Doktor muhtemelen yükle diyecek.. Karatayın dediği beslenme tarzına uyan kişiler için geçerli bence yükleme yaptırmamamk. zaten bunca zaman şekerli unlu gıdaları sürekli tüketen biriyseniz şeker yüklemesinin çok bi zararı olmaz. Bence sadece bir tane yükleme yaptır ya da sadece açlık tokluğa baktırBu seferde onca sekeri yukletip sekerin çıkması normal diyir karatay,kucucuk bebeklere sejer yuklemeyin yoksada ur diyor,araftayim en iyisi dr,uma sormak
Teşekkürler
Bi belirtisi yok ama ben tahmin de ediyordum aslında çünkü poğaça kurabiye kek tatlı vs bu tarz yiyecekleri seven biriydim. Hamur işini çok severim. Çok meyve yerdim günde bir iki kilo kadar. Meyve şekeri de şekeri yükseltiyormuş çünkü. Yani yediğim şeylerden beslenme tarzımdan belliydi.. Bi oturuşta istesem rahat 1 ekmeği bitirebilirim yemeğin yanında.... Bünyem yemek yemeyi seviyor. 165 boyundayım ve 62 kg ile hamile kaldım. Dedem şekerden vefat etti ve annemde de şeker var... Aile de şeker varsa ihtimal kuvvetleniyorGecmis olsun bebişini sag salim kucağına alırsın inşallah
Bende hamisim,ama seker yüklemesi yaptirnayi düşünmüyorum,siz nasil anladiniz gebelim sekeriniz omdugunu ,testlerin haricinde,belirtileri nedir?
Ben normalde çok yemek yiyen çok aşırı yiyen biriyim belki benim yediğim kadar çok yiyen insan azdır diye düşünüyorum hep öğrencilikte bile yurtta falan arkadaşlar yemeği bitiremez ağır geldi derdi bense yer bitirr bi de onların 2-3 katı fazla ekmekle yer yine de tam doymamışım gibi gelirdi. Boğazım çok iyiydi benim ve gebelik şekerimi duyduktan sonra diyete uyamadığım günlerde bile eskiye göre az yedim yine de ama ölçtüğümde çok yüksekti. Mesela eskiden günde en az 1 kilo meyve yerdim ama diyete uyamadığım günlerde 2-3 tane ancak hani diyete uymadım ama eskiye göre epey azaltmıştım ama yüksekti yine de hem de epey.... Şimdi diyete uyuyorum normale döndü hemen ama oruç tutuyor gibi hissediyorum kendimi enerjim çok düşüyor bir şey yapamıyorum elim ayağım uyuşuyor hemen inşallah alışırım bu yeme tarzına bu saatten sonra inşllah geç kalmamışmdırGeçmiş olsun. Gebelik diyabeti önemli bir konu. İhmal edilmemeli.2 gebeliğimdede gebelik diyabetim vardı. Doktorumun tavsiyelerini sonuna kadar dinledim ve diyetime harfiyen uydum. Harika ve çok sağlıklı bir gebelik geçirdim. Çok sağlıklı normal kiloda 2 kızım oldu üstelik sadece ortalama 7 kilo aldım.Aslında diyabet diyetlerine diyet şeklinde bakmamak lazım. Yapmamız gereken aslında bu beslenme şekli her zaman. Keşke tam anlamıyla uygulaysbilsek. Lütfen bundan sonra çok dikkat edin.spor ve diyetle ko trolaltına alın. Eğer insülin başlarsanız geri dönüş zor bilesiniz.
