Canım benim kıyamam sana sen bu zalimleri kafaya takma onlar hadsizce suçlu arayan zalim insanlar..Rabbim görüyor bu halde bile acımasızca seni eleştirmeye çalışan suçlu arayan merhametsiz insanları..AO kadar derin bir aci cekiyorum ki Allah yardimcim olsun. Allah razi olsun
sen katil diyeceksin o da sizin fikriniz saygı duyuyorum mu diyecek ..yapmayın herkes haddini bilsin kadıncağız bu konuyu suçlanmak için açmamış zaten diplerde neyin peşindesinizEvet katılıyorum, dünyaya getirip getirmemek onun karari ve saygı duyuyorsak o neden farklı görüşte ki birilerine beddua ediyor ki o zaman. Ben de üzerime alınmadım, zaten onu kinayacak bir yorumda yazmadım en baştan beri sadece bir kez daha düşün bebek çok büyük nerdeyse doğmak üzere dedim. Ama ne olursa olsun ben bedduaya karşıyım arkadaş...kimsenin haddine değil seninde başına gelsin demek. Kalkıp ta ama kadinin acısı var deyip bunu nasıl savunuyorsunuz. Hayretler içindeyim.
Hanimefendi ben hiç bir zaman katil demedim. Başkaları dediyse bilemem. Tabiki de katil demek yanlış ki konu sahibi bana açıklamasını yapti kesin sonuç olduğunu söyledi ve haliyle cikmazlara girmiş onu da anlıyorum. Ama talihsiz bir şekilde sizinde başınıza gelsin de anlayın demesi olmamış. Kendisi bu acıyı yaşayan bir insan olarak düşmanı olsa yine de bunu istememesi gerekirdi. O insanlar ne kadar yanlış ifadeler kullandiysa, kendisi de bir o kadar kullandı.Canım benim kıyamam sana sen bu zalimleri kafaya takma onlar hadsizce suçlu arayan zalim insanlar..Rabbim görüyor bu halde bile acımasızca seni eleştirmeye çalışan suçlu arayan merhametsiz insanları..A
sen katil diyeceksin o da sizin fikriniz saygı duyuyorum mu diyecek ..yapmayın herkes haddini bilsin kadıncağız bu konuyu suçlanmak için açmamış zaten diplerde neyin peşindesiniz
Hanimefendi ben hiç bir zaman katil demedim. Başkaları dediyse bilemem. Tabiki de katil demek yanlış ki konu sahibi bana açıklamasını yapti kesin sonuç olduğunu söyledi ve haliyle cikmazlara girmiş onu da anlıyorum. Ama talihsiz bir şekilde sizinde başınıza gelsin de anlayın demesi olmamış. Kendisi bu acıyı yaşayan bir insan olarak düşmanı olsa yine de bunu istememesi gerekirdi. O insanlar ne kadar yanlış ifadeler kullandiysa, kendisi de bir o kadar kullandı.
