Bebek Beslenmesi Bebegim emmiyo:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

umitetveinann

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2015
94
41
23
32
Selamun Aleykum arkadaslar.Derdim şuki cok zor bi gebeligin ve dogumun ardindan bebegimin emmemesiyle karsilastim.Cok agladim cok ugrastim her yolu denedim emmedi.3 ay oldu sagarak veriyorum ve basta cok gelen suťüm gitgide azaliyo.Bunalimdayim.Varmi boyle cocugu emmeyen ne yaptiniz bi destek olun cildircam (?

A.s.
Ya pes edip memeyi tutturmaya cok aşırı cabalamadiniz ya da anne bebek arasindaki bağlanma kuvvetli değil diye düşünüyorum. Keşke 3 ay gecmeseydi ama ben cok zor olsa da yine de memeyi agzina tutturmaya cabalamalisiniz diye düşünüyorum. Evet biberondan icmeye alismis ama cok da büyük sayilmaz ay olarak. Gogsunuzun ucuna süt cikararak bebege gogsunuzu tutturmaya calisin. Eminim doğduğunda yaptiniz cok kez ama yine deneyin. Emdigi zaman anne olmanin cok daha guzel oldugunu goreceksiniz. Ve aranizdaki bag kuvvetlenecek.

Inanin yapilcak her yolu denedim.Ve kafasini bile cevirmiyo memeye dogru.Geri atiyo kendini

Biberonu anne memesine benzeyen şekilde ve dar ağızlı biberonlardan tercih edin.çok hızlı akışlı biberonlar bebeğin kolayıns gelir ve yavaş yavaş akan memeyi reddebilir.özellikle aç olduğu ve uykulu olduğu anlarda sabırla memeyi vermeyi deneyin.her seferinde önce memeyi verin sonra biberons geçin.sütü sık aralıklarla sağarsanız azalmaz, bilakis artar.aşure,rezene,bulgur pilavı,bol su ve herşeyden önemlisi dinlenme ve az stresle sütünüz artar.üzmeyin kendinizi üzüldükçe sütünüz azalır bebeğiniz biberonla bile olsa aldığı anne sütünden mahrum kalabilir.

Yeni dogdugunda cok deneseydiniz keşke
Biliyorum zor ama cok az aç biraksaniz sonra deneseniz ayni şekilde ucundaki sütü zorla tattirarak.. olur mu aceba.. onun iyiligi icin az bisey ac kalsa.. denediniz mi
Yoksa bu stresle ve azar azar sagmayla süt yetismez evet

Canım merhaba. Hiç üzüp yıpratma kendini. Onun nasibi okadarmış. Benim bebeğimde 3.5 aylık. Doğumdan cıktım verdiler göğsüme ve çocuk beni resmen eliyle itti. 1 ay sağarak verdim zaten öyle aman aman bi sütün yoktu oda kesildi. Artık mamayla devam ediyoruz. Yapıcak bişey yok. Dünyanın sonu değil. Üzme kendini.

.Beni anlarsin o halde.Cok zor bi durum.Herkez diyoki sana bagli olmaz hastalikli olur bilmem ne.Sagligimdan olcam stresten

Onu korkutmadan, hafif tonda, sever gibi ninniler mirildanarak, gece uykusundan uyandiginda, kafasinin arkasindan tutup memeye yaklastirarak deneyin. Gece memeyi biberon sanip agzini yaklastirabilir. Bunu yapmadan onceki gunlerde tabii kucaginizda ve meme hizasinda verin biberonu

Belden ustunuz ciplak halde deneyin vucudunuza temas etsin.Boynunuza kolye takin öyle deneyin ben büyük oglumda amuda kalkip hem konusup hem emzirmistim.Bir de canice gelebilir ama birazcik ac birak.Gunlerce degil tabi öğün sayisini azalt belki mecbur kalır.Allah kolaylik versin...

Onuda denedim.Uykuda ayakylta yatakta.Tatli seyler dürdum gogsume yok yok tutmadi

.Beni anlarsin o halde.Cok zor bi durum.Herkez diyoki sana bagli olmaz hastalikli olur bilmem ne.Sagligimdan olcam stresten
Canım bir kere o herkesi bi kenara bırak. O senin bebeğin ve herkesten çok sen düşünürsün. Sen onunla konuşarak ona gülerekte aranızda bağ kurabilirsin. Sadece emzirmeyle bağ kurulmaz. Emmeyen çocuk emmiyo. Bende çok uğraştım ama almıyo yani. Napabilirsin. Sütün de varmış biberonla ver canım. Üzülme bu kadar

Stres yaptikca basaramazsin bebegi de germe birak milleti ne derse desin.He benim cocugum hastalikli olacak yaklasmazsiniz olur biter de.Saglikli mi şükür Allah'a.Ne insanlar var cocugu tek bir kelime soylesin,bir adim atsin diye bekleyen.Bunlar ufak sorunlar üzülme.Olmazsa da caniniz saolsun ikinizin de varsin emmesin ac kalacak degil ya.Sen elinden geleni yap olmuyorsa nasip oyleymis de bak önüne...

