bebegim dussun istiyor

sakın söyleme eşine , güvendiğin biri varsa ona emanet diycem ama hiç belli olmaz ya kasanda dursun yine de :S boşanma sırasdında elinden almasınlar veya nafakayı etkilemesin diye belki çocuklarının adına fon açabilirsin bu parayla benim değil çocugumun dersin, yasal olark çok da bilmiyorum ama yine de bi avukata sormak lazım

Boşanmazsan 4. çocuğu sakın dünyaya getirme yazık günah bu yavrulara.Bir sürü tatsızlık yaşanan evliliklerde biraz düzelme oldumu hemen bir çocuk yapılıyor ne cesaret nasıl bu kadar güvene biliyorsunuz.Nasıl bu kadar çabuk affedebiliyorsunuz nasıl nasıl nasıl bu böyle uzar gider sözüm sadece size değil sizin durumunuzda olan bir sürü kişiye.Hakkında her şeyin hayırlısı olsun

düzelirse eşin hemen 4. ve 5. yi e yap yaşın geçmeden ..

kendi hatanın üzerini ben istedim yaptımla kapatamazsın, haa istemişsin o zaman katlanacaksın, sen bu adamı böyle kabul etmişsin aslında, seni başka kadınlarla aldattıgını düşünüdğün bir adamıe ve tekrar bağlamak mıydı amacın?

böyle adamları ve de artık kangren olmuş ilişkileri bebeğin kurtarmayacagını hala hala anlayamadı bizim kadınlarımız.

sonra maddi gücüm yok diyorsun, neden ilerini düşünmedin, eşin kazanırken kenara atsaydın madem, böyle bir adamın ilerisi de böyledir, kesin dönüş yaptı diye adamın geçmiş ahlaksızlıkları siliniyor mu ben onu anlamadım..

böyle böyle topluma mutsuz bireyler yetiştiriyorsunuz, babaları ile annelerinin arasının bozuk oldugunu diğer çocukların anlamıyor mu?

bu kadar hata içinde ve böyle bir adamdan kusura bakma hamile nazı çekmeni bekleyemezsin,

ya bu sürüyü güdeceksin paşa paşa artık eşim şöyle böyle demeyeceksin, ya herşeyi, göze alıp bu diyardan gideceksin..

ya çok çok özür dileyerek söylüyorum. Allaha sığınıyorum dediğimden ama kürtaja %99 karşı olduğum yerde %1lik kısmını savunduğum nedenlerden biri bu. Allah yardım etsin. Şu durumda yapılacak şey bol bol Allaha dua etmek eşinizin doğru yola dönmesi için. Böyle mutsuz bir evlilik içinde doğmaz inşallah yavrunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Kizlariniz az cok biliyor anliyor peki dogacak bebek ne olucak? Babasi varken babasiz kalacak. Siz aman ne iyi hamileyim deyip bencillik yapiyorsunuz bana göre. Sadece kendiniz icin cocuk doguramazsiniz. Sormayacak mi size babasini? Tabi anne karninda babasini kaybedenler de var. Annemin arkadasi hamileyken esini kaybetmis trafik kazasinda. O kadincagizi tanidigimda pazarcilik yapiyordu. Gece yarilarina kadar dikip ertesi gün pazarda satiyordu. Genc kizlarim var kimseye muhtac olmasinlar diye. İnanin amcalarinin yardimini bile kabul etmiyordu. İleride birsey söylerler baslari öne egilir diye. Babanin resmi salonda bas kösede asili. Evli, nisanli genc kizlar simdi.

Cocuklarinizin kafasi karisacak hep. Annemle babam sevmiyorlar birbirlerini ama kardesimiz olacak diye. Allah saglikla versin kucaginiza ama dogacak cocugunuza karsi cok bencilsiniz. Her ihtiyacini parayla veremezsiniz. Baba sevgisi, ilgisi, kucagi görmeden nasil saglikli büyüyecek. Baba var ama yok, bu daha kötü degil mi? Hem de dogmasini hic istemeyen bir baba. Hadi söz uçar diyelim ama adam düssün diye sizi itekliyor. Kizlarinizin okulda cok basarili olmasi yaniltmasin sizi. Arkadaslariyla iletisimleri, sosyal durumlari ne bileyim pedagog degilim ama ders notlari disinda da bakmaniz gereken kriterler var diye düsünüyorum. Tabi ki herkes mükemmel olamaz mükemmel evlilik iliski kuramaz ama herkes dürüst olabilir. Kafanizda netlestirince oturup kizlarinizla da konusun. Babaniz yurtdisinda calisacak o yüzden gidiyor ama hep gelecek diye kendi kendinize sözler vermeyin. Olmayacaksa beklenti icine sokmayin onlari. Hatta pedagoga danisin babasiyla durumunuzu. Madem maddi olarak derdiniz yok cocuklariniz icin en iyisini yapin. İnanin gizleyemezsiniz. Hissediyorlardir biliyorlardir.