Karatay evet şeker yüklemesi yaptırmayın diyor. Bende yaptırmadım ama beslenmen de ona göre olmalı diyor. Zaten karatay a göre 0 şeker ayrıca karbonhidrat vs de içermeyen şekilde beslenmeli hamileler. Ben o şekilde beslendiğim icin yaptırmadım. Yoksa sen kola vs içip tatlı yiyorsan hergün şeker yüklemesi yapıyorsun bebeğine.Bu seferde onca sekeri yukletip sekerin çıkması normal diyir karatay,kucucuk bebeklere sejer yuklemeyin yoksada ur diyor,araftayim en iyisi dr,uma sormak
Teşekkürler
Doktor konusu ayrı bi mevzu. Hala doğum yapacağım yer belli olmadı. Burada erkek doktorlar daha iyi çevremde ki gebeler hep erkek doktora gidyor ben biliyordum böyle olacağını hala net değil doğum yapacağm hastane.... Gebelik şekeri diyeti ile doymuyorum ben neden bilmiyorum şu an bile çok aç oruçlu gibi hissediyorum kendimi... ben eskiden çok yemek yerdim belki bi tencere yemeği bitirirdim... diyete uymadığım günlerde bile eskisi kadar çok yemedim azaltmıştım ama diyette ki gibi yemedim sadece ama az yiyordum yine de mesela eskiden 2 tabak yiyorsam 1 tabağa düşürmüştümSürekli talihsizlik doktor yüzünden diyip duruyorsunuz da bir diyete uymak zor geliyor ne güzel seker çok önemli bir durum ki herkes her saniye doktoruna sorup danismiyor artık internette bakıyor herkes ki şeker için hiç birşey yememek lazim düzelmesi için diyorsunuz da öyle birşey yok 6ogun yiyorum ben diyetime uyuyorum hem düzene girdi hem kilo bile verdim .şekere dikkat edin doktor olayını da çok abartmayin siz sağlıklı olduktan sonra doğum a giren doktorun çok önemi yok
Gebeliğim önce 1 hafta önde gidiyordu doktor erken döllenme dedi. 1 hafta daha öne geçmiş onu 15 gün önce ki muayene de öğrendim. ve o zaman diyet yapıyordum. Gebelik şekerimi 24. hafta da öğrendim daha 28. haftaya kadar vakti var dediler ikinci yüklemeyi yaptır dediler o arada memelekketteydim afedersin ama kayınvaldemin yemeklerini yiyemiyordum marketten beslenmek zorunda kaldım hep. Diyete uymadığım zamanlar da az yiyordum ama diyette ki gibi 2 kaşık 3 kaşık ölçülü değildi. ama eskiye göre epey az yedim. eskiden 5 dilim yiyorsam 2 dilim yedim ama diyette ki gibi yok sebze yemeği yok 3 köfte gibi yapmadım ama azalttım çok ama yüksekti yine de.... diyette ki gibi yapmadan düşmediğini anladım. işte diyete tekrar başladım şimdi oruçlu gibiyim yediklerim bana az geliyor amaa mecburum bebeğim içinKusura bakma ben seni sert eleştiricem. Ne demek uyamıyorum? Boğazına sahip çıkamayacak kadar aç insan mısın. Bebeğin 2 hafta önde imiş çünkü aşırı yüksek şeker bebeği irileştirir. Suyun artar. Suyun azlığıda çokluğuda derttir. Ben 10 yıldır şeker hastasıyım. Hamilelik düşünmeden diyete başladık, son ana kadar debam ettim. Bebeğin karnında iken nesine uyamıyosun diyetin arkadaşım? Var mı böle iradesizlik ya. Vah tüh yapıyosun bide. Sen ye ye ye ye, ay bebeğime bişey olmasın de. Aklını başına almalısın. Hem diyetin vakti zamanı koşulu yoktur. Yok memleketteydim yok kocam yoktu yok sular kesik yok canım çekti. Sonuçlarına üzüleceğini bile bile bu ne tuhaf iş böyle? Kimse sana bi dur sus demiyor anlaşılan yer içerken. Az yiyeceksin ara öğün meyve aksatmayacaksın hepsi bu. Karbonhidrat tüketirken temkinli olup, glisemik endeksi düşük meyve sebzelere yöneleceksin. 10 yıldır sürekli sayılı lokma yiyen biri olarak sizin uyamadım diyete yapamadım diyeti memlekette yapamadım kocamsız yapamadım deyişinize şaştım kaldım. Bende doğum yaptım. Kronik şeker hastası olmama rağmen siz gibi davranmayıp bebeğimi düşünüp yemedi . Bu kadar basit. Yiyemediğim halley dondurma tatlılar için çok ağladım. Allaha şükür yiyemediiğim için ağladım. Yediğim için değil.
