bebegim dussun istiyor

he ya
biz işi bilmiyoruz
en az çalışma saati olan öğretmen de
o da 9da gidip 3te çıkıyor arkadaş
biz niye yırtıyorsak bi tarafımızı

kızında da iş yok hayatım
o da bizim gibi çalışıp okuyup didinecek
bir kemanı tanımayacak
pehh
yazık bize değil mi

bide şunu anlamıyorum çalışıp çocuğumu yalnız mı bırakayım ?
hayırdır annelikten mi istifa ediyorsunuz ?
abimin kızı kreşler,bakıcılarla büyüdü.
şimdi çok cana yakın , cıvıl cıvıl bi genç kız.
bilkenti tam burslu kazandı. hem çok başarılı hemde cok sevgi dolu.
abim Allahtan babam gibi bi baba olmadı.
Kızıyla büyüdü o da..
Ben anne , babadan şansız olsamda, çok şükür kardeşlerimi hiçbişeye değişmem.

ya işte ev hanımlarının çocukları çok değerli
çalışanlar anne değil
bizimkiler çocuk değil sokakta bulduk biz
2 -3 aylıkken kreşlere bakıcılara bıraktıklarımızının ne kıymeti var
bırakıp bırakıp gidiyoruz biz
ama bunlar bırakamıyorlar 10 yaşına gelmiş çocuklarını
ne diyeyim
boş

anne rol modeldir , özellikle kız çocuklarına.
güçlü,sevgi dolu bi anne tadından yenmez valla
psikologlar bile sölüyo , çalışan anne sorun yaratmaz, akşamları eve döndüklerinde ilgilendikleri sürece hiç bi sorun yaşamazlar diye ki bi süre sonra övünç kaynağı oluyor.
benim annem çalışıyor , hem eve hem işe hem bize yetişiyor, sosyal hayatı var güçlü vs vs vs diye :)
bi mesleği olmayan bayanlar zor durumda kalmadıkça üç kuruşa çalışmasınlar çocuklarını bırakıp tabi ama mesleklerinide asla bırakmasınlar.

ne soyleyeyim bilmiyorum hepiniz haklisiniz normalde eger gebe olmasaydim daha kolay olurdu hersey biliyorum ama gebeyim ve bu herseyi biraz daha erteletecek benim icin sadece...az evvel takrar konustum bosanmak istedigime dair ve gulup gecti umursamadi bile. cunku gidecek yerim yok sahip cikacak kimsem yok bunlari biliyor ve yapamam saniyor. yeni bir sozlesme imzaladi bizim paramizla aylik 5000 tl kazanacak ve is bankasina yatacak maas yani ispatlayabilecegim bir geliri olmus olacak iste oraya gidip ilk maasini aldigi andan itibaren ona dava acmaya karar verdim. gercekten bunu yapacagim kendimden ziyade cocuklarim icin fakat suan calismiyor ve sifir gelir sahibi gozukuyor o burda yokken actigim davanin ornegin mayis ayinda gorulmesini saglayabilirsem ne mutlu cunku o zaman hem izne gelmis olacak hemde ben dogum yapmis olacagim...internetde rus kadinlarla vicik vicik muhabbeti olsun bana soyledigi bu cocuk benden degil sozleri olsun kayitli olarak elimde (onunla tartisirken ben gayri ihtiyari elimde cep telf tutuyordum ve o an aklima geldi hakaretlerini kaydetmek ve yaptim sesli notlar kismina kaydettim tum iftiralarini ama bilmiyor tabii) iste nihai kararim budur simdiye dek cesaret edmedigimden 3. bebegin beni bu evlilige prangayla bagladigi kanisina kapildi kendileri ve ben o dahil kimseye birsey soylemeden sabirla bekleyecegim cunku etraf ne yasadigimi bilmiyor ve gozlerinde esim ornek bir es ve aile babasi.....ugrasamayacagim anlatamayacagim kimseye ben biliyorum yeter allah goruyor yeter....dua edin nolur rabbim yardimcin olsun deseniz yeter

böyle bi karar aldıysanız ne mutlu size.
birileri yazmış nafaka ödemez diye :) maaşa icra koydurttunuz mu eşek gibi öder.
ayrıca bilginiz olsun normalde maaşa 4/1'den fazla icra konulmaz ama nafakada bu geçerli değil kanunlar değişmediyse.
bunu bi avukat arkadaş teyit eder ya da siz avukata sorarsanız güzel olur :) ben sınavlara gireli 2 yıl oldu icra iflasta hocamız öyle söylemişti.

bilmiyorum normalde cogu kez odenmeyen nafakalar bende duydum fakat boyle yuksek ve duzenli bir geliri varken devlet otomatikman keserek bana verir herhalde degil mi ustelik odememiz borcumuz harcimiz vs yok... diger taraftan elimdeki kayitlari mutlaka kullanmak istiyorum cok sabrettim yok ettim kendimi hic degilse ayaga kalkisimi unutamasin icinde kalsin......ama onun ben bosanmak istemiyorum deyip hakiminde bizi bosamamasi gibi bir durum yasanirsa diye de cok korkuyorum keske mumkun olsa da mayis ayinda o burdayken tek seferde bitse....

