Bebegim varken bebegim oldu

Merhabalar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum sadece size yorum yazabilmek icin yeni üye oldum. Yazınızı yaklaşık 1 saat once okudum. Sizi cok iyi anlıyorum. Birincisi bebeğinize haksızlık değil de onun için çok büyük bir fedakarlık yapmış olacağınızi düşünün. Ona hayatının en müthiş şeyini sunuyorsunuz. "Kardeş " Bundan daha güzel daha ne olabilir obun için. Ben 4 aylik iken annem hamile kalmış.
Erkek kardeşim ile aramda 13 ay var. Ve bütün çocukluğum çok güzel geçti her zaman bir arkadaşım vardı. Şimdi 30'uma dayandım evliyim. Ama kardeşim hala benim en yakın dostum arkadaşım gücüm dayanağım.
Ayrıca böyle büyük bir güzellige ve mucizeye kim ne der diye lütfen yalan karıştirmayin.
Allah verdi deyin ve geçin.
Siz karnınızdaki yavrunun yerinde olsaydınız anne babanızın sizin var oluşunuz ile ilgili yalan söylemesini ve insanları bukadar umursamalarına üzülmez miydiniz? Empati yapin.
Ve unutmayın o bir lütuf neyin ne için olduğunu bilemezsiniz. Güzel düşünün bebeğiniz herseyi hisseder.
Hersey cok guzel olucak.

Amin insallah hayirli olur.Peki bebeginize zaman ayiramadiginz oldu mu ilk oglunuza

Konumu önemseyip üye oldugunuz icin ben tesekkur ederin.
Oncelikle esimle aldirma mevzusunu konustugumuzda esim kesinlikle karsidir boyle seylere katiyen derdi hep bizim basimiza gelse olmaz aldiramayiz sende bole dusunme sakin derdi fakat lakin bugun oyle konusmadi sanirim imtihanda gibiyiz.Bende tamam aldiralim bebege yazik diye bundan vazgecelim peki bebegimiz buyudugunde olgun bi yasa geldiginde bunu ona aciklasaydin ve onun ne diyecegini merak eder miydin sevinir miydi uzulur muydu dedim haklisin dedi hic bi cocuk ya da birey ailesinin bu yaptigini icten ice affedemez kaldiki gunah o gelmek istedi demekki surpriz oldu nasil olduysa oldu ama oldu aklimiz almasada..

Amin insallah hayirli olur.Peki bebeginize zaman ayiramadiginz oldu mu ilk oglunuza
Hayır olmadı çünkü eşimle çok planlı davrandık. Benim yetişemediğim yerde o devraldı onun yetişemediği yerde ben. Yani ne anne ne de baba eksikliği hissetmediler. Düşün araları çok yakın iki kardeşler ama hala oyunlarına bizi ortak etmeye çalışıyorlar çünkü öyle büyüdüler.

4 kişi oturur oyun oynardık :) size ailenizden ve eşinizin ailesinden gelecek olan yardımları asla geri çevirmeyin. Ve eş çok önemli o yardımcı olursa birlikte çok güzel büyürler.

Esim bi bankada cok yogun calisiyor erken gidip iftarda geliyor ne yazikki yemegi dusu zaten hic bi faydasi olmuyor ama yinede uc bes elinden eleni cabaliyor

Sanırm bu soru erken hamile kalan tüm annelerin endişesi
2. Olunca 1.ciyi ihmal edermiyim ki
Şöyle soyleyim mutlaka ki yetisemedeginiz şeyler olur ama bu sadece ilk.zamanlar olacak
Ve ve ve
Çocuğunuz 10 aylik değilde misal 3 4 yaşında olsaydi ozaman bile ihmal edersiniz bazen

Yani her türlü bi zorluğu oluyo 1. Küçükte olsa büyükte olsa oluyo

Olumlu yönlerini düşünmeye çalışın
2si oyun arkadaşı olacak
Paylaşmayı bilecek
Kıskançlık nedir bilmicek
Birbirlerini sahiplenecekler vs vs vs
Üzmeyin kendinizi bebeginzde hisseder yazık yavruya onun bi sucu günahı yok

Bi umut dis gebelik olsa.....tek duam bu onca isteyen insanlar var Allahm onlara nasip et yanip tutusan evlat icin
Hayatımda duyduğum en saçma istek..şükret Rabbim sana anneliği tattırmış..benim gibi 2 defa dış gebelik geçirseydin ,ne demek olduğunu anlardın ..Allah düşmanımın başına vermesin ..

İyi de bebegm kucakta nasil bakicam nasil ilgilenicem onunla hep ilgi istiyor
Hep kucakta kalmayacak bebek doğduğunda neredeyse iki yaşına girecek. Endişe etmeyin eğer aldrmak sizin için seçenek değilse sakinleşmeye kabullenmeye çalışın yavaş yavaş.

Aklınıza aldırmayı getirmeyin. Çünkü kendinizi sonra affedemezsiniz. Her zaman çok pişman olursunuz. Bu imtihan evet ama bence cok güzel bir imtihan büyük bir nimet. En çokta "Acaba bu çocuğuma haksızlik mi yapıyorum" dediginiz yavrunuz icin.
4 Saat sonra işe gidecek biri olarak diyorum ki güzel şeyler düşünün yavrularınizin yillar sonra birbirlerine nasıl bağlı olcağını nasıl oyunlar oynayıp eğleneceklerini birbirlerini nasıl seveceklerini birlikte yatıp kalkacaklarini hayal edin :))
Olumsu şeyler düşünmeyin Allah yardim eder.
Allah a emanet olun .

