Bebeğim ve kaynana

Vallaha lohusalik hormonları da insanı biraz psikopata baglatabiliyor. Zaten tecrübe de yok henüz herseyi yeni öğreniyorsun, o zaman birisi birşey söylese hemen dokunuyor (karşı taraf iyi niyetli olabilir, ama sen o anda yine dövmek istersin :D) ben hep "vay vay vay benim oğlum ne şanslı onu düşünen/seven annenannesi/babaannesi yanında" gibi şeyler söylüyordum, ama yine kendi bildiğimi okudum :D ben ne anne nede baba taraftan büyüklerimizi tanıdım. Hepsı ben doğmadan önce vefat etmiş. Onun icin var olmalari gerçekten şans. Sizde sakin kalmaya çalışın. Onlar kendilerine göre yardım etmeye çalışıyorlar. Onların böyle şeyler söylemesi sizin anneliğinizi hafifletemez asla. Yardım istemeye de çekinmeyin. Insan lohusalikta bazen yemek bile yapamiyor. Rica edin öyle konularda yardım etsinler mesela :)

Her halukarda kayınvalidenizden az bilginiz var. Sizden daha çok düşünecek de demedim bu kadar sert yapmayın gereksiz dedim.Başlığınız bile çok itici bebeğim ve kaynana. Yarın öbür gün kitaplarda olmayan bi sorununuz olduğunda anlarsınız demek istediğimi :) Biraz çıkın dolaşın hava alın ayrıca lohusalık biraz etkilemiş gibi sizi.
Dertleşmek için beni anlayan insanlarla konuşmak amacıyla konu açtım lütfen konumdan sessizce uzaklaşır mısın? Başlığım iticiyse açmasaydın keşke. Geçip gitseydin. Bak yukarıdaki yorumlara biraz ne tatlı hanımlar var derleşiyoruz birlikte. İlla sivrilceksiniz biriniz çıkıp yahu. Kitaplarda olmayan sorunumu da bi şekilde çözerim ben sen yorma minnoş kafanı

Off çok gerginim. Lahusayım. Kadın bugün geldi ay bu ev soğuk mu ne ? Başını kapat kızım kafası üşür. Altını değiştirirken ağladı bebek keşke önce emzirseymişim. Kızlar gerçekten hepsi mi böyle? Tepki koysam da aynı sussam da. Ben bu çocuğun annesiyim üşüdü üşümedi ben de biliyorum anne diyorum daha neler diyorum iki gün sonra yine aynı. Yaşım 28 diye küçük görüyo beni bakamam sanıyo ama saç baş dalasım geliyo artık kadın ağzını açtıkça. Gitti evine ama gergin bi gelin sinirli bi anne bıraktı ne rahattım kaç gündür gelip gitmiyodu.
Bebegın eli burnu ayagı usurse korkma kendını sıkıp da yapabiliyor ensesi gobegi sırtı üşürse hasta olur. Erkek bebekse sıcagı sevmez cok. Nedendir bilmem. Benımkı 3.5 aylık basına asla bısey taktırmıyo. Bende evde tişörtle geziyorum kı onun usuyup usumedıgını anlım dıye. Ama kaynana a yapacak bısey yok. He deyıp geccen o gıdınce de gelmemis gıbı dusun . Normalde cevap verip yetersiz hissetmedıgın zamanlar gelecek. Senın bebegın en ıyı sen bılırsın.. Lohusalıgın da etkisi ile bısey de dıyemıyo insan ama bosver. Sen ıyı bir annesin. Sen iyisini bılırsın

Bebegın eli burnu ayagı usurse korkma kendını sıkıp da yapabiliyor ensesi gobegi sırtı üşürse hasta olur. Erkek bebekse sıcagı sevmez cok. Nedendir bilmem. Benımkı 3.5 aylık basına asla bısey taktırmıyo. Bende evde tişörtle geziyorum kı onun usuyup usumedıgını anlım dıye. Ama kaynana a yapacak bısey yok. He deyıp geccen o gıdınce de gelmemis gıbı dusun . Normalde cevap verip yetersiz hissetmedıgın zamanlar gelecek. Senın bebegın en ıyı sen bılırsın.. Lohusalıgın da etkisi ile bısey de dıyemıyo insan ama bosver. Sen ıyı bir annesin. Sen iyisini bılırsın
Teşekkür ederim canım benim iyi geldi yorumun. Ne kadar sıcak olurda olsun burnunu ısıtamıyorum evet bebeğin. Bugün gelmiş ayyy burnu buz gibi bu çocuğun yükselt kombiyi yükselt diyo😀

