cnm artık hamileleğimin son aylarına geldim bu saatten sonra artık bi karar vermem gerek ya buna devam edeceğim ya bundan önce gittiğim eski hastanede ki doktora geri döncem.... Eşimle bu konuda anlaşamıyoruz hiç artık kafam öyle karışık ki.... Yediğime aşırı dikkat etmem lazımSTRES hamilelikte herseyden daha kotudur bunu oncelikle bi akliniza yazin derim ... Evet bayan dr lari bende tercih etmiyorum esini bi sekilde ikna etmen lazim ve duzgun bir dr bulman lazim.. yani erkek dr lar hastalarina cinsel obje olarak kesinlikle bakmiyolar bebginin sagligini senin sagligini dusunmesi lazim.. Gebelikte seker hakkinda pek bi bilgim yok ben daha 3.5 aylik hamileyim o konulara gecmedik .. Ama su an senin yapman gereken yedigine ictigine dikkat et yuruyus yap elinden geldigince ve o begendigin dr a bir an once sorunun cozulene kadar git derim bi bak ortama belki iyi bi ortamdir
Arkadaşlar hamilelik ile ilgili çok büyük sıkıntılarım var..... En başından beri doktor problemi yaşadım. Buraların yabancısıyım ve eşim de erkek doktor istemiyorum dedi en baştan hep bunun tartışmasını yaşadık bu yüzden toplam 3 tane bayan jinekolog değiştirdim hepsi de ilgisizlik ve problemlerimi söylerken geçiştirmeleri ve telefon numaralarını vermemeleri yani acil bi sorum olduğu zaman ulaşmayacak olmam ve doğuma (onların mesai saatlerinde olmazsa doğum) gelmeyecek olmaları..Sonra memlekete gittik tatile 2 aya yakın memlekette durduk orada devlet hastanesinde muayene oldum ve tam gebelik şekeri haftasıydı tahlilleri orada yaptırdım 50 lik 1 saatlik yüklemede şekerim 185 çıktı ve diyet verdiler diyeti memlekette yapmaya başlayamadım. Sonra eve geldim eşim memlekette kaldı evimde tek kalamadım annemler ile kaldım orda diyete uyamadım eşim geleli 15 gün oluyor ve diyete başladığım da 29 haftalıktım ve 1 hafta uydum şekerim düzeldi. Şeker ölçme aleti aldım sık sık ölçüyordum ama son 2 haftadır yaklaşık diyete uyamaz oldum özellikle kurban bayramı sürecinde ve çok yükselmiş şekerim. Hani diyet yapıp kıtlıktan çıkıp saldırırsın ya öyle oldum resmen. Bi türlü düzene koyamadım şekeri... ve bugün internette okudum son haftalarda gebelik şekeri yüzünden anne karnında kalbi durup ölen bebekler varmış öyle korktum ki bundan sonra çok katı bi şeklide uyacağım kendime söz verdim ama bu saatten sonra uysam geç mi kaldımBebeğime bir şey olur mu 31 haftanın içindeyim. Doğru düzgün bi doktorum olmadığı için doktora soramıyorum (((((( doktor yüzünden hala sıkıntım var. işte eşim buraya memleketten gelince başka bi bayan doktora geçtim pahalı bi hastane de hem tavsiye edilen bi doktor hemen ilk randevu da numarasını verdi ama bu sefer yine bi talihsizlik oldu oldu doktorum medikal park a geçeceğini söyledi yani hastaneyi değiştirmek zorundayım ve ben Medikal park hakkında iyi şeyler duymadım burda ki medikal park da ebeler çok suratsızmış bebeğini kaybedenler olmuş şu an doktordan memnunum ama hastane sıkıntı oldu kafam öyle karışık ki.... Zaten uzun zamandır tek bi doktor tarafından takibim yapılmadığı için gebelik şekerim düzgün adam akıllı takip edilmedi. 31+3 hamileyim şu an ama usg de 2 hafta önde çıkıyor. Şu an kafam hem doktor hem hastane yönünden karışık. Gebelik şekeri deseniz hiç bir şey yemeden saatlik beslenmem gerek yoksa hemen çıkıyor.... Acaba insilün mü almalıyım. Bi daha ki muayene ye en az 15 gün var ve gidersem yeni hastaneeye gideceğim doktor oraya geçmiş çünkü... Bu gebelik şekeri yüzünden ya bebeğime bir şey olursa... Kafam çok karışık çok moralim bozuk hamileliğim zehir olmuş gibi geliyor bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyurm...
çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığın için... Bebeklerinin hepsini şeker yüzünden mi kaybettin?? Başın sağ olsun. Bebeğini sonunda kucağına almana sevindim inşallah bende bi sıkıntı çıkmadan alırım kucağıma öyle korkuyorum ki ona bir şey olursa kendimi hiç affetmem çünkü yediğme içtiğime dikkat edemedim ama hep cahillikten oldu sürekli doktor değiştirdim ve gebelik takibim tabi haliyle tam yapılamadı... Bende önemsememiştim gebelik şekeri sadece bebekte irilik yapıyor diye.... ama doğuma yakın anne karnında şeker yüzünden bebek ölümleri olduğunu duydum ve çok korktum. Peki sence bu saatten sonra dikkat etsem geç mi kaldımCanım öncelikle bebisini sağlıkla kucagina almani dilerim...dr konusunda gerçekten üzücü şeyler yaşamışsın ama en iyisini bulana kadar ve için rahat edene kadar arayışını bırakma..doktorun başka hastaneye geçtiyse sende devam et ona..çünkü senin ve bebegin için dr önemli hemşirenin bi etkisi yok...çünkü doğumu dr un yapacak hemşire sadece yenidoğan hemşiresi olacak ve gerçekten çok ilgililer...bende senin gibi gebelik şekeri ile geçirdim hamileligimi..benim dr um acıbadem den cem batukan di...istanbul maslak da...inanılmaz pozitif harika bi insan..ben 4 bebek kaybedip 5.bebegimi önce Allah sonra onun huzur veren muayeneleri telkinleri sayesinde aldım kucağıma..Bende sekerim yüZünden diyet yaptım..okulda herkes pasta börek yerken ben semizotu yemeği ile geçirdim haftalarimi..hiiiccc yemedim mi tabi ki yedim..ama hafta da bi kez çikolata gibi düşün..hafta da bi sütlü tatlı gibi...hic insulin kullanmadım..haftalık dr uma günde 3 kez ölçtüğüm seker değerlerimi yolladim..hergun en az yarim saat yürüdüm..inanılmaz şekeri düşürüyor..sana tavsiyem balık ye..balık çok super bi insulin denegeleyici...üstelik çok saglikli...ot yemekten biktim deyince dr um bana balık ye istediğin zaman..hem sağlıklı hem tok tutar demisti..diyetisyen ile 39 haftaya geldik...dr um baktı doğum başlamıyor..yatırdı hastaneye suni sancı verdi..çünkü şekerden dolayı 40 haftayı bekleyemeyiz dedi..tabi sancı beni hic etkilemedi ve beni 3 gün suni sancı dan sonra sezeryan a aldı..ağlayarak gittim ven normal istiyordum diye..ama onun o sakin bi şekilde dediği;senin şekerin var ..bebeği bekletemem..Allah korusun kotu sonuçlar olmasın dedi ve ben eşimle an8nda karar verip sezeryan a girdim...30 di s9nra meleğim kollarımdaydı..üstelik doğduğunu da gördüm..hic pişman olmadım...demem o ki seker asılmayacak bi durum değil..hamur isi yok sadece tam buğday 2 dilim ekmek ile öğünlerini yersen Allahın izniyle insuline gerek kalmaz..aklına takılan herşeyi sorabilirsin bana..sağlıklı gebelik ve doğumlar dilerim sana
Teşekkür ederim inşallah... Gebze de oturuyorum. Bizim ailede şeker var. Dedem şekerden öldü. Annemde şeker var. Ve bende normalde çok ince kemikli biriyim hemen yağlanıyor vücudum. Boyum 165 ve benim 50-52 arası olmam lazım üstüne çıkınca yağlanma başlıyor hemen vücudumda.... 62 kg ile hamile kaldım şu an 71 kg yim... Bunun 4-5 kilosu bebek olsa 15 kg fazlam var vücudumda. Zaten kolestrolüm de var. Bebek doğunca kilo vercem. daha önce bi doktor bana 60 kg iken zayıfla yoksa şeker hastası olursun sınırdasın kilona dikkat et demişti..Oncelikle hayirli dogumlar olsun. Bu durum bence yapiyla alakali bisey bende boyleyim. Dogumdan sonra da devam ediyo malesef.. İns sizinki gecer.
