Bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyorum :( içim sıkılıyor işlerim çok karışık benim :((

Bu seferde onca sekeri yukletip sekerin çıkması normal diyir karatay,kucucuk bebeklere sejer yuklemeyin yoksada ur diyor,araftayim en iyisi dr,uma sormak
Teşekkürler
Doktor muhtemelen yükle diyecek.. Karatayın dediği beslenme tarzına uyan kişiler için geçerli bence yükleme yaptırmamamk. zaten bunca zaman şekerli unlu gıdaları sürekli tüketen biriyseniz şeker yüklemesinin çok bi zararı olmaz. Bence sadece bir tane yükleme yaptır ya da sadece açlık tokluğa baktır

Gecmis olsun bebişini sag salim kucağına alırsın inşallah

Bende hamisim,ama seker yüklemesi yaptirnayi düşünmüyorum,siz nasil anladiniz gebelim sekeriniz omdugunu ,testlerin haricinde,belirtileri nedir?
Bi belirtisi yok ama ben tahmin de ediyordum aslında çünkü poğaça kurabiye kek tatlı vs bu tarz yiyecekleri seven biriydim. Hamur işini çok severim. Çok meyve yerdim günde bir iki kilo kadar. Meyve şekeri de şekeri yükseltiyormuş çünkü. Yani yediğim şeylerden beslenme tarzımdan belliydi.. Bi oturuşta istesem rahat 1 ekmeği bitirebilirim yemeğin yanında.... Bünyem yemek yemeyi seviyor. 165 boyundayım ve 62 kg ile hamile kaldım. Dedem şekerden vefat etti ve annemde de şeker var... Aile de şeker varsa ihtimal kuvvetleniyor

Ben normalde çok yemek yiyen çok aşırı yiyen biriyim belki benim yediğim kadar çok yiyen insan azdır diye düşünüyorum hep öğrencilikte bile yurtta falan arkadaşlar yemeği bitiremez ağır geldi derdi bense yer bitirr bi de onların 2-3 katı fazla ekmekle yer yine de tam doymamışım gibi gelirdi. Boğazım çok iyiydi benim ve gebelik şekerimi duyduktan sonra diyete uyamadığım günlerde bile eskiye göre az yedim yine de ama ölçtüğümde çok yüksekti. Mesela eskiden günde en az 1 kilo meyve yerdim ama diyete uyamadığım günlerde 2-3 tane ancak hani diyete uymadım ama eskiye göre epey azaltmıştım ama yüksekti yine de hem de epey.... Şimdi diyete uyuyorum normale döndü hemen ama oruç tutuyor gibi hissediyorum kendimi enerjim çok düşüyor bir şey yapamıyorum elim ayağım uyuşuyor hemen inşallah alışırım bu yeme tarzına bu saatten sonra inşllah geç kalmamışmdır

Bu seferde onca sekeri yukletip sekerin çıkması normal diyir karatay,kucucuk bebeklere sejer yuklemeyin yoksada ur diyor,araftayim en iyisi dr,uma sormak
Teşekkürler
Karatay evet şeker yüklemesi yaptırmayın diyor. Bende yaptırmadım ama beslenmen de ona göre olmalı diyor. Zaten karatay a göre 0 şeker ayrıca karbonhidrat vs de içermeyen şekilde beslenmeli hamileler. Ben o şekilde beslendiğim icin yaptırmadım. Yoksa sen kola vs içip tatlı yiyorsan hergün şeker yüklemesi yapıyorsun bebeğine.

Doktor konusu ayrı bi mevzu. Hala doğum yapacağım yer belli olmadı. Burada erkek doktorlar daha iyi çevremde ki gebeler hep erkek doktora gidyor ben biliyordum böyle olacağını hala net değil doğum yapacağm hastane.... Gebelik şekeri diyeti ile doymuyorum ben neden bilmiyorum şu an bile çok aç oruçlu gibi hissediyorum kendimi... ben eskiden çok yemek yerdim belki bi tencere yemeği bitirirdim... diyete uymadığım günlerde bile eskisi kadar çok yemedim azaltmıştım ama diyette ki gibi yemedim sadece ama az yiyordum yine de mesela eskiden 2 tabak yiyorsam 1 tabağa düşürmüştüm

