bebegim dussun istiyor

Böyle konularda yazmalısın bence. Hepimize örneksin. Şiddetin kavganın olduğu ortamda çocukların mutlu büyüyemeyeceğini anlarlar/anlarız...

Bir evde anne mutlu değilse hiç kimse mutlu değildir...

Son düzenleme:
Minikdepresif ve Zeboş,yazdıklarınızı okurken gözlerim doldu,çok kızdım.

Hadi babalarınız psikopat,ne hakkı vardı annelerinizin sizlere bunları yaşatmaya.

Hangi çocuk minicik bedeniyle ,saf sevgi dolu yüreğiyle bu kadar acımasızca şeylere şahit olmayı hakeder?

Malesef anne olmak yetmiyor,çocukları doğurup doğurup ben sizi büyütmek için dayak yedim,aç oturdum hikayeside yetmiyor.

Sevgili konu sahibi;

Çocuklarınız için katlanmayın hiçbirşeye,

Üşengeçlik etmeyi,kendinize acımayı bırakın ve çocuklarınız için birşey yapacaksanız harekete geçin lütfen.

Sanmıyorum harekete geçeceğini ömrü boyunca yakınacak, ve çocukları da bu mutsuz ortamda yetişecek malesef öyle görünüyor...

Daha önce iş fırsatı çıkmış önüne tepmiş. Adam istemediği halde 3. çocuğu da hamile kalmış. Azıcık cesaret etmesi lazım burada bir sürü güzel fikir de verildi...

Umarım harekete geçer de kendini ve çocuklarını kurtarır...

bende hayal mayal hatirliyorum konunu sank...ama hersey bir yana gercekten 3. bir cocuk yapmani anlayamiyorum bende...Allah yardimcin olsun...

şimdi hatırladım galiba, doğru değilse değil diyebilir...
bu 3. çocuk mevzuu olduğunda iki çocuğunu çok iyi şartlarda yetiştirdiğini keman vs.. dersleri aldırdığını söylemişti galiba
yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar

Son düzenleme:
Minikdepresif , Zeboş ; inşallah çocukluk ve ilk gençliğinizi unutturacak kadar güzel ömrünüz olsun.

Konu sahibine geçen konusunda bunları yazınca "ben çocuklarma keman dersi aldırdım, zart dersi aldırdım, zurt dersi aldırdım" diyordu. Hatta bir arkadaşa "benim çocuğum keman çalıyor seninki kemanı görse tanımaz" diye saldırmıştı.

Umarım artık çocukların maddiyattan öte maneviyata ihtiyacı olduğunu anlar.

minikdefresif, yaşadıklarımız ne kadar çok benziyor.
Benim babamda anneme hep şiddet uygulardı, bıçakla saldırdığını
bile hatırlarım. Hep arada kalırdık, annem siz beni korumuyorsunuz bile derdi,
bir de o yük olurdu bize, çocuk aklımızla ve yüreğimzle biz nasıl destek olalım,
ya hu bize kim yardım etsin, bizim yaralarımızı kim sarsın.
Anne baba kendi dertlerine düşmüş, çocuklardan bir haber.
Benim babamda ben 22 yaşındayken vefat etti, hastane de son gününde
tesadüfen ben vardım sadece yanında ve öleceği haberini ilk bana söylediler,
ve ben neredeyse sevindim, anneminde sevineceğini düşünüyordum.
Ama öyle olmadı annem arkasından perişan oldu, bu insanlar şiddetede
alışıyor bir zaman sonra heralde, hala anneme söylerim boşanmaman büyük hataydı
diye, sizin için katlandım der, ben de çok iyi yaptın derim.
3 kardeşiz, hepimiz bunca soruna rağmen iyi çocuklar olduk şükür, hem de kız çocukları, 3 kız.
Bir kız çocuğunun gözünde bu sahneler o kadar zor ki, ben de evlilikten nefret ederdim.
Ablam 3 ay önce boşandı, temelinde babamdan kalan çok var biliyorum.
Ben evliliğimin ilk zamanları çok zorluk çektim, şükür ki eşimden yana çok şanslıydım,
o hep toparlayan oldu, yoksa şimdiye çoktan boşanırdık.
Benim içimi ve yaralarımı sardı, sevmek nasıl bir şey onunla anladım ve yaşadım.
Yoksa benim de bir evliliği yürütecek psikolojim yokmuş, ama eşimle sadece
evliliğe değil, hayata ve insanlara bakışımda değişti.
Bu öyle birşey ki, bütün hayatınızı etkiliyor, insanlarla iletişiminizi etkiliyor, insanlardan
nefret bile edebiliyorsunuz, kısaca hayat diye birşey kalmıyor geriye.
Ben ayrıca psikologla da görüşüyor ve ilaçta kullanıyorum.
Ve bir meleğim var, o benim umudum ve herşeyim, o da hayata bakışımı çok değiştirdi.
Dilerim bu tarz şeyler yaşamış insanların karşısına Rabbim hayırlı ,yaralarını saracak
eşler çıkarsın.