Bende bebegm 8ayliktı hamile kaldm başta sizin gbiydm ama sonra birini dogurdm diger canımın parcasıni nasıl yok edeyim diye düsünup dogurucm dedm smdı 25gunluk evet zor ama allahm yardm da ediyo korkmayn.ayrıca sezeryanm ilk cok zordu ayaga kalkamadm tansiyonum düstu baygnlik gecirdm falan ki agrı esigm çok yuksektr 2.dn cok korktm daha yeni kesildm 2. Cok daha acicak dedm ama umdugum gbı olmadi kendim kalktm yurudm ertesi günu eve geldm banyo bile temizledm ben bile sok oldm bu kadar beklemiyordm bence kıyma canına allah kolaylk veriyo.

Merhaba iyi geceler. Anlayabiliyorum sizi araları çok az yetebilicekmiyim diye düşünüyorsunuz ama emin ol Allah öyle bir güç verir ki doğumunuzda ilkine göre daha rahat ve kolay olur bebeğinizde ilkine göre çok daha uslu ve sakin olur rabbim dağına göre kar veriyor. Benim teyzemin 2 oğlu var küçük olan 7 aylıkken bir daha hamile kalmış ve eşi zorla baskı yaparak aldırtmış bebeği(kızmış bebek). İnanırmısın şuan 60 yaşında teyzem ve yıllardır başlarına gelmeyen kalmadı maddi ve manevi olarak her kötülüğü yaşadılar ve teyzem her zaman aynı şeyi söyler “kızımın günahını çekiyoruz”

Her zaman hayirlisini isteyin. Biz bilemeyiz bizim için hayırlı olanı. Senin şu anda kötü gördüğün şey belki senin için hayırlı olan.
Defalarca yaşadım kötü sandığımız bir şeyin altından gerçekten bizi mutlu eden şeyler çıktı.
Allah kimseye kaldıramayacagindan fazla yük yüklemez. Bunu da unutmayın
Bi umut dis gebelik olsa.....tek duam bu onca isteyen insanlar var Allahm onlara nasip et yanip tutusan evlat icin

Birmeleks üzülmeyin sizi icin hayirlisi ne ise olur insallah. Hangi yontemle korunuyordunuz acaba?

Canım benim de iki yıllık bi evliliğim var bir yaşında oğlum var 8aylikken hamile kaldim banada sürpriz oldu. Simdi oglum yaşını doldurdu karnimdakide 6aylik oldu .uc ay sonra dogum yapacam benimde senin gibi sezeryandi dogumum .. zor olacak ama dirayetli ol

Herkesin atladigi bir nokta var burda, bebek 8 9 haftaliksa eger yasal kurtaj sinirini gecmis bulunuyorsunuz bu bir. Ikincisi dis gebelik ihtimaliniz zaten cok zayıf o haftaya kdr illa ki belirti verirdi. Ucuncusu ise 9 haftalik bebegin gelisimini nette arastirirsaniz gozlerinize inanamazsiniz. Degil canlanmak organlarinin cogu olustu bile. Benim bebegim 9+3 günlükken ultrasonda kollarini oynatiyordu dusunun. Ondan kurtulmak yerine benimsemeyi dusunun cunku o hayata sımsıkı tutundu bile....
Yazan: dusuk tehlikesiyle karşı karşıya olduğundan 1 haftadir yatak istirahatinde olan anne adayi

Büyük çocuğa haksızlık olacak büyürken ama bunu en aza indirmek sizin elinizde.sırf bu sebepten bebek aldırmak yanlış olur diye düşünüyorum.sonuçta ikiz çocuklarda tek bebek kadar ilgi görmüyorlardır.sizde farz edin ki ikiz oldular.planlı olan bir durum değil sonuçta kendinizi üzmeyin.planlı olsaydı gerçekten 4 yaşından erken 2. olmamalı diye düşünüyorum.ilk doğan çocuk çok eziliyor ve sinirini küçükten çıkarıyor.sonuçta ikiside bebek ama anne-baba hemen abi-abla konumuna getiriyorlar ilk bebeği.

Benim iki oglum var aralari 16 ay buyuk oglum suan 30 aylik kucugum 14 aylik
Kucugum dogdugunda buyuk oglum henuz yurumuyordu 18 aylikken yurudu
Dogum yaptim 3 gun hastanede kaldik oglumda benimle birlikte kaldi babasi ben iki oglum :)
Zor dersem onlara haksizlik, kolay dersem kendime haksizlik etmis olurum
Ama suan oyle tatlilarki sabahlari kalkip birbirlerine gulmeleri, biri disari cikinca oburunun ayakkabisini getirmesi, yemek yerken ikisinin yemesi,
Buyuk oglum 1 yasinda 8 kiloydu istahsizliktab olecekti nerdeyse kardesi ne zaman ek gidaya basladi o da kilo aldi cok sukur:)
Zorlandigim anlar da oldu ama Allah yardim ediyor cunku esimden baska yardimcim yok
Soyle diyeyim hatta ikinci lohusaligimin 4. Gunu yemek yapmistim kaynanamin geldigi tek gundu ve yaptigim yemegin kalanini alip gitti
O kadar yardimcim yok
Hic merak etmeyin hersey cok guzel olacak

Ayrica niye utaniyorsunuz ki
Annesi belli babasi belli
Buyutecek olan siz
Yedirecek olan siz
Kimi ne ilgilendirir
Ben sahsen isteyerek hamile kaldim ama kaza mi sorulari hic bitmedi
Bana kalirsa cok terbiyesiz bir soru
Beb ozel hayatimi kimseyle paylasmak zorunda degilim
Istersem 10 tane dogururum kimseyi ilgilendirme
Kimseden yemek istemiyorum bisi yapmiyorum
Kimseyi kafaniza takmayin bosuna da uzmeyin kendinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…