ödenmeyen nafakalarda adamlar genelde kayıtsız çalışır , avukatlar kötüdür vs vs vs.
direkt devlet ödemez , adam ödemezse icra yolunu siz sececeksiniz.
sizin ki çekişmeli mahkeme olcak tek celsede biter mi bilmem.
bu konularda en iyisi hukuk köşesine konu açın.
isterse 10 seferde bitsin , yeter ki bitsin.
önemli olan karar vermek ve başlamak.
bi gün niye bu kadar geç kalmışım diye kendinize kızıcaksınız.
bırakın mutluluğu huzur bile başlı başına çok büyük bi servet. hele bi tadın onu

gidince açma davayı
gönderdiği parayı biriktir
o gelince aç
nafaka maaştan daha az olacak çünkü

eşşek gibi nafakayı ödemek zorunda
tazminatta geçerli değil ama
nafakayı ödemezse hapse girecek
zaten kayıtlı ispatlı maaşı kaçırma gibi bi şansı yok
ve senin kocan olacak şerefsiz ne o maaşı ne de ordaki hayatı bırakıp hapse girmek istemeyeceği işin paşa paşa ödeyecek
göreceksin bu işine bile gelecek
çünkü siz yüksünüz ona
boşanırsa hem sırtındaki kamburdan kurtulacak hem daha az para vermiş olacak hem de istediği hayatı yaşayacak
yeter ki sen tekrar kanma

nafakayı ödemezse hapse girer merak etme yani sen hapsedilmesini talep edersen 3 ay hapsederler. ama yurtdışında diyorsun o zaman ne olur bilmiyorum. ayrıca seni tartaklayıp bebeğe Allah korusun bişey olursa o zaman da senelerce hapis yatar. pis adam midem bulandı

ama geldigi zaman burda kalma suresi sadece 15 gun olacak 15 gun icinde ham dava acip hemde gorulmesini nasil saglayacagim? bu arada kimseye birsey anlatmadigim icin beni o kadar buyuk bir kaos bekliyor ki hatta coklarinin gozunde kocasi gurbet ellerde cile cekerken rahat batmis bosanmaya kalkan kadin olacagim....ama bunlari dusunmek istemiyorum daha cok yipraniyorum cunku hayalini kurdugum tek sey tek celsede bosanmak ve kimseye muhtac olmadan yasamak insallah

gelmeden bikaç ay önce açarsın
önemli olan para biriktirmek
bikaç ay önce aç ona da söyleme hatta
o arada mahkeme günü falan belli olur
o da yapar mısın yapamaz mısın anyayı konyayı görür

o çocuklar herşeyin farkında sena
sen kendini kandırıyorsun
sadece sen üzülme diye susuyorlar
arkadaşımın kızı bunları hep içine ata ata psikiyatrlık oldu ,çocuk 7 yaşında
annemi üzmemek için demiş doktora
yapma bunu çocuklarına
kendine de

seyyah türkiye ye kesin dönüşüne kadar boşanma diyor.o arada para biriktir,diyor

seyyah türkiye ye kesin dönüşüne kadar boşanma diyor.o arada para biriktir,diyor

yok yahu
şimdi gidişinde para biriktir diyorum
nasılsa adam senede bir geliyor
aslında onun parası da lazım değil ama
3 çocuk var mecbur alacak
bu adama da müstehak ayrıca

