Şeker yüklemesi yaptırmazsanız gebelik şekeriniz olup olmadığını anlamazsınız. Normalde hiç şeker düşkünlüğüm,aşırı kilom falan yoktur ama 2 gebeliktede şekerim çıktı. Doğumlardan sonrada diyeti bıraktığım için ön diyabet oldum ama şimdi ilaç ve beslenme kontrolüm sayesinde iyileştim ama ilerisi için korkuyorum. Eğer şeker yüklemesi yaptırmayacaksanız o zaman tüm gebeliğiniz boyunca gebelik diyabeti varmış gibi beslenin önlem olarak. Çünlü gebelik diyabetiniz varsa ve kontrol altına alınmazsa sonuçlar felaket olabilir. Risk almayın bence.Gecmis olsun bebişini sag salim kucağına alırsın inşallah
Bende hamisim,ama seker yüklemesi yaptirnayi düşünmüyorum,siz nasil anladiniz gebelim sekeriniz omdugunu ,testlerin haricinde,belirtileri nedir?
doktorların hasta seçme hakkı var zaten :)Doktorların da hasta seçme şansı olsaydı keşke,bile isteye diyete uymamak nedir anlam vermek çok zor. Diyabetli annelerin bebekleri de iri olur ayrıca. Allah sağ salim kucaginiza almayı nasip etsin..
kendin daha diyetini düzene koyamamışsın .. önce kendi psikolojin için ,hamile iken üzerine düşeni beceremediklerin için endişelenArkadaşlar hamilelik ile ilgili çok büyük sıkıntılarım var..... En başından beri doktor problemi yaşadım. Buraların yabancısıyım ve eşim de erkek doktor istemiyorum dedi en baştan hep bunun tartışmasını yaşadık bu yüzden toplam 3 tane bayan jinekolog değiştirdim hepsi de ilgisizlik ve problemlerimi söylerken geçiştirmeleri ve telefon numaralarını vermemeleri yani acil bi sorum olduğu zaman ulaşmayacak olmam ve doğuma (onların mesai saatlerinde olmazsa doğum) gelmeyecek olmaları..Sonra memlekete gittik tatile 2 aya yakın memlekette durduk orada devlet hastanesinde muayene oldum ve tam gebelik şekeri haftasıydı tahlilleri orada yaptırdım 50 lik 1 saatlik yüklemede şekerim 185 çıktı ve diyet verdiler diyeti memlekette yapmaya başlayamadım. Sonra eve geldim eşim memlekette kaldı evimde tek kalamadım annemler ile kaldım orda diyete uyamadım eşim geleli 15 gün oluyor ve diyete başladığım da 29 haftalıktım ve 1 hafta uydum şekerim düzeldi. Şeker ölçme aleti aldım sık sık ölçüyordum ama son 2 haftadır yaklaşık diyete uyamaz oldum özellikle kurban bayramı sürecinde ve çok yükselmiş şekerim. Hani diyet yapıp kıtlıktan çıkıp saldırırsın ya öyle oldum resmen. Bi türlü düzene koyamadım şekeri... ve bugün internette okudum son haftalarda gebelik şekeri yüzünden anne karnında kalbi durup ölen bebekler varmış öyle korktum ki bundan sonra çok katı bi şeklide uyacağım kendime söz verdim ama bu saatten sonra uysam geç mi kaldımBebeğime bir şey olur mu 31 haftanın içindeyim. Doğru düzgün bi doktorum olmadığı için doktora soramıyorum (((((( doktor yüzünden hala sıkıntım var. işte eşim buraya memleketten gelince başka bi bayan doktora geçtim pahalı bi hastane de hem tavsiye edilen bi doktor hemen ilk randevu da numarasını verdi ama bu sefer yine bi talihsizlik oldu oldu doktorum medikal park a geçeceğini söyledi yani hastaneyi değiştirmek zorundayım ve ben Medikal park hakkında iyi şeyler duymadım burda ki medikal park da ebeler çok suratsızmış bebeğini kaybedenler olmuş şu an doktordan memnunum ama hastane sıkıntı oldu kafam öyle karışık ki.... Zaten uzun zamandır tek bi doktor tarafından takibim yapılmadığı için gebelik şekerim düzgün adam akıllı takip edilmedi. 