Bebegime isim

ablamin kizinin 1.adi kv ikinci adi ablamin begendigi ad oldu..ablam kendi koydugu ismi soyledi hep herkes de oyle soyledi.. kv arada kendi adinida beraber nadir olsada soyluyormus..bizim ufaklik annem kiziyo onu deme benim adim .... diyormus.herkes 2.adi soyluyo..

Evet yüsra çok güzel isim kızımın adı :anne:inşirah suresini okurken aklıma yazdım ismi daha çocuk yokken 9sene sonra olunca koyduk hemen ben melike yüsra koymak istedim ama babası tek isim istediği için onu okudu kulagina:KK46:
Yüsra tek güzel, tek isim bence daha güzel benimde yiğenimin ismi çocuğum olursa bende koyabilirim çok güzel isim bebişinizide öpyorum:KK36:

Burada esler ortak karar alabilmeli
Benim annem de küçük kardesime hamileyken, babaannem dedemin adi olsun istemis babam da anneme "sesini çıkarma he de gec" demiş sonra da kendi karar verdikleri ismi yazdirmis nufusa yani burada is esinizde
Herkes annesine düşkün ama yeni dünyaya gelen bir bebeğe ana baba adi konmasina karsiyim

Ben de kızıma bir ay ismi koyacağım ama Eylül ismini nedense pek sevmem. Bi ara o kadar çok konuldu ki.

Eylül ismini sevmem.Bir dönem Devrim'le birlikte çok kullanılmıştı.Politik çağrışım yapıyor.Ayrıca hazan yani yaprakların solup düştüğü dönem.
Yüsra ismini de hiç beğenmedim.Dindar kesimde "Raaa" lı isimlere bir merak var ama Yüsra hakikaten fenaymış.

Nisan guzel brnce:) bastirin biraz eşinize yuz vermeyin.ben hamileyken esime dedim ki sen soyadini veriyorsun bende adini koycam.önce bi kalakaldi sonra oglumun adini ben seçtim:)

eski isimler daha güzel ya, Yeni isimler bana çok samimiyetsiz geliyor Ayşe,Sümeyye,Rabia,Zeynep,Yüsra mesela kuranda geçiyor kolaylık demek yüsra çok güzel değil mi ya

arapça hepsi nerdeyse
ama ne konursa konsun ya arapça ya farsça ya süryanice bi tane düzgün Türkçe isim yok ortalıkta. neyi beğensem başka dil çıkıyor.
benim ismim farsça eşimin arapça

:/ çocuğum olsa isim bulamıcam :D

Eylül ismini sevmem.Bir dönem Devrim'le birlikte çok kullanılmıştı.Politik çağrışım yapıyor.Ayrıca hazan yani yaprakların solup düştüğü dönem.
Yüsra ismini de hiç beğenmedim.Dindar kesimde "Raaa" lı isimlere bir merak var ama Yüsra hakikaten fenaymış.
Raa li deeje
dindar kesim derken sizin dinle pek alakadar olmadinizi mi anlamayalim burdan..sizin ve varsa çocuğunuzun ismini çok merak ettim :işsiz:

arapça hepsi nerdeyse
ama ne konursa konsun ya arapça ya farsça ya süryanice bi tane düzgün Türkçe isim yok ortalıkta. neyi beğensem başka dil çıkıyor.
benim ismim farsça eşimin arapça

:/ çocuğum olsa isim bulamıcam :KK70:
Ne varmış aroaçada,farsçada negzel uluslar arası takiliyik :D

Raa li deeje

dindar kesim derken sizin dinle pek alakadar olmadinizi mi anlamayalim burdan..sizin ve varsa çocuğunuzun ismini çok merak ettim :işsiz:

böyle bir çıkarım yapmanıza ne gerek var ki?
bazıları da elbet sizin koyduğunuz ismi beğenmeyecek
zevkler değişkendir.
ve bence de dindar kesim daha çok büşra kübra rabia gibi ra lı isimleri tercih ediyor, en azından benim okulda karşılaştığım yüzlerce tesettürlü kız öğrencinin yarısının ismi bu.
bu kötü bişey değil yorum yapan arkadaş da fikrini belirtmiş.

böyle bir çıkarım yapmanıza ne gerek var ki?
bazıları da elbet sizin koyduğunuz ismi beğenmeyecek
zevkler değişkendir.
ve bence de dindar kesim daha çok büşra kübra rabia gibi ra lı isimleri tercih ediyor, en azından benim okulda karşılaştığım yüzlerce tesettürlü kız öğrencinin yarısının ismi bu.
bu kötü bişey değil yorum yapan arkadaş da fikrini belirtmiş.
Dindar kesime takıldım zaten kiii ondan sordum böyle ayristirim yapmakta saçma dindar kesim ayse fatma da diğer kesim ne oluo acaba onun açıklaması yok mu bu arada dindar olmak için turbanli mi olmak gerekio sorsak hepimiz müslümanız denir bu ne yaman celiski

Dindar kesime takıldım zaten kiii ondan sordum böyle ayristirim yapmakta saçma dindar kesim ayse fatma da diğer kesim ne oluo acaba onun açıklaması yok mu bu arada dindar olmak için turbanli mi olmak gerekio sorsak hepimiz müslümanız denir bu ne yaman celiski

gene konu dine gelicek ve ben ban yiycem :) o yüzden özelden yazıcam size

Geldim bileeee, konu zaten bölüme uygun değil, Bebek isimleri için bölüm var oraya açılmalıydı, bir Bebek isminden mevzuyu dine bağlamanızda enteresan bir durum tabii.
Dindarlarla dindar olmayan kesim diye birşey mi varmış? He bu arada her isme bir mana bulmanızı da garipsedim, politik isim??? Sonbaharda bebekte doğurmayalım o zaman, herkes gebeliğini ilkbahar ve yaz mevsimine göre ayarlasın, kış mevsiminde de kar yağıyor.
Yapmayın güzel hanımlar, Bebek ve ismi konu bu kadar basit.

Back
X