Bebeğim sürekli agliyo

çizgifilm dene, harika kanatlar mesela sakinleştiriyo ayrıca klasik müzikle terapi iyi gelebilir ya da bir dışarı gezmesi
Evet aciyorum
Besin alerjisi veya gizli idrar yolu enfeksiyonu olabilir, taş kum vs düşürüyor olabilir, yada gün içinde çok yoruluyor kaliteli uykuya mı geçemiyor acaba,
Uykuya tam dalamiyor bugün bi yazi okudum çok yorulduğu içinde uyuyamazmis gerçekten çok hareketli çok hzli yetisemiyorm hizina

Doğru soylusunuz mutlaka goturucem Dr a ihmal etmek istemiyorum ben uykusuzlugumdan ziyade Çocuğumun rahatlamasi icin

Yeni doğusun da kolik bebekti sürekli ses te uyuyordu şimdi öyle değil ses istemiyo bielmiyorm artk

koliği etkileyen etkenler arasında bebeğin çokça gaz çıkarması bağırsaklarının gelişmemiş olması annesiyle olan iletişim eksikleri gibi teoriler var eğer ki mama bebeği doyuruyor ama bağırsaklarını rahatsız ediyor olabilir . ama benim aklıma takılan konu uykusu geldiği halde uyumaktan korkması bence bunu araştırabilirsiniz

Bilemedim Can'ım bende yeni anneydim akıl vermiyorum yanlış anlama hiç sevmiyorum çünkü herkesin bebeği mutlaka farklı kimse bunu anlamasa da ama kendi odasında yatırsan belki farklı olurdu ben kızımı 3 aylıktı odasına ayırdım maşallah çok da. Huzurlu yatar

İnanin gecen arkadasima gittim gözlerini kasiyor sürekli uykusu var direniyo uyumamak için sonra bi ağlama kopariyo aman Allah arkadaşım bile sok oldu

Sürekli agliyo ben yan odama yatrsan bile gece kaç kez kalkiyorm uykusu çok hafif direk kalkiyo bagiriyo ya duymassam diye korkuyorum arkadasmin bebeği benim oğlundan 5ay küçük o ayirdi ama bebeği sakin ben ayrsam hic uyuyamam demedim bi gece git gel git gel çok zor

İnanin gecen arkadasima gittim gözlerini kasiyor sürekli uykusu var direniyo uyumamak için sonra bi ağlama kopariyo aman Allah arkadaşım bile sok oldu

ya bence doktora ve psikoloğa götürün durumunu yakalaya bildiğiniz ağlamadan önceki hallerini sürekli not edin işinizi kolaylaştırır ama ilk yorumumda da demiştim bebeğinizde huzursuzluk var korkutuyorlar sanırım uykusunda bnce bir mevlüt filan yaptırın çocuğa

Bu kadar erken çıkıyor mu bilmiyorum ama gece terörü diye bişey var, bi araştırın isterseniz. Herhalde onu da çocuk psikoloğuna danışmak gerek

bence koliği geçmemiş olabilir

Kolikle baş etmede davranışsal yaklaşımlar

En önemli rahatlatıcı metodun, birkaç yöntemi bir arada kullanmak olduğunu düşünüyorum. Öncelikle ebeveynlerin bebeklerini olası bir gaz probleminden korumaları gerekli... Annenin gaz yapıcı besinlerden uzak durarak, bebeğine düzenli kolik masajı yapması, bebeğin ayaklarını sıcak tutması, yatağının baş kısmını 15 derecelik bir eğimle yükseltmesi (hem reflüyü de önleyecektir), karnı eğer çok gerginse ılık bir banyo yaptırıp, karnına sıcak havlu koyması (20 dakikayı aşmamalı), her beslenmeden sonra gazını çıkarması işe yarayabilir. Açsa doyurması, bezi ıslaksa değiştirmesi ve termal konforunu sağlaması yani üşüyorsa giydirmesi ya da çok sıcak tutmuşsa soyması gerekir.