Önemli olan yediğiniz miktardan daha çok ne yediğiniz bence. bir dolu tabak güzel bir yemek ,yanında büyük bir kase yoğurt,büyük bir kase salata ve bir -iki dilim tam buğday ekmeği ile doymanın bile ötesine geçersiniz. Şu bir gerçekki eğer karbonhidratı ve şekeri kullanmazsanız şeker seviyeniz hızla yükselmiyor ve dolayısıyla hızla düşmüyor. O zaman o ani açlık ataklarına,delirmiş gibi yeme hissine kapılmıyorsunuz. Zaten gebe olalım olmayalım,şekerimiz olsun veya olmasın aslında yapmamız gereken bu. Normal,katkısız ve sağlıklı beslenmek. Bir kaç gün içşnde bicudunuz bu yeni düzene alışacaktır. Biraz çaba ueterli olacak emin olunDoktor konusu ayrı bi mevzu. Hala doğum yapacağım yer belli olmadı. Burada erkek doktorlar daha iyi çevremde ki gebeler hep erkek doktora gidyor ben biliyordum böyle olacağını hala net değil doğum yapacağm hastane.... Gebelik şekeri diyeti ile doymuyorum ben neden bilmiyorum şu an bile çok aç oruçlu gibi hissediyorum kendimi... ben eskiden çok yemek yerdim belki bi tencere yemeği bitirirdim... diyete uymadığım günlerde bile eskisi kadar çok yemedim azaltmıştım ama diyette ki gibi yemedim sadece ama az yiyordum yine de mesela eskiden 2 tabak yiyorsam 1 tabağa düşürmüştüm
bak bende senin gibiydim hele ilk aylar kavanozla çikolata yiyordum yemek de çabası ekmeksiz doymazdim ama bu bebeği istiyorsam sağlıklı olsun diye herşey yapılabilir sonuçta belli zaman . Benim hastanemde belli doktorumda ama erken doğum riskim var belki i hastaneyi bile bulucak vaktim olmuycak bazen nasip demek lazım elinden geleni yap gerisi Allah a kalmış .ki unutma stres doğumu tetikliyo çok kafana takarsan daha kötüDoktor konusu ayrı bi mevzu. Hala doğum yapacağım yer belli olmadı. Burada erkek doktorlar daha iyi çevremde ki gebeler hep erkek doktora gidyor ben biliyordum böyle olacağını hala net değil doğum yapacağm hastane.... Gebelik şekeri diyeti ile doymuyorum ben neden bilmiyorum şu an bile çok aç oruçlu gibi hissediyorum kendimi... ben eskiden çok yemek yerdim belki bi tencere yemeği bitirirdim... diyete uymadığım günlerde bile eskisi kadar çok yemedim azaltmıştım ama diyette ki gibi yemedim sadece ama az yiyordum yine de mesela eskiden 2 tabak yiyorsam 1 tabağa düşürmüştüm
Bakin ne guzel demek ki dikkat ederseniz duzene girecek.Ben hep öyle az miktarda yiyeceğim sürekli aynı ölçüde yiyeceğim zannetmiştim. Şimdi bu sabah açlık şekerim 100 çıktı. Kahvaltı yaptım diyet menüsünde ki gibi 1 kibrit kutusu peynir, 5 az tuzlu zeytin, 1 adet yumurta haşlaması, domates salatalık yedim yalnız ben 2 dilim kepek ekmeği yerine 4 tane ceviz içi yedim. 1 saat sonra tokluğum 106 çıktı yani şükür düzeldi artık inşallah. ara öğünde 1 bardak süt ve küçük elma yedim şekerimi ölçtüm 1 saat sonra 98 çıktı artık şükür düzeliyor.... inşallah bu saatten sonra bebeğime gelecek zararlardan bebeğimi korurum. Siz ilk gebelikte öğrenmişsiniz ve şu an hamilesiniz muhtemelen yine çıkacak şekerÖyle oluyormuş çünkü. en azından bilinçlisiniz artık... sizin bebeğiniz kaçıncı hafta doğdu? Sezaryen mi normal mi oldu?
