Doğuma Hazırlık bebeğim haziranda doğacak ne giydireceğimi şaşrdım:((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ceylaan1988

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
2.216
742
363
kızlar şuanda 30 uncu haftadayım.bebek alışverişini yavaş yavaş yapmaya başladımguclubacismile ıvır zıvırları aradan çıkartıp kıyafetleri sona bırakıyorum ama ne alacağımı şaşırdım.yazın doğacak benim bebişim tulumlar zıbın takımları alıcam ama kısa kollu alsam üşür, uzun kollu alsamda çok sıcak olur napıcam bn yaaguclubacismile

cnm bende aynı seyi düsünüyorum benm kızımda temmuzda dogcak ama söyle düsündüm bikac tane uzun kollu bi kac tanede kısa kollu alırız ilk 40 gün anne karınnındaki sıcaklıga alıstıgından üsürmüs uzun kolluları giyidiriz sonra kısa kolluya geceriz terletipte hastada etmeyelim bebişleri :sinifsinif: günes ısıgıda lazım ya kısa kolluda giymesi alzım yane ben öyle düsünüyorum tabi tecrübeli arkadaslaar daha ii bilir onlarda yorum yazarsa napcagımıza daha iyi karaar veririz veuya annem görmcen eltin falan yardımncı olurlar heralde ay cok konustum galiba kaydirigubbakcemile3 allah hepimize hayırlı dogumlar versin inş :Saruboceq:

bende çok arada kaldım bende izmirdeyim ve beeğim haziran başında doğacak 3 haftalık hamişim. ılk haftalar kısa kollu giydirilmez üşür bebek, o yüzden 3-5 tane uzun kollu badyler tulumlar şart bencede. Ama 1 ay sonra zaten izmirde uzun kollu giydirmek mümkün değil, o yüzden çok fazla bişey alma şimdiden, daha sonra bol bol çıtçıt bady alıp onlarla yatar kalkar bebeişlerimiz:)) Tişört şort tarzı giyer sonrada 2-3 ay daha .

Kışın olsa doğum problem değil hep uzun kollu ve kalın giyer ama yza bebekelri bu konuda zor valla

Allah yardımcımız olsun

amin cnm hepimiznde ben seyi anlamdım 3 haftalıksan nasıl yazın doguyo aralıkta falan dogması gerekmezmi benmi yanlıs anladım veya yanlısokuyorum :)

kızlar ben geçen sene haziran sonunda doğum yaptım ilk günler uzun kollu giydirdim sonra kısa kollu kısa paçalı badiler giydirdim ben izmitteyim birde siz izmirdesiniz çok daha sıcak olur bebeği çok kalın giydirmeyin kurdeşen döker nasıl alıştırırsanız öyle gider çok şükür oğlum 9,5 aylık kulak iltihabı geçirdi onun dışında hiç hastalanmadı herkes bana üşür üşür diyodu ama üşümez korkmayın sonuçta üzerine penye battaniye falan örteceksiniz hayırlı doğumlar

bende temmuz ortalarında doğum yapıcam. ama kısa kollu giydirmem üşürler.

ayy evet banada mantıklı geldı şimdi üşümezler yaa uzun kollu alsakta ince alırız kısa gıydırıncede ustune ince battanıye örterz nasılsa bi sağlıklı doğsunda bebeklerimiz bi kavuşsak bebişlerimize sağ salim Allah hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:
gulyhas bnce 33 haftalık dıcektıı yerimseniben

bende aynı dertten muzdaripim ilk 1 hafta zaten göbeği düşene kadar zıbın giyecek oda uzun kollu olur sanırım.. benim bebeğim doğum tarihi de 28 temmuz yani ağustos nerdeyse :)) herhalde bebk kendini toparlayana kadar uzun kollu sonra badi falan giyer die düşünüyorum.

amin cnm hepimiznde ben seyi anlamdım 3 haftalıksan nasıl yazın doguyo aralıkta falan dogması gerekmezmi benmi yanlıs anladım veya yanlısokuyorum :)

33 haftalık yazıcaktım eksik olmuş:))

