Bebeğime çok bağırıyorum :(

bynlmz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
154
8
46
Edirne
Doğumdan sonra çok sinirli, tembel, herşeyi kafaya takan biri oldum. Gündüzleri uyumayı hiç sevmezdim, şimdi her fırsatta uyumak istiyorum. Sık sık uyanıyor, ağlıyor diye bebeğime kızıyorum. Önceden gözüme batardı yapmadan duramazdım, şimdi çok tembelleştim evimin işini yapmak istemiyorum. Kahvaltı sofrasını bile bazen akşama kadar toplamıyorum. Akşam da mecburen eşim işten gelince öyle görmesin diye utancımdan topluyorum. Eşimin her söylediği, her yaptığı kafama takılıyor kendimi suçlu hissettiğim için sanırım sürekli laf dokunduruyor gibi geliyor. Altında başka anlamlar arıyorum, bazen sebepsiz yere kavga çıkarıyorum. Zamanla değişir, düzelirim dedim ama 3 ay oldu hala aynıyım. Ve en kötüsü tüm bunlardan dolayı bebeğimi suçluyorum ve hep ona bağırıyorum. Çok saçma, çok mantıksız biliyorum. Bağırdıktan sonra çok pişman oluyorum, ben de oturup onunla ağlıyorum anlamasa da defalarca özür diliyorum ama birkaç saat sonra aptalca bir sebep yüzünden küçücük çocuğa yine bağırıyorum :( Sanırım artık beni sevmiyor çünkü benim dışımda herkese gülümsüyor, bana gelince ya yüzüme bile bakmıyor ya da huysuzluk yapıyor. Bebeğim en çok sevmesi, güvenmesi gereken kişiye güvenemiyor benim yüzümden. Duygusal gelişimini bozmak istemiyorum, mutlu bir bebek olmasını istiyorum ama nasıl düzelirim, ne zaman düzelirim, ne yapmam lazım bilmiyorum. Böyle birşey yaşayan varsa lütfen yardımcı olun. :(

öncelikle allah sabır versin diyorum. şimdi burda sana o bebeği arayıp bulamayanlar var vs tarzında çok söylemler olacaktır. ama ben seni eleştirmeyeceğim çünkü yaptığının yanlış olduğunu ve sonrasında pişmanlık duyduğunu zaten sen söylemişsin. benim 5 aylık bebeğim var gurbetteyim yalnız büyütüyorum bebeğimi ve problemli bir bebek. uyku sorunu gaz sorunu vs çok uğraştırıyor beni. bazen kendimi camdan aşağı atmak istiyorum. ama sabır dilemekten başka çaremiz yok. annelik=sabır+özveri b unu çok iyi anladım.ne diyim arkadaşım allah yardımcın olsun sabırlar versin güç kuvvet versin...hepimize...amin...

bence bi yardim almalisiniz dogum sonrasi depresyona girmis olabilirsiniz.

Bence hemen psikoloğa gidin,3 aylık bebeğe annesi bile olsa kimsenin bağırmaya hakkı yok!

Son düzenleme:
bence de imkanınız varsa ve de bebeğe bakacak biri varsa terapiye gidebilirsiniz, doğum sonrası zorlukları hepimiz yaşadık gerçekten çok zor çok yorucu bir süreç.. kendiniz üstesinden gelemiyorsanız yardım almalısınız eğer imkanınız yoksa da bebeğe bağıracağınız zaman içinizden bir dua okuyon, sakinleşeceğinizi düşünüyorum.. Onlar bize Allah'ın emaneti neticede

arkadaşlarında dediği gibi doğum sonrası depresyona girmişsiniz bu gayet normal bir ruh hali ve birçok kişi bunu yaşıyor öncelikle bunu bilin ve kendinizi suçlamayın.
Depresyon 6 ay süren bir tedavi gerektirir siz doğum yapalı daha 3 ay olmuş tedavi görseydiniz bile daha tedavinin yarısında olurdunuz.
Bu durumu eşinizle mutlaka konuşmalısınız.
Biran önce tedavi almanız gerekiyor bunu kendiniz ve bebeğiniz için yapmalısınız
Siz iyi olmazsanız bebeğinizde iyi olamayacaktır daha çok huzursuzluk yapacaktır
Doğumdan sonra bebeğin anneden güven ve sevgiyi alması lazım eğer alamazsa ileride kendine güvensiz bağımlı ve yetersiz kişilik geliştirecektir buna en iyi örnek benim diyebilirim bebeklikteki güven eksikliğinden dolayı şimdi panikatak ve anksiyete hastalığıyla mücadele ediyorum lütfen siz bunu bebeğinize yapmayın biran evvel tedavinizi olun
Çok geçmiş olsun
Bebeğinizle mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmenizi diliyorum

