• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime kayınvalidenin bakması

derinvera

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
1.143
326
163
...................

Son düzenleme:
Esinizin soyledigi seyler cok ayip. 1. sen haftanin bes gunu calismak zorunda degilsin, anneannenin bakmasini istemiyorsa seni calistirmasinda gorelim. 2. kendi annesine her gun birakmak istedigini annesiyle oturup konussun tekrar, sen sadece seyirci kal konusmaya ve konusmanin nereye gidecegini seyret ve keyiften dortkose ol. 3. krese biraktir, catir catirda kazandiginiz maasi oraya yatirttirda gor bak minnet mi duyuyor annene yoksa utanmadan emegine ihanet mi ediyor.

anneler mecbur mu canim bizim cocuklarimizi buyutmeye. Rabbim kismet ederde hayirla saglikla bebegimi kucagima alirsam, insallah krese vermeyi dusunuyorum. Belki haftanin bir gunu kaynanama bir gunude anneme birakirim, o da sirf sevmelik. diger bir gun ben bakarim, iki gunde krese veririm insallah.

Biz de benzer sorunları yaşayacak gibiyiz. Siz de boyle yazinca endiselerim daha çok artiyor. Hamile kalmadan önce kaynanamlar çok istiyolardi bi torunları olsun diye. İste bir ay ben bir ay annen bakariz diye. Beni teşvik etmeye calistilar. Ben onlar öyle dedi diye hamile kalmadim tabiki zamani geldi duzenimizi oturttuk ve simdid e bebeğimizin bekliyoruz neyse. Ben 3 ay sonra doğum yapicam şimdide kaynanam diyorki. Ne yapacaksiniz bebeğe kim bakacak annen mi bakacak yoksa kresemi vereceksin diyor. Bu hic hoş bisey değil. Ben kimseye güvenerek bebek sahibi olmuyprum ama olana kadar bakarim bakarim olduktan sonra