Su bir gerçek ki çok fevri bir toplum olduk hicbirseye tahammülümüz yok. Karşılıklı anlayış çok zor olmasa
Herkes kendince haklı ne bileyim çok hassas bir konu masum sabiler üzerinden yapılan her türlü kötü yorum beni sarsıyor o yüzden hassas davrandım sanırım. Annelerin ağzından çıkan bir kötü söz yüzünden, karnında ki bebek şöyle olsun böyle olsun demek ne kadar doğru tartışılır. Onların ne günahı var ki senin bebeğinde böyle olsun denilebiliyor. Herkes kalbinin ekmeğini yer sonuçta ne diyim. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.ona katil diyenlere beddua etmemiş oluyor aynısı başınıza gelsin demiş onlar katil olmakla suçluyor ya ..aynı farklılık kendi başlarına gelsin ki evlat katilleri olunmasın bunu beddua olarak algılamayın bence ....kınadığın durumla sınan dior ne var bunda
Süreci yaşamadım.Allahım sabırlar versin inşallah. Eşimin arkadaşının bebeği için de aynını dediler onlar asla aldırmak istemedi. Ve çocuk şuan doğdu yaşına da girdi gayet sağlıklı. Tek bir doktorla bu kararı vermeyin iyi düşünün. Bu çocuğun vebali ne olacak.Bu sureci yasayan var mi
yapılan testler hangisi?fetal dna testi ve amniosentez yapılmış mı çünkü bu iki test yüzde yüze yakın sonuç veriyor diğer testler sadece risk hesaplaması yapıyor öğrenirseniz sevinirim çünkü insanları yanlış yönlendirmeyelimKonu hakkında görüşümü söylemeyeceğim ama daha bı kaç gün önce bı akrabami ile mevzusu geçti nerdeyse %100 e yakın ihtimalle down sendromlu demişler kaç kez test yapılmış hep aynı sonuç doğurmak istemiş vazgeçmemiş çok şükür sapasağlam oğlu var Rabbim sen başka kimse bilemez inanın kesin tanı değil bu testler bu kadar körü körüne güvenmeyin derim ben iki hamileliğimde de ne şeker yüklemesi ne tarama testleri yaptırmadım 9 ay o şüpheyle hamileliği zehir etmek istemedim
yapılan testler hangisi?fetal dna testi ve amniosentez yapılmış mı çünkü bu iki test yüzde yüze yakın sonuç veriyor diğer testler sadece risk hesaplaması yapıyor öğrenirseniz sevinirim çünkü insanları yanlış yönlendirmeyelim
Amniosentez dediğiniz sıvı alınması ise evet yapılmış tabiki yanlış yönlendirmek istemem ama çok duyuyoruz sendromlu denilip sağlıklı olan tam tersi de olabiliyor tabi garanti değil hiç bişeyyapılan testler hangisi?fetal dna testi ve amniosentez yapılmış mı çünkü bu iki test yüzde yüze yakın sonuç veriyor diğer testler sadece risk hesaplaması yapıyor öğrenirseniz sevinirim çünkü insanları yanlış yönlendirmeyelim
Kimse sınanmadığı şeyle ilgili atıp tutmasın bence! Sağlam insanın tutunmakta zorlandığını dünyaya bile isteye engelli bir birey getirmek mi merhamet! Sonradan olur eyvallah ama bile bile yapmak öyle atıp tutmak kadar kolay değildir eminim
Ben anlamıyorum zaten insan bu kadar hassas bi konuda nasıl bu kadar cesur olabilir. Yarın öbür gün hamile kalsan ve sana bebeğin down sendromlu deseler ve doğurmaya karar versen bu senin kararın olur kimse bunu da sorgulayamaz. Her konuda tepeden konuşmayı anlayabilirim ama bu konuda bu cesareti cidden anlamıyorumhanımlar bu konuda çok büyük tepkiler veriyor bende aynı şekilde düşünüyorum ,
arkadaşın bebeğine 9 ay hiç birşeyi yok dediler dogum olduktan sonra çocugun down sendromlu oldugu anlaşıldı ,
dediğin gibi bu saatten sonra yapacak tabiki birşey olamaz , ama öncesi ...
