Bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyorum :( içim sıkılıyor işlerim çok karışık benim :((

Gebelikte şeker yüklemesi yapılır yüksekse diyet verilir verdikleri zamanda gider kontrol olur yoksa insüline başlanır, yani su zamandan sonra dokturnuza sorun ne yapmamız gerekli, dokturnuzdan memnunsaniz dediği hastaneye geçin her hastanede vardir suratsız takilan kişiler, benim dokturum tip fakültesinde hocaydi doğumu orda yaptım telini verdi , 24 saat aramam icin bayram, tatil herzaman doğuma gelirim dedi bende onda karar kıldım..hastane hijyenik miydi dersen hayir ozel odada kaldim ama nevresimleri zorla değiştirdiler fakat hepsi baska açılardan ilgiliydi cocuk dokturuna kadar.bence seciminizi yapın cok az zaman kalmış. Ben 12. Haftaya kadar baska doktora gidiyordum 14-18. Hafta baska doktura gittim 20 de başka en son 26 da doğum yapan doktorumla devam ettim.

Doktorların da hasta seçme şansı olsaydı keşke,bile isteye diyete uymamak nedir anlam vermek çok zor. Diyabetli annelerin bebekleri de iri olur ayrıca. Allah sağ salim kucaginiza almayı nasip etsin..

oo çok strese girmişsin önce bir sakin ol.hangi şehirdesi şuanda belki söylesen sana burdan doktor konusunda yardım eden olur ben ebe ile doğum yaptım öyle utrasyon filan hak getire bir kere girdim burda türkiyeye gitmişken iki kere girdim.doğumda kendi ebem yoktu hatta diğer ebede nöbet filan değişti o konuya takılma birşekilde doğum oluyor.korkma hep iyi düşün bebeğini sağsalim kucağına alacağını düşün.

Gecmis olsun bebişini sag salim kucağına alırsın inşallah

Bende hamisim,ama seker yüklemesi yaptirnayi düşünmüyorum,siz nasil anladiniz gebelim sekeriniz omdugunu ,testlerin haricinde,belirtileri nedir?

Geçmiş olsun. Gebelik diyabeti önemli bir konu. İhmal edilmemeli.2 gebeliğimdede gebelik diyabetim vardı. Doktorumun tavsiyelerini sonuna kadar dinledim ve diyetime harfiyen uydum. Harika ve çok sağlıklı bir gebelik geçirdim. Çok sağlıklı normal kiloda 2 kızım oldu üstelik sadece ortalama 7 kilo aldım.Aslında diyabet diyetlerine diyet şeklinde bakmamak lazım. Yapmamız gereken aslında bu beslenme şekli her zaman. Keşke tam anlamıyla uygulaysbilsek. Lütfen bundan sonra çok dikkat edin.spor ve diyetle ko trolaltına alın. Eğer insülin başlarsanız geri dönüş zor bilesiniz.

Gecmis olsun bebişini sag salim kucağına alırsın inşallah

Bende hamisim,ama seker yüklemesi yaptirnayi düşünmüyorum,siz nasil anladiniz gebelim sekeriniz omdugunu ,testlerin haricinde,belirtileri nedir?
Şeker yüklemesi yaptırmazsanız gebelik şekeriniz olup olmadığını anlamazsınız. Normalde hiç şeker düşkünlüğüm,aşırı kilom falan yoktur ama 2 gebeliktede şekerim çıktı. Doğumlardan sonrada diyeti bıraktığım için ön diyabet oldum ama şimdi ilaç ve beslenme kontrolüm sayesinde iyileştim ama ilerisi için korkuyorum. Eğer şeker yüklemesi yaptırmayacaksanız o zaman tüm gebeliğiniz boyunca gebelik diyabeti varmış gibi beslenin önlem olarak. Çünlü gebelik diyabetiniz varsa ve kontrol altına alınmazsa sonuçlar felaket olabilir. Risk almayın bence.

