Bebeğim...

ela_23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
297
133
83
Antalya
Günaydın herkese benim iki sorum olacak bebeğim henüz bir yaşında yemek hep sorun bizim için bir türlü bende oturtamiyorum düzenini sizden ricam bu yaşta neler veriyorsunuz kuzulariniza ve kaç saat arayla besliyorsunuz yani alternatif bebek menüleri neler bu arada anne sütü almıyor
ikinci sorum henüz 9 kilo bebeğim normalmi çok takıyorum kilosuna (boyu 78)

gunaydın canım .benım oglumda 1 yasında .bzımkının bogazı ıyıydı ama sımdı köpek dısı cıkarıyo ne versem tukuruyo.sınır edıyo benı.Sadece cok cok acıkırsa yıyo son 3 gundur bu aradıyo emıyo hala ve yalancı emzık gıbı zırt zırt emmek ıstıyo.Memeyı vermezsem aglıyo cok mız mız .normal zamanlarda ben söyle yapıyorum .bu arada calısıyorum kaynananm yapıyo yanı söyle:sabah bır gun tereyaglı yumurta pısırıyorum ıcıne beyaz peynır ezıyorum .dıger gun patates kızartıyoruz dıger gun kıyma kavuruyorum domateslı soganlı bıberlı.böyle dönusumlu verıyorum .saat 11 gıbı meyve yıyo.sonra corba ıcıyo .mercımek sehrıye yogurt corbası ıcne köfte atıyorum .tavuk verıyorum pılav verıyorum yanı herseyı yıyo.yemedıgınde zorlamıyorum .eger acsa ve yemıyosa baska alternatıfler buluyorum .yogurdun ıcıne cıcı bebe ezıyorum sevıyo.bıde yatmadan kasık maması verıyorum ulkerın .kılosu en son 10.5 tu boyu 80 cm.senınkıde ıyı masallah hıc dert etme zaten artık yuruyolar kıcları yer görmuyo kılo zor artık .boyu ıyıyse mesele yok

bende sözde çalışıyorum ama müsade etmiyorki beyefendi sürekli izindeyım neyse
yemekleri hala püre yapmak zorunda kalıyorum diğer şekilde kusuyor sen ne şekilde veriyorsun

bende sözde çalışıyorum ama müsade etmiyorki beyefendi sürekli izindeyım neyse
yemekleri hala püre yapmak zorunda kalıyorum diğer şekilde kusuyor sen ne şekilde veriyorsun

pure yapmıyorum artık tavugu bıle bölup verıyorum dıslerı var ezer sende öle verme kusar kusar alısır sonra zor olur sana bı yerden baslaman lazım .kucuk parcalara ayır.mesela kavunu dogruyorum kucuk kucuk ezıyo bı görsen cok komık oluyo .ben 5 aylıkken ek gıdaya baslıycamda dr a gıttım bana dedı kı egmegı yemegın suyuna batır o damagıyla ezer sen onun dıslerının cıkmasını beklersen belkı 1.5 yasında cıkarır ne bılıyosun dedı

benim oğlumun biride 1 yaşındayken hala 9 kiloydu nette ortalama 12 kilo olmalı yazar ama ona çok takılma onlar in idealini yazıyor hep.şimdi 4 yaşında ve 15 kilo artık takmamayı öğrendim sağlıklı olsunlar da zayıflık önemli değil.

düzenli beslenmesi önemli..özellikle çorbalarına çok önem ver.ben et veya sebze çorbası mutlaka her gün yapardım.bir gün et,bir gün sebze,bir gün tavuk katardım içine,tabii yayla çorbası ve tarhanayı da unutmamak lazım..çorba çok kilo aldıran bir şey değil ama bu sayede çocuklarım ilk 3 yıl hastane yüzü görmediler.bağışıklıkları güçlendi.sonra mevsim meyvelerini ara öğün olarak verebilirsin.muz da çok kilo aldırır..kuruyemiş yiyorsa badem,ceviz,fındık ver arada.yoğurt ve sütü ihmal etme,artık 1 yaşında olduğuna göre ballı süt içebilir gece yatarken mutlaka ver kilo aldırır.kahvaltıda yumurtalı karışımlardan yapabilirsin pütürlü yemediği için ezeceksin mecburen.her sabah aç karnına iki tatlı kaşığı pekmez içirebilirsin.

ben genelde 2,5 saatte bir yedirirdim,öyle hatırlıyorum ama benimkilerde iştahsızdı.yemek yemeyen çocukla uğraşmak çok zor Allah kolaylık versin.