Nerde oturuyorsunuz bu arada. Bende medical de dogum yaptim ama cok memnun kaldim..
Kocaeli gebze de yimHangi sehirdesiniz?
Artık dikkat etcem ama geç mi kaldım bilmiyroum. Doktor çok değiştirdim. Doğru düzgün doktora bir şey soramadım kalakaldım son vakitInsAllah hayirlisiyla alirsin bebeyini kucaginastresten uzak durmaya calis boyle seyler dusunme bu zamanlarda biraz duygusal oldugun icin fazla takiyosun bence diyetine devam et ve vakti vaktinde doktora gorun boyle kotu dusunceler dusunme unutma sen ne yasarsan cocukta onu yasar bosu bosuna uzme kendini
Bebeğim 2 hafta önde gidiyor 33 hafta görünüyor acaba geç mi kaldım geç kalsam da değişen bir şey yok uymak zorundayım ama bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyrumSiz gebelikte diyabetin onemini kavrayamamissiniz.
Bunun doktorla alakasi yok, dr kim olursa olsun size verilecek diyet ayni. Kusura bakmayin ama kendi hatanizi doktora yuklemeye calisiyorsunuz.
Doktorun takip yapmadi da bir seyi degistirmez, yukselirse yine size diyecegi sey diyetine dikkat et olacak.
31.hafta gec degil.bundan sonra dikkat edin en azindan. Diyete ragmen dusmezse insüline o zaman baslanir.
Oyle ben diyet yapamıyorum bana ilac verin diyerek olacak bir sey degil yani.
inşallah hayırlısıyla alırım. Ebeler doğumu yapıyor doktor bebeğin kafası çıkınca geliyor diyorlar ebeler de çok önemli diyorlar. Evet geç kaldım bundan sonra harfiyle uycam diyete inşallahKardeş sen önce bir sakin ol boşver hastaneyi önemli olan güvenip kendini teslim edeceğin doktordur. Bende Doktorum çalıştığım hastanede asistanların çöpe çocuk doğurttuğunu görünce doğumunu çok sevdiğim bir abime ama kıytırık bir hastanede yaptım. Hastanede önemli olan yenidoğan yoğun bakımı var mı??? Allah korusun bebişte sorun olursa hemen müdahale açısından sevk ile uğraşmamak lazım dakikalar çok önemli. Gebelik şekeri işine gelince de bence de kork ne demek diyetime uyamadım. Bebeğinin hayatı söz konusu lütfen hemen bir doktor bul, ayrıca bir dahiliye uzmanı da görsün seni şekerini düzenleyin gerekirse insülin verirler zaten. Hayırlısı ile al kucağına bebeğini
33 haftalik gorunmesi dogumu one cekmez. Normal dogum olmazsa 39.haftada alirlar bebegi.Bebeğim 2 hafta önde gidiyor 33 hafta görünüyor acaba geç mi kaldım geç kalsam da değişen bir şey yok uymak zorundayım ama bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyrum
.saolasın canım..Allahın izniyle tabi ki alacaksın..pozitif ol..bişe olmazzz...çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığın için... Bebeklerinin hepsini şeker yüzünden mi kaybettin?? Başın sağ olsun. Bebeğini sonunda kucağına almana sevindim inşallah bende bi sıkıntı çıkmadan alırım kucağıma öyle korkuyorum ki ona bir şey olursa kendimi hiç affetmem çünkü yediğme içtiğime dikkat edemedim ama hep cahillikten oldu sürekli doktor değiştirdim ve gebelik takibim tabi haliyle tam yapılamadı... Bende önemsememiştim gebelik şekeri sadece bebekte irilik yapıyor diye.... ama doğuma yakın anne karnında şeker yüzünden bebek ölümleri olduğunu duydum ve çok korktum. Peki sence bu saatten sonra dikkat etsem geç mi kaldım((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?