Benim ilk oglum küvezde yatti 12 gün erken dogmustu ilk baslarda cok azdi sütüm elimle sıkarak canim aciya aciya 3 5 damlada olsa süt cikarip o 5 damla icin bile 10 km yol yapip hastaneye götrrdük.
Sonra biraz artmaya basladi medikalden klinik tipi makina kiralik 150 liraya aylik her 1 2 saattr dagip posetleyip hastaneye götrydk derken küvezden cikti hastaneydken küvezde hep biberonla vermisler alismis.
Sonra eve geldik emmedi nekdr ugrastiysak makinayla hep sagdim 1 ay sonra bigün kalktim bi sagdim 1 biberon dolusu cikti bi gögsümden sadece ayy ddm nekdr iyi sonra ertesi gün oldu bi biberonun ceyregi cikmadi bi anda kesildi ve mamaya basladik 1 yasinj gevti mama iciyo hala mama asigi.
2.oglum dogdu 1 aylik suan oda emiyo ama yetmiyo sanirim mama veriyoruz nekdr emzirsem uyumuyo agliyo mama verdimmi uyuyo biraz emiyo biraz mama bakalim sonumuz nolacak.:))

Olmuyorsa olmuyor bu kadar yıpratmayın kendinizi .
Güzel bir duygu ama anne bebek ilişkisi kurulmaz demek biraz saçma .
Bu aralar kadınlar bu konuyo çok taktılar , yok emzirmeyen şöyle böyle . Eee emmeyen bebek emmiyor , bunu ilk yapan bebek de sizinki değil .
Biz de 3 kardeşiz . Sadece ben emmişim . Bağışıklık sistemi zayıf olan tek benim emdiğim halde . Sadece emmeye göre oluşmuyor sonuçta bağışıklık.

Normalde yasak ama meme ucuna tatli sür hafiften. Kesinlikle bal sürme. Benim bebegim emerdi simdi fazla emmiyo cabuk yoruluo erken dogmustu ondan kaynaklaniyo. 33 haftada dogdu. Seninkidemi erken dogdu

Ben 10 gün küvezde kalan bebeğmi emziremedim biberona alıştı anne sütünü hep sağarak verdim zorladım ama olmadı herşeyin hayırlısı çok yoruldum günde 6,7 sefer süt sağdım çok zor oldu ama değdi oğlum 13 aylık hala sağarak veriyorum eskisş kadar sık değil tabiki sağmaya devam edin kimseyi takmayın herkes kendi işine baksın anne sütü alması önemli olan benim oğlum bana çok düşkün başkasının kucağına gitmez kolay kolay üzülmeyin vardır bunda da bir hayır. Sütün artması için hazır gıdaları bırakın rezene çayı için bol ve bulgur pilavı kısır gibi yemekler tüketin rezene gazı da alır ayrıca.

Bu emmeyen bebekler ilgili bir haber izlemiştim bebeğin boğazında sorun nedeniyle emmiyormuş ama bunuda çok profesyonel doktor anlayıp gereken müdahaleyi yapıyormuş

ya ınanma bu laflara elbette emmesı guzel ama emmıyo dıye de neden sana baglı olmayacakmıs. ınsanlar neden şom agızlı boyle . bebek anne sutunu bıberonla da olsa alıyomus onemlı olan anne sutunu alması bagısıklıgı guclendırıyo dogru ama emmezse hasta olacak dıye bısey yok lütfen bunlara kulak asmayın. zaten bunlara uzulursenız sutunuz daha da azalabilir. cok sukur sutum yetıyo dıyın ve devam edın .uyuyoken gogsunuzu vermeye calısın .inş alır ama almazsa da dunyanın sonu degil .piskolojinizi yıpratmalarına izin vermeyin.

eğer başını geri doğru ittiriyorsa bebek reflüsü olabilir. bir doktora danışabilir hem de emzirme pozisyonu dikey konuma getirerek denerseniz canı yandığı için emmiyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…