Bebegim varken bebegim oldu

Oğlumla kızım arasında 40 ay olmasına rağmen aynı duyguları yaşadım sizinle. Tekrar her şeyin başa döneceğini düşündüm, kızımı oğlum kadar çok sevemeyeceğimi düşündüm, oğluma haksızlık yaptığımı düşündüm. 3 gün ruh gibi mütemadiyen ağlayarak yaşadım. Şu an kızım 4 yaşında ve ben bazen onun yüzüne bakıyorum ve bu düşündüklerimden utanıyorum. Kızımı da en az oğlum kadar çok seviyorum, daha önemlisi onlar birbirini çok seviyorlar ve birbirlerine çok bağlılar.

Korkularını, hislerini anlayabiliyorum. Ama en kısa zamanda toparlanıp şu anki günlerini doya doya yaşamanı tavsiye ederim.

Annenizin ellerinden öpuyorum biz daha ilk cocuktan sonra esimle sastik kaldik

Evet çok haklısınız ama şimdi eskisi gibi de değil. Oğlunuz okula başladığında küçüğü ana sınıfına gidecek. Belki de beste altıda eve gelecek. Diğerinin okulu 2.20 gibi bitecek baya zamanınız olacak. Daha o günlere çok var. Şimdiden düşünmeyin bunları..peki yardım edecek bir aile buyugunuz var mı?

Benim yuzumde gulmez artik uzun bi sure sanmiyorum oglum kadar sevecegimi nedense suan oyle bi icimden patlarcasina ciglik cigliga aglayasim geliyor bunu ben istememistim.Belkide bende utanicam biliyorum olursa boyle olacak sonuc ama suan icin bunu dusunemiyorum

Tesekkur ederim suan en buyukkk ama en buyuk derdim bebegim haksizlik edersem ona bi an olsun farkli dawranirsam mesela sinirlerime hakim olamazsam ya da vakit ayiramazsam diye cok korkuyorum kendimi affedemem
Olmuyor. O dengeyi Allah oyle bir veriyor ki sen bile şaşırıyorsun. Hem ikinci birinciyi taklit ettigi icin daha cabuk ogreniyor.
Tandem bebek arabalarindan al. En cok ona ihtiyacin olacak. Simdiden itibaren kiyafetleri unisex al. Ya cok guzel birsey yasiyorsun masaallah ama farkinda degilsin. Kendine gel ve sakin ol.

Seytana uyupta sakin kurtaj olayim deme yarin birgün pismanlik cekersin. Kendi yaptiginiz şeyin bedelini küçücük bi beden hayatiyla ödememeli!!!

İlk bi iki ay en fazla olsun olsun en fazla oda ederler sonra tek basimayim..

Ben birde şunu söylemek istiyorum hani kendime yardimci aramiyorum bi sekilde altindan kalkarim ama oglumla ilgilenicek birileri olsn onu mutlu edenler olsn oyun oynasinlar isterim

Ben hiç anlamıyorum sizin gibi düşünenleri eskiden teknoloji yok o yok bu yok iş güç fazla ama analarımız ard arda o kadar çocuk doğurup büyütmüşler , sizde evinizin içinde çocuk bakmaya büyütmeye zorlanıyorsunuz, diğer çocuğunuzun hakkına girmekten bahsediyorsunuz, peki ya karnınızdakinin hakkı ne olacak??????

Bi onceki yorumuma bakarsaniz sevinirim benim endisem yetisememek ev islerine degil

Bu konuyu bi zaman merak edip arastirmistim. 18 gün sonra bebegin canlaniyomus. Bence
İste bunu tam bilmiyorum canlandi mi canlanmadi mi canlanmadan aldirmak mi aldirmamak mi
Bebek 18 gününden sonra kalbi atmaya başlıyormuş bi uzman doktora sormuslardi ordan biluyorum. Yaa ne olursa olsun sakin kurtaj olma okuduğum an mesajini tuylerim diken diken oldu. Gunahi da cok büyük. Anasi belli babasi belli kim ne derse desin. Allah elbet bi kolayligini verir..