31+3 hamileyim şu an ama usg de 2 hafta önde çıkıyor. Şu an kafam hem doktor hem hastane yönünden karışık. Gebelik şekeri deseniz hiç bir şey yemeden saatlik beslenmem gerek yoksa hemen çıkıyor.... Acaba insilün mü almalıyım. Bi daha ki muayene ye en az 15 gün var ve gidersem yeni hastaneeye gideceğim doktor oraya geçmiş çünkü... Bu gebelik şekeri yüzünden ya bebeğime bir şey olursa... Kafam çok karışık çok moralim bozuk hamileliğim zehir olmuş gibi geliyor bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyurm...Daha doğum yapacağım hastane ve doktor konusunda endişelerim var Çok mutsuz ve karışığım (
Bende seninle ayni boydayim 76 kiloyla dogum yaptim canim. Korkma Allahin izniyle birsey olmaz. Bi de interneti okuma lutfenn lutfen!! Bebegin dogduktan sonra da okuma.Teşekkür ederim inşallah... Gebze de oturuyorum. Bizim ailede şeker var. Dedem şekerden öldü. Annemde şeker var. Ve bende normalde çok ince kemikli biriyim hemen yağlanıyor vücudum. Boyum 165 ve benim 50-52 arası olmam lazım üstüne çıkınca yağlanma başlıyor hemen vücudumda.... 62 kg ile hamile kaldım şu an 71 kg yim... Bunun 4-5 kilosu bebek olsa 15 kg fazlam var vücudumda. Zaten kolestrolüm de var. Bebek doğunca kilo vercem. daha önce bi doktor bana 60 kg iken zayıfla yoksa şeker hastası olursun sınırdasın kilona dikkat et demişti..
Bende gebelik şekeri nedeniyle diyet yaptım. Senin hatan baştan diyeti önemsememen olmuş. İri bebek ve bebekte kalp anomalisi riski oluyor. Doğum sonrası bebeğin çok çabuk kan şekeri düşüyor. Buda problem yaratıyor. Geç kaldım diye düşünme zararın neresinden dönersen kar. Ben her yemekten önce belli bir süre kan şekerini takip ettim ve bu değerleri endokrin uzmanına götürdüm. Tabi birde o diyeti diyetisyen hesaplayıp vermişti ve hiç dışına çıkmadım. Üç ay hiç tatlı yemedim. Meyve yedim o da çok tatlı meyve yasak, ara öğünlerde yedim sadece. Eğer diyete uyamasaydım insülin başlayacaklarını söylemişlerdi.çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığın için... Bebeklerinin hepsini şeker yüzünden mi kaybettin?? Başın sağ olsun. Bebeğini sonunda kucağına almana sevindim inşallah bende bi sıkıntı çıkmadan alırım kucağıma öyle korkuyorum ki ona bir şey olursa kendimi hiç affetmem çünkü yediğme içtiğime dikkat edemedim ama hep cahillikten oldu sürekli doktor değiştirdim ve gebelik takibim tabi haliyle tam yapılamadı... Bende önemsememiştim gebelik şekeri sadece bebekte irilik yapıyor diye.... ama doğuma yakın anne karnında şeker yüzünden bebek ölümleri olduğunu duydum ve çok korktum. Peki sence bu saatten sonra dikkat etsem geç mi kaldım((
Şeker yüklemesi yaptırmazsanız gebelik şekeriniz olup olmadığını anlamazsınız. Normalde hiç şeker düşkünlüğüm,aşırı kilom falan yoktur ama 2 gebeliktede şekerim çıktı. Doğumlardan sonrada diyeti bıraktığım için ön diyabet oldum ama şimdi ilaç ve beslenme kontrolüm sayesinde iyileştim ama ilerisi için korkuyorum. Eğer şeker yüklemesi yaptırmayacaksanız o zaman tüm gebeliğiniz boyunca gebelik diyabeti varmış gibi beslenin önlem olarak. Çünlü gebelik diyabetiniz varsa ve kontrol altına alınmazsa sonuçlar felaket olabilir. Risk almayın bence.