Gebeliğim önce 1 hafta önde gidiyordu doktor erken döllenme dedi. 1 hafta daha öne geçmiş onu 15 gün önce ki muayene de öğrendim. ve o zaman diyet yapıyordum. Gebelik şekerimi 24. hafta da öğrendim daha 28. haftaya kadar vakti var dediler ikinci yüklemeyi yaptır dediler o arada memelekketteydim afedersin ama kayınvaldemin yemeklerini yiyemiyordum marketten beslenmek zorunda kaldım hep. Diyete uymadığım zamanlar da az yiyordum ama diyette ki gibi 2 kaşık 3 kaşık ölçülü değildi. ama eskiye göre epey az yedim. eskiden 5 dilim yiyorsam 2 dilim yedim ama diyette ki gibi yok sebze yemeği yok 3 köfte gibi yapmadım ama azalttım çok ama yüksekti yine de.... diyette ki gibi yapmadan düşmediğini anladım. işte diyete tekrar başladım şimdi oruçlu gibiyim yediklerim bana az geliyor amaa mecburum bebeğim için

bebeğime bir şey olacak diye evham aynen bende de var, şuana kadar doktorumun hiç bir sakıncalı durum tespit etmemesine rağmen...
güvenecek bir doktorunuzun olması çok güzel bir şans olur elbet ama ben 30. haftaya dek devlet hastanesine gittim. 2li test, ayrıntı ultrason falan yapıldı ama hiç kan takibim yapılmadı, şeker yüklemesi ne zaman olmalı bir şey denmedi, bu yüzden o da yapılmadı. benim de ilk gebeliğim acemiliğime geldi bilemedim. etrafımda da hiç yakın zamanda bebeği olan kimse yok, annem benden sonra bebek görmemiş siz düşünün. her gittiğimde -aynı dr'a randevu alsam bile- farklı kişi çıkabiliyor. hoca asistana bırakıp kendisi ameliyata falan gidebiliyor. iş yerinden izin alabildiğim saate istediğim dr randevusu olmadığı için ben başka bir dr randevu aldım kaç kez.
tabiki tel no alma şansı diye bir şey yok, kendi doktorun diye bir şey yokki doğumuna o doktorun girmesi diye bir şey olsun, kaç kişi devlet hastanesinde aynen bu şekilde doğum yapıyor.
hadi kültürümüz geleneğimiz dediniz bayramda fazla kaçtı neyse, ama memlekette listeye uyamamak bence tamamen bir bahane, siz doktoru falan bahane etmeyi bırakın, stresten kurtulun, şuan diyete uyun allah bebeklerimizi sağlıkla bize nasip etsin.

Önemli olan yediğiniz miktardan daha çok ne yediğiniz bence. bir dolu tabak güzel bir yemek ,yanında büyük bir kase yoğurt,büyük bir kase salata ve bir -iki dilim tam buğday ekmeği ile doymanın bile ötesine geçersiniz. Şu bir gerçekki eğer karbonhidratı ve şekeri kullanmazsanız şeker seviyeniz hızla yükselmiyor ve dolayısıyla hızla düşmüyor. O zaman o ani açlık ataklarına,delirmiş gibi yeme hissine kapılmıyorsunuz. Zaten gebe olalım olmayalım,şekerimiz olsun veya olmasın aslında yapmamız gereken bu. Normal,katkısız ve sağlıklı beslenmek. Bir kaç gün içşnde bicudunuz bu yeni düzene alışacaktır. Biraz çaba ueterli olacak emin olun

bak bende senin gibiydim hele ilk aylar kavanozla çikolata yiyordum yemek de çabası ekmeksiz doymazdim ama bu bebeği istiyorsam sağlıklı olsun diye herşey yapılabilir sonuçta belli zaman . Benim hastanemde belli doktorumda ama erken doğum riskim var belki i hastaneyi bile bulucak vaktim olmuycak bazen nasip demek lazım elinden geleni yap gerisi Allah a kalmış .ki unutma stres doğumu tetikliyo çok kafana takarsan daha kötü

Bakin ne guzel demek ki dikkat ederseniz duzene girecek.
Benim ilk dogumum 39+5te oldu. Normal dogumu bekledik sancim da geldi ama sezeryanla oldu dogum kismet böyleymiş.
2 hafta sonra yukleme yaptiracagim ben de. Dediginiz gibi muhtemelen cikacak seker yine.
Gönül cikmasin istiyor tabi ama hayirlisi, seker olmayinca cok dengesiz besleniyor insan ama seker cikarsa inanilmaz saglikli bir beslenme oluyor.

