Evet haklisiniz ama kimisidr yaptirma geregi duymuyor yakin bi arkadasmin bebeginde dediler yani oran sanirim yüksek cikmisti ama amino sentez yaptirmadilar kari kocâ sonucu ne olursa olsun benim.cocugum dedi. Yalniz yaptirmakta iyi bence bi yandan en azindan kafa netlesir ona gore hazirlar insan kendiniMesajları okuyunca hayret ettim. Konu sahibi zaten acı çekiyor. Yorum yazmayın geçin gerekirse. Üstelik konu çok hassas. Kimse yaşamadan bilemez.
Ben mesela önceden amniyosentez yaptıranlara hatta 2 li test verenlere şaşıyordum. Sonucu ne değiştirecek ki diyordum.
Sonra hamile oldum detaylı ultrason yaptırıp 2 li test için kan vermedim. Ama doktorum ultrason ölçülerine göre 714 te 1 down sendorumu ihtimali var dedi. O 2 li testi yaptırmayan ben yurtdışına kan gönderip fetal dna testi yaptırdım. Bakın 50 de 1 falan değildi 714 te 1 ihtimaldi ve dünyam başıma yıkıldı. Her şeyi de aklımdan geçirdim. Büyük laflarımın hepsi geride kaldı.
Dünya, insanlar kötü. Bile bile tedavisi olmayan bir hastalıkla dünyaya çocuk getirme kararı kolay değil. Anne babadan başka kimse
Evet kesinlikle karar vermek tabii ki zor ama hazırlıklı olmak çok önemliEvet haklisiniz ama kimisidr yaptirma geregi duymuyor yakin bi arkadasmin bebeginde dediler yani oran sanirim yüksek cikmisti ama amino sentez yaptirmadilar kari kocâ sonucu ne olursa olsun benim.cocugum dedi. Yalniz yaptirmakta iyi bence bi yandan en azindan kafa netlesir ona gore hazirlar insan kendini
Çok Zor bi durum. Hele bizim ülkemizde.şarkıcı özgün ü takip ediyorum.down sendromlu bir çocuğu var. Onu bi programda izlemiştim. O bile o kadar ilgilenmesine o kadar imkana rağmen çocuğu için endişeli. Allah kimseyi böyle bir karar vermek zorunda bırakmasın. Başına gelmeden atıp tutmak kolayÇok yakın bi akrabamın kızı down sendromlu burda paylaşilan gibi çalısmıs etmiş cocuğunu okutmuş biri asla olamaz koca kadın ama bebek gibi konuşamıyor cocuk gibi sürekli idare etmek gerekiyor gecen sene babası oldü anneside ölünce ne olacak geri kalan kardeşler istemese bile bakmak zorunda kalacaklar kimse evladı için böyle düşünmemeli ben ölünce ne olacak diye
Benim yeğenime koymuşlardı bu teşhisiBu sureci yasayan var mi
Canım sen en iyisi buraya derdini yazma olur mu çünkü kimse senin ne hisetigini ne düşündugunu bilemez seni tanımadan yargilarlar sen alllaha dua et gerekli tahliler tekrar yapılsın bu kararinida yalnıs buluyorum tekrar düşün o da bir can şuan kalbi atıyor belkide tekme atmaya başladı....Ya siz de kurtulma falan diyorsunuz Allah askina icim yaniyor icimmmmm benim gibi olan var mi diye sordum sadeceee karmakarisigim berbatim zAten
Allah yardımcınız olsun izmirde nerde yaptırdınız acaba amniyosenteziKesinlesti esra hanim.( amniyosentez sivisi ile
Cnm uzun zmn olmuş ama amniyosentez yaptırmışmıydı akrabanız?Konu hakkında görüşümü söylemeyeceğim ama daha bı kaç gün önce bı akrabami ile mevzusu geçti nerdeyse %100 e yakın ihtimalle down sendromlu demişler kaç kez test yapılmış hep aynı sonuç doğurmak istemiş vazgeçmemiş çok şükür sapasağlam oğlu var Rabbim sen başka kimse bilemez inanın kesin tanı değil bu testler bu kadar körü körüne güvenmeyin derim ben iki hamileliğimde de ne şeker yüklemesi ne tarama testleri yaptırmadım 9 ay o şüpheyle hamileliği zehir etmek istemedim
Yaptırmış canımCnm uzun zmn olmuş ama amniyosentez yaptırmışmıydı akrabanız?
Hamile halinizle nasıl böyle bir mesaj yazıyorsunuz? Daha 11. Haftadasınız ve nelerle karşılaşacağınız belli değil. Büyük konuşmayın. Hadi konuşuyorsunuz bu halde kınamayın.Kucucuk bir cana sırf down sendromlu diye nasıl kiyarsınız ya. Heryerini koparta koparta alıyorlar bilginiz yokmu sizin !! Kocaman bir bebek o. YAZIKLAR OLSUN. Allah HESABİNİ SORAR. VİCDANSİZ.
Yanlış bilgi veriyor olabilirsiniz. Amniyosentez sonucu %100 e yakın olmaz %100 olur. Ve down sendromu tespit edilirse onun değişme ihtimali yok.Yaptırmış canım
Yanlış bilgi veriyor olabilirsiniz. Amniyosentez sonucu %100 e yakın olmaz %100 olur. Ve down sendromu tespit edilirse onun değişme ihtimali yok.
Belki ultrasona göre ya da kan testlerine göre %100 e yakın görmüşlerdir ama yanılmışlardır.
Mesela yurt dışına gönderdiğimiz kan testi fetal dna %99 doğru sonuç veriyor. Onun gibi bir test olabilir ama amniyosentez olamaz
Yaptırmış canım
Değişme ihtimali yok demişsinizde bunu Allah'tan başka kimse bile bilirmi? Diyelim amniyosentez sonucu bile %100 çıktı ama bebek sağlıklı doğdu buna ne diyeceksiniz o zmnYanlış bilgi veriyor olabilirsiniz. Amniyosentez sonucu %100 e yakın olmaz %100 olur. Ve down sendromu tespit edilirse onun değişme ihtimali yok.
Belki ultrasona göre ya da kan testlerine göre %100 e yakın görmüşlerdir ama yanılmışlardır.
Mesela yurt dışına gönderdiğimiz kan testi fetal dna %99 doğru sonuç veriyor. Onun gibi bir test olabilir ama amniyosentez olamaz
Muhtemelen yaptırmamıştır. Amniyosentezin dönüşü yok. Hep ortalıkta böyle yalan yanlış bilgiler dolanıyor zaten. Herkesin down sendrom teşhisi konup sağlıklı doğan komşusu var nede
Elbette Rabbim ne nasip ettiyse o olur. Ancak dna kromozom bunlar bilimin değişmez gerçekleri. Amniyosentezde kromozomlara bakılıyor ve diyelim ki gibi bir muallak yok.Değişme ihtimali yok demişsinizde bunu Allah'tan başka kimse bile bilirmi? Diyelim amniyosentez sonucu bile %100 çıktı ama bebek sağlıklı doğdu buna ne diyeceksiniz o zmn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?