Çok haklısınız. Basiretim bağlandı normalde bebeğimin sağlığı için her şeye dikkat ederdim ama bu şeker konusunu nasıl böyle 2 haftadır ihmal ettim kızıyorum kendime... Ne kadar önemli bir şey olduğnu anlayamamışm ben. Dışarda yemek yemekten bu aralar akrabalar ile kalabalık yemekten hep sıkıntı oldu.... İnşallah bebeğimde bir sıkıntı olmaz çok korkuyrum33 haftalik gorunmesi dogumu one cekmez. Normal dogum olmazsa 39.haftada alirlar bebegi.
Ve tabiki asla gec degil. Yukleme zaten 28.haftada yapılıyor.uzerinden 3 hafta geçmiş.siz 1 hafta diyet yaptim dustu demissiniz. Bu cok onemli demek ki diyete cevap veriyor cok yuksek degil sekeriniz.
Bugunden itibaren yediklerinize dikkat edin. Bebeginizin gelisimi durmaz normal seyrinde devam eder. Ama Allah korusun diyete uymadiginiz zaman sonuclari cok kotu. Sadece iri bebek deyip gecilecek bir sey degil. Bebekte organ anomalileri gorulebilir.
gec kaldim diye hic kendini salma sen elinden geldigini yap sonra uzulme bebisini dusun kolay degil tahmin edebiliyorum ama enerjinde olmasin yat dinlen bol bolcnm artık hamileleğimin son aylarına geldim bu saatten sonra artık bi karar vermem gerek ya buna devam edeceğim ya bundan önce gittiğim eski hastanede ki doktora geri döncem.... Eşimle bu konuda anlaşamıyoruz hiç artık kafam öyle karışık ki.... Yediğime aşırı dikkat etmem lazımHer şey yasak. her şey ölçü ile az yenecek.... enerjim çok düşüyor haliyle ama mecburum uymaya.... Artık karar verdim uycam ama geç mi kaldım acaba...
çok haklısın cnm çok iyi uymam gerek. Son haftalar da bir şey olursa insan yıkılır. Herşeyini aldık sayılır bi yatağı kaldı... inan ona bir şey olursa aldığım şeylere bakamam.saolasın canım..Allahın izniyle tabi ki alacaksın..pozitif ol..bişe olmazzz...
Canım korkacak bisey yok..son haftalar doğum olmazsa sadece sezeryan olursun..bi de bebiş biraz iri olabilir...ama dikkat et lütfen diyetine..hatta diyetisyen git..ben devlet de ki diyetisyene gittim çok da memnun kaldım..benim önceki bebeklerin 8. 10. Haftalar arası kalbi durmuştu..şekerle pek alakası yoktu onların genetik problemleri vardı...artık çok dikkat et..son haftalardasın...sabah en geç 9 da kahvaltı ile güne başla..bol yoğurt ye öğün aralarında...meyve sadece bi tane ye..fazla değil...kısaca normal diyete uyacaksın..bolllll su ve her gün yüeüyüşşşş...ok..
Isin ciddiyetini fark ettiginizi dusunuyorum o sebeple korkmayi bir kenara birakin artik. Stres de etkiler şekeri. 1 hafta diyete uyup günlük seker takibini yapin. Duzene girdiyse ne ala. Ama diyete ragmen dusmuyorsa o zaman bu konu hakkinda daha fazla ugrasmak gerekir. Yanlis bilmiyorsam endokrin bolumu ilgileniyor. O durumda insulin gerekebilir ve zaten jinekolog vermiyor insulini.Çok haklısınız. Basiretim bağlandı normalde bebeğimin sağlığı için her şeye dikkat ederdim ama bu şeker konusunu nasıl böyle 2 haftadır ihmal ettim kızıyorum kendime... Ne kadar önemli bir şey olduğnu anlayamamışm ben. Dışarda yemek yemekten bu aralar akrabalar ile kalabalık yemekten hep sıkıntı oldu.... İnşallah bebeğimde bir sıkıntı olmaz çok korkuyrum
Telefon vermeyen doktor falan onlar çok önceydi onlara kızıp uymadım diye bi durum yok. Ben gebelik şekerimi memlekette tatildeyken öğrendim ve ikinci yükleme yapmalısın dediler ikinciyi yaptırmadım yaptırmak istemedim tokluğa bakıldı falan derken bi 10 gün geçti. Memlekette olduğum için diyete uyamadım ilk başta çünkü köyde kalıyorduk bi oraya bi buraya gidiyorduk yerimiz yurdumuz belli değildi. sonra ben buraya geri geldim eşim kaldı memlekette ve annemlerde kaldım onların beslenme şekliyle diyet yapamadım. sonra eşim gelince başladım 10 gün kadar uydum ama sonra iki haftadır boşladım o 2 haftaya yakın uymamış olmam benim ihmalkarlığım evet ama öncesi düzensiz hayat ile ilgiliydi. telefon vermeyen doktor ile hiç bir ilgisi yok o zamanlar hamilelğin daha ortasındaydım vaktim var diye ilgili doktor bulmak istedim çünkü bi durum olunca doktora ulaşabilmem çok önemli... Sanırm öyle olacak o hastaneye devam edeceğim. Doğum riskli bir şey asık suratlı birilerinde doğum yapacaksam devlet hastanesine giderim yani hani medikal park öyle uygun bi hastane de değil diğer özel hastanelerin nerdeyse 2 katı fiyatı.... Param ile rezil olmaktan korktum sadece....Telefon vermeyen doktora ilgisiz diye kızıp kendiniz diyetinize uymamışsınız. İlgisiz olan kim bir düşünün derim. Bence bu saatten sonra bu son bulduğunuz doktor içinize sindiyse devam edin. Hastanede de bir sorun yaşayacağınıZı düşünmüyorum. Ebe gülse nolur surat yapsa nolur.
