Bebeğime bir çöp almadılar

Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....

Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...

Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.

9 ay boyunca bana sadece kızıma kapı süsü yaptırdım sana da yaptırayım dedi.
Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.

Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.

Bebeğime çok üzülüyorum hamileyim... Beddua edildi yok yere, kimse sevinmedi.
Gerçekten çok üzülüyorum onun suçu ne ki...
Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.
O da üzülüyor mu bilmiyorum. Üzülse de demez.

Bugün kardeşinin eşini görmüş bebek arabamızı beşiğimizi aldılar demiş.
İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...

3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
Her şey para değil ama ayrımcılık olunca soğuyorum....

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... :KK43:
Ben seni anlıyorum ben temizledim öyle sanardım harçlığı elti müsvettesi alıyormuş bazı haklar mahşere ayırım yapıyorlar evet

Beddua etmişler ya bebeğinize gidip alışveriş yapsalar, kabul edip kullanır mısınız aldıkları eşyaları ? :deli:

Hala bunları yazdığınıza göre ya öyle bir beddua yok yada kardeş için alınıp size alınmayanlar gözünüzü döndermis.
Aklım almadi bu aileden birşey beklemenizi.
Benim çocuğuma beddua edicek o ailenin yaşadığını unuturum anlamadım bu kafayı..

Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....

Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...

Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.

Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.

Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.

Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.

İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...

Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... :KK43:

Allah aşkına ya. İnsanlardan bir şey beklemeyin anne- kv örerse minnak minnak patik ve yelek getirir o da manevi bir torun hediyesi. Siz nasıl beklentim maddi değil diyerek her sözünüzün sonu yok para harcamadi, para vermedik, bilezik takmasi gerek, harçlık vermedi bilmem ne. Kv gittiğinizde yemek bile yaptım demeniz. Bunun sonucunu da size harçlık vermiyor diye bir daha yapmam vs gibi şeyler hiç yakışı değil. Çocuk sizin çocuğunuz kaldı ki ikiniz de çalışıyorsunuz madem temel ihtiyaçlarını aldıktan sonra ne kalıyor ki çocuğuma böyle mi olacaklar bir iğnelerini görmedim. Çocuk hala sizin karninizda farkında mısınız? Bir de doğmuş olsa neler neler beklentisi içinde olacaksınız. Neyse Allah sağlıklı sıhhatli doğum nasip etsin. Siz evladıniza odaklanın bunları düşünmeyin ✋

Parayla da bakmam
Yahu zaten şuan bakım gibi bir durum söz konusu değil.
Kimin elden ayaktan önce düşeceği belli mi ?
Bu ne sinir yahu.
Doğuma gideceksin.
Allah hayırlı doğumlar versin.
Niyetini her zaman iyi tut derim konu sahibesi.
Çocukluğumda eski mahallemizde yaşayan hamile bir gelini aklıma getirdin.
O da senin gibi bakmam etmem diyordu.
Doğumda bir şeyler ters gitti o bakmam dediği kayınvalidesi ona baktı.
O sebeble diyorum ki düşmez kalkmaz bir Allah.
Kimin bakıma muhtaç olacağını bilemezsin.

Niye ben bakayım ki ben çalışıyorum canım senede 1 görüyorum bakmam da dedim zaten kendime ev alıcam gerekirse boşanırım bakmam merak etme
Esin alip eve getirirse mecbur bakarsin ne yapacaksin ele gune karsi sonucta onlar senin de anne ce baban sayilir..

hikayeyi tek tarafdan dinledik ama dikkatinizi çekerim.belki bu şekilde davranmalarına sebep olan olaylar vardır
Tamam biz tek tarafli dinledik ve tek tarafli yorum yapin o zaman suan diger tarafin naptigini okuyoruz ya beklentileri oldugu icin boyle yapyiklarini belirtmis zaten arkadas yanlis canim yanlis siz meseleyi yanlis yere cekiyorsunuz suan yaslandilar ve bakima muhtaclar konusu degil gorumcem de bende hamileyim ona neler alindi fakat bana tek cop alinmadi mevzusu emin olunnn kim yerinde olsa oyle dusunurdu benim kayinvalidem esimden para alirdi gorumcelerime bebek ceyizi yapardi benim babam annem yok bana tek cop almadi tabiki kendimi kotu hissedicem suan bunun neresinde bakima muhtaclik ayrica bakima muhtac olursada ilk oncelik verdikleri baksin ben ALLAH rizasink gozetirken o gozetmismiii mesela???? Empati lutfen