Konu sahibine gelince, malesef bu tarz insanlar gördükleri şiddet neticesinde de
güçlerini kolay toparlayamıyorlar, sağlıklı düşünemiyorlar, ayrıca tabi maddi boyutunuda
düşünmek zorundalar.
Sizin adınıza en önemlisi de çocuklarınızın adına,en doğrusu ve çıkar yol, siz de biliyorsunuz ki
ayrılmak. Bu gücü en kısa zamanda kendinizde bulursunuz inş.

konu sahibinin kızlarının böyle dertleri yok
onlar keman kursuna gidiyorlarlar
ingilizce kursuna gidiyorlar
çok mutlu onlar
konu sahibi çok iyi yetiştiriyor onları
hiç mutsuz etmiyor

benim o ben
o konudan sonra müzik aletleri dükkanına gidip
kızıma tanıttım aletleri
artık tanıyor çok şükür
sena ne çok şey öğretti bize

Bence aile olmak ben senın ıcın bunu bunu yaptım dıye karsılık beklemek degıldır,benım aılem her
yaptıklarını hep başıma kaktılar,ne yapsam destek olmadılar,sen yapamazsın dedıler vsvs
ben ne yapacagım=tam tersını yaparak bebegımı dogru yetıstırecegım ..Çünkü sen onu dünyaya
getırsıysen ölene kadar arkasında manevı destek olmalısın karsılıksızca..Benım esım bebegım 8
aylıkken gıttı mesela,ben bebegıme ne dıyecegım tek basıma sana baktım söyle ıslerde calıstım
senın ıcın vs mı ASLA! Senı sevıyorum ve her zaman arkandayım dıyecegım o kadar...

benim o ben
o konudan sonra müzik aletleri dükkanına gidip
kızıma tanıttım aletleri
artık tanıyor çok şükür
sena ne çok şey öğretti bize

seyyahcım hayırdır noldu da senam senin kızın hakkında keman görse tanımıyodur dedi?aaaaaaaa çok şaşırdım valla şimdi........

yani kızlar ilk mesajımda bu olaylara hiç girmeyeyim dedim de genelde yazdıklarınız parkon'un yukarıdaki mesajına benzer şeyler olunca yazmadan da duramadım açıkçası.

ben bu olayın altında "çocuklarım için katlanıyorum" olduğunu düşünmüyorum, maddi olarak eşine muhtaç ve kendi ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hiç bir şekilde düşünmüyor konu sahibi. benim görüşüm bu durumun altında yatanın sadece ve sadece bu olduğu yönünde. adam gitsin gelmesin ama para göndersin ben de çocuklara bakayım, arada gelirse de kahrını çekeyim şeklinde geçiyor hayatı. aksi olsa bu çocuğu yapmaz, hazır diğer çocuklar da okula başlamışken bir iş bulup adamı boşardı. nafakasını da alırsa hem maaş hem nafaka çocuklarıyla üçü geçinip giderlerdi.

bence boşanmasın konu sahibi çünkü hatırlarsanız geçenlerde bir konu var, bayanın biri yeni eş adayın üstüne ev yapmasını istiyordu da kayınvalide izin vermiyordu, konu sahibi ortada mı kalalım kızımla demiştir. işte tam olarak durum bu. ortada kalmamak için sanem hanım eşinden ayrılmaz, bunun ne sevgiyle ne çocuklarla alakası var. toplumda erkekleri geçim kapısı olarak gören kadınlar olduğu sürece bu olayların da ardı arkası kesilmez.

