar helallik almaya calistigi olmustu almisti da (cunku ben onu cok severdim ne yaparsa yapsin cok severdim) ama simdi sevgisinin bende bittigini gormek ne yaparsa yapsin ona olan nefretimin gecmedigini gormek de uzuyor beni ne hayallerle evlenmistim evliligimin beraber gecirdigimiz ilk 3,5 yili peri masali gibiydi ben hayalini bile kurmadigim bir evlilik yasamistim belki ondan yere dususum sert oldu..............
icimden geldi bunlari yazmak dokuldum birden ayiklayip aciklarimi bulacak arkadaslar olacaktir buyrun allah sahittir yasadigim bunlardir durumum sandiginizdan cok daha caresizdir ve tek tutundugum yavrularimin varligidir onlari unutmus gozardi etmis degilim bu yastan sonra ben bosanma kararini yeni bir evlilik yapayim diye almis degilim hersey onlar icin elimden geldigince rabbim izin verdigince sadece yuzlerine dusmesin acinin caresizligin golgesi diye olacak mucadelem insallah rabbim yardimcim olur........
tam benim kafadan.......insanların gerçekten hayata bakış açıları çok ilginç.......babam güneydoğuda görev yapmıştı bir süre orada kalmıştık......insanlarhabire doğuruyordu sürekli gebeydi ölen ölüyor geri kalanlarla idare ediyorlardışunu anlamıyorum yahu
çok konuda anlattım biz bir sülale bir çocuğa bakıyoruz
ihtiyaçlarını isteklerini karşılayalım
maddi manevi babası olacak şerefsizin eksikliğini hissetmesin diye
ve ben arkamda dağ gibi babam
her derdimde yanımda olan 3 kardeşim (ki en küçüğü benim ,çocukları gibiyim)
koca bir sülalem olmasına rağmen
bugün evlensem bir çocuk daha dünyaya getirmem
getiremem
dünya kötü
ülke kötü
hayat kötü
onu bırak zaten ilgilenmem gereken okutmam eğitmem sahip çıkmam evlendirmem geleceğini hazırlamam gereken bir çocuk var
neden tüm imkanlarımı ona harcamayayım da
2 tane çocuğa daha az şartlar vereyim
ha çok mutlu bir evliliğim olur
maddi manevi bir sıkıntım olmaz yaparım bi tane daha kardeş olsun çocuk yalnız kalmasın diye de (o da ayrı bir absürdlük neyse)
şu şartlarda çocuk yapmam akıl karı olabilir
yani adam düzeldi iyileşti diye çocuk yapmak zorunda mıydın onu anlamadım
madem herşey düzelmişti çocuklarınızla hayatınızı mutlu mesut yaşasaydınız zaten iki tane var
yani evliliğinde sorun olmayan maddi manevi imkanları olan insanlar her sene çocuk mu yapacak,yapmalı mı
anlamıyorum
215454125421 yorumunuz bu konuda. Anladık düşüncenizi!Sevgisiz saygısız bi ortam.
İki çocuk 3.yolda.
Vurdumduymaz bi anne.
Yollarda olan sorumsuz bi koca.
Eşittir mutsuzluk ...
Çocuklarını düşünen bi anne 3.yü istemez zaten.
Konu sahibi yerden göğe kadar haksızsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?