Bebegim varken bebegim oldu

Iyi geceler canim. Oncelikle sakin ol artik olan olmus. Benm kizim 6 aylikken ben de bile istiye hamile kaldim. Hatta esimi de ikna etmeye calismstm:) bi sure zor olcaktr ama sonrasini dusun arkadas gibi olcaklar. Hep iyi tarflarini dusun derim. Istedgn zamn da bana yazabilirsin. Bide tek basima yapiyrm dogum ve buyutme isini. Bitek esim yanimda. Eger aldrmicaksan dedgm gibi hep olumlu ve avantaj yanlarina bak canim

Bebeğime ilgileneceğim diye sakın ikincisini de aldırma. Birbirinin hakkına girmiş olursun Rabbim onu sana vermişse vardır bir bildigi. Bir bebeğe ilgiyi azaltmamak için öbürünün canına kiyamazsin

Eğer 2. Çocuk ileride yaparız diye düşünüyosan yap beraber büyürler ama hazır değilim diyorsan şüphelerin varsa aldır. Bu kararı senden başkası veremez. Kimseyi takma ne isteğini iyi düşün ve kararını ver.

6 7 ay önce konu açmışsın 3-4 bebek diye
Istiyomuşsunda zaten :)
Ama hazır degilmissn :)

Bebek zor bir mucize. Eminim zorlanacaksiniz ama yerinizde olsam aklimdan dahi gecirmezdim. Allah her kuluna bilerek dert verir demek ki sizde de o sabri gördü .

Ben doğum yaptığımda benim ilk bebeğim daha yürümüyordu bile... bebeğim emeklerken ikinci doğdu sizin yine 10 aylıkmış:) ikisinide sezaryen doğum yaptım. İkinci doğumum ilkine göre daha rahattı. Allah onu size vermiş ikisi büyüdükleri zaman çok rahat ediceksiniz. Rahata alışmadan ikinciside cıkıcak aradan. Benim ikinci 6 aylık oldu.. ne zaman doğdunda ne zaman 6 aylık oldun... arada kaynayıp gidiyor o..

Bence aldırmayın ciddi vicdan azabı çekersiniz.Böyle bir şey ilk sizin başınıza gelmiyor ki neden ayıp olsun?Evladınızı kucağınıza aldığınızda iyiki doğurmuşum diyeceksiniz Bebek doğunca birinden yardım alabilirsiniz. mesela ailenizden biri olabilir veya bir bakıcı tutabilirsiniz

Ben sizi o kadar iyi anlıyorumki 21 aylık oğlum ve 22 günlük kızım var. Bende oğluma haksızlık yaptığımı düşünüyordum kaç gün ağladım ama hamileliğim güzel geçti o yüzden oğlumla cok güzel ilgilendim doguma gidene kadar kucağımada aldım peşindede koşturdum oyunda oynadık zor oluyor mu evet zor oluyor ama benim oğlum ailede tek çocuktu arkadaşı da yoktu şuan kardeşini seviyor kıskançlık çok az oldu kardeşini hemen kabullendi şuanda da en fazla ilgiyi ogluma vermeye çalışıyorum eminimki 8-9 ay sonra omuzlarimda bu kadar yük olmayacak arkadaş olacaklar birbirlerine. Bende aldrsam mı diye aklımdan geçirdim ama kıyamayacağımı biliyordum ki oğlum tedaviyle olmuştu. Şimdi utanıyorum kızımın yüzüne bakinca millete de hiç kafayı takma olumsuz konusan onca kişi oldu hiç takmadım cünku kendimden emindim ve olan olmuştu.

Küçük bir kardeşi olunca bir bebeğe nasıl bir haksızlık yapılıyor benim aklım almıyor. O şimdi bebek ama ileride oyun oynamak isteyecek, akran isteyecek. Dünyanın en iyi annesi olun akran bir arkadaşı kadar asla oyun oynayamazsınız onunla. Dünya başınıza yıkılmış siz de altında kalmış gibi yapmayın lütfen. Olumsuz düşündüğünüzde ikinci bebeğe haksızlık olmuyor mu bu? Siz anne tarafından bakıyorsunuz ilgiye. Bebeginizse kendi tarafından bakacak. Bence çok da güzel olmuş.

Bizim bir komşu var. İki çocuğu ikiz değil ama aynı sene doğmuşlar :)

Nasıl mı? Biri ocağın başında diğeri aralıkta doğmuş :) Sanırım bebek daha 2 aylık filanken diğerine hamile kalmış. Gayette mutlu mesut yaşadılar. Elbette sıkıntı olur zordur ama bir iki yıl sonra güzelliğini yaşarsınız.

"Bebeğim küçük yeniden hamileyim" konularını okuyunca çok imreniyorum. Keşke benim de öyle olsaydı. Ama şu anda ikinci bile imkansız

Şuan hem hamilelik psikolojine girmissin bi kenara bırak rabbimden geldi o buna sığın iki kardeş arkadaş gibi büyürler biraz seni yorarlar ama emin ol tekrar karnında onun hareketlerini hissedince unutacaksın bu soylediklerini

2. Çocuğa hamile kaldınız diye neden ilkine haksızlık olsun ki? Hamileyken gayetde güzel ilgilenirsin. Çok değil maksimum 2 sene sonra iyi ki olmuş diyeceksin.
Benim bebeklerimin arası daha azdı. Şu anda oturduğum yerde tüm komşularımın iki çocuğu var ve hepsinin çocukları arasındaki yaş farkı 2 yaş bile değil.

İyi de bebegm kucakta nasil bakicam nasil ilgilenicem onunla hep ilgi istiyor
Aldırmayın,bir parçanızın yok olduguna alışacagınızı kabullenip rahat olacagınızı zannetmiyorum.
elbette zor olacaktır.
şöyle düşünün ikiz bebeginiz olmuş

Birmeleks
Canım alisacaksin var bunda da bir hayır.
Ben de senin gibiyken hamile kaldım. Ve mutluyum niye dersen ilk bebeğim çocukları çok seviyor ona arkadaş gelecek. Ve ikisi varken ben artık kimseye ihtiyaç duymicam ve onları yetiştirmek çok güzel olacak. Öyle bakıyorum olaya.

Kıskançlık diğer yaş gruplarına göre daha az olacak. Çünkü erken yaşta tanıyıp aileden sayacak kardeşini .

Onu da geçelim sezeryanin benimki kadar kötü geçmiş olamaz sanırım.
Ben bir ay kalkamadim. Anneliği bir ay tadamadim sadece emzirdim
Ama bu sefer başka doktora gidecem sende öyle yap. Inşallah her şey çok güzel olur hakkımızda

Bence yanlış dualar etmeyin dış gebelik olsun falan diye olmuş bir kere Allah korusun böyle kötü düşünürseniz Rabbim o bebekten sınar sizi çok kötü böyle düşünmeyin şöyle düşünün Allah hiçbir kuluna kaldıramayacağını yaşatmazmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…