Benim bildiğime göre bazı annelerde böyle oluyor bebek yerine kendi kilo alıyor.Herkese günaydın.
32 haftalık hamileyim.6 şubatta doktor kontrolüm vardı dr benim çok kilo aldığımı ama bebeğin almadığını o yüzden yanlış beslendiğimi söyledi.O günden beri de tüm beslenme düzenimi değiştirdim her gün yumurta yiyiorum,meyve yiyorum,peynir yiyorum ve kepekli ekmek tüketiyorum. Ama dün kontrole gittiğimde bebek yine kilo almamış sadece 400 gr almış ve şu an 1500 gr doktor her şeyin normal ama karın çevresinin 3 hafta geride olduğunu söyledi ve bebek çok zayıf dedi,gelişim geriliği olabilirmiş.
Başına böyle bir şey gelen,duyan, benim ne yapabilceğimi bilen var mı ? Lütfen fikir verin dünden beri moralim çok bozuk ne yapacağım bilmiyorum.
Maşşalh sağlıklıcı büyüsündeNe ben kilo aldım doğru düzgün ne de bebeğim... Hamileliğim bile son 3 ayda belli olmaya başlamıştı... Düzenli beslendim uykumu güzel almaya çalıştım ama gebelik reflusu 4. Ayda başına bela olduğu için doğru düzgün yiyemedim yesem de geri çıkardım .. hatta doğuma giderken bile çıkardığımı bilirim ... 2.590 doğdu çok küçüktü ama Allah'a şükür şimdi 3.5 aylık ve akranlarına yetişti geçiyor bile ...
benimde bebekde 32. haftada 1700 dü hemen hemen aynıymışlar.Herkese günaydın.
32 haftalık hamileyim.6 şubatta doktor kontrolüm vardı dr benim çok kilo aldığımı ama bebeğin almadığını o yüzden yanlış beslendiğimi söyledi.O günden beri de tüm beslenme düzenimi değiştirdim her gün yumurta yiyiorum,meyve yiyorum,peynir yiyorum ve kepekli ekmek tüketiyorum. Ama dün kontrole gittiğimde bebek yine kilo almamış sadece 400 gr almış ve şu an 1500 gr doktor her şeyin normal ama karın çevresinin 3 hafta geride olduğunu söyledi ve bebek çok zayıf dedi,gelişim geriliği olabilirmiş.
Başına böyle bir şey gelen,duyan, benim ne yapabilceğimi bilen var mı ? Lütfen fikir verin dünden beri moralim çok bozuk ne yapacağım bilmiyorum.
Herkese günaydın.
Sağol canım darısı isteyen herkesin başına olsun ... Kilolu bebek sağlıklı bebek anlamına gelmiyor... O yüzden çok takılacak şeyler değil yeterki sağlıklı eksiksiz kusursuz ve hayırlı olsunMaşşalh sağlıklıcı büyüsünde
Aynen öyle benim dayımın oğlu doğduğundan yaşına kadar baya bir topluydu.Yaşından sonra xayıfladı kilo alamıyor mesela ama çok sağlıklı.Sağol canım darısı isteyen herkesin başına olsun ... Kilolu bebek sağlıklı bebek anlamına gelmiyor... O yüzden çok takılacak şeyler değil yeterki sağlıklı eksiksiz kusursuz ve hayırlı olsun
Canım aynı sorunu yaşııyorım. İnfülenza oldum ben 23. Haftamda falan. Bebek büyük ihtimalle o enfeksiyonu kaptığı için büyüyemiyor dedi doktor. Kan akışım bebeğin kordonundaki kan akışı normal. Gçeen haftaya kadar kan sulandırıcı kullanıyordum. Çok güzel besleniyordum da ama az alıyordu kilo. Karnı 2 hafta geriden gidiyor. Bu hafta en güzel beslendiğim haftaydı ve sadece 40 gram almış. Bende ne yapacağımı bilmiyorum. Kasılmalarım başladı. Bebek biraz büyük olsa doğması daha sağlıklı diyor doktor çünkü büyümüyor içimde. Ama haftamız da küçük. Bi yandan bebişim de çıkmak istiyor sürekli kendini kasıyor. Dünya başıma yıkılmış durumdaHerkese günaydın.
Beslenmemi tamamen protein üzerine değiştirdim zaten canım sadece eti pek yiyemiyorum ama baklagil tüketiyorum peynir yumurta yiyiyorum yine de almıyorBenim bildiğime göre bazı annelerde böyle oluyor bebek yerine kendi kilo alıyor.