boşanırsam ortada kalırım bir, elalem ne der iki.

allah kimseyi yuvasından eşinden ayırmasın ama kimseyi muhtaç olduğu için de birilerine katlanmak zorunda bırakmasın inşallah.

hayır benim anlamadığım çalışmak ne kadar kötü olabilir ki böyle bir adamı çekmek daha mı kolay sanki?

seyyahcım hayırdır noldu da senam senin kızın hakkında keman görse tanımıyodur dedi?aaaaaaaa çok şaşırdım valla şimdi........

ah selincim bilsem

yazmadan geçemicem artık
senam, benim kızımın üzerinde adı yazılı özel yapım bir kemanı var canım
bizim için üzülmene gerek yok
bak diğer arkadaşlar da acıdı halimize

konuya dönersek
yardım istiyorsun
sen hep yardım istedin konularında
biz de aklımız erdiğince dilimiz döndüğünce verdik
biz bu kadar yapabiliyoruz
ama sen hiçbirimizin aklını beğenmedin
kendi aklını da hiç bir şekilde kullanmadın
kocan para gönderiyordu biriktir dedik ...biriktirmedin
işe gir dedik iş ayağına geldi ...girmedin
kocan dönmesin dedik..dönsün diye anasına abisine kadar şikayet ettin..noldu
kendini bari ondan soğut daha az acı çekersin dedik...gittin çocuk yaptın

boşanın deyince kızıyorsun
insan ne için boşanır
dayak yedin
ihanete uğradın
aşağılandın
şimdi namussuzlukla suçlanıyorsun

bu adam sana maaşını bile sölemedi
sen maaşın tamamını kendin alıyorsun sanıyordun
olmaz dedik inanmadın..aklın kesiyor mu adamın orda beş parasız duracağına

çalışırsam çocuklarım nolcak,üzülürler mi diyorsun
kimsenin eline bakmak zorunda olmayan meslek sahibi kadınlar 3 aylık çocuklarını bakıcıya bırakıp nasıl işe gidiyor acaba
bir tek bu ev hanımlarının çocukları kıymetli
bizimkileri biz sokakta bulduk

çocuklar zaten büyük kpss çalış dedik
kursa başladın onun da sonu gelmedi

işe girmiyorsun
adamı göndermiyordun
adamla yaşamıyorsun
boşanmıyorsun da
eee...???
Allah büyük allah bırak da
sen hiç bişey yapmasan allah napacak

insan bunlar yüzünden ,hatta tek biri yüzünden boşanmazsa neden boşanır
biri bana söylesin allah aşkına
tek çaren boşanmak
biz de söleyince kötü oluyoruz
o zaman ne diyelim sana
ne istiyorsun????

Her şeyi bir kenara bıraktım... Bir bebeğin canına kasteden bir canavar. Ne karakterim ne midem kaldırmazdı. Kızlarımla birlikte aç kalırdım, yine de gözü dönmüşü hayatımdan çıkarırdım.

annenize saygılarımı sunuyorum. işte örnek bir anne ve örnek bir insan.

Ben neden bu kadar kızıyorum sana biliyor musun sena
burda binlerce konu okuduk
en basiti,en kolayı seninki aslında

dayak yiyen,ihanete uğrayan,aşağılanan onlarca kadın yazdı
kimin ailesi yoktu,gidecek evi yoktu
kiminin ailesi sahip çıkmıyordu yada çocuklarını istemiyordu
kimin kocası psikopattı ,ayrılmaya korkuyordu
kiminin işi .kiminin eğitimi yoktu

ama sen
öldüm bittim çaresizim diyorsun da
en iyi durumda olsan sensin
en rahat ayrılabilecek olan sensin
neden mi

bi düşün bakalım
senin zaten içinde oturduğun bir evin var gitmene gerek yok
ve kocan zaten o evde olmayacak
adam zaten senede bir kere geliyordu
bir sene vaktin var
adam zaten sana para gönderiyor
zaten senin bir kurulu düzenin var
bozmana bile gerek yok