Bu isi reddetmenizi de lüks olarak görüyorum kusura bakmazsaniz eger. Kücük kizim 3 yasina girdi ve ben coktan bakmaya basladim is ilanlarina. Esime güveniyorum bizi rahat ettirecek kadar kazaniyor ama ben calismak zorunda hissediyorum kendimi. Daha kücükkende verirdim krese ama derdini anlatabilsin ezilmesin diye vermedim. Ama mecbur kalsaydim bebekken verirdim Cünkü sac makyaj kilik kiyafet icin degil onun ihtiyaclarini karsilamak icin calisirdim. Calisan annelerin evhanimi olan annelerden ne eksigi ne fazlasi var.

Bosanin veya bosanmayin zaten sizin karariniz ama ne olur önceligi kizlariniza verin.

Senamm, bu yazdıklarında beni tatmin etmeyen bir şey var...
Konuyu burada kapatabilirsin, kapanmasını isteyebilirsin, baskı hissedebilirsin üstünde.. Ancak bu yazdıkların bizi ikna etmek için...
Panik ve çaresizlik içinde "hata üstüne hata" yapacaksın, sağlıklı düşünemiyorsun...

Gayri ihtiyarı elinde tuttuğun telefonun "sesli notlar" kısmında bulunan iftiralar...
Eleştirilmeden tüm açıklığı ile dinlenebileceğini bilseydin eğer buraya başka şeyler yazacaktın... Şu an çözüm istemiyor, şikayet etmek istiyorsun çaresizliğine inanmak ve sırtını sıvazlatmak için.. Hiçbir seferinde bu olmuyor ama... Lütfen "minikdepresif" isimli kullanıcı arkadaşın yazdıklarını okur musun... Benim haddime değil.. ama sadece onun yazdıklarını bir kez oku... Lütfen...

Klasik olacak ama "Uzman yardımı alman gerekiyor"... Sıkıntıların kocanla, sorunların çocukluğunla ve korkuların tamamiyle "kendinle" ilgili güzel arkadaşım,
Ben incitmemek için bu kadar yazabilirim.. Zira hiçbirimizin yazdıkları sana ulaşmıyor.. Minikdepresif'i kızlarından biri olarak düşün... Ve oku... Lütfen...

Selamlar,

Arkadaşlar bu kadar sorun varken neden 3. çocuk diye sormuş, siz de bu olayların arasında 1 yıl var demişsiniz. 1 yıl bir insanın değiştiğini görmek için çok kısa bir zaman. Hem yurtdışına gider gitmez değişmedi mi bu adam? Acıyorum arkadaş acıyorum. Koca koca insanların beceremediği evliliğin kurtarılması için kullanılan daha doğmamış bebeklere acıyorum, başka bir şeye değil...

Senam artik gecmis icin dertlenmenin bir anlami yok ...karnindakide dogacak....ama senin hayatin bu adamla degismeyecek anlasilan...kocanda rahat yasamaya alismis...ordaki hayati tatli gelmis sanirim ....simdi bence bekle s...olsun gitsin...sende alacagin paradan birikim yap ve kesinlikle gizle bunu....kendini yeterince toparladiktan sonrada bosan...zaten bu adam cocuklarini uzaktan sevmeyi kabullenmis...para babasi olmaya devam etsin...ve kesinlikle daha once almaya basladigini soyledigin yardimi almaya devam et...cocugada yazik her seyi karninda senle yasiyor(

Son düzenleme:

senammcım bu forumda bınlerce kadın evlılık karı koca ılıskısı bolumunde konu acıyor
mısal esıyle tartısıyolar sıddet yok kufur yok
kk uyelerınden gelen en buyuk yorumlar bosan bosan bosan
bu tarz sekılde yorum yazanları hayretle okuyorum her evlılıkte tartısma olur yanlıs anlasılma
bız burda bır bırımıze yardım etmelıyız
neden cogu kısı yangına korukle gıdıyor
bır yuva bu kadar kolay yıkılmamalı
ayrıca esıyle tartısıp konu acan konu sahıplerıne bosan demesıne cok kızıyorum
bence bu bosan yorumunu yapan kısıler eger evlıyse demek kı evlılıklerının temelı saglam degıl

sımdı gelelım turk kadınlarına
cogu turk kadını esınden sıddet gorur
ama halen o adamla hayatını surdurur
neden bılıyormusun ???
1. Cunku baba evıne cocukla veya cocuksuz bazen donemeyebılır
2. Cunku bır maddı bır gelırı yok egıtım yok veya dıploma