Elinden gekdince et ürünleri çsüt ürünleri ye canım yoğurdunu peynirini sakn eksik etme bebek için önemli elinden geldikce aburcubur tarzı şeyler yeme.Sebxe türü protein yüklü şeyler yemeye çalış.
KArın çevresi 3 hafta geride diğer organlar normal süt yumurta tüketiyorum et pek tüketemiyorum sadece.Bebek kilo almazsa erken doğuma almak zorunda kalabiliriz dedi.Süt yumurta et ürünleri tüketin bol bol ama 3 hafta geride kalmışsa doguma kadar beklenen kiloya gelmesi çok zor. Muhtemelen düşük doğum ağırlıklı bi bebeğiniz olacak ama cok problem degil bu durum güzel emzirir yetmezse mama takviyesinde bulunursunuz toparlar sıkmayın canınızı
Sizin sebep varmış benim ortada sebep de yok hani şundan ya da şunu yap diyemiyor doktor herkes doğumdan sonra toparlar diyor ama bilmiyorumNe ben kilo aldım doğru düzgün ne de bebeğim... Hamileliğim bile son 3 ayda belli olmaya başlamıştı... Düzenli beslendim uykumu güzel almaya çalıştım ama gebelik reflusu 4. Ayda başına bela olduğu için doğru düzgün yiyemedim yesem de geri çıkardım .. hatta doğuma giderken bile çıkardığımı bilirim ... 2.590 doğdu çok küçüktü ama Allah'a şükür şimdi 3.5 aylık ve akranlarına yetişti geçiyor bile ...
Allah büyük alırsın canım çokca dua et hep protein ye.Dualarım sen ve bebğinleBeslenmemi tamamen protein üzerine değiştirdim zaten canım sadece eti pek yiyemiyorum ama baklagil tüketiyorum peynir yumurta yiyiyorum yine de almıyor
Hamileliğimin başından beri o kadar çok muz yiyorum ki anlatamam tahin helvası yiyorum fındık zaten sıkıldıkça yiyorum kaşar da yedim sadece et pek tüketemiyorum ama baklagil yiyorum her hafta mutlaka bir ara midemi bulandırmıştı sütü içemedim ama sonra kendimi zorlayıp tekrar başladım. Ama doktor uyardıktan sonra daha sağlıklı besleniyorum kilo alımı yine yavaşHe bu arada her gün muz, pekmez, tahin, ceviz, fındık, süt ve süt ürünleri (kaşar peyniri çok kilo aldırıyor bebeğe) mutlaka tüket. Et ve balık yemeye çalış. Kepek ekmeği bebeğine kilo aldırmaz sadece senin kilo alınımı durdurur.
Geçmiş olsun canım sana da kendimi o kadar suçlu hissediyorum ki sanki yanlış bir şey yapmışım ondan böyle olmuş gibi geliyor.Tüm hamileliğim boyunca çoğu şeyden hep sakındım yemedim yapay diye ama yapmam gerekenleri de yapmamışım demek ki diyorum.Ben de asprin kullandım artık bırak dedi geçen kullanmaya devam et demişti o da bebeğe kilo aldırırmış ama yine gittim yine almamış.Dediğin gibi çok güzel beslendim ama almıyor benim de kilo şimdilik kasılmam yok ama bana da kilo alımı durursa erken doğum olabilir dediCanım aynı sorunu yaşııyorım. İnfülenza oldum ben 23. Haftamda falan. Bebek büyük ihtimalle o enfeksiyonu kaptığı için büyüyemiyor dedi doktor. Kan akışım bebeğin kordonundaki kan akışı normal. Gçeen haftaya kadar kan sulandırıcı kullanıyordum. Çok güzel besleniyordum da ama az alıyordu kilo. Karnı 2 hafta geriden gidiyor. Bu hafta en güzel beslendiğim haftaydı ve sadece 40 gram almış. Bende ne yapacağımı bilmiyorum. Kasılmalarım başladı. Bebek biraz büyük olsa doğması daha sağlıklı diyor doktor çünkü büyümüyor içimde. Ama haftamız da küçük. Bi yandan bebişim de çıkmak istiyor sürekli kendini kasıyor. Dünya başıma yıkılmış durumda
Canım benim yediğim muzu kimse yememiştir o kadar çok muz yedim ki en baştan beri süt içmeyi bıraktım bir ara midemi bulandırmıştı sonra kendimi zorladım tekrar devam ettim hani bu ana kadar sağlıksız beslendim diyelim son üç hafta o kadar sağlıklı beslendim ki kilo alımı eski haftalar kadar hiçbir faydası olmamışCanim bol muz ve sut ye kilo aldiriyor bebege sut ve sut urunleri bolca tuket ins alir bebek kilo doguma kadar 2.5 olur ins
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?