Kac tane yapiliyorki, ? Aclik tokluga nasil bakiliyor peki

Ohooooo sizde cok normal,bwbde hamur islerini severim fakat meyve yemem,cayi sekersiz icerim,tatkiyi biyerden aldiysam biyerden kisarim,sabahlari ekmek yerim sadece,53 kg hamis kaldim simdi64 oldum

Canım normalde kola sevmem ,tatkida sevmem,4 ay tatliyi agzima surmedim,kola istiyor canim 1 bardak anca ama,ekmek sadece sabahları yerim,meyve yemem corba ve protein,kalsiyum tarzi gebelde besleniyorum,yesillikte severim ama ,4 ay onuda yiyemedim,cay bile icmem icobcede sekersiz ve kant gibi icerim

Dogrudur dediginiz. Ben sekerdrn korktugum icin tatli felan tadimlik yiyodum. Ekmekle pek aram yok zaten. Belkide ondan oyle cikmistir benim de. Neyse artik bebeginizi saglicajla alin kucaginiza. Artik 2. Lere Karatay uygulariz

Benim 50lik yüklemem 187 çıktı.
Doktoruma 100lük yaptırmak istemediğimi söyledim.oda bir haftalık şeker ölçümümü istedi düzenli.
Yemeklerden 1saat sonraki ölçümlerim en fazla (bir iki kere) 156 çıktı.genel itibari ile 140 ve altında çıktı.
Doktorum ,sadece şekere biraz dikkat etmem gerrktiğini ,onun dışında extra bişeye gerek olmadığını söyledi.
Kısaca ; arada yemeklerden 1saat sonraki şekerinizi ölçün.140üstü ise şeker tatlı hamur işlerini sınırlayın.kısaca kendinize göre ayarlayın.
Eğer bebeğinizde ve sizde aşırı kilo alımı yoksa herşey yolundadır.
Merak etmeyin Allahın izniyle birşey olmaz.

Malesef uyguladığın düzen tutmamış sende bunu farketmişsin. Şeker böyle bişey işte. 2 kaşık 5 kaşık 3 adet 5 adet şeklinde uymak zorundasın. Mecbursun buna. Böle pis gıcık bişeydir. Çekmeyende bilemez. Bak dediğim gibi yıllardır çekmeme rağmen hamilelikte çok şükr zorla yolunda götürdüm. Ayrıca bugün yediğin yarın fazla gelir ya da tam tersi az gelir. Bebek ilerledilce gn geçtikce şekerini hep etkileyecek. Çok iyi gözlemle. Naparsan yğksek naparsan düşük.
Tarçınlı su tüket. Kabuk tarçını suya at. Gün boyu iç onu. Düşmesine yardımcı olur. Ama düşük şeker seyrederken içme. Tarçın kan şekerini düşürür. Meyve yerken tarçın ekele mesela üzerine. Tahıl tüket. Ekmeğini tam buğday unu ye. Araöğün sakın atlama. İlk 1.saat tokluk önemli olan hamilelikte biliyosundur umarım? Şekerlilerin çocukları iri doğuyor. Bak benim bebeğim hüç öyle olmadı . 3290 kg doğdu. Ünv.hastanesinde olay olmuştuk hem diyabet olup hem böyle bebek hemde normal doğumla yaptığım için.
Sen yeter ki iste. Anneler isterse yapamayacağı yok. Bebeğini düşün sürekli. Onun için savaşacaksın boğazınla :)

Benim gebeliğimde de şekerim yüksekti.Doktorum diyet verdi ve ben diyeti öğrendiğim andan itibaren diyetime uydum.Sen de uymalısın.Nerede olursan ol kimin evinde olursan ol uymak zorundasın.Şimdiden sonra sakın diyetini bozma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…