ıste bu sebeplerden dolayı turk kadınları sıddet gormelerıne ragmen
eslerını terk edemıyorlar keyfı degıl
avrupa ulkelerınde hem kadın hem erkek calısır
cunku yabancı kadınlar kendı ayaklarının uzerınde durmak ıstıyolar
bızlerın cogu bunu yapamıyoruz
evlenıyoruz esımız calısmamıza musade etmıyor cocuk buyutuyoruz
veya egıtımımıze son verıyoruz evlenmek ıcın

benım sana dıyebılecegım tek sey allah tan umıt kesme
bır yerden basla canım mesela ne bılıyım
dantel orerek kazak kolye yapma vs kendı ayaklarının uzerınde durmaya calıs

Eşiniz hamilelik sirasindami böyle birine dönüştü hep böyle miydi anlamadim? Her ne olursa olsun bebeginize sahip cikmanizi tebrik ediyorum. Kocaniz inşallah düzelir bebek dogana kadar sabredin duzelmezse basarsiniz tekmeyi. Suan size şiddet uyguluyorsada şikayet etmenizi tavsiye ederim. Allah yardımcınız olsun

Senam diğer konularını da bilen biri olarak böyle bir başlık açacağını tahmin ediyordum ama keşke olmasaydı..eşinle ilişkiniz yürümüyor bu belli ve sen bu evliliğe 3.bir çocuk getirme "cesaretinde" bulundun..karnındaki o masumun hiçbir suçu yok o yüzden onun üzerinden eksik dilek dileme sakın.

yapacağın şey şu aslında;bebeğin doğana kadar kocan olacak o adamı idare edeceksin,daha fazla zarar görmemek adına bunu yapacaksın..sonrada yüklü bir nafaka ve manevi tazminat davası açıp boşayacaksın bu adamı..genelde kimseye boşan demem ama sizin evliliğiniz gerçekten zor yürüyor.

ayrıca arkadaşlar konuyu sonradan okuyan biri olarak şuna da çok takıldm,burada herkes fikrini yazıyor..bazıları sanki olumsuz yorum yapan arkadaşları dövecek gibi msjlar yazmışlar..herkesin yetişkin olduğunu düşünürsek bir diğerini çocuk azarlar gibi uyarmak kimin haddine olabilir? asıl bu yapılan ayıp ve komik bence.

son olarak :) kadın istedikten sonra herşeyi yapabilir..ne anneler var çocuklarını ne şartlarda büyütüp mükemmel insanlar olarak yetiştiren..yeter ki kadın kendinin farkına varsın..sena kocam çalışsın banan para yollasın ben 3.çocuğumu da güzelce büyütürüm mantığında olma sakın..bu çok zarralı bir düşünce şekli.

Son düzenleme:
Zamanın behrinde kocandan adam olmayacağını boşanman gerektiğini defaatle dayattıgımızda bizi dinlemeyen senam tekrar bizi dinlemeyecek nasılsa..

Bizden istediğin şey destek olmamızdı değil mi ? Çünkü yazacağım şeyler çok ağır kaçacaktır o sebeble sana ihtiyacın doğrultusunda yazmaya karar verdim..

Sabret bacım düzelir..! (YERSEN..)

Merhabalar konunuzu baştan sona okudum.Arkadaşlar yeterince yorum yapmış zaten.Ben size hukuki anlamda yardımcı olmak istiyorum.Avukatım.Aklınıza takılan öğrenmek istediğiniz birşeyler olursa özelden veya konuya yorum yaparak sorabilirsiniz.Siteye girdikçe cevaplamaya çalışırım.Hatta ihtiyacınız olursa özel mesajla telefon numaramı veririm daha kolay iletişim kurarız.Kendinize iyi bakın..

He yani konu sahibesine ALLAH'ın sonsuz kudretinden bahsedip onu rahatlatalım..Nasılsa ALLAH merhamet sahibi acır senamm'a kocasını pat diye düzeltiverir..

Senam'ın itikadlı yaşamı ve yüce duaları kocasını adam ettirmeye yetmemiş bizim gibi KOCA boşamasına (!) meraklı kadın güruhunun duaları senamm'ın imdanına yetişecek..

Boşan diyemeyiz haklısın ortada gül gibi bir koca ve muhteşem temeller (!) üzerine atılmış bir evliliğe dünyaya getirilmiş 2 adet kız bebesi bir adette dunyevi hayata zuhur edecek cinsiyeti belirsiz bir cenin var..Nasıl boşan diyebiliriz ALLAH muhafaza..Nasılsa suyunu ekmeğini biz vermiyoruz degil mi ?

Oldu olacak senamm'a boy boy diz bacım kocandan hayır yok bari gelecegini garanti altına almak adına her sene bir bebe doğur onlar sana baksın diyelim..Hatta erkek doğurana kadar durmak yok yola devam !

Neden mi ?

Nasılsa türk örf ve adetlerine göre anneye bakmak ilk önce erkeğin görevi...

