Annenizin ellerinden öpuyorum biz daha ilk cocuktan sonra esimle sastik kaldikBen 4 aylıkken annem kız kardeşime hamile kalmış ve o 10 aylıkken de erkek kardeşime kalmış. Yani erkek kardeşime hamileyken yeni yürüyen bir bebeği ve emekleyen bir bebeği varmış. Hamileliği tabi çok zor geçmiş artık en sonuncusunda ama her zaman allah kolaylığını verdi der. Yanında hiç bir yardımcı olmadan hem de yurtdışında yaşıyorlarmış. Üçüz gibi büyüdük bir anda büyüdük çıktık .
Allah’a güvenin ve dayanın lütfen, vardır bir hikmeti , bebekler bereketle gelirler. Bebeğiniz sizin hissiyatınızda etkilenir, hayatı boyunca bilinçaltında ben istenmeyen bir bebektim ben istenmeyen birisiyim düşüncesi olmasın.
Hatta utanmak kısmıyla ilgili de şunu söyleyeyim :) Annem beni 22 yaşında birimizi 23 yaşında birimizi 24 yaşında birimizi 39 sonuncumuzu da 44 yaşında doğurdu. Bundan utanılacak hiç bir şey yok
Evet çok haklısınız ama şimdi eskisi gibi de değil. Oğlunuz okula başladığında küçüğü ana sınıfına gidecek. Belki de beste altıda eve gelecek. Diğerinin okulu 2.20 gibi bitecek baya zamanınız olacak. Daha o günlere çok var. Şimdiden düşünmeyin bunları..peki yardım edecek bir aile buyugunuz var mı?Cok tesekkur ederim gercekten bunu cok dusunuyordum en basitinden oglumun butun derslerinle ilgilenicem hayalleri onu uygun sekilde butun vaktimi vererek buyutecegim diye hep planlarim ama malesef bazen biseyler siz istemeden farkli yonlere gidebilir bunlar da beni korkutuyor
Benim yuzumde gulmez artik uzun bi sure sanmiyorum oglum kadar sevecegimi nedense suan oyle bi icimden patlarcasina ciglik cigliga aglayasim geliyor bunu ben istememistim.Belkide bende utanicam biliyorum olursa boyle olacak sonuc ama suan icin bunu dusunemiyorumOğlumla kızım arasında 40 ay olmasına rağmen aynı duyguları yaşadım sizinle. Tekrar her şeyin başa döneceğini düşündüm, kızımı oğlum kadar çok sevemeyeceğimi düşündüm, oğluma haksızlık yaptığımı düşündüm. 3 gün ruh gibi mütemadiyen ağlayarak yaşadım. Şu an kızım 4 yaşında ve ben bazen onun yüzüne bakıyorum ve bu düşündüklerimden utanıyorum. Kızımı da en az oğlum kadar çok seviyorum, daha önemlisi onlar birbirini çok seviyorlar ve birbirlerine çok bağlılar.
Korkularını, hislerini anlayabiliyorum. Ama en kısa zamanda toparlanıp şu anki günlerini doya doya yaşamanı tavsiye ederim.
Olmuyor. O dengeyi Allah oyle bir veriyor ki sen bile şaşırıyorsun. Hem ikinci birinciyi taklit ettigi icin daha cabuk ogreniyor.Tesekkur ederim suan en buyukkk ama en buyuk derdim bebegim haksizlik edersem ona bi an olsun farkli dawranirsam mesela sinirlerime hakim olamazsam ya da vakit ayiramazsam diye cok korkuyorum kendimi affedemem
İlk bi iki ay en fazla olsun olsun en fazla oda ederler sonra tek basimayim..Evet çok haklısınız ama şimdi eskisi gibi de değil. Oğlunuz okula başladığında küçüğü ana sınıfına gidecek. Belki de beste altıda eve gelecek. Diğerinin okulu 2.20 gibi bitecek baya zamanınız olacak. Daha o günlere çok var. Şimdiden düşünmeyin bunları..peki yardım edecek bir aile buyugunuz var mı?
İste bunu tam bilmiyorum canlandi mi canlanmadi mi canlanmadan aldirmak mi aldirmamak miSeytana uyupta sakin kurtaj olayim deme yarin birgün pismanlik cekersin. Kendi yaptiginiz şeyin bedelini küçücük bi beden hayatiyla ödememeli!!!
