Cantanem merhaba başından geçenleri okurken çok üzüldüm durumuna,özellikle de sorumsuz bir Babanın evladı olmak zorunda kalan çocuğun için çok üzüldüm. Aklıma takıldı sessiz kalmayıp olayı eşime anlattım ve bu durumda eski eşini haklı görüp görmediğini sordum ve eşimin cevabını birazdan paylaşıcam seninle. Öncesinde sana kendi hikayemi kisaca anlatmak istiyorum çünkü benzer yanlarımız var seninle:
Ben de tıpkı senin gibi almanyada yaşıyorum ve tr'den evlendim. Üstelik ailemin onaylamayacagini bildiğim için kaçarak evlendim, ailemin güvenini ve kalbini çok kırdım, evlendik esimle 10 ay anca yaşayabildim istanbulda sonra almanyaya geri dönmek için eşimin her akşam kafasının ütüledim (kaynanamlarla ve bekar kayın bekar görümceyle birlik oturdum). Ailem almanyaya dönüp meslek egitimimi tamamlamadigim sürece beni affetmeyecegini söylediği için onlarin gönlünü tekrar alabilmek için ve tr şartlarında daha fazla yasayamadigim icin döndüm, esimi de aldiracaktim sonra yanıma,gidince hamile olduğumu öğrendim ve ailemle yaşadım doğuma kadar,eşim vize nedeniyle gelemedi.Ailemle buzları erittik,neyse doğumdan sonra aile birleşimi vizesiyle eşimi getiebildim yanıma, sonra alman devleti onu dil kursuna gönderdi uyum yasasından dolayı, yıllarca eşim çok zorlandı,az ağlamadı ailesini özlediğinden ve dil sıkıntısı çektiği için,bağımsız hayatını o da çok özledi ama asla çekip gitmedi. Ara ara tr'ye kesin dönüş yapalim diyor,destekliyorum onu çünkü o da aynı fedakarlığı benim icin yaptı. Demek istediğim evlilik fedakarlık ister,karşılıklı konuşup fikir alışverişi yapmalı çifter bişeyleri uygulamaya geçirmeden, hele de arada minik bir bebek varsa. Benim ailem de bana hep destek çıktı ama ben asla ailemin eşimi kotulemesine izin vermeidim,eshim de tabi ailemi kötüleyemez,saygılı olacak iki taraf da. Şimdi bu sorunların birebir olmasa da benzerini yaşamış eşimin cevabına gelelim. Almanyaya geldikten 5 sene sonra anca sigortalı bi işe girmiş ve dil sorunu hâlâ devam eden ama çocuğunun geleceği için her fedakarlığı yapmaya hazir olan eşimin cevabı:aklindan bile geçirmesin o haysiyetsizi...! Sebep ne olursa olsun insan istedikten sonra her zorluğu göğüs gerebilir. Ondan kurulduğunula şükret