Bebegim varken bebegim oldu

Karar sizin elbette. Eğer ikinci bir çocuk fikrine sıcak bakıyorduysanız aldırmayın. İkisini birden büyütüp çıkarsınız işte. Kolay olmaz ama inanın arası 4 yaş olan çocukları bile büyütürken zorlanıyor insan. Araları yakın olduğu için başka arkadaşa da ihtiyaç duymazlar. Artıları da var yani.

Özellikle ilk çocuğa haksızlık yapıldığı düşüncesini çok iyi anladım ama utanmak neden? Elaleme ne sizin çocuğunuzdan? İsterseniz peşpeşe doğurursunuz istemezseniz bir tane bile doğurmazsınız. Utanılacak bir şey yok.

Kızım yakında 2 yaşına girecek. Şu anda hamile kalsam veya 10 yıl sonra fark etmez daima kızıma haksızlık olur mu diye düşünürüm herhalde. Bu işin doğasında var. Tüm imkanları ilk çocuğa (ve tek çocuğa) yağdırmak varken imkanları, ilgiyi, alakayı, sabrı ve tahammülü ikiye bölecek olmak her insanda aynı duyguyu yaratır. Yine de kardeş sahibi olmak güzel bir duygu bence. Çocuğunuza vereceğiniz güzel bir hediye. Hemen üzülüp karalar bağlamayın. İhtiyacınız olan gücü bulacağınıza inanıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun..

ya hamile olmanız neden ayıp olsun. anası belli babası belli. bir kere onu geçin. ekmeğini de suyunu da el alem vermiyor. sezaryenden de korkmayın işin ehli doktorlar 1 yıl arayla bile yapıyor sezaryeni.
ama yorulacaksınız muhtemelen. oda bir iki yıl. şimdi oğlum 4,5 yaşında 1 yaş küçük kardeşi olsa ne güzel oynarlarmış diyoruz eşimle konuşurken.
ben aklıma takılan siz verem tedavisi görmüyor muydunuz?? bitti mi tedavi??

Herkezden utaniyorum elimde olmadan utaniyorum acaba biz istedik desem birlikte buyusunler diye cunku illa sasiracaklar belki yadirgayacaklar
Utanmak ne demek çok şaşırdım size!Şu elalem ne der kafasını bi bırakamıyo insanlar!!Olmuşa bitmişe çare yok ve bence iki bebek üst üstüste elbette çok zorlanacaksınız ama sona çok rahat edersiniz.

Bi umut dis gebelik olsa.....tek duam bu onca isteyen insanlar var Allahm onlara nasip et yanip tutusan evlat icin

Şu an sağlıklı düşünmüyorsunuz bence, Allahtan her şeyin hayırlısını dilemek lazım.
Tamam üzülüyorsunuz ama, bunun için de abes dilekleriniz olmamalı.
Farkına varın istedim.
Allah yardımcınız olsun..

Yahu Evli barklı kadınsınız ikinciye çocuğunuz olcakmış gayri meşru değil. Bunun nesi ayıp. Bırakın 10u, Arkadaşım 6aylıkken hamile kaldı şuan oğlu 1aylık kızı 16aylık gayet de mutlular.. Ben de bunu istemezdim ama olduktan sonra da yapacak bir şey yok

Ki geçen kalp atışlarını dinledim bebeğimin.. Okadar güzel atıyordu ki. 8,9 haftalık diyorsunuz Onun kalbi atıyor şuan nasıl kıyacaksınız aksı halde bilemem tüyler ürpertici ..

Kusura bakmayın eski mesajlarınızı okumak istedim. Siz resmen bunu Allah'tan dilemissiniz şimdi neden bu nasıl sıkıntı yazıyorsunuz ki ? Bu konu hakkında fikir alacak kadar kafaya takmissiniz ve şu an utanıyorum diyorsunuz. Garibime gitti sağlicakla dogurun inşallah.

İyi de bebegm kucakta nasil bakicam nasil ilgilenicem onunla hep ilgi istiyor
Daha doğana kadar zaman var 2ay sonra yaşına gircek bebeğin yürür zaten
15aylıkken isteyerek hamile kaldım 2yaş 2ay var aralarında hastalık olmadıktan sonra zor olmadı büyünce daha zorlanıyorum 2kız iki inat gibi
Sen kendine güvenirsen olur bakarsın. Bende hamileyken birinin çocuğunu sevmeye utanırdım ay tutamıcam ben kendiminkini naaıl tutcam diye ama doğurasıya ilgilendim kimseye yaptırmadım
kendine inanırsan yaparsın içinde bi can var mucize bence bu koymetini bil

Kürtaja karşı değilim , maddi manevi birden fazla çocuğa yetilemeyecekse , diğer çocuklara yeterince sevgi ilgi eğitim imkanları verilmeyecekse dogurulmasin daha iyi.

Bi umut dis gebelik olsa.....tek duam bu onca isteyen insanlar var Allahm onlara nasip et yanip tutusan evlat icin
Ya çok olumsuz konuşuyosun karnındakini suçluyosun rasmen bebeğim ilgi istiyo daha falan diyosun dış hebelik olsun diye dua ediyosun yalnız oda senin canın onun da ilgiye sevgine ihtiyacı var sen nerdeyse düşsün diye hğraşacak gibi halin var

Vallahi bu konu uzarsa Ben burada banlanırım yorumları okudukça Tüylerim ürperiyor Kalbi atan bir canlı için aldırılabilir demek Allah'ım

Eski konunda 3 4 çocuk istediğini yazmışsın Allah'ta vermiş şimdi neden aldırmayı düşünüyorsun önce doktora git neymiş ne değilmiş öğren hem cocugunda uslu bir bebek mis sıkıntılı olsa zaten zorlanirsin

Bence çok güzel arkadaş olacaklar. Sakın aldırmayı düşünme canım.. hep iyi yönlerini düşün ikiside senin canından kanından..

hayırla gelsin inşallah..o doğuncaya kadar diğeri yürür zaten beraber büyürler işte ne güzel :) insanlara da beraber büyüsün diye arka arkaya olsun istedik dersin..bebek sahibi olamayanlara da duayı unutmayalım :)

Allah size ikinci kez bu mucizeyi layik gordugu icin oturun sukredin bence. Hormonlariniz duzelmemis olabilir ama anne olmakda boyle bisey zaten imkansizliklardan imkan yaratmak sakin aldirmayi dusunmeyin derim sizin aldirmayi dusunrugunuz o cocuk icn ne kdr cok ugrasan insan var biride benim. Allahin mucizesi diyip gonlunuzu acin ve olumlu dusunun ikisi ayni anda buyur tup bebekle bile anne olamadim bunun icin ne kdr cok ugrsan insan var ve boyle yazilari gorunce ben kndi adima cok sinirleniyorum tek derdiniz bu olsun Allah size iki evlat nasip etmis oturun silkelenin ve kndinize gelip sukredin lutfennn hersey daha guzel olucak diye dusunun 2 minnosda yazik etmeyin.

Bizim durumumuza benzer aslında :) ben de oğlum 14 aylıkken kızıma hamile kaldım. 3,5 yıllık evliyim 2 çocuğum var şimdi. ve çalışıyorum.. ben hamile kaldığımda benim oğlum da yürümüyordu. Beklenmeyen gebelikti. Ben aldırmayı hiç düşünmedim ama yetememe korkusunu aynı şekilde yaşadım. Kızım şimdi 47 günlük. Hala yetememe korkusu yaşıyorum ama değiyor ya :) Bir an bile pişman değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…