hala devam eden bu zihniyetin darbelerini yiyenlerden biri de benim...
ben cinsiyeti anlaşılınca bebğime isim aramalarına başladım.çok önemliydi bence ismi çünkü insan isminin niteliklerini taşır..neyse biz eşimin ailesiyle oturup konuşmalarda bir takım konuşmalar geçiyordu hep.onların da düşünceleri vardı hep.ben genelde iyi niyetliyimdir.bir ara konuşurken kayınvalidem kesinlikle ölmeden isimlerinin konulmasını istemediklerini söyledi.böyle olunca eşimle sevindik biz de ve enes ismine karar verdik.aylarca içimdeyken sevdim oğlumu hep enes diye seslendm ona.doğum yapıp kayınvalideme gittim.bikaç gün sonra mevlüt yaptık ve birçok cahil insan gelip ismi sorun yaptılar.birçok dedikodular vs...
çok değer verdiğim bi ablama danıştım.düşüncelerine çok önem veririm.ona sordm abla napmalıyım diye.dedi ki kızım arzu ediyolar ama sana diyemiyorlar.ben artniyetli olmadığım için kabul ettim.olaylara hep ii niyetle yaklaştm.ismi koymasını söyledm babasına ve ilk ismi dedesinin ikici ismi de enes oldu.nüfusu çıkıp dedesine gösterecektik.güya sürpriz olacaktı:1no2: adam gibi bakmadı bile kayınpederim.aldı yan tarafa uzatıverdi.ben de iyi niyetimin kuurbanı oldum.oysaki başka ikinci isim düşünüyordum..
sen de sıkma canını.allah ewlatlarımızın bahtlarını güzel yazsın.acılarıyla imtihan etmesin beni.bırakalım da tek dertleri isimleri olsun sağlıkları deil...:Saruboceq:
hamileliğimde ne kadar heyecanlanmıştım,mutlu olmuştum ama hiçbirşeyiyle ben ilgilenemedim,mutluluğumu yaşayamadım,ismini bile ben koyamadım,eşimin ailesi kayınpederimin adını koydular,bebeğime ismiyle seslenmek içimden gelmiyor,sinir oluyorum..neden herşeye karışıyorlar anlamıyorum,ben karnımda taşıdım ben büyütüyorum,her zorluğunu ben çekiyorum,ismini bile başkaları koyuyor.haksızlık değilmi bu???
varmı başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar,beni yalnız bırakmayın..:çok üzgünüm:
canım türkiyede böyle şeyler oluyor ne yazıkki tek sen değilsin bende oğluma hamileyken eşim ailesine oğlumuza babasının adını vereceğiz demiş tabi ben öğrenince sinir oldum tartıştık falan ama sözü vermiş bir kere oda neyse çocuk doğdu eşim diretiyor ben diretiyorum teyzem de ne tilkidir :jeyyar: tartışmayın dedi kura çekelim ve teyzem benim istediğim ismi iki kağıdada yazmış hangisini seçerse seçsin benim dediğim olucaktı ve öyle olduda :lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?