Ağlama nöbetleri sırasında ise; hamileliğinde bebeğine dinlettiği bir müzik varsa onu, yoksa klasik müzik ya da koliğe özel hazırlanmış müziklerden dinletmesi (www.mucizeyedokun.com’dan ücretsiz kolik şarkıları indirebilirler), bebeğiyle göz teması kurması, konuşması, dokunması, kucaklaması, bebekle annenin tensel temaslarını sağlayacak şekilde sarılması, bebeğe güvende olduğunu hissettirecek ve annesinin kokusunu duyup rahatlatacaktır. Bebeğini yatağına yatırdığı zamanda mutlaka kendi kokusunun sindiği fanila, atlet, gecelik gibi bir kıyafetini bebeğin kokusunu alabileceği bir yere yerleştirmesini tavsiye edebilirim. Yatağına hazırlayacağı bir U düzeneği ve bunun içine bebeğini yatırmasını öneririm. Böylelikle bebek kendini güvende ve anne karnındaymış gibi hissedecektir. Sarılma ve rahatlatıcı ninni/şarkılar söylemek, motor sesi dinletmek (saç kurutma, bulaşık ya da çamaşır makinası, arabayla gezdirme vs), beşikte ya da kucakta sallamak, dizlerin üzerine alıp sırtına yuvarlak, dairesel hareketlerle masaj yapmak, kucakta odadan odaya gezdirip ortam değiştirmek işe yarayabilir.

Vibro-akustik terapinin de etkili olduğunu biliyoruz. Bunun için de bebeği göğüsteki titreşimden yararlandırmak için göğüs üzerine kulağı gelecek şekilde yatırıp, hımmm sesi çıkarmak bebeği rahatlatacaktır. Erkek sesi daha kalın olduğu için motor sesini andırır, dolayısıyla bunu babaların yapması daha etkili olabilir. Ayrıca aromaterapi ile yapılan masajın, kolik semptomlarını azalttığı belirlenmiştir, bunun için lavanta yağı kullanılabilir.

Ritmik sakinleştirme teknikleri nelerdir?

Bu teknikler İngilizce’de 5-S ile tanımlanıyor:

1- Swaddling (Kundaklama): Aşırı sıcak tutmaktan koruyarak, başı örterek, gevşek ve bol bir battaniye yardımıyla, kalça ekleminin kıvrılmasına izin verilerek yapılan kundaklama

2- Side: Yan yatış ya da sırt üstü pozisyonda uyutmak

3- Sııss sesi: Bebeğin kulağına sıııs sesi verme

4- Sallama: Her zaman baş ve boyunun desteklenerek, küçük çalkalama hareketleri, bir kereden fazla ileri-geri hareketi yaptırılmayacak şekilde olmalı.

5- Sucking (Emme): Emzik ya da parmak emmesi.

Bu tekniklerin bir arada kullanılması, ağlama nöbetlerini azaltıyor.

Mama ile beslenen bebeklerde nelere dikkat edilmeli?

Mama ile beslenenlerde, hidrolize edilmiş protein ve soya bazlı formula mama ile beslenenlerde semptomlar azalmasına rağmen Kanada Pediatristler Birliği ve Amerikan Pediatrist Akademisi soya sütünü önermiyor çünkü soya yenidoğanda bir alerjen olarak kabul ediliyor. Bunun yerine anneler hidrolize edilmiş (parçalanmış) protein içeren mamalar kullanabilirler. Lif destekli hazır mamaların ise koliğe etkisi olmadığı belirlenmiştir.

Oral %30’luk sakkoroz solüsyonu bebeklere üst üste 4 gün verilmiş ve etkili bulunmuştur, yan etki ise görülmemiştir. Ancak etkisinin kısa süreli olduğu bildirilmiştir (3-30 dak).