Sürekli talihsizlik doktor yüzünden diyip duruyorsunuz da bir diyete uymak zor geliyor ne güzel seker çok önemli bir durum ki herkes her saniye doktoruna sorup danismiyor artık internette bakıyor herkes ki şeker için hiç birşey yememek lazim düzelmesi için diyorsunuz da öyle birşey yok 6ogun yiyorum ben diyetime uyuyorum hem düzene girdi hem kilo bile verdim .şekere dikkat edin doktor olayını da çok abartmayin siz sağlıklı olduktan sonra doğum a giren doktorun çok önemi yok

Kusura bakma ben seni sert eleştiricem. Ne demek uyamıyorum? Boğazına sahip çıkamayacak kadar aç insan mısın. Bebeğin 2 hafta önde imiş çünkü aşırı yüksek şeker bebeği irileştirir. Suyun artar. Suyun azlığıda çokluğuda derttir. Ben 10 yıldır şeker hastasıyım. Hamilelik düşünmeden diyete başladık, son ana kadar debam ettim. Bebeğin karnında iken nesine uyamıyosun diyetin arkadaşım? Var mı böle iradesizlik ya. Vah tüh yapıyosun bide. Sen ye ye ye ye, ay bebeğime bişey olmasın de. Aklını başına almalısın. Hem diyetin vakti zamanı koşulu yoktur. Yok memleketteydim yok kocam yoktu yok sular kesik yok canım çekti. Sonuçlarına üzüleceğini bile bile bu ne tuhaf iş böyle? Kimse sana bi dur sus demiyor anlaşılan yer içerken. Az yiyeceksin ara öğün meyve aksatmayacaksın hepsi bu. Karbonhidrat tüketirken temkinli olup, glisemik endeksi düşük meyve sebzelere yöneleceksin. 10 yıldır sürekli sayılı lokma yiyen biri olarak sizin uyamadım diyete yapamadım diyeti memlekette yapamadım kocamsız yapamadım deyişinize şaştım kaldım. Bende doğum yaptım. Kronik şeker hastası olmama rağmen siz gibi davranmayıp bebeğimi düşünüp yemedi . Bu kadar basit. Yiyemediğim halley dondurma tatlılar için çok ağladım. Allaha şükür yiyemediiğim için ağladım. Yediğim için değil.

Doktorların da hasta seçme şansı olsaydı keşke,bile isteye diyete uymamak nedir anlam vermek çok zor. Diyabetli annelerin bebekleri de iri olur ayrıca. Allah sağ salim kucaginiza almayı nasip etsin..
doktorların hasta seçme hakkı var zaten :)
kimse uyumsuz hastayı istemez ki, komplikasyon olsa zavallı doktorun başına kalacak.

Bundan sonra dikkat et ve bir doktora git artik. Seker testleri tabikide önemli herkes yapmali. Diyete uyamadim diye de bahane üretme canim bayram da köyde memlekette kendine göre yemek hazirlayabilirdin yada annene kayinvalidene söyleseydin sana dogru düzgün yemek yapsin lar yagsiz pirincsiz sana göre uygun olani iste. Baktin yapmiyorlarmi kocanla oradan cikip disarda saglikli bir sekilde beslenecektin yada evine dönmeliydin. Bukadarda umursamaz olma ya. Biz her iki haftada bir gideriz doktor kontrollerine hamileyken bu cok önemli birsey. Sen de git ve o ikinci seker yüklenmesini yap

kendin daha diyetini düzene koyamamışsın .. önce kendi psikolojin için ,hamile iken üzerine düşeni beceremediklerin için endişelen

gelip te doktora çamur atıyorsun

başına gelenin sorumlusu kendinsin .,,

Bende seninle ayni boydayim 76 kiloyla dogum yaptim canim. Korkma Allahin izniyle birsey olmaz. Bi de interneti okuma lutfenn lutfen!! Bebegin dogduktan sonra da okuma.
Bu arada medicallere genel bi karalama var sanirim bana da cok olumsuz seyler soylemislerdi.. Dogum yapanlarla konus en guzeli.

Senin ki yine iyi çıkmış. Ben oruç tutup bir kase karpuz yiyipertesi gün şeker ölçümüne gittim kontrol sanıp.
Tabi 200küsürlerde çıktı şeker Dr şok beni azarladi normal doğum istiyorsan diyete uy dedi neyse diyet verdi günde 8 defa ölçüm yapıyoruz falan

Amaaa diyete hep uydum resmen hiç sevmediğim karpuza aş erdim hep de anlatırım hayatımın diyetini hamilelikte yaptım
sizin için kesinlikle geç değil sakin korkmayın ama diyete uyun. Dr konusunuda hastane konusunuda çok stres yapmayın biraz rahat olun lütfen bende Dra kimsemız yok korkuyorum yetişemezsek falan demiştimki araba da yok hastahane 1saat uzaklıkta 41.haftadayim... Dr dediki çocuk hemen öyle çabuk gelmez ilk sancıda keşke o kadar çabuk olsa. Gerçektende kızım sancı başladıktan 10 saat sonra doğdu

Yani madem ailenizde diyabet var sizde risk grubundasiniz hamile olmasaniz bile beslenmenize dikkat etmelisiniz.