Yahu ne anlar 3 aylık bebek senin çığırmalarından falan, yazık değil mi ? Ben küçüçük savunmasız bir bebeğe bağırmanın nedenini asla kabul etmiyorum maalesef.Kıızm 1 yaşında biz o dönemlerden geçtik evet insanın sabrının taştığı, kendini çaresiz hissetiği zamanlar çok oluyor.Ama insana o anlarda iyi gelecek tek şey yine bebeğinin kokusu ve nefesidir.Lütfen bebeğine bağırma, onu korkutma sağlıklı bir çocuk yetiştirmek istiyorsan sinirlerine hakim olmalısın.Eğer o anda ağlamak istiyorsan bebeğini yanlız bırak git içini boşalt gel, ya da bir yakınına telefon aç içini dök.Bebek gelişimi ile ilgili bir çok uzmanın kitabı var al onları oku.Arkadaşların dediği gibi imkanın varsa terapi görmeye başla.Hafta 1 eşine 1 saat olsa da bırak ve çık dolaş çok iyi gelecektir.Ve unutma bugünlerde geçicek, bende çok zorlandım halen zorlanıyorum.Ama ilk 1 yaş cidden zordur.1 yaşına gelince biraz daha rahat edersin.

ya bn çok ağladım buna ama yaa..lütfen yapmayın o daha çaresiz bi yavru elinden hiçbişi gelmez dünyaya gelmesi ve sizin onun annesi olmanız onun seçimi değil..hiçbişey onun seçimi değil ve hiçbişeyden haberi yok..ne yaptığınızı neye sinirlendiğinizi hatta kendisnin bile ne yaptığını bilmiyoki..eğer cinnetlik bi durum bile yaşasanız gidin içerde duvarları yumruklayın yastığa basın ağzınızı avazınız çıktığı kdr bağırın..ama lütfennn lütfenn o küçük yavruya bunu yapmayın ay düşündükçe çok üzülüyorum yaa..yavrum bnm Allah yardımcısı olsun sizinde onunda..

kesinlikle geç kalmadan bir uzmandan yardım almalısınız
daha önce de buna benzer bir konu açılmıştı dehşete düşmüştüm
anne hala yorum yapanlara laf yetiştirme derdindeydi.
doğum sonrası depresyon yaşıyorsunuz muhtemelen
burada biz sadece duruma üzülür ve tavsiyeler verebiliriz ama yapılacaklar bu kadardır.
lütfen ertelemeyin uzman yardımını,çünkü geçen her gün sağlıksız bir gelişime sebep olacaktır

bende küçükcük çocuğa bağrılmaz söylemlerine girmeyeceğim yaptığınıza pişman olmanız zaten neyin doğru neyin yanlış olduğunu bildiğinizi gösteriyor sonuçta...

üzülmeyin bir çok insan doğum sonrası depresyon sorunuyla karşılaşıyor ilk 1 yıl çok zor birde tecrübesizlik bence en yakın zamanda bir dr görüşün mutlaka yardımı olacaktır hiç olmadı bebeğinizin doktoruyla konuşun bizim drumuz çok anlayışlıydı benim kızımda yemez içmez uyumaz durumdaydı her 10 dk bir uyanırdı birde gazlı ağlar ağlar susumazdı bi amuda kalkmadığım kalırdı susturmak için ben bütün gün bütün gece ayaktaydım uykusuzluk insanı mahvediyor 1 gün değil 2 gün değil sonra ağlama krizine girerdim ben iyi anne değilim kustu ben iyi anne değilim bakamıyorum falan filan her dr gidişimizde ağlaya ağlaya bir hal olurdum dr umuz sarılır beni teselli ederdi geçicek derdi geçti gerçekten geçiyor bir süre sonra alışıyorsun herşey kendiliğinden yoluna giryor Rabbim yardımcın olsun....

Son düzenleme:
bu durumu çuk iyi tanıyorum; doğum sonrası depresyon: lohusa depresyonu. biçok kadın yaşar ama kimi farkına varmaz kimi unutur. bu durumun geçecek az sabır, ben bir hafta içinde değiştiğimi iyileştiğimi hatırlıyorum. tek yapacağın beklemek. ve aldırmamak.