kesinlikle nafakanı alıyorsun teyzemin gelinide boşandı nafakasını çatır çatır alıyor ama boşanacağım falan fişman dedi gelin karşı taraf para ödemeyi kesti bizde dedik seviyor falan fişman neyse geldi boşandılar ve teyzemin oğlu rus bir bayanla evlendi 6 senedir rusyada 3 senedir bir kadınla yaşıyormuş senin ki de aynı çıkarsa şaşma
ama üçüncü çocuğunu yapmasaydın yazık değil mi ona babasını belki tanıyamayacak üstelik diğer kızların babasın bile sevmiyormuş inşallah sen doldurmamışsındır çocukları
hem kimsem yok diyorsun hem de kpssye giriyor atamam olsun diyorsun ee o zaman nereye bırakacaksın çocukları ? hemde yeni doğmuş bebeğini kime teslim edeceksin? kesin ataman olsa bile gitmeyecksin çünkü evde rahatsın baksana eşin sana neler yapmış herşeyi kabul etmişsin hemde 3 çocuğa bakacak geliriniz nasıl oluyor hayret ben sanmıyorum senin ayrılacağını çünkü 5000 tl iyi rakam daha rahat yaşarsın çocuklarınla arkadaşların yaptığı yorumlardan ki eski konularından bilenler yazıyor ben onların yalancısıyım iş bile bulan olmuş gitmemişsin sanırım tembelsin rahata alışmışsın paramaı alır otururum diye düşünüyorsun sanırım
üç çocuğun olan adama defolsun gitsin yurt dışına demek çok ayıp değil mi ?
sizler için gidiyor o oralara sizin karnınız doysun die ama sizin söyledikleriniz çok çelişkili kusura bakmayın da bazıları kendilerini hep haklı karşı trafı haksız görürler karşı tarafı dinlesek kim bilir eşinde neler anlatır bir insan ya hep iyidir yada hep kötü dışa başka size başka olmaz ki
burda çok rahat anlatıyorsunuz kaynanıza annenize neden anlatmıyorsunuz eşiniz yaptıklarını yani ne bağlıyor sizi ?
eşinizin ithamları çok kötü yani ve eşinizin hayatında bir başkasının olduğuna adım kadar eminim sizden bir anda soğuması ve en öenmlisi çocuk benden değil demesi çok ağır kesin bir başkası var onunla günlerini geçirecek sende evde paranın yatmasını bekleyeceksin bu durum bunu gösteriyor

ayrıca ne bölümü mezunusun ve kaç puan aldın?? merak ettim doğrusu inşallah atanırsında eşinin gitmesini dört gözle beklemezsin ve çocuklarınla rahata kavuşursun

tum haklarimi neler yapacagimi konusacagim bir avukat olmali aslinda davanin tarihini ayarlamak olsun benim taleplerimin karsilanip karsilanmayacagini ogrenmek olsun bunlar onemli seyler kendisi birikimlerimizden futursuzca ailesine gonderdi hep ve itiraz edersemde '' sen ac acikta misin senide magdur etmiyorum ya'' dedi cogu zaman iste bu donemde ben yaklasik 10 000 liralik kadar altin biriktirdim bilmiyor kiralik bir kasada tutuyorum fakat mahkeme asamasinda bu ortaya cikar mi hirsizliga falanmi girer bunlari ogrenmek istiyorum benim amacim kendimi garantiye almakdi tabii ki 10 000 tl ile bu mumkun degil ama sonrasinda cok utanip defalarca soylesemmi acaba diye dusundum hickimse bilmiyor dava asamasinda ortaya cikar mi acaba?

yok yahu
şimdi gidişinde para biriktir diyorum
nasılsa adam senede bir geliyor
aslında onun parası da lazım değil ama
3 çocuk var mecbur alacak
bu adama da müstehak ayrıca

kısa sürede fazla para biriktiremez,nasılsa sık gelen biri değil,türkiye dönüşüne kadar bekleyebilir,benim aklıma öyle gelmişti,sende öyle düşündün zannettim.

2 çocuğun üstüne bir çocuk daha yapmak bu cezayı bir masuma daha yaşatmak bence eşiniz kadar sizde kötüsünüz. ne mantıkla hamile kaldınız anlayamıyorum. hayatınızdan çok mu memnundunuzda hamile kalınca bir anda kabus oldu...

yaptığınız yorumlardan anladığım hiç birşey olmayacağı yine buraya gelip ağlayacağınız bana bunu yaptı şunu yaptı diye...BenceAllah sana yolu gösteriyor boşanman için ama sen ay acı çekiyorum diye algılıyorsun inadına yaşıyorsun. Allah sabır versin ne diyim

bu mesajı ve zeboşun yazdıklarını görünce dayanamadım benim de çocukluğum benzer bir ortamda geçti. annem kanser hastasıydı karnında ur vardı bu yüzden de karnı kocamandı 9 aylık hamile gibiydi o dönem karnı. babam annemi bir gün bir köşeye çekiyor '' o..pu bu çocuğu kimden peydahladın '' deyip dövüyor. ve bunu söylediği annem zaten rahim kanseri sebebiyle ve yaşı nedeniyle menopoza girmiş bir kadın. bu olaya ben şahit olmadım ağabeyim anlattı yıllar sonra yani annemin ölümünden sonra. şimdi bu adama baba denir mi ölse üzülünür mü ? babam öldü hiç üzülmedim hiç. belki babam ölmeden önce bu dediğini öğrenseydim baba katili olurdum. gözümü kırpmaz öldürürdüm diye düşünüyorum bazen nasılsa yaşım küçüktü çok yatmazdım diye düşünceler geçiyor zaman zaman aklımdan düşünün psikolojimi

Büyük ihtimalle, evlilik sırasında yaptığın birikim var mı diye sorarlar. Bu tür ayrıntıları avukatınla konuşup ne söyleyeceğine öyle karar vermelisin. Sorabileceğin bir yeri özelden mesaj atıyorum şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…