bırak defolup gitsin
o gelene kadar gönderdiği parayı biriktir
çocuğun o arada biraz ele gelir
sen de kendini hazırlarsın psikolojik olarak
geldiği zaman da açarsın davanı
koyarsın kapının önüne
zaten ne kadar kalacak türkiyede
adam zaten özgür olmak bekar hayatı yaşamak istiyor
çocukları falan alıp ayakbağı etmek istemeyeceğine göre çocuklarını da alırsın
3 tane çocuk var biri daha bebek paşa paşa verecek nafakasını da tazminatını da
o arada da biriktirdiğin parayla idare edersin
sonra verirsin çocukları bakıcıya artık atanır mısın
başka bir işe mi girersin
çocuklarınla mutlu mesut yaşayıp gidersin
çocukların da senede bir görüşen mutsuz bir ailesi yerine
senede bir görüşen mutlu bir anne babası olur

ha boşamaz diyorsun ya
nasıl boşamayacak
ta başka bir ülkeden gelip seni mi öldürecek
onun canına minnet de kendine yediremiyor sadece
zaten sen yapmazsan o birgün yapacak sena
ve o zaman daha çok acı çekeceksin

buna da hayır dersen artık sana söyleyecek bişey yok
ne halin varsa görürsün

bir de hani bekara karı boşamak kolay ya
başına gelmeyen anlamaz ya
bu forumda milyonuncu kez söylüyorum

kızımın üzerinde pijamasıyla kolumda kol çantamla bırakıp geldim ben

Seyyah benim kıza şimdi keman resmi gösterdim tanımadı
Bana acıyabilir arkadaş .

Konu sahibinin üşengeçliğe bulduğu kılıf sanırım ''çocuklarım üzülür''
Okul çağına gelmiş çocukları ,mlktck bir mesajını gösterdi arkadaşınn,iş bulmuş yarım gün,çocuklarıyla aynı saatte evde olacakmış,ama bu işe bile başlamamış.
Biz bu durumda bir tek çocukları değil,kendi canımızıda sokakta bulduk sanırım.
Deli danalar gibi koşturduğumuza göre.

Bir tane fikra vardi. Adam kayikla denize aciliyor. Sonra denizde firtina cikiyor. Adam Allah'a dua ediyor kurtulus icin. Sonra onune kurtulus icin firsatlar cikiyor, ama adam hepsini itiyor "Rabbim beni kurtarir" diyor. Sonunda felakete kapiliyor. Konu sahibini ayni bu adama benzetiyorum ben. O kadar tavsiye verilmis, sonra ayagina kadar is gelmis, ama sanirim "Allahim beni kurtarir" dedi. Hicbir sekilde aklini fikrini kullanmamis, hep hata ustune hatayla olaylari daha bile karmasik hale getirmis.

Ben boyle kadinlarin biraz da rahatina duskun oldugunu ve o rahat ortamdan cikip birseyler icin cabalamaya hic ugrasmak istemedigini dusunuyorum. Simdi konu sahibi cikip "ne rahati, ben neler cekiyorum" diyebilir. Ama oyle iste. Sen evinde yat, adami cek, ama keyfine bak. Sakin kalkip da elini tasin altina koyup kendin ve cocuklarin icin ugrasma. Yok arkadasim, aglamakla, dua okumakla, kaderine isyan etmekle, Allah'tan care beklemekle kendini kandirirsin ancak. Butun bunlari yap, ama en onemlisi kalk ve harekete gec. Kendin cabalamadan evde mucize bekliyorsun sanirim. Ne diyeyim, daha cok beklersin. Ben cok gordum senin gibi kadinlar gerek cevremde, gerek burda okudugum kadariyla. Sizin gibi kocadan ceken bayanlarin kocasini degistirmek ne kadar zorsa, sizi harekete gecirmek de bir o kadar zor malesef.

Peki senam, sen ne yapmayi dusunuyorsun simdi? Bir planin var mi kendini ve cocuklarini kurtarmak icin? Ben bunu merak ediyorum. Adam yurtdisina gidince rahatlayacaksin. Peki ne yapacaksin?

Bir temizlikçi bir öğretmenden fazla kazanıyor
ve ben evimi temizletmeye kadınlardan randevu alıyorum,o kadar yoğunlar

burda da var benim gibi yaralı kocaman ama minicik cocuklar ..
Annelere örnek olsun ..
Bağlı olun ama bağımlı olmayın ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…