Canim bende sabah kahvaktisina tahin pekmez yumirta recel tere yagi krem oeynir beyaz peynir ekmek ceviz koyuyorum sonra oglen corbasi var tavuk yada kemik suyuna yada et suyu aksama yemwgi kiymayka yapiyorum arada meyvesi var yatrkende yogurt yediriyorum aslinda cicibebe yediriyodum sutle ama benim oglum zaten inanilmaz hareketli tatliyi yeidrince gecede uykusunda horon teper gibi yatiyodu kestim 2 haftadir yogurt hem hafif hemde uykunyaoiyo diye gecede sut iciyo uykusunda 3de 18 aylik olucaz nasipse benimde tek derdim puturlu yememesi cok deniyorum ama ya kisiyo ya yemiyo corbalarda falan yiyoda biraz aksam yemwgi ve kahvaktida mumkun degil ama bir kac gundur bizle oturtuyorum eline kofte ekmek iste ne varsa veriyorum yiyo en azindan cigniyo ama goffret cikolata falan onlari ver hem3n bitirir onlara g3lince bucur yiyo bende simdi alistirma asamasindayim 1 yasindan sonrada denedim ama yok kustukca korktum aman yesinde alisir dedim cok fazla ustelemedim ama ins bunu asarsak sikinti kalmiycak kilomuz 12.6 boyumuz 92 cm

Son düzenleme:

Teşekkürler dediklerini uygulayacam inşallah faydasi olur

benim oglum da pütürlü yemek istemiyor kusuyor mecbur blendirdan geçiriyorum tek yesinde nasıl yerse yesin diyorum artık
nasıl asabilirim bilemiyorum

benim oglum da pütürlü yemek istemiyor kusuyor mecbur blendirdan geçiriyorum tek yesinde nasıl yerse yesin diyorum artık
canım bak nasıl asacaksın bılıyomusun mesela sız sofraya oturunca onun elıne ekmek ver yumusatıır yer hemde oyalanmıs olur sonra elıne cıcı bebe ver etraf kırlenecek dıye korkma elıne seftalıyı böl ver 10 aylıktı ben elma dılımı v erıyomudum öle öle alıstı.bırak etraf kırlensın oda böylece alısır ama bu dedıgımı mutlaka yap cok faydasını göreceksın

Canım benim kizim da yeni bir yasına geldi 8.5 kilo 75 cm. Bizde de emek biraz problem hele uc gündür ateşli hasta ki hic sormayın :/ 3. Ayda emmeyi bıraktı. Bizim gunümüz genel olarak soyle. Uyaninca 180
Cc mama icer sonra ki ogünde yumurta,domates,peynir,kaymak,reçel.. Sonra tekrar devam sutu,oglen veriyorum çorbayı (tarhana,mercimek,sehriy,yogurt,ezogelin..) benim kız meyve cok sever elinden meyve eksik olmaz,haslanmis Mısır falan daha sonra ev yapımı yogurt, tekrar mama, aksam yemeğinde bizim yemekte ne varsa ondan(biber dolmasi,tavuk,et,normal yemek
Ne varsa) gece yatmadan tekrar mama icer. Bazen oyle iştahı olur ki doymaz bir türlü. Bazen de hic bisi yemez. Ama oyle hareketli ve bağırsakları o kadar cok çalışıyor ki kilo aldiramiyorum,

Bilmiyorum hic canim hani herseyden yiyen boyle puturlu butun cocuklara cok hevesleniyorum aslinda uzerinde dursam kesin kararli olsam yiyip alisacak benim oglumun acliga tahammulu yok belki bir yemez jki yemez alisir ama iste ben dayanamjyorum yesinde diyorum tek yanlis ama yavas yavas asicam ins senin ilk bebeginmi csnim