Bu kadar erken çıkıyor mu bilmiyorum ama gece terörü diye bişey var, bi araştırın isterseniz. Herhalde onu da çocuk psikoloğuna danışmak gerek
Ne zormuş çocuk büyütmek benim oğlum doğdu ve 4gun düzgün üyüdü sonra hep boyle

Tesekkur ederim bilgi icin

Ne zormuş çocuk büyütmek benim oğlum doğdu ve 4gun düzgün üyüdü sonra hep boyle
Yok canım o kadar zor değil , senin bebeğin şansına zor bi Bebek olmuş , düzelir inşallah.
Benim oğlumun biri uyumayı sevmez 5 yaşını bitirdi, hala yanında yatarım uyuyana kadar, diğer küçük oğlum uykusu gelince gider yatar, hepsinin huyu ayrı ayrı
Allah kolaylık versin çözüm bulursun inşallah

İnşallah çözümü buluruz artık çok gerginim şöyle rahat bi uyanamafm 15 aydr ailemde uzak baksalarda ben dinlensem çok yoruldm artk

İnşallah çözümü buluruz artık çok gerginim şöyle rahat bi uyanamafm 15 aydr ailemde uzak baksalarda ben dinlensem çok yoruldm artk
ya sanki senin gerginliğinde bebeğe yansıyor anneni yanına çağırma ve onun yanına gitme ihtimalin var mı

ya sanki senin gerginliğinde bebeğe yansıyor anneni yanına çağırma ve onun yanına gitme ihtimalin var mı
Ay gittiğim zaman daha çok stres kaynanam annem yakin gittim 3ay kaldm eşimin isi nedeniyle daha çok sinir oluyorum eşimin ailesi o zmn oğlum küçüktü verilmicek yedirilmicek şeyler veriyorlar bizde buyuttuk diyip

Gerçekten çok sinirliyim stresliyim yorgunum sürekli.masadan AC kalkiuorm WC ye bile zor giriyormuş bak bu saat oldu uyumadi hala benm halim yok kolunu kaldirmaya

Benim oğlumda iki yaşında, aynı sorun bizde de var, anne sütü bile gaz şişkinlik yapıyordu, sütü yeni bıraktık, huy oldu hala aynı devam. Bi gece deliksiz uyumak ah ah ah . Bir de sallayarak emzirerek uyutuyorsanız uyanınca onları da arıyor olabilir

Gerçekten çok sinirliyim stresliyim yorgunum sürekli.masadan AC kalkiuorm WC ye bile zor giriyormuş bak bu saat oldu uyumadi hala benm halim yok kolunu kaldirmaya

Evet sizin stresiniz de yansır ona, mecbur sakin olacaksınız bende bu saate ayaktayım, hem de lafta tatildeyiz şu an . Hem iki yaş sendromu hem uykusuz haller Bi gün yorgunluktan bayılcam diyorum yani amaaaa sabır sabır biz anneyiz, yavrucaklarımız da ister rahat uyumayı belki anlatamıyorlar, belki onlar da bizim gibi dönem dönem değişken oluyorşar, gündüz dışarı çıkar ve evde stres ortamı azalsın ben bir tek bundan fayda gördüm ben sakin Mutlu kendinden eminsen oğlum da öyle

Bende altı aylıkken ayırdın odasını ama hala deliksiz uyku hiç olmadı, sabırla bekliyorum bnm oğlumda üstünü çok açıyor uyku tulum giymek istemiyor, üşüyünce yada terleyince avaz avaz ağlıyor , biz bunu anlayana kadar ne kadar doktor gezdik, şimdi Bi düzen oturdu o konu da ama doktorumuz son dişi çıksın söz huyu düzelcek dedi

Oğlum 2yaşında şuan ayakta geziyoruz kucağımda uyuyor yatırırsam ya da oturursam ağlıyor. Kaç saat oldu bilmiyorum. Ve doğduğundan beri sadece bir gece uyanmadan sabahladık sadece bir=)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…