çok iyi anlıyorum seni.. bunların hepsi geçiçi bunu bil öncelikle dogumdan sonra bütün düşüncelerin degişicek... çok çok normal. benim ablamda aynı şekilde hamile kaldı ki oglu 5 yaşındaydı günlerce agladı ama kızı dogdu kızım da kızım oldu.. hepsi geçiçek hiçç merak etmeyin.. evlat ayrılmıyor hepsi aynı sen canım kanın 10 tane de olsa aynı seversin..

Çok özür dilerim ama sürekli ilk çocuğunuza bebeğim diyorsunuz ama karninizdaki bebeği sahiplenmeyip onu ilk çocuğunuza haksızlık olarak görüyorsunuz. Acaba asıl haksızlığı hiç bir suçu olmadığı halde şu an istenmediğini hisseden doğmamış yavrunuza yapmış olmuyor musunuz? Önlem almalıydınız. Yine de olduysa Rabbim ona değer verip bir can bahşetmis. Ve bunu size layık görmüş. Siz nasıl olur da bu kadar karamsar olup
karninizdakini bir sorun olarak görebilirsiniz.
Yapmayın o da bir can. Siz bir annesiniz. Ilk çocuğum benim çocuğum karnimdakini istemedik benim değil düşüncesiyle o masum yavruyu hırpalamayın.
Rabbim siz de bu iki bebeği büyütme gücü gormus ki bu imtihanı size vermiş. Emin olun düşündüğünüzden daha güçlüsünüz. Ve korktuğunuz kadar da zor olmayacak hiç bir şey.

Aynı durumu ben de yaşamıştım. Oğlum kucağımda 9 aylıktı. Aa bir baktım karnimda da bir aylık bebiş var. Sok olmustum ilk öğrendiğimde ağladım nasıl bakicam diye. Ustelik sezaryandim. Neyse ilk şoku atlattıktan sonra ikiz arabalarına bile bakmaya başlamıştım. Çok heveslenmistim.

Hele ki ultrasonda büyüdüğünü gördükçe içim kıpır kıpır olmuştu.

Sonuçta 4 ay 10 günlükken bebeğimin kalp atışı durdu ve ölü doğum yapmıştım.

Demem o ki sakın aldırıp günaha girme lütfen. Rabbimin bir bildiği vardır.

Ayrıca kuzenimin eşi de 6 aylık bebeği varken yine hamile kalmıştı ve sezaryandi. Yine de normal zamanlı doğum yapmıştı ikincisinde. Korkma birşey olmuyor.

Bi umut dis gebelik olsa.....tek duam bu onca isteyen insanlar var Allahm onlara nasip et yanip tutusan evlat icin
Sakın sakın böyle dua etme. Rabbimin gücüne gitmesin. Böyle büyük laflardan çok korkarım. İkincisini istemiyor olabilirsin peki ya ilk çocuğuna birşey olursa!!!! Seninki duadan çıkıp bedduaya dönüyor farkında değilsin.

Cok ayip birseymis gibi insan icine cikmaya utaniyorum ayip mi millet demez mi bu ne hiz

Millet kendi işine baksın. Bir evi dolduran çocuk sesinden daha güzel ne var hayatta. Abim doğduktan sonra 5 senelik uğraşla dünyaya gelmişim. Çok acısını çektim 5 yaş küçük olmanın. Kardeştik ama gerek yaş gerek cinsiyet farkından ikimizde tek çocuk gibi büyüdük. sizinkiler Ohhh ne güzel ikiz gibi büyüyecekler. Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olsunnnlar....

Doğumun zorluğu konusuna bir şey diyemem gerçekten zor ve kutsal bir şey.

Allah im korusun dogru da aklim almiyor ben adet oldum baya baya

Ben 3 aylıkken annem kardeşime hamile kalmış. O zaman zorlanmış biraz tabiki ama çevresinde ona destek olan yakınları varmış. Şimdi kardeşimle hep aynı sıralarda okuduk aynı bölümü kazandık ve aynı işi yapıyoruz. Annem çok zorluklar yaşamış belki ama biz kardeşimle halimizden gayet memnunuz.
Bu arada çocuğunuza haksızlık yaptığınızı düşünüyor olmanız normal. Benim kızım 3 yaşında ben bile ikinciyi kızıma ihanet etmiş olacağımı düşünerek erteliyorum sanırım. Tabi tek neden bu değil ama bu düşünceyi de kafamdan atamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…