Canim ben 6aydan sonra eline salatalik havuc elma falan verdim yerdide bi ara alisti gibi birseydi ama sonra dis cikarma mevzusundan birakti bi bogg huyu basladi simdi galete olsun ekmek cikolota kraker onlar sapur supur yiyo ama mesela meyve yada istemesigi birseyi kesinlikle almiyo ben kirlensin djyorum tek doksun ama alissjn diyede yok hani benimki nasil desem yemekten cok parcalayip ufatio oynama derdinde keske yesede dokse ama yok ne yapabilirim nasil asabilirim:26:

Canım benim bebeğim henüz 10 aylık ama maşallah kilosu iyi ve İnan ne ekmek ne cicibebe bisküvisi verdim bu zamana kadar.Hala emiyor beni çok şükür.Sabahları labne içine yarım ceviz bir badem bir de fındık rendeleyip veriyorum.yanında da sahanda yumurta.Bazen tam buğday unu ile pankek yapıyorum sabahları.öğlenleri çorba bigün kıymalı bigün tavuklu.(şehriye,mercimek,sebze,tarhana dönüşümlü olarak) birkaç saat sonra bir tam meyve püresi..ikindi gibi 1 kase yoğurt,akşam bazen muhallebi yapıyorum (tam buğday unu,pirinç unu,irmikle yapıyorum şekersiz,içine muz ve pekmez katıyorum)

Allah bağışlasin emmesi büyük avantaj biz ordan kaybediyoruz bende böyle veriyorum yemeklerini ama demek yeterli değilmiş çünkü anne sütü yok menüde

aynı benim oğlum alır oynar atar asla ağzına götürmez bizimki ekmekte yemez senin bebeğin kaç aylık

ilk çocuğum canım iki yıl olmadı evleneli bir yaşında oglum var ama çok tecrübesizde değilim elimden geleni yapıyorum yinede olmuyor bu arada oturtamiyorum yemek yerken mecbur yatırarak yediriyorum bizimki acliga çok dayanıklı bir hafta yemesede olur bende iştahlı bebeklere ve annelerine hevesleniyorum. senin ilk çocuğunmu

aynı benim oğlum alır oynar atar asla ağzına götürmez bizimki ekmdağıtmak ez senin bebeğin kaç aylık

Aynen canim hanj yesede batirsa evi yada elini usutunu raziyim onun keyfi bike baska ama sirf batirmak icin yapjyo vermiyorjm sonra benimki 3de 18aylik olucak canim

Csnim bende surkeli arastiriyorum netten arkadaslarla falan drsteknaliyorum bazen djyorjmki aklimdakiyle bildigimle defil ttamamen istem disi gelisiyo hayatimiz yaomam dedfigim seyler yasiyoruz malesef enimde ilk cocugjm etrafimdaki herkes basardin ustesinden geldin desede cok zorlandim dogjm yaptim halniz baktim yalniz 18ay olacak uykusuzluktan ölüyorum ustesinden gelemesigim tek sey uykusu ve puturlu yemesi onalrda zamanla olur da ins cektiklerime deger djyorum

kilosu normal
benim kızım 2,5 yaşında 12 kilo:26:
yemek yiyor ama canı isterse
zorlamadan ver
yemek yemedigi zamanlarda
önüne bir tabakta
kuru meyveler
fındık fıstık vs tarzı şeyler ver yesin
en azından onlar enerji verir

kızım bir yaşında
08.00 kahvaltı uyku
10.30 ballı süt
12.30 öğle yemeği genelde sebzeli çorba yada sulu sebze yemeği+yyoğurt +uyku
15.00 meyve 4-5 çeşit püre +ceviz
17.00 akşam yemeği çorba veya sulu yemek etli (40 gr günlük et ürünü yemeli)
20.30 muhallebi yada sütün içine gece tahılları milupanın
21.00 uyku ( gece boyu yemek yok)
kızımın sadece iki dişi var o yüzden püre yada iyice ezip veriyorum.
yemek yemeyi sevmiyor. sevdiği şeylerle oyalıp oyun yaparak yediriyoruz yada telden baby tv videosu açıyoruz mecburen işte boyle.

yazdıklarıni yiyebiliyor ise şanslısin ben arayı azalttığımda başlıyor kusmaya anca 4 saatte bir besliyorum yemekleri ezıyormusun yoksa blendirdan mi geçiriyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…