• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim kendi yemeye başladı halılar berbat

Haliyi kaldirdim, haliyla nasil bas edeceksiniz ki? Az önce yogurt döktü mesela, her gün hali mi silecegiz? O örtüler de cok ise yaramiyor, yemekleri uzaga hatta duvara atabiliyorlar. Sil süpür makinesi de almayi düsünüyorum

B
15 aylık bebeğim kendi kendine yemek istediği için mama örtüsünün altına örtü sersem de halılar batıyor. Arada eline haşlanmış mısır, salatalık gibi leke yapmayacak şeyler de veriyorum. Sizce halı örtüsü mü mantıklı, günlük leke göstermeyecek yedek bir halı mı yoksa başka bir alternatif mi? Fikirlerinizi bekliyorum
Bir süreliğine halıları kaldırın bence

Yani bu atma olayı kendi kendine yemek yemeye başladığında olan bir süreç sadece en fazla 2 ay sürsün sürmez bile ama neyse. Sonra en fazla mama sandalyesi altına ve yakın çevresine dökülüyor iki önerim var hiç sorun yaşamadım bu şekilde.
1. Sıvı geçirmez oyun örtüsü diye aratın 150x150 baya yeterli alanı kaplıyor cok güzel hem yemek için hem sulu aktiviteler için örtüler var onlardan alın.
2) aşağıya koycam bu önlükten alın önündeki cep yukarda olanlardan bu şekilde olunca kaşıklarken döktüğü çoğu şey oraya gidiyor.
IMG_7737.webp

Yani bu atma olayı kendi kendine yemek yemeye başladığında olan bir süreç sadece en fazla 2 ay sürsün sürmez bile ama neyse. Sonra en fazla mama sandalyesi altına ve yakın çevresine dökülüyor iki önerim var hiç sorun yaşamadım bu şekilde.
1. Sıvı geçirmez oyun örtüsü diye aratın 150x150 baya yeterli alanı kaplıyor cok güzel hem yemek için hem sulu aktiviteler için örtüler var onlardan alın.
2) aşağıya koycam bu önlükten alın önündeki cep yukarda olanlardan bu şekilde olunca kaşıklarken döktüğü çoğu şey oraya gidiyor.Eki Görüntüle 3636673
Her iki ürün de mevcuttur elimde. Mama önlüğünü sevmiyor çıkarıyor. Ben de boyundan bağlanan türlerden aldım. Örtü sıvı geçirmez çok memnunum ama yine de halılar kitleniyor herhalde eline salatalık gibi şeyler verdiğim için

Benim de halı var ama masalarımın altında halı yok. 3 çocuğum var onlar doğduğundan beri böyle çözüm buldum. Hep beraber oturup yediğimiz için onlar ne kadar dökse de halıya gelmiyor. Tabi ilk ek gıda döneminde çok sıçradığı falan oldu ama hiç dert etmem çünkü 3 çocuğum da ( en küçüğü 21 aylık ) her yerde her koşulda kendileri yerler biz hiç yedirmeyiz.
Güzel bir alışkanlık edinmelerini istiyorsanız masaların altına halı sermeyeceksiniz. Sizin öyle isteyip istememenizle alakalı değil. Çocuğun daha stressiz ortamda rahatça yemesi daha önemli.

Asıl büyük halıyı kaldırdım, makinede yıkanabilen ince bir yolluk aldım. 120 ye 300 sanırım ebatı. 6-7 kere attım makineye. Hala bir bozulma yok. Çok pratik.

Bi de benimkiler önlük hiç sevmez. Her beslenmeden sonra en küçüğümü hep yıkıyorum. Diğerleri de öyleydi hep yıkardım her beslenmeden sonra. Ama bir süre sonra hiç dökmüyorlar artık.
O yüzden biraz konfor alanından uzaklaşmak anneler için en rahat çözüm.

Her iki ürün de mevcuttur elimde. Mama önlüğünü sevmiyor çıkarıyor. Ben de boyundan bağlanan türlerden aldım. Örtü sıvı geçirmez çok memnunum ama yine de halılar kitleniyor herhalde eline salatalık gibi şeyler verdiğim için
mama önlüğü takmasın ama dediğim örtüyü serince sorun çözülüyor. Tamam şimdi ileri atışlı fırlatmalar yapıyordur da bu geçecek işte en fazla 2 aya sonra sadece sağına soluna dökülecek şimdilik kıymetli halınıza madem örtü serin istediği yere fırlatsın. Niye bu kadar dert oldu ya çözümü bu işte 🤣

mama önlüğü takmasın ama dediğim örtüyü serince sorun çözülüyor. Tamam şimdi ileri atışlı fırlatmalar yapıyordur da bu geçecek işte en fazla 2 aya sonra sadece sağına soluna dökülecek şimdilik kıymetli halınıza madem örtü serin istediği yere fırlatsın. Niye bu kadar dert oldu ya çözümü bu işte 🤣
Evimdeki her şey kıymetli tabiki neden olmasın. Onlara belli bir meblağ verdik ama canımdan önemli olamaz. Sadece öneri istedim siz neden rahatsız oldunuz bu kadar?

Evimdeki her şey kıymetli tabiki neden olmasın. Onlara belli bir meblağ verdik ama canımdan önemli olamaz. Sadece öneri istedim siz neden rahatsız oldunuz bu kadar?
Neden rahatsız olayım banane yani😃 öneri aldınız zaten halısız yapamam örtüyle olmaz halımda kirlenmesin diye diye çıkmaza giren sizsiniz halınızı örtün nereye atarsa atsın işte düzelecek atmayacak sonsuza kadar.

15 aylık bebeğim kendi kendine yemek istediği için mama örtüsünün altına örtü sersem de halılar batıyor. Arada eline haşlanmış mısır, salatalık gibi leke yapmayacak şeyler de veriyorum. Sizce halı örtüsü mü mantıklı, günlük leke göstermeyecek yedek bir halı mı yoksa başka bir alternatif mi? Fikirlerinizi bekliyorum
Naylondan etkinlik örtüleri var. Görsel bulursam atayım. Ondan alın koyun. Sofra bezleri lekeyi geçiriyor. Kullan at örtüler de toplanıyor kağıt gibi olunca.

Eklentiler

• IMG_7893.webp
    IMG_7893.webp
    65,7 KB · Görüntüleme: 10
Mamatut diye bişey var, mama sandalyesinin altına takılıyor. Çok mantıklı bişey bence. Ben halı kullanmıyorum ama halılardan vazgeçmeyeck olsam alırdım kesinlikle

Back
X