Doktor muhtemelen yükle diyecek.. Karatayın dediği beslenme tarzına uyan kişiler için geçerli bence yükleme yaptırmamamk. zaten bunca zaman şekerli unlu gıdaları sürekli tüketen biriyseniz şeker yüklemesinin çok bi zararı olmaz. Bence sadece bir tane yükleme yaptır ya da sadece açlık tokluğa baktır
Bi belirtisi yok ama ben tahmin de ediyordum aslında çünkü poğaça kurabiye kek tatlı vs bu tarz yiyecekleri seven biriydim. Hamur işini çok severim. Çok meyve yerdim günde bir iki kilo kadar. Meyve şekeri de şekeri yükseltiyormuş çünkü. Yani yediğim şeylerden beslenme tarzımdan belliydi.. Bi oturuşta istesem rahat 1 ekmeği bitirebilirim yemeğin yanında.... Bünyem yemek yemeyi seviyor. 165 boyundayım ve 62 kg ile hamile kaldım. Dedem şekerden vefat etti ve annemde de şeker var... Aile de şeker varsa ihtimal kuvvetleniyor
Canım normalde kola sevmem ,tatkida sevmem,4 ay tatliyi agzima surmedim,kola istiyor canim 1 bardak anca ama,ekmek sadece sabahları yerim,meyve yemem corba ve protein,kalsiyum tarzi gebelde besleniyorum,yesillikte severim ama ,4 ay onuda yiyemedim,cay bile icmem icobcede sekersiz ve kant gibi icerimKaratay evet şeker yüklemesi yaptırmayın diyor. Bende yaptırmadım ama beslenmen de ona göre olmalı diyor. Zaten karatay a göre 0 şeker ayrıca karbonhidrat vs de içermeyen şekilde beslenmeli hamileler. Ben o şekilde beslendiğim icin yaptırmadım. Yoksa sen kola vs içip tatlı yiyorsan hergün şeker yüklemesi yapıyorsun bebeğine.
Dogrudur dediginiz. Ben sekerdrn korktugum icin tatli felan tadimlik yiyodum. Ekmekle pek aram yok zaten. Belkide ondan oyle cikmistir benim de. Neyse artik bebeginizi saglicajla alin kucaginiza. Artik 2. Lere Karatay uygularizZaten karatay usulü beslenmeyen biri için farketmez şeker yüklemesinin çok bi fonksiyonu yok. Duyduğuma göre bir dilim pasta dan aldığımız şekere eş değermiş. Zaten karatay usulü beslenen birisinin şekeri yoktur muhtemelen ve şeker yükleme yaptıracağına açlık tokluk şekerine baktırsa insülün değerlerine baktırsa çıkar illa yüklemeye gerek yok onu demek istiyor sanırım canan hoca.. Ben bi daha hamile kalırsam karatay usulü beslencem en başınadan. Beyaz undan yapılan ve içine şeker giren herşeyden uzak durcam ve şeker yüklemesi yaptırmıycam sadece açlık tokluk şekerime baksam yeter zaten... Canan hoca sanırım bunu demek istiyor.. Bunları yeni öğrendim bilseydim en başından ekmek ve şekersiz beslenirdim
Malesef uyguladığın düzen tutmamış sende bunu farketmişsin. Şeker böyle bişey işte. 2 kaşık 5 kaşık 3 adet 5 adet şeklinde uymak zorundasın. Mecbursun buna. Böle pis gıcık bişeydir. Çekmeyende bilemez. Bak dediğim gibi yıllardır çekmeme rağmen hamilelikte çok şükr zorla yolunda götürdüm. Ayrıca bugün yediğin yarın fazla gelir ya da tam tersi az gelir. Bebek ilerledilce gn geçtikce şekerini hep etkileyecek. Çok iyi gözlemle. Naparsan yğksek naparsan düşük.Gebeliğim önce 1 hafta önde gidiyordu doktor erken döllenme dedi. 1 hafta daha öne geçmiş onu 15 gün önce ki muayene de öğrendim. ve o zaman diyet yapıyordum. Gebelik şekerimi 24. hafta da öğrendim daha 28. haftaya kadar vakti var dediler ikinci yüklemeyi yaptır dediler o arada memelekketteydim afedersin ama kayınvaldemin yemeklerini yiyemiyordum marketten beslenmek zorunda kaldım hep. Diyete uymadığım zamanlar da az yiyordum ama diyette ki gibi 2 kaşık 3 kaşık ölçülü değildi. ama eskiye göre epey az yedim. eskiden 5 dilim yiyorsam 2 dilim yedim ama diyette ki gibi yok sebze yemeği yok 3 köfte gibi yapmadım ama azalttım çok ama yüksekti yine de.... diyette ki gibi yapmadan düşmediğini anladım. işte diyete tekrar başladım şimdi oruçlu gibiyim yediklerim bana az geliyor amaa mecburum bebeğim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?