Haklısın aslında bizim gibi kadın(cık)ların evlilikleri sağlam temeller üzerine inşaa edilmedi heran yıkılabilir..Biz kadın bile değiliz aslında..Farklı bir türüz..Kocası kendisine el kaldırsında kk'ya gelip koca nasıl boşanır gösterelim idealiyle yaşayan güçlü kadın naraları atarak senamm gibi itikadlı kadınlara örnek olmak peşinde koşan bireyleriz..

Ben forumda aktif olmama rağmen bu arkadaşın hiçbir konusuna yorum yazmamıştım.
Hani arkadaşın istemediği insanları azarladığı yorumlar var ya onları bile yazmadım.
Çünkü samimiyetsizlik akıyordu,hala öyle..
Amaç sıkıntılardan kurtulmak değil kocadan ayrılmadan mevzuyu halletmek.Bu konuya yorum yapan arkadaşlarında vakitlerinden çaldıklarını düşünüyorum.
Arkadaşın her lafa güzel bir cevabı var,herkesin haddini bildirmiş acılı haliyle.
Konuyu ilk kez okuyanlar duygusal davranmış ahh canım vahh canım demiş.
insan bir kere hata yapar iki kere yapar üç kere yapar ... ya dört? beş altı yedi ?
Kocanız uluorta çocuk benden değil diyor etrafta sizde ondan ayrılamam diyorsunuz ,oturun biraz kafanızı çalıştırın nasıl bir çıkar ilişkisi var bu evlilikte diye düşünün.
İnsan herşeye dayanabilir ağzı burnu kırılır defalarca aldatılır ruh hastasıdır affeder defalarca o kendi bileceği iş.
Amaaaa namusuna laf gelen ve hala koca niye yanıp kavrulan kadına ne yorum yazacaksınız ne diyeceksiniz.
Şimdi boşanma planları yapar gibi yapıyor,yarın bir başka adla yada aynı hesapla dönüp gelecek çocuk doğdu öldürmek istiyor diyecek kimden yaptıysan git ona götür diyecek vs vs..
Konu açıp onu bunu azarlamayın çok onurlu gururlu iseniz hayatınızı yoluna koyun.Kocaya tekmeyi basın.
Hayatınızı sinik silik yaşayıp gelip burada size yorum yazanları azarlıyorsunuz,yorumlar zorunuza gidiyor.
Ama kocanızın başkasından yaptın lafı zorunuza gitmiyor ?
Evet kimsenin yuvası dört dörtlük değil ama namusuna laf ettirecek kadın da sayıyladır.
İnsanlar bu yüzden bu kadar şaşlıklık içinde. Bunu da normal gibi göstermeyin.

Ayrıl kurtul çekme derdim ama senin istediğin tarzda yorum yapmam hoşuna gitmeyecek...
O yüzden: 'Dua et sabret elbet düzelir. Hatasını anlar. Yuvayı böyle şeylerden dolayı yıkmak olmaz. 'diyorum.

kendini değiştirmeden hayatını değiştiremezsin.. senin tek bir çözümün var..kesinlikle ve kesinlikle , mutlaka ama mutlaka, ne pahasına olursa olsun sadece ve yalnızca kendine güvenmen gerekiyor..

bu birazda senin elinde arkadaş ..

Ben Leylam123'un aman bosanma demek istedigini dusunmuyorum. Orada demek istedigi bazi konularda hemen bosan deniyor bu yanlis demis, arkasindan Turkiye'de kadinlarin siddet gordukleri halde ekonomik ozgurlugu olmadigi icin bosanmadiklarini eger boyle bir durum varsa konu sahibine calismaya baslamasini soylemis. Biraz karisik anlatmis sadece.

Arkadasin avukatligini ustlenmis gibi oldum ama onun yorumlarini cok icten bulduum icin yazmak istedim.

Çocuklarım, çocuklarım, çocuklarım..
Madem öyle boşanan anneler anne değil, çocuklarını hiç ama hiç düşünmüyorlar babalarıyla aynı evde büyütmedikleri için..
Şiddete, küfüre, aşağılanmaya maruz kalan, evlatları için bunları çeken kadınlar Anne bir tek, çekerken o çocukların psikolojileri hiç düşünülüyor mu? Hesaba katılıyor mu peki? Ama sorsanız aslında tek dertleri çocuklarının sıcak bir yuvada, babasıyla birlikte büyümeleri, ana yüreği işte çocukları için katlanıyor her şeye..
Çocuğu olmayan anlamaz, bekara karı boşamak kolaydır lafları sırayla geliyor sonrasında da..
Bazı insanlar acı çekmeyi seviyor, böyle bir hayat daha bir cazip geliyor herhalde.. Ne deyim ki..
Böyle konular beni her şeyden soğutuyor ne aşk, ne de evliliğin kutsallığı kalıyor gözümde..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…