Karatay'in soyledigi seylere katiliyorum. Ama seker yuklemesi kisminda soyle bir sey var. Sekerli su iciyosunuz. Bu su bayramda yediginiz tatlilarin yanindan bile gecmez. Daha yeni bayramdan ciktik ne kadar tatli yediniz? Seker olup olmadigini onemsemezseniz bebeginiz o sekere gebelik suresince maruz kalir. Ben de seker cikmadi. Aclik sekerim 70 iken sekerli sudan sonra ki 100 cikti. Arkadas yazmis karpuzdan sonra 200 kusur cikti diye. Tatliyi pastayi siz dusunun artik.Bu seferde onca sekeri yukletip sekerin çıkması normal diyir karatay,kucucuk bebeklere sejer yuklemeyin yoksada ur diyor,araftayim en iyisi dr,uma sormak
Teşekkürler
Ben hep öyle az miktarda yiyeceğim sürekli aynı ölçüde yiyeceğim zannetmiştim. Şimdi bu sabah açlık şekerim 100 çıktı. Kahvaltı yaptım diyet menüsünde ki gibi 1 kibrit kutusu peynir, 5 az tuzlu zeytin, 1 adet yumurta haşlaması, domates salatalık yedim yalnız ben 2 dilim kepek ekmeği yerine 4 tane ceviz içi yedim. 1 saat sonra tokluğum 106 çıktı yani şükür düzeldi artık inşallah. ara öğünde 1 bardak süt ve küçük elma yedim şekerimi ölçtüm 1 saat sonra 98 çıktı artık şükür düzeliyor.... inşallah bu saatten sonra bebeğime gelecek zararlardan bebeğimi korurum. Siz ilk gebelikte öğrenmişsiniz ve şu an hamilesiniz muhtemelen yine çıkacak şekerDeneye yanila anlarsiniz zaten.
Mesela bir gun oglen yemeginde 4 kasik sebze yemegi , yogurt,salata yedikten sonra sekerinizi olcun. Bir sonraki gun 4 kasik degil 8 kasik yiyin sebzeyi. Olcunce aradaki farktan orantiyi kurarsiniz zaten. Ama bunun icin belli bir seviyeye indirebilmis olmaniz gerekiyor sekeri
Firin posetinde pismis 3 kofte yemekle 6 kofte yemek arasinda bir fark kalmayacak kisa bir sure sonra inanin.
Ilk gebeligimde diyabetim vardi benim de. Bunda da cikma ihtimali yuksek. Gebeligin son haftalarinda o kadar duzelmisti ki seker tatli bile yesem yukselmiyordu. Ama bir sure sonra bu duzene alistiktan sonra caniniz bile istemeyecek emin olabilirsiniz.
cnm bana fatih uzak maalesef ben Gebze deyim.Canim.hangi sehirdesin bende Fatih medikal park hastasiyim Ayşegül sofuoglu'nun istanbuldaysan lutfen bu dr a görün pisman olmazsin mesai saati vs asla yok doktorumda
Zaten karatay usulü beslenmeyen biri için farketmez şeker yüklemesinin çok bi fonksiyonu yok. Duyduğuma göre bir dilim pasta dan aldığımız şekere eş değermiş. Zaten karatay usulü beslenen birisinin şekeri yoktur muhtemelen ve şeker yükleme yaptıracağına açlık tokluk şekerine baktırsa insülün değerlerine baktırsa çıkar illa yüklemeye gerek yok onu demek istiyor sanırım canan hoca.. Ben bi daha hamile kalırsam karatay usulü beslencem en başınadan. Beyaz undan yapılan ve içine şeker giren herşeyden uzak durcam ve şeker yüklemesi yaptırmıycam sadece açlık tokluk şekerime baksam yeter zaten... Canan hoca sanırım bunu demek istiyor.. Bunları yeni öğrendim bilseydim en başından ekmek ve şekersiz beslenirdimKaratay'in soyledigi seylere katiliyorum. Ama seker yuklemesi kisminda soyle bir sey var. Sekerli su iciyosunuz. Bu su bayramda yediginiz tatlilarin yanindan bile gecmez. Daha yeni bayramdan ciktik ne kadar tatli yediniz? Seker olup olmadigini onemsemezseniz bebeginiz o sekere gebelik suresince maruz kalir. Ben de seker cikmadi. Aclik sekerim 70 iken sekerli sudan sonra ki 100 cikti. Arkadas yazmis karpuzdan sonra 200 kusur cikti diye. Tatliyi pastayi siz dusunun artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?