Ben de kolay bulmadım bebeğimi, daha önce birini kaybettim. İkinci için aylarca uğraştık. O benim son şansım biliyorum, bir kardeşi daha olamayacak. Zor bir hamilelik geçirdim belki o yüzden hala düzelemedim. Daha önce bu sebeple doktora giden var mı aranızda? Doktora gidersem tedavi için ilaç vermeyecek mi? Verilen ilaçlar süte geçmez mi? Zaten sütüm az geliyor, yetmiyor bir de kendi keyfim için ilaç kullanıp sütten kesmek istemiyorum bebeğimi.

Ben de kolay bulmadım bebeğimi, daha önce birini kaybettim. İkinci için aylarca uğraştık. O benim son şansım biliyorum, bir kardeşi daha olamayacak. Zor bir hamilelik geçirdim belki o yüzden hala düzelemedim. Daha önce bu sebeple doktora giden var mı aranızda? Doktora gidersem tedavi için ilaç vermeyecek mi? Verilen ilaçlar süte geçmez mi? Zaten sütüm az geliyor, yetmiyor bir de kendi keyfim için ilaç kullanıp sütten kesmek istemiyorum bebeğimi.

ilaç kullanmak istemiyorsan önce pskologa git ilaçsız sadece terapi ile düzelebilirsin eğer sadece terapi yeterli olmazsa ona göre piskolog seni psikiyatra yönlerdirir oda durumuna göre ilaçlar verir.
korkma bu durumu yaşayan çok bayan var şimdiden geçmiş olsun

canım bnm çok geçmiş olsun. lohusa depresyonundasın.maalesef aylarca sürebiliyor farkına varılmaksızın. mutlaka tedavi görmen lazım süresini kısaltmak amacıyla.ben lohusayım.28 günlük bebeğim. ilk 2 hafta bebat durumdaydım sürekli ağlıyordum,herşey üstüme geliyordu.çok korktum uzun sürmesinden.şimdilik daha iyiyim çok şükür ama yine de arasıra uğruyorlar bana. dediğin tembellik bende de var.ev berbat durumda mesela. buşaıklar,2 haftalık temizlik.... sürekli uyuma durumu..
seni o kadar iyi anlıyorum ki..
gece uykusuzluğu mahvediyor insanı. maalesef ki benim de el kadar bebeğe kızdığım,onu yataktan sertçe kaldırdığım oluyor geceleri..:(
hepsinin bir gün geçeceğini düşün ve eşinden sana destek olmasını iste. umarım anlayışlı bir beydir.
ve mutlaka ama mutlaka bunun için doktora git.hem senin hem bebeğinin sağlığı için çok önemli. aynı zmanda eşinle ilişkinizin sağlığı açısından da.

Kolay değil tabi, birden bire kadının bütün düzeni değişiyor ve ilk 3 ay en zor dönem. Bunları paylaştığınız size destek olacak biri yok mu, ağlayınca ilgilenebilecek, arada bebeği bırakıp dışarı çıkmanızı sağlayacak. Size nefes aldıracak biri gerek sanki...

Ben de benzer durumları yaşıyorum.Bazen yataktan sertçe aldığım bağırdığım zamanlar.Evi 3 haftadır süpürmedim.Şimdi kahvaltı ettik masayı öyleye doğru anca toparlayabiliyorum.bir halsizlik,tembellik, bir tükenmişlik hali ne yapacağımı bilmiyorum.İlk 3ay daha zordu.şimdi 4buçuk aya yaklaştık hala zor ama eskisi kadar değil.Küçücük bebeğe kızıyorum o bana gülümsüyor ,etrafta ne olduğunun bile farkında değil zavallı melek:(Sabırlı olmaya çalışıyorum ama çok zor.Bundan sonra bir mesajda yazıldığı gibi kızacağım zaman dua etmeyi deneyeceğim.Bebeğim ağlıyor.Şimdi gitmem gerek...Allah bebeğini yalnız büyüten bütün annelerin yardımcısı olsun...