Msjim konu sahibine değilYa 12 haftalik yaptirip aldirsa ne farkeder simdi aldirsa ne farkeder? Evlat evlattir. Ustelik konu sahibi gibi bir anneyim ben de, aldirmadim ama aldirmayi dusunmustum, bunun ben ve benim gibileri kotu anne yaptigi sonucuna nasil variyorsunuz? Kendinizde bu hakki nerden buluyorsunuz cok merak ediyorum. Her gelen kabulum mantigindaki insan mi iyi annedir sadece? Lutfen komik olmayin
Bebek doğsa yaşayacak kadar büyük zaten doğurtup neden öldürmüyorlar annenin karnında kimse görmezken öldürülünce meşru dışarda öldürülünce de öyle olsun alsınlar sezaryenle dışarda öldürsünlerKimse sınanmadığı şeyle ilgili atıp tutmasın bence! Sağlam insanın tutunmakta zorlandığını dünyaya bile isteye engelli bir birey getirmek mi merhamet! Sonradan olur eyvallah ama bile bile yapmak öyle atıp tutmak kadar kolay değildir eminim
26 haftalik bebegin ne sekilde alinacagini konu sahibine daha fazla travma yasatmamak icin bu sekilde yazmistim ama siz sagolun tum detayiyla yazmissiniz; cunku konu sahibine kizginsiniz akliniz sira canini yakmaya calisiyorsunuz, anliyorum bu da bir rahatlama yongemi tabi.Msjim konu sahibine değil
12 haftalıkken aldırmakla 26 haftalıkken aldırmak arasında fark görmüyorsun (ki 26 haftalık bebek alınmaz önce anne karnında öldürülür kalbini durduracak ignelerle sonra anneye doğum yaptırılır bu bebek alınmak yada kuretaj değildir önce doğum yaptırılıp sonra dışarda öldürseler ne düşünürsün çünkü doğsa yaşıyor olacak içerde gözümüz görmezken öldürülünce senin için normallesiyor mu)
Bana göre de 26 haftalık bebeği öldürmekle doğunca öldürmek arasında fark yok
Bunu konu sahibi ne yapmalı diye hadsizlik yapmak için yazmadım
Böyle bir imtihan bana da yazılsa belki ben de üstlenemezdim belki ben de doğurmazdım ama kendimi de aklamam yani bu bir cinayettir bunu ben kendim de yapsam kendimi cinayet işlemiş sayarım
Sizin başınıza gelirse doğurup dışarda öldürürsünüz o zaman! Başkasının hayatı kararları ve sınavları hakkında bu kadar rahat ahkam kesebildiğinize göre her şeye hazırsınız demektir! Ama bence bu kadar keskin olmayınBebek doğsa yaşayacak kadar büyük zaten doğurtup neden öldürmüyorlar annenin karnında kimse görmezken öldürülünce meşru dışarda öldürülünce de öyle olsun alsınlar sezaryenle dışarda öldürsünler
Ağzınıza sağlık gerçekten, duygularıma tercüman olmuşsunuz. Yazılanları okurken ağzım açık kaldım. Bir kadın başka bir kadının canini nasıl bu kadar bilerek, isteyerek yakabiliyor aklım almıyor. Yazılanları o kadar şaşırarak okudum ki. Insanlarin sinanmadigi acilarla ilgili yorum yapmasi ne kadar kolay. Bizim ne haddimize bir insani yargilamak, bize mi kalmis bu..26 haftalik bebegin ne sekilde alinacagini konu sahibine daha fazla travma yasatmamak icin bu sekilde yazmistim ama siz sagolun tum detayiyla yazmissiniz; cunku konu sahibine kizginsiniz akliniz sira canini yakmaya calisiyorsunuz, anliyorum bu da bir rahatlama yongemi tabi.
Yalniz sizin ne durumda ne hissedeceginiz beni ve sanirim kimseyi ilgilendirmiyor zaten konu sahibi onu da sormamis, siz olsaniz ne hissedersiniz diye bir soru yok konuda.
Ha benim tarzim bu, aci ceksn bir insanin yarasini kanirtmayi seviyorum diyorsaniz o da sizin insanliginiz
Maalesef herkes 11-14 hafta arası olan detaylı ultrasona girmiyor. Doktorlar da yönlendirmiyorlar.Merhabalar, yanlış anlamazsanız bir doktor olarak sormak istiyorum size. Bebeğinize tanı kaçıncı haftada konuldu? 11-14. Haftalar arasında kombine tarama testi yapılır genelde ve büyük oranda risk oranı tahmin edilir.
O da olmazsa 13. Haftada nasal kemiğe ultrason ile bakılarak yukarıdakinden daha kesin ve doğru sonuçlar alınabilir.
Yani 25. Haftaya gelene kadar tanı alması için çok imkan var, burada yazdığım testler dışında seçenekler de mevcut.
Size ne zaman tanı konuldu?
Veya önceden tanı konuldu ancak siz son zamanlarda mı böyle bir karar aldınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?