Vallaha lohusalik hormonları da insanı biraz psikopata baglatabiliyor. Zaten tecrübe de yok henüz herseyi yeni öğreniyorsun, o zaman birisi birşey söylese hemen dokunuyor (karşı taraf iyi niyetli olabilir, ama sen o anda yine dövmek istersin :D) ben hep "vay vay vay benim oğlum ne şanslı onu düşünen/seven annenannesi/babaannesi yanında" gibi şeyler söylüyordum, ama yine kendi bildiğimi okudum :D ben ne anne nede baba taraftan büyüklerimizi tanıdım. Hepsı ben doğmadan önce vefat etmiş. Onun icin var olmalari gerçekten şans. Sizde sakin kalmaya çalışın. Onlar kendilerine göre yardım etmeye çalışıyorlar. Onların böyle şeyler söylemesi sizin anneliğinizi hafifletemez asla. Yardım istemeye de çekinmeyin. Insan lohusalikta bazen yemek bile yapamiyor. Rica edin öyle konularda yardım etsinler mesela :)
Haklısınız allah başımızdan eksik etmesin büyüklerimizi. Ama şu dönemlerde biraz anlayış ve sağduyu bekliyor insan.

Valla hepsi aynı, keşke biraz rahat bıraksalarda doya doya lohusalıkta anneliğimizi yaşasak stres olmasak :) bir de bilmem kaç çocuk büyüttüm diyorlarda büyüttüklerini de görüyoruz sonra biz uğraşıyoruz.

Valla hepsi aynı, keşke biraz rahat bıraksalarda doya doya lohusalıkta anneliğimizi yaşasak stres olmasak :) bir de bilmem kaç çocuk büyüttüm diyorlarda büyüttüklerini de görüyoruz sonra biz uğraşıyoruz.
😀😀 evet eşim anlatıyor da çocukluğu sırtından kötek eksik olmazmış vallahi

Off çok gerginim. Lahusayım. Kadın bugün geldi ay bu ev soğuk mu ne ? Başını kapat kızım kafası üşür. Altını değiştirirken ağladı bebek keşke önce emzirseymişim. Kızlar gerçekten hepsi mi böyle? Tepki koysam da aynı sussam da. Ben bu çocuğun annesiyim üşüdü üşümedi ben de biliyorum anne diyorum daha neler diyorum iki gün sonra yine aynı. Yaşım 28 diye küçük görüyo beni bakamam sanıyo ama saç baş dalasım geliyo artık kadın ağzını açtıkça. Gitti evine ama gergin bi gelin sinirli bi anne bıraktı ne rahattım kaç gündür gelip gitmiyodu.
Benim kaynanama görede biz çocuk bakamiyormusuz eşimin kuzeni var bebeklerimiz yaşıt onlar daha iyi çocuk bakıyormuş :)) hiç bitmez bunların gelinle yarışı kendileri dört dörtlük anne babadirlar ama gelinler hiç bişey yapmayan becereksizlerdir onların gözünde ( geneli ).

10 güne kadar doğum yapacağım en korktuğum şey bu ve aşırı tepki vermek. He he diyip geçmek lazım galiba ama kolay mıdır bilmem umarım yapabilirim sizde yapmaya çalışın doğrusuyla yanlışıyla kimseyi ilgilendirmez o bebek sizin

😀😀 evet eşim anlatıyor da çocukluğu sırtından kötek eksik olmazmış vallahi
Benimkide öyle :) bana bilmiş bilmiş ahkam kesiyor sonra doktora gidiyoruz yada başka bişey oluyor söylediklerinin hepsi yanlış 😂 biz farklı şehirlerdeyiz istememe rağmen 40 gün yanımda kaldı burnumdan geldi o dönem.. şimdi kızı doğurdu benim söylediklerimi şimdi kızından duyunca doğru oymuş ben bilmiyormuşum gibi gelip bana anlatıyor 😂😂 ay bazende konuşacak bişeyi olmuyor çocukla ilgili aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor konuşacak bişey olmayınca susmayı düşünmüyorlar 😂😂

10 güne kadar doğum yapacağım en korktuğum şey bu ve aşırı tepki vermek. He he diyip geçmek lazım galiba ama kolay mıdır bilmem umarım yapabilirim sizde yapmaya çalışın doğrusuyla yanlışıyla kimseyi ilgilendirmez o bebek sizin
Sağlıkla kavuş bebeğine canım❤️ Allah bi şekilde veriyo sabrını eşinin annesi bi saygısızlık etme sus diye telkin ediyo içimdeki ses sürekli😀

Sağlıkla kavuş bebeğine canım❤️ Allah bi şekilde veriyo sabrını eşinin annesi bi saygısızlık etme sus diye telkin ediyo içimdeki ses sürekli😀
Aynen içimdeki sese güveniyorum bende çok ya sabır çekilecek belli biz aynı şehirdeyiz 2 günden fazla kalmasa bari 😞 teşekkür ederim sizde sağlıkla büyütün inşallah

Hepsi aynı hepsi. Değişmiyorlar çünkü kendileri olmaktan çok mutlular. Her şeyi biliyorlar ne güzel.

