Bebeğime bir çöp almadılar

Ironi yapmaya çalıştım ama yeterince hissettiremedim sanırım Ironi olduğunu. 😁
Ciddiye alan birkaç kişi oldu çünkü, yalnız degilsiniz.
Yok vallahi ironi mi diye soracaktım🤣
Ama dedim ya gerçekse piskolojisini bide ben yorumumla bozmayayım 😉

Inanın konu bende bu yazıdan sonra koptu aynen sizin gibi düşünüyorum. Şu kk da ne tuhaf öğretmenlere denk geldim ya geleceğimizi inşaa eden bir mesleğin mensupları bu şekilde olmamalı
Gecen de yazdi bir uye,ogretmenler odasinda hep para konusuluyor,para para para da para diye.
Istisnalari tenzih ederim fakat konu sahibinden de bunlari duyunca :ruh:

Paradan ziyade bana çok kalpsiz ve çıkarcı geldi. Sermayesi çocuk olan bir meslekte ahlaki değerler benim için çok onemli
Gecen de yazdi bir uye,ogretmenler odasinda hep para konusuluyor,para para para da para diye.
Istisnalari tenzih ederim fakat konu sahibinden de bunlari duyunca :ruh:

Diğer konunuzu görünce yazmak istedim. Öncelikle ben empati yapabilen biri olduğumu düşünüyorum açıkçası.

Şimdi iki kardeş varsa, iki kardeşten birinin evine yeteri kdr para girerken, diğerine daha az para giriyorsa, ben az olana yardım ederim. Ya da ikisine aynı para giriyorsa ve maddi anlamda bana ihtiyaçları yoksa, bana manevi anlamda daha yakın olana daha fazla yardım ederim. Aman ikisine de aynı yardım yapılmalı diye hiç düşünmüyorum. Böyle bir karşılaştırma olmaz.

Ayrıca kadın size birşey almak istemiş, siz biz aldık demişsiniz. Kadının önünü kesmişsiniz. Sonra 10 tl’lik birşey bile almadı diyorsunuz. Ayrıca belki kızına aldıklarını kızı ağzı ile istedi. Ne biliyorsunuz. Ben mesela anneme diyebilirim, anne şu çocuğun beşiğini de sen alsana. Annemden mi çekineceğim.

Sonra nedense kendinizi ailenin kızı ile karşılaştırmaya girmişsiniz. Neden böyle birşey yapıyorsunuz anlamadım. Yani kv kızının her türlü şımarıklığını kaldırır, ama gelininkini kaldıramaz. Eminim sizin anneniz de sizin her türlü şımarıklığınızı kaldırabilirken, 3. Bir kişiye size davrandığı kdr yumuşak davranmaz.

Çocuğa laf etmeleri filan ayıp ve cahilce şeyler. O konuda yorum yapamayacağım. O laflar edildiğinde onların haddi bildirilmeliydi.

Yarın öbür gün kv/kb’ya bakma mevzularına gelince, evin temel yükü kadında olduğu için bizim geleneklerde genelde kız bakar zaten. Ama ortada fol yok yumurta yokken bunu konuşmak çok ayıp. Ayrıca kime yardım ediyorlarsa onlar baksın demek de çıkarcılıktan başka birşey değil bence. Düşmüş insana aman bana zamanında para vermedi diye, arkanızı mı döneceksiniz. Hiç anlamadım.

Diğer konunuzu görünce yazmak istedim. Öncelikle ben empati yapabilen biri olduğumu düşünüyorum açıkçası.

Şimdi iki kardeş varsa, iki kardeşten birinin evine yeteri kdr para girerken, diğerine daha az para giriyorsa, ben az olana yardım ederim. Ya da ikisine aynı para giriyorsa ve maddi anlamda bana ihtiyaçları yoksa, bana manevi anlamda daha yakın olana daha fazla yardım ederim. Aman ikisine de aynı yardım yapılmalı diye hiç düşünmüyorum. Böyle bir karşılaştırma olmaz.

Ayrıca kadın size birşey almak istemiş, siz biz aldık demişsiniz. Kadının önünü kesmişsiniz. Sonra 10 tl’lik birşey bile almadı diyorsunuz. Ayrıca belki kızına aldıklarını kızı ağzı ile istedi. Ne biliyorsunuz. Ben mesela anneme diyebilirim, anne şu çocuğun beşiğini de sen alsana. Annemden mi çekineceğim.

Sonra nedense kendinizi ailenin kızı ile karşılaştırmaya girmişsiniz. Neden böyle birşey yapıyorsunuz anlamadım. Yani kv kızının her türlü şımarıklığını kaldırır, ama gelininkini kaldıramaz. Eminim sizin anneniz de sizin her türlü şımarıklığınızı kaldırabilirken, 3. Bir kişiye size davrandığı kdr yumuşak davranmaz.

Çocuğa laf etmeleri filan ayıp ve cahilce şeyler. O konuda yorum yapamayacağım. O laflar edildiğinde onların haddi bildirilmeliydi.