Heeee hayranlık yokkkk. Paraları kızlarına veriyor ama bakmaya gelince bizden bekliyor burda oh dediğin nedir acaba bize ayıp değil mi
Bakmayabilirsiniz. Siz bu içinizdeki kinle zaten yanlarında çok duramazsınız ki, onlar da duramazlar. Baksanız bile içinizden gelmeyerek yaptığınız için bir yerden muhakkak patlak verecektir. Kızları kalben daha merhametli yaklaşacaktır diye düşünüyorum ki zaten eşinizin ailesine olan hissiyatı bilezik takılmazsa diye şart koşmuş olmasından anlaşılıyor. Kime ayıp oluyor ki? Kendi kazançları, kendi kararları. Belki de sizin çalışıyor olmanıza rağmen bu beklentiler içinde olduğunuzu fark edip yapmıyorlardır. Umarım beklentisiz ve mutlu bir hayat sürersiniz.

İşte bir de hem böyle deyip hem beklentim maddiyat değil demeniz pek inandırıcı olmuyor bari açık olun.
Maddiyatci olmasalar, bebeğine doğmaz inşallah diyen insanlardan hediye, bilezik beklerler mi karı koca olarak. Çok kıymetliyse gözlerinde böyle şeyler demek.

Maddiyatci olmasalar, bebeğine doğmaz inşallah diyen insanlardan hediye, bilezik beklerler mi karı koca olarak. Çok kıymetliyse gözlerinde böyle şeyler demek.
İşte yani. Bir de gelip ay aman derdim para pul değil demeleri yok mu biz de safız hiç anlamadık 😅

Bakmayabilirsiniz. Siz bu içinizdeki kinle zaten yanlarında çok duramazsınız ki, onlar da duramazlar. Baksanız bile içinizden gelmeyerek yaptığınız için bir yerden muhakkak patlak verecektir. Kızları kalben daha merhametli yaklaşacaktır diye düşünüyorum ki zaten eşinizin ailesine olan hissiyatı bilezik takılmazsa diye şart koşmuş olmasından anlaşılıyor. Kime ayıp oluyor ki? Kendi kazançları, kendi kararları. Belki de sizin çalışıyor olmanıza rağmen bu beklentiler içinde olduğunuzu fark edip yapmıyorlardır.
Bakimada gelince o zaman kendi kararlari canim damat yanina sigmadiklarinda pek ala o kiymet vermedikleri gelinleri gorucekler

Tamam biz tek tarafli dinledik ve tek tarafli yorum yapin o zaman suan diger tarafin naptigini okuyoruz ya beklentileri oldugu icin boyle yapyiklarini belirtmis zaten arkadas yanlis canim yanlis siz meseleyi yanlis yere cekiyorsunuz suan yaslandilar ve bakima muhtaclar konusu degil gorumcem de bende hamileyim ona neler alindi fakat bana tek cop alinmadi mevzusu emin olunnn kim yerinde olsa oyle dusunurdu benim kayinvalidem esimden para alirdi gorumcelerime bebek ceyizi yapardi benim babam annem yok bana tek cop almadi tabiki kendimi kotu hissedicem suan bunun neresinde bakima muhtaclik ayrica bakima muhtac olursada ilk oncelik verdikleri baksin ben ALLAH rizasink gozetirken o gozetmismiii mesela???? Empati lutfen
bunda empati yapacak bir durum yok kusura bakmayın.Erkek torununu okutan bana da 1 kuruş vermeyen çok da zengin bir dedem vardı.ben asla umursamadım vermedi de okumadım mı okudumm.ben böyle boş şeylerle bugünümü kötü geçirmem.geçmişde geçmişde kalmıştır irdelemem

Back
X