Teşekkür ederim canım benim iyi geldi yorumun. Ne kadar sıcak olurda olsun burnunu ısıtamıyorum evet bebeğin. Bugün gelmiş ayyy burnu buz gibi bu çocuğun yükselt kombiyi yükselt diyo😀
O kadar ıyı anlıyorum Kİ canım senı. Ilk 20 gun gecsın alıscaksın hele 40 ı cıksın koca adam olcak bıde 3 aylık olunca ınan ohh dıcen amaa sonra dıs zamanı gelince baslıcak tekrar ateslu donem 😂 keyfini cıkart o kadar cabuk geciyor kı. Resimlere bakıyorum ne canım 3. 5 aylık oldu herseyi kuculdu. Cokk sukur rabbime. Sende dedıgı gıbı takmamaya calıs ama yerı gelınce de lafını esirgeme. Yasın kucuk degıl. Bende dogumda. Sonra 30 oldum. Elin 19 20 yasındaki kızları ne bebekler bakıyo bızde bakarız kendı cocugumuza dedım. Amaaann herkes bısey cekıyo canım . Bende cocugumu istememısım de kocamı yanıma cagırmıs im da ılk gun. Yaw bebek uyuyo bana dr dedı gerekirse uyuma tum gece gez yuru. Ben hemen ayaga kalktım 2.gun oglen hastaneden cıktık sezeryan. Eve geldım sankı normal dogum yapmıs gıbı hep ayakta hep. Millete gelınce hemen ayaga kalktıgımla hava atar ama o sıra bebegımı nasıl istememısım. Bunun yerı geldı lafını soktum. Ne demek ne diyorsun Allah askına ne asamalardan gecmıs bebek sahibi olmusum dedım. Sırd onun ıcın sureklı yurudum ve o sayede ayaga 1 gunde kalktım ben. Nazlı nazlı 10 gun yatmadım. Amaa anlayıs sıfır

Benim kaynanama görede biz çocuk bakamiyormusuz eşimin kuzeni var bebeklerimiz yaşıt onlar daha iyi çocuk bakıyormuş :)) hiç bitmez bunların gelinle yarışı kendileri dört dörtlük anne babadirlar ama gelinler hiç bişey yapmayan becereksizlerdir onların gözünde ( geneli ).
Aynenn aynen oyle de derler hep Bı kıyas olur.

Dertleşmek için beni anlayan insanlarla konuşmak amacıyla konu açtım lütfen konumdan sessizce uzaklaşır mısın? Başlığım iticiyse açmasaydın keşke. Geçip gitseydin. Bak yukarıdaki yorumlara biraz ne tatlı hanımlar var derleşiyoruz birlikte. İlla sivrilceksiniz biriniz çıkıp yahu. Kitaplarda olmayan sorunumu da bi şekilde çözerim ben sen yorma minnoş kafanı
Burası bir forum ve canımızın istediği her konuya yorum yapabiliriz. Eğer tatlı hanımlar sizi pışpışlasın istiyorsanız tatlı hanımlara özel açın konunuzu cimcime hanım. İyi geceler tatlı dertleşmeler :)

Butun kaynanalar kendini mükemmel anne sanıyor malasef 😎herşeyi onlar biliyor.. jübile yapmışlar kaç çocuk büyütmüşler 😥😥 giderek.artacak bir aksiyon başlamış hayatında kolay gelsin sana canım. Sağlıkla büyüt bebeğini 😍😘

valla bir gün gelinim olursa hiçbir şeyine karışmayacağım. evine de misafir gibi gider gelirim. o da bana misafir gibi gelip gidecek tabi. zerre kılımı kıpırdatmam. nasılsa yapan da yapmayan da yaranamıyor.

loğusa modlarını, hamilelik hormonlarını anlayabiliyorum ama herşeye de sinirlenmemek lazım bence. onun da yavrusunun yavrusu ve daha tecrübeli olduğu kesin. kimse çocuğun annesinden çok sevemez ama babaanne,anneanne de o kadar özen gösterip düşünebilir.

bu tepki içinizde büyüyüp en nihayetinde gene çocuğunuza zarar verecek. sizin gerginliğiniz ona geçecek. böyle düşünürseniz daha rahatlarsınız belki.

Ben 40 yaşında anne oldum. Sütüm çok çok azdı. Annem, kendi annem ne dedi biliyor musunuz? “Köyde yaşlı ineklerin sütü çok az olurdu, yavrularını besleyemezlerdi. Demek ki insanlarda da aynıymış“.

Bunu kayınvalide söylese, neler olurdu düşünebiliyor musunuz? İlahi canım annem 😁

Back
X