Yarın öbür gün kv/kb’ya bakma mevzularına gelince, evin temel yükü kadında olduğu için bizim geleneklerde genelde kız bakar zaten. Ama ortada fol yok yumurta yokken bunu konuşmak çok ayıp. Ayrıca kime yardım ediyorlarsa onlar baksın demek de çıkarcılıktan başka birşey değil bence. Düşmüş insana aman bana zamanında para vermedi diye, arkanızı mı döneceksiniz. Hiç anlamadım.
Yok üstte bir yorumda yazmış annesi ev almış konu sahibine ona bakacakmış rezerve edilmiş yani. Eşi ailen ev alsin yeter ki demiş. Yanı karı koca çıkarcılar adam kendi anne babasını bir eve satmış el kızı ne yapsın :)

Yok üstte bir yorumda yazmış annesi ev almış konu sahibine ona bakacakmış rezerve edilmiş yani. Eşi ailen ev alsin yeter ki demiş. Yanı karı koca çıkarcılar adam kendi anne babasını bir eve satmış el kızı ne yapsın :)
annemin durumu iyi değil ama bebeğe eşya aldı demişti.şimdi de ev aldı diyor anlamadım gitti.hep para paraaaa :kızgın:

Çok kişi olumsuz yorum yapmış ama kaynana kızının kapı süsüne kadar alıp da oğlunun çocuğuna bişey almıyorsa opppss deyip orda duracaksın derim ben o insana yalan değil tamam ihtiyaç sahibi olur kızı beşiğini bebek arabasını alır eyvallah ama oğlununkine de bi zahmet durumu iyiyse kesenin ağzını açsın bakalım
Sürekli kendisine ters davranan bir gelini olsa, alır mı gene de

Off ne kdr cahilce şeyler bunlar. O ev bir kibrit ile yok olursa görürler o zaman. Yani kimse kimsenin sorumluluğunu almak istemez, ama bazen özellikle de ailemiz için istemediğimiz şeyi yapmayacaksak bunlara niye aile diyoruz.

Off ne kdr cahilce şeyler bunlar. O ev bir kibrit ile yok olursa görürler o zaman. Yani kimse kimsenin sorumluluğunu almak istemez, ama bazen özellikle de ailemiz için istemediğimiz şeyi yapmayacaksak bunlara niye aile diyoruz.
biz de yaşlanacağız evlatlarımızı düzgün yetiştirelim ki bizi sömürmeye çalışmasınlar yaşlanınca da kapıya atmayı düşünmesinler

biz de yaşlanacağız evlatlarımızı düzgün yetiştirelim ki bizi sömürmeye çalışmasınlar yaşlanınca da kapıya atmayı düşünmesinler
Çocuklar ailesinden ne görürse onu yapıyor. Bence konu sahibi de annesinden benzer şeyler gördü ki, bunları yapıyor. Baksanıza annesi de şimdiden ev/bakım pazarlığı yapıyor. Saçmalık zincirleme ilerliyor. Yani annem bana ev almasa, bakmayacak mıyım, daha neler.

Çocuklar ailesinden ne görürse onu yapıyor. Bence konu sahibi de annesinden benzer şeyler gördü ki, bunları yapıyor. Baksanıza annesi de şimdiden ev/bakım pazarlığı yapıyor. Saçmalık zincirleme ilerliyor. Yani annem bana ev almasa, bakmayacak mıyım, daha neler.
ben bekarken de bakıyordum rahatsız olduğu için 10 yıl önce evlendim hala evimde bakıyorum anneme ben de bir tuhaflık var demek ki.biraz fazla yemek yapıyorum ve çamaşırlarını yıkıyorum 3 ayda bir de doktora götürüyorum hepsi bu sırtımda taşımıyorummm.

ben bekarken de bakıyordum rahatsız olduğu için 10 yıl önce evlendim hala evimde bakıyorum anneme ben de bir tuhaflık var demek ki.biraz fazla yemek yapıyorum ve çamaşırlarını yıkıyorum 3 ayda bir de doktora götürüyorum hepsi bu sırtımda taşımıyorummm.
Beklediğimiz normal insan davranışı da bu ztn.

Bi de kendi anneni evinde ağırlarken/bakarken kocanın annesi için olmaz/hayatta istemem demek de ayrı ayıp değil mi? Yani ben diyemem.

Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....

Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...

Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.

9 ay boyunca bana sadece kızıma kapı süsü yaptırdım sana da yaptırayım dedi.
Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.

Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.

Bebeğime çok üzülüyorum hamileyim... Beddua edildi yok yere, kimse sevinmedi.
Gerçekten çok üzülüyorum onun suçu ne ki...
Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.
O da üzülüyor mu bilmiyorum. Üzülse de demez.

Bugün kardeşinin eşini görmüş bebek arabamızı beşiğimizi aldılar demiş.
İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...

3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
Her şey para değil ama ayrımcılık olunca soğuyorum....

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... :KK43:
Yaa kusura bakma . Bebeğinin mutlu olması sulaleyle ilgili değil.anne baba yeter bı cocuga. Şu psikolojiden çıkın artk. Bizimkiler de hiç bişey yapmadı. Ama biz her şeyleri ne koşuyoruz yine. İsteyen yapar. Napalim yani. Çocuğumuz bu yüzden mutsuz mu olcak . Çok komik. Merak etme elini cebine atmasa bile sevmeye gelince çok sevcekler. Sonuçta kan çeker 🙂

Back
X