Allah bağışlasın canım , darısı bizlere, zaten akşamları dışarı çıkılınca yada klima çalışınca sorun olmaz fazla uzun kollu ama ince badylerle ilk haftalar tamamlanır diye düşünüyorum. Battaniyede dediğin gibi üzerine incecik penye bile çok gelir çarşaf tarzı bişey örteriz.

evet canım saol eksik yazmışım:)) Aminn inşallahh azalttık geri sayımlara başladık haftaları artık:))

benmde 29 temmuz cnm bigün varmıs aramızda :) bedne aynen öle ilk bi ay 40ı cıkana kadar yane uzun kollu giysin sonra havalar dahada ısınır kısa kolluya gecerm diye düsünyorum allah hayırlısıyla o gnleri göstersn amnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

yaa bide mağazadan alışveriş yaparken satıcı pijama takımı al dedi nasıl yani geceleri pijamamıgıydırıcez ee butun gun uyuyolar zaten kaydirigubbakcemile3

Kızlar bende haziran annesiyim. 40 gün uzun kollu tek parça tulum ve ince yelek giydi miniğim.Çoğu zaman penye battaniyeye de sardı hatta annem. ıçine de askılı body giydirdim. Zıbın kullanmadım hiç. Anne karnından çıktıkları için hiç yoktan bir ay sıcak tutmak gerekiyor.

40 'tan sonra açıldık :) Evde yarım kol bodylerle dolaştı yaz bitene kadar. Çoraplarını hiç çıkarmadım ama. Yani ilk bir ay için uzun kol penye tulum ve ince yelek. Sonrası içinse bol bol yarım kol body.

ne güzel 22 ekim seinde SAT ın :)
allah bağışlasın hepimizin bebeğini sağlık sıhhat versin inşallah canım. amin inşallah :)) görürüz canım.yerimseniben

benımkı bugun 12 gunluk oldu kombı kısıkta yanıyo oda 25 derece uzun kollu ınce bı alt ust yada tulum gıydırırsınız ıçınede kısa yada askılı bı atlet yada çıtçıtlı bady yeter gobegi düşmeden de bady gıyer bende acır sanıyodum hemsıre ölü deri acımaz dedı sagolsun zaten eyluldede havalar şimdıkı sıcaklıgına gerı döner heralde

ne güzel 22 ekim seinde SAT ın :)
allah bağışlasın hepimizin bebeğini sağlık sıhhat versin inşallah canım. amin inşallah :)) görürüz canım.yerimseniben

evet cnm benmde 22 ekim :):):)
aminnnnnnn allah saglıklı sıhatlı hayırlı beebişler nasip etsn inş hepimize isteyen tüm annelerede bebiş versin allah inşşş aminnnnnnnnnnnnnopuyorumnanaktan

bende hazıranda dogum yapacagım ama kısa kollu gıydırmeyı cok dusunmuyorum uzun kollu ınce penyeler gıydırcem kızıma :)

mrb kızlar bende haziran annesi olcam inş. bende ne giydireceğimi düşünürken bununla ilgili bir yazı okudum gecen. bebekler ilk 4-5 gün üşürlermiş sonra vücut ısıları normale girermiş. ilk bi kaç gün kollamak önemliymiş sonra nasıl alıştırırsan öyle gider yazıyodu yazıda banada mantıklı geldi. çok giydirme taraftarı değilim çünkü. hayırlısıyla bi dünyaya gelseler....:ecrin_bebek:

kızlar daha öncede dediğim gibi hiç korkmayın ilk birkaç günden sonra üşümezler doktorlar bile siz nasıl giyiyorsanız sadece bir kat fazlası diyorlar ben eldivenlerini bile 1 ay sonra çıkarttım doktorlar bırakın kendisini tanısın hissetsin diyor içine atlet ya da badi üzerinede kısa kollu kısa paçalı badi giydirdim ayağına da çoraplarını uyuduğunda üzerine penye battaniye örttüm çok şükür hastada olmadı üşümedi de

Bırde kızlar şehirden şehire değişir, ben izmird eyaşıyorum ve burada yazın klimasız mümkün değil durulmaz, açmasak pişeriz açsak bebişlerimiz üşür, mecburen uzun kollu ve ayaklı tutlum giydirmem laızm diye düşünüyorum , klima belli derecede dursada üşüyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…