Ben birde şunu söylemek istiyorum hani kendime yardimci aramiyorum bi sekilde altindan kalkarim ama oglumla ilgilenicek birileri olsn onu mutlu edenler olsn oyun oynasinlar isterimOlmuyor. O dengeyi Allah oyle bir veriyor ki sen bile şaşırıyorsun. Hem ikinci birinciyi taklit ettigi icin daha cabuk ogreniyor.
Tandem bebek arabalarindan al. En cok ona ihtiyacin olacak. Simdiden itibaren kiyafetleri unisex al. Ya cok guzel birsey yasiyorsun masaallah ama farkinda degilsin. Kendine gel ve sakin ol.
Ben hiç anlamıyorum sizin gibi düşünenleri eskiden teknoloji yok o yok bu yok iş güç fazla ama analarımız ard arda o kadar çocuk doğurup büyütmüşler , sizde evinizin içinde çocuk bakmaya büyütmeye zorlanıyorsunuz, diğer çocuğunuzun hakkına girmekten bahsediyorsunuz, peki ya karnınızdakinin hakkı ne olacak??????İyi geceler kk üyleri..
Allah ım nasil bir sıkıntıdır bu.Çok utaniyorum 2 yıl dolmayan evlilikte 1 bebek 1 hamilelik daha bebegim 10 aylık az önce test yaptim pozitif cikti eminiz ama nasil oldu orasina hic giremicem.Surpriz bebek diyebilirim.Daha sezeryanla dogum yaptim cok zordu birde bebegim daha yurumuyor bile cok kucuk nasil bakicam ben napicam aldirsam cok mu gunah bunu atamam aldirirsam psikolojim çokucek.Kendimi her turlu suclu hissediyorum bebegime haksizlik ettim gibi agliyorum surekli.Esim takma kafana olan olmus o hic dogurmadi rahat tabi isin kotusu gebelik muhtemelen 8-9 falan diye tahmin ediyoruz cunku cok uzun zaman adet gormedm cok kilo verdgim icin normaldir diye dusundum Siz olsaniz ne yapardiniz?
Bi onceki yorumuma bakarsaniz sevinirim benim endisem yetisememek ev islerine degilBen hiç anlamıyorum sizin gibi düşünenleri eskiden teknoloji yok o yok bu yok iş güç fazla ama analarımız ard arda o kadar çocuk doğurup büyütmüşler , sizde evinizin içinde çocuk bakmaya büyütmeye zorlanıyorsunuz, diğer çocuğunuzun hakkına girmekten bahsediyorsunuz, peki ya karnınızdakinin hakkı ne olacak??????
Bebek 18 gününden sonra kalbi atmaya başlıyormuş bi uzman doktora sormuslardi ordan biluyorum. Yaa ne olursa olsun sakin kurtaj olma okuduğum an mesajini tuylerim diken diken oldu. Gunahi da cok büyük. Anasi belli babasi belli kim ne derse desin. Allah elbet bi kolayligini verir..İste bunu tam bilmiyorum canlandi mi canlanmadi mi canlanmadan aldirmak mi aldirmamak mi
Sakın sakın böyle dua etme. Rabbimin gücüne gitmesin. Böyle büyük laflardan çok korkarım. İkincisini istemiyor olabilirsin peki ya ilk çocuğuna birşey olursa!!!! Seninki duadan çıkıp bedduaya dönüyor farkında değilsin.Bi umut dis gebelik olsa.....tek duam bu onca isteyen insanlar var Allahm onlara nasip et yanip tutusan evlat icin
Yorumlarını okudukça gerçekten zihniyetine hayran kaldım. Pesss diyorum artık!Cok ayip birseymis gibi insan icine cikmaya utaniyorum ayip mi millet demez mi bu ne hiz
Cok ayip birseymis gibi insan icine cikmaya utaniyorum ayip mi millet demez mi bu ne hiz
Allah im korusun dogru da aklim almiyor ben adet oldum baya bayaSakın sakın böyle dua etme. Rabbimin gücüne gitmesin. Böyle büyük laflardan çok korkarım. İkincisini istemiyor olabilirsin peki ya ilk çocuğuna birşey olursa!!!! Seninki duadan çıkıp bedduaya dönüyor farkında değilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?