O oldu bu oldu diye evham yapmayi birakin diyetinize dikkat edin. Hayirli dogum olsun insaAllah bebeginiz saglikla gelsin..

Bende gebelik şekeri nedeniyle diyet yaptım. Senin hatan baştan diyeti önemsememen olmuş. İri bebek ve bebekte kalp anomalisi riski oluyor. Doğum sonrası bebeğin çok çabuk kan şekeri düşüyor. Buda problem yaratıyor. Geç kaldım diye düşünme zararın neresinden dönersen kar. Ben her yemekten önce belli bir süre kan şekerini takip ettim ve bu değerleri endokrin uzmanına götürdüm. Tabi birde o diyeti diyetisyen hesaplayıp vermişti ve hiç dışına çıkmadım. Üç ay hiç tatlı yemedim. Meyve yedim o da çok tatlı meyve yasak, ara öğünlerde yedim sadece. Eğer diyete uyamasaydım insülin başlayacaklarını söylemişlerdi.

Bu seferde onca sekeri yukletip sekerin çıkması normal diyir karatay,kucucuk bebeklere sejer yuklemeyin yoksada ur diyor,araftayim en iyisi dr,uma sormak
Teşekkürler

Bu seferde onca sekeri yukletip sekerin çıkması normal diyir karatay,kucucuk bebeklere sejer yuklemeyin yoksada ur diyor,araftayim en iyisi dr,uma sormak
Teşekkürler
Karatay'in soyledigi seylere katiliyorum. Ama seker yuklemesi kisminda soyle bir sey var. Sekerli su iciyosunuz. Bu su bayramda yediginiz tatlilarin yanindan bile gecmez. Daha yeni bayramdan ciktik ne kadar tatli yediniz? Seker olup olmadigini onemsemezseniz bebeginiz o sekere gebelik suresince maruz kalir. Ben de seker cikmadi. Aclik sekerim 70 iken sekerli sudan sonra ki 100 cikti. Arkadas yazmis karpuzdan sonra 200 kusur cikti diye. Tatliyi pastayi siz dusunun artik.

Ben hep öyle az miktarda yiyeceğim sürekli aynı ölçüde yiyeceğim zannetmiştim. Şimdi bu sabah açlık şekerim 100 çıktı. Kahvaltı yaptım diyet menüsünde ki gibi 1 kibrit kutusu peynir, 5 az tuzlu zeytin, 1 adet yumurta haşlaması, domates salatalık yedim yalnız ben 2 dilim kepek ekmeği yerine 4 tane ceviz içi yedim. 1 saat sonra tokluğum 106 çıktı yani şükür düzeldi artık inşallah. ara öğünde 1 bardak süt ve küçük elma yedim şekerimi ölçtüm 1 saat sonra 98 çıktı artık şükür düzeliyor.... inşallah bu saatten sonra bebeğime gelecek zararlardan bebeğimi korurum. Siz ilk gebelikte öğrenmişsiniz ve şu an hamilesiniz muhtemelen yine çıkacak şeker Öyle oluyormuş çünkü. en azından bilinçlisiniz artık... sizin bebeğiniz kaçıncı hafta doğdu? Sezaryen mi normal mi oldu?

Zaten karatay usulü beslenmeyen biri için farketmez şeker yüklemesinin çok bi fonksiyonu yok. Duyduğuma göre bir dilim pasta dan aldığımız şekere eş değermiş. Zaten karatay usulü beslenen birisinin şekeri yoktur muhtemelen ve şeker yükleme yaptıracağına açlık tokluk şekerine baktırsa insülün değerlerine baktırsa çıkar illa yüklemeye gerek yok onu demek istiyor sanırım canan hoca.. Ben bi daha hamile kalırsam karatay usulü beslencem en başınadan. Beyaz undan yapılan ve içine şeker giren herşeyden uzak durcam ve şeker yüklemesi yaptırmıycam sadece açlık tokluk şekerime baksam yeter zaten... Canan hoca sanırım bunu demek istiyor.. Bunları yeni öğrendim bilseydim en başından ekmek ve şekersiz beslenirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…