bebeğim kocam evim yemeğim süsüm püsüm ...

Çalıştığım halde bende böyleyim, her akşam eve gidip önce yemek faslı, sonra çocukların banyo ve yatma faslı. Onlar uyunca ben tüm evi süpürüp yerleri siliyorum. Toz alıyorum, mutlka klozeti ve küveti temizliyorum. Banyonun yerlerini siliyorum. Valla ben hep böyleydim, o yüzden tuhaf gelmedi bana nedense. Ufak kızım 15 aylık, sürekli yerlerde içime sinmiyor o yüzden, hoş hamileykende yapıyordum, bekarken de yapıyordum. İpin ucu kaçmayınca, ev temizliği kolay oluyor bana göre. Yani her akşam silinip süpürülen ev ne kadar pislenir ki?

kendim gibi brisini bulduğuma sevindim :) yapmayınca daha çok pis olucak ipin ucu kaçıcak ben işin içinden çıkamam gibi

Çok fena. Hemen buna bir dur demelisin. her kullanımda yıkadığından emin misin banyoyu... Günde 4 kez klozeti kullansan banyoyuda yıkaman çamaşır suyu geçecek kadar durulaman yarım saati geçmesi lazım... bu kadar zaman nasıl buluyorsun ki

o çamaşır suyunun kokusu illaki ellerinize ve evinize filan siniyordur. gün içinde bebeğinize yazık nasıl bir hava soluyor bir düşünsenize

her daim fırçam kovam maşrafam hazır banyoda,çamaşır suyunu fısfıslı bi şişeye koydum sıkıp fırçalayıp duruluyorum mis gibi oluyor yarım saat yıkıcak kadar çamaşır suyuna bulamıyorum etrafı

kendim gibi brisini bulduğuma sevindim :) yapmayınca daha çok pis olucak ipin ucu kaçıcak ben işin içinden çıkamam gibi

Sadece 1 kere yaptım o işi, hamileyken acayip bir cırcır ve arkasından basur oldum. Ne yürüyebiliyordum ne oturabiliyordum çok acayipti sahiden. İpin ucu kaçtı ve işleri eski rayına koymak çok zor oldu. Ama ben şikayetçi değilim bu durumdan, hayatta ki en zevk aldığım şeylerden biri de evimi temizleyip, duşumu alıp kahve mi içmek o mis gibi kokuyla. Herşeyimi düzenli ve planlı yaptığım için de sıkışmıyorum. İşler birikmediği için de yapması zorlamıyor. Örneğin çamaşırlar kuruduğu gibi mutlaka ütülerim, ütü biriktirmem. Birikince insanın gözünde büyüyor çünkü. Bilmem ben halimden memnunum açıkçası, aniden misafir bile gelse evim tertemiz.

zor değil :) alışkanlık oluyo bi süre sonra en azından bende durum bu
Canım temizlik güzel şey ama bu çamaşır suyu olayından kesinlikle vazgeçmelisin.
2 bakteri öldüreceğim diye onu soluyarak vücuduna verdiğin hasardan haberin var mı? Üstelik evde bebek de var

Eskiden çamaşır suyu mu vardı? Dedem nenem 90 sanı geçtiler hastane yüzü görmeden, yeni nesil sağlık sorunları yaşamadan 60 a bile zor ulaşıyor.

Astım/ alerji de bir tek gelişmiş ülkelerde görülüyor, hep bu sözde hijyen takıntısından. Kullandığımız kimyasalların çoğu tüketim sektörünün dayatması. Öncesinde medya "sağlık" kampanyasını yapıyor, sonra zaruri ihtiyaç diye hayatımıza giriyorlar.

evet haklısın uyurken onu izlemek kadar güzel bişey yok ama onun sağlığı için bu toz yok etme çabam sağlıklı bi ortamımız olsun isterken de abartıyotum işte

ben bekarkende çok iş yapmazdım evlendikten sonrada çok zor geldi kızım da olduktan sonra sabha akşam elektrık s.ortalıgı almıyormusun ev silmiyormusun ( anne şeklinde dzilerimi yere koyarak ) çok falza titiz davranmıyormusun diye benim annemle kız kardeşim arkamdan konuşmuşlar ,bütün göbeği yerinde kalır gram kilo veremz bir iş yapmıyor diye, kardeşimde hergün halı falan siliyordu çocuk toz kapmasın diye , çocugunda astım oldu buhar makiesi aldılar eve toza polene herşeye alerjisi var ,
anlayacagın çok titizlenmeye gerek yok ,

Vay arkadaş tam da oglumla yorganın altında gulusup eğlenirken okudum konuyu. Yorganin dışına cikmiyorum birikmiş çamaşır bulasiklari gormeyeyim diye. Yaşam alanımız yorgan altı. Biz uç kişilik bir aileyiz. Yorgan, oğlum ve ben. Camasir suyu ailemize dahil olamaz.

O değil de ben anlamadım bebekle nasıl yapılıyor onca iş. Benimki gorus alanından çıktığım anda basıyor yaygarayi. Evi benim sıpa yönetiyor. İzin vermezse yemek de yapmıyorum. Hayat bize güzel.

Bana göre tüm evi baştan sonra cillop gibi temizlemek marifet değil. Bir taraftan temizlerken br taraftan da kimyasalları yaşam alanına sokuyorsun. Keza bebek var çok daha fazla dikkat etmen lazım. Madem yapıyorsun hayatı doğallaştır derim. Mesela ben uzun zamandır evde toz almak için fıs fıs falan kullanmıyorum. Resimdeki gibi bir şişem var çiçekler için almıştım içine sirke ve su yaptım. Masaları kapı kollarını vs onunla siliyorum.
Mutfak için de sirke+karbonat+tuz mükemmel temizliyor.
Yani ev temiz olmuş ama kansere zemin hazırlamış neye yarar.

ay senin en son bir gelinlik muhabbetin vardı kuzeninle. Onun üstüne evlendin bir de oğlun oldu yani..Maşallah.

Canına yazık

Hem bu kadar kimyasal o havanın kalitesi düşer bebeğe yazık

Her gün çamaşır suyu kullanılmaz kendinizi ailenizi zehirliyorsunuz

Takıntıyı hissetmişsiniz hemen doktora gidin ilerlemeden çözüm arayın

Sizin ki malesef takıntı olmuş, inşaallah ilerlemez.
En kötü bir psikolog desteği alabilirsiniz.
Çünkü annemde öyle evde kim girerse girsin extra kendi tekrar sifonu çekiyor ve herkesi bunaltıyor bu konuda çok zor yani
Kendinizi çekin geriye, gidin arkadaşınıza eşe dosta aşmaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…