Doğumdan sonra çok sinirli, tembel, herşeyi kafaya takan biri oldum. Gündüzleri uyumayı hiç sevmezdim, şimdi her fırsatta uyumak istiyorum. Sık sık uyanıyor, ağlıyor diye bebeğime kızıyorum. Önceden gözüme batardı yapmadan duramazdım, şimdi çok tembelleştim evimin işini yapmak istemiyorum. Kahvaltı sofrasını bile bazen akşama kadar toplamıyorum. Akşam da mecburen eşim işten gelince öyle görmesin diye utancımdan topluyorum. Eşimin her söylediği, her yaptığı kafama takılıyor kendimi suçlu hissettiğim için sanırım sürekli laf dokunduruyor gibi geliyor. Altında başka anlamlar arıyorum, bazen sebepsiz yere kavga çıkarıyorum. Zamanla değişir, düzelirim dedim ama 3 ay oldu hala aynıyım. Ve en kötüsü tüm bunlardan dolayı bebeğimi suçluyorum ve hep ona bağırıyorum. Çok saçma, çok mantıksız biliyorum. Bağırdıktan sonra çok pişman oluyorum, ben de oturup onunla ağlıyorum anlamasa da defalarca özür diliyorum ama birkaç saat sonra aptalca bir sebep yüzünden küçücük çocuğa yine bağırıyorum :( Sanırım artık beni sevmiyor çünkü benim dışımda herkese gülümsüyor, bana gelince ya yüzüme bile bakmıyor ya da huysuzluk yapıyor. Bebeğim en çok sevmesi, güvenmesi gereken kişiye güvenemiyor benim yüzümden. Duygusal gelişimini bozmak istemiyorum, mutlu bir bebek olmasını istiyorum ama nasıl düzelirim, ne zaman düzelirim, ne yapmam lazım bilmiyorum. Böyle birşey yaşayan varsa lütfen yardımcı olun. :(

canım bende öyleydim sürekli ağlıyacak gibi olurdum herşey gözüme batardı çok tembelleşmiştim emzirmeye bile almak istemiyodum bebişimi ve senin gibi bağırıyodum.dr gittim hipotiroit çıktı.tembellik halsizlik ve sinir yaparmış.tavsiye ederim bi dr git.

benim oğlum 27 aylık.ilk zamanları anımsıyorumda...herşeye oturup ağlardım.durdukyere kavga çıkarırdım.ev işi desen bi haber.normalde zaten çalışan biri olduğum için evle pek bi alakam yoktu.doğum yapınca eve tıkılıp kaldım.bu durum bende çoooooooooookk uzun sürdü.inanmazsınız ama tam 1 sene:((.1 sene hep ağladım.hep kavga ettim eşimle erken yaptık biz bu çocuğu,ben yapamıyorum,bakamıyorum dedim.bebek kendini toparladıktan sonra işe başladım.ozaman daha zor oldu ama benim kendime güvenim geldi ve bebeğimde evin içine tıkılıp kalmaktan kurtuldu.şimdi işten çıktım ve 3 aydır evdeyim.bizim ilk sıralardaki sorunlarımız tekrar başladı.eşim yardım almamı,psikolojimin bozulduğunu,benim böyle biri olmadığımı söylüyo.ne yapacağımı şaşırdım:((

Son düzenleme:
valla hiç öyle şeyler yaşamadım ilk aylarda çok şükür ve hatta annemde kalmıştım o zamanlar evimden uzaktım kocam yurtdışına çıkmıştı bide...ilk zamanlar hiiiç bağırmadım zaten bağırsam çok korkak bi bebek titrerdi ...şu an 22 aylık o kadar yaramazki yeni yeni bağırıyorum ama çoook pişman oluyorum sonra uyurken bakıyorum yüzüne nasıl bağırdııım sana diyip tombiş yanaklarını öpüyorum ama yaramazlıklar uyanınca devam ediyo ve ben yine bağırıyorumyine pişman oluyorum böyle devam ediyoz ama bunu yazarken bile vijdan azabı cekiyorum .

hele bide evimde olsaydım kocam yanımda olsaydı daha mutlu olurdum...zevkle emziyordum kızımı ama işte evimden eşimden ayrı olduğumdan üzülüyodum ve sütüm 5. ayda kesildi ...bu durumlar olmasaydı belki şimdiye kadar emzirirdim kızımı...

gece 2 yada 3 bazen sabaha kadar uyumuyodu kızım ama hiç of demedim zevkle baktım çocuğuma ..ahhh bide evimde olsaydım kocam yanımda olsaydı o zamanla süper olurdu.

Back
X