çok teşekkkür ederim ben bu bilgiyi bilmiyordum. Yani ben diyet yapıp şekeri epey düşürünce belli başlı zararlı şeylerden uzak durup diğer yasak olmayan şeylerden çok yesem de çok fazla yükseltmiyor şekerimi..... Bana bu şekilde detaylı anlatan olmadı bunu duymam güzel oldu inşallah şekerim en kısa sürede düşer.1 -2 haftalik bir diyetle sekeri duzene sokabilirseniz oyle her seyi olcuyle yemenize gerek kalmaz.
Mesela sebze yemegi 3 kasik diyor ya, yok oyle bir sey. Seker duzeldikten sonra doyana kadar yiyebilirsiniz ama ekmek yok ve az yagli. Et ayni sekilde. Etin miktarı onemli degil. Sekeri yukseltmez. Ama once dedigim gibi seker duzene girecek. Sonrasinda inanin sofradan ac falan kalkmiyorsunuz.
Meyve abartilmamali ve muhakkak sutle birlikte tuketilmeli.
Belli basli gidalar var kesinlikle yasak olan. Onlara da uydugunuz zaman Allahin izniyle bir risk kalmaz. Sadece birksc hafta disinizi sikmaniz gerekli. Sonra rahatlarsiniz
sende çok sıkıntı yaşamışsın.. Bende onu diyorum zaten doğum anında içerde başkaları da oluyor ama anlamıyor işte.... Bende artık yoruldum....Çocuğun için dışını skcaksn simdi bisey olmadıysa allahın izniyle bundan sonrada olmaz inşallah
Benim eşimde bayan doktor diye diye tüketti bende rahat ederim diye istedim ama o bende daha takıntılıydi kim napacaksa beni kocaman karnimla neysee gel gelelim erken doğum oldu 7 aylık kendi doktorum küvez yok ben doğum yatıramam burda olab yerlere git dedi saydı sura sura allah yoluna birini sectim 4 cm acilmam olmuş evde cekmistim bilmeden hastaneye çok gittigim için geçer geçer diye disimi siktm meğer dogum sancisiymis gel gelelim doğuma girdim 5 erkek bir bayan vardı odada sezeryan oldum mecbur ama onları gözüm görmesi bile bebeği düşünmekten önemli olan çocuğun sağlıklı doğsun nereye ne için gittiğin belli sonuçta
Deneye yanila anlarsiniz zaten.çok teşekkkür ederim ben bu bilgiyi bilmiyordum. Yani ben diyet yapıp şekeri epey düşürünce belli başlı zararlı şeylerden uzak durup diğer yasak olmayan şeylerden çok yesem de çok fazla yükseltmiyor şekerimi..... Bana bu şekilde detaylı anlatan olmadı bunu duymam güzel oldu inşallah şekerim en kısa sürede düşer.
Boşver anlatamazsin kafasında kurmuş bi kere ikna edemezsin kendin araştır bi taraftan ama söylese bisey var erkek dr lar bu konuda daha iyi daha bilgili becerikli beim kanaatimce ama anlatamazsin istesende çok sıkıntı yaşamışsın.. Bende onu diyorum zaten doğum anında içerde başkaları da oluyor ama anlamıyor işte.... Bende artık yoruldum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?