- Konu Sahibi VuslataDair
-
Senam kusura bakmazsan sormadan edemeyeceğim, seni anlamak adına soruyorum. 3. çocuğu sen istemişsin yani bu adamdan çocuk yapmayı nasıl isteyebildin? anne olma arzundan dolayı mı, yoksa eşinin düzelme umuduyla mı?
Bence bu bencillik be Polyanna, insan kendi için çocuk ister mi?
ister canım neden istemesin? eğer maddi-manevi hazırsa,iyi bir anne olacağını ona güzel bir yuva kuracağını düşünüyorsa,eşi ile birlikte büyütecekleri çok sevecekleri hayatın tadını birlikte çıkaracakları bir evlatları olsun istiyorlarsa,kendi öğrendiği herşeyi,iyi ve kötüyü çocuğuna da öğretmek istiyorsa,ona sağlıkla bir ortam sunacağını düşünüyorsa neden bir kadın anne olmak istemesin ki? bu çok doğal :)
bilsem ki kimseye muhtac olmayacim coktan bosanirdim ve mutlaka dna testi bizzat ben isterdim ama ne care yarinim belli degil allah benim derdimi kimseye yasatmasin
O şekilde ister tabi ki. Hiçbir şey yolunda değil, koca koca değil, evlilik diye birşey yok ortada hatta adam cocuk benden diyecek kadar küstah ama buna rağmen kadın kendim için cocuk yapıyorum diyebilir mi?
Bence bu bencillik be Polyanna, insan kendi için çocuk ister mi?
işte ben normal olanını sıraladım yukarda..tabi iki denilemez ama görüldüğü gibi diyebilenler varmış..
yuva kurtarmak için yapılan hiçbir çocuk o yuvayı kurtarmaz ki..tam tersi geçici sakinlikler sağlar..bazı duyguların bastırılmasına neden olur..ve o bastırılan duygular sonradan çok kötü patlak verir,olan çocuğa olur.
benim eşim bu çocuk benden mi gibi bir imada bulunsa bilmiyorum neler olur..ben bile korkutm kendimden şu anda!
Babamın akrabalarından bir kadın var yılladır çekiyor öyle ki artık 30'lı yaşları devirmiş iki erkek biri universitede binbir zorluklarla okuyan bir genç kız ve diğeri yani en küçüğüde ilkokula giden bir kız çocuguna sahip..
Çocukları annelerine hergün ''ÇEKMESEYDİN'' diye isyan ediyordu gözlerimizin önünde..Hele universitede okuyan genç kızı annesinin babasını sürekli birilerine şikayet etmesinden usanmış varlığına binlerce defa lanetler yagdıran dunyaya gelişine sevinemediği gibi annesine acımak ile isyan arasındaki duygu karmaşıklıgı içinde ömrünün tükendiğini gözyaşları içinde anlatırdı çogu zaman..
Üzülürdüm..Birşey gelmezdi elimizden..İnanın annesi babasından en ufak derd yakınmaya kalksa ''Anne babam bu kadar kötü bir insandı madem neden bizi dünyaya getirdin ?? '' deyip uzaklaşırdı..
Kadın suan kanser hastası herkes derden kanser oldu deyip duruyor..O küçücük çocugu annesi hastane köşelerinde olduğu için ilçenin kuran kursunun yatakhanesine konuşup yazdırmışlar bir ara oraya gidiyordu...
Genç olan kız ise universite hayatını bitiremeyeceginden sürekli annesinin yanında oldugu için bu hayatı kendilerine yaşatıp gözlerinin önünde annesi erdiği için ona evlatlık hakkını helal etmedigini söyledi.Dayanamıyorum diye anlatıyordu bana...Çektiklerinin artık katlanılmaz olduğunu çilekeş annesinin tam bir SALAK olduğunu ima ediyordu...Öyle deme dediğimizde bize de kızıyordu ne diyeyim haklıydı benim ailem dahil herkes o kızın vefasız olduğunu düşünsede ben ona hak veriyordum...
Kim bilir içinde ne fırtınalar kopuyordu zavallının..
Bu bayram memlekete gittim gitmişken de o kadını ziyaret ettim zaten babaannemlerle aynı avlu içerisinde evleri..Hastaydı kadın belkide ölüm döşeğinde o derece erimiş gitmiş..O minik kızı aglıyordu ciğerimden birşey kopardılar sanki..Universiteye giden kızı yine başucunda annesinin egitim hayatım bile kaderime endeksliymiş dedi sustu pek birşey diyemedi daha..Belliki bu hayattan kurtulup gitmek istiyor..
Soruyorum revamı çekilmez bir hayatın ortasına boy boy bebe sıralamak ?
valla ben evlensem ilk gün hamile kalırım kızlar :)
burda hepinizden ayrılıyorum sanırım.
33 yasındayım anne olmak için çok vaktim kalmıyor.
doğururum , geçinirsem ne ala , geçinemezsem boşanırım.
Ben de öyle diyordum :) Olmuyor be depresif, ben zaten zor durumdayım bir de bebeyi mi sokucam bu duruma diyorsun yapamıyorsun maalesef...
zor durumda iken tabi yapmam :) evlenince beklemem diyorum ..
hani biraz evliliğim otursun moduna geçmem ..
iste bir konu daha aciyorum'' yasasin biz soylemistik bosan demistik dinlemedin oh olsun'' yorumu yapmak icin bekleyen arkadaslar var biliyorum onceki konumdan ama hepinizi allah rizasi icin merhamete davet ediyorum. hamileyim ve ogrendigim gun siddet gordum tartakladi beni ve bebegin kendisinden olmadigini ima etti sonrada inkar etti zaten rabbim onu nasil tas etmiyor bilmiyorum surda soyleyip burda inkar ediyor son olarak bu aksam saat 9 da canim maden suyu istedi evimizin 4 tarafi marketle cevrili almam dedi dahasi beni oyle bir itekledi ki nasil dusmedim bilmiyorum melekler tuttu sanki... bunu isteyerek yapiyor belki bebek duser diye dusunuyor cunku...o saatten beri agliyorum kimseyede anlatamiyorum normalde cagrilmasi lazimdi coktan tekrar yurtdisina cikacak onu bekliyorum gercekten ondan bosanmak istiyorum 3. bebegim gelecek kizlarim 10 ve 7 yasinda okullular yani ama meslegim ve destegim yok bilsem ki gecimimi saglayacak bir nafaka alacagim bir dakika durmam biliyor musunuz allaha siginiyorum kurban oldugum rabbim onun bana zulmetmesine daha ne kadar izin verecek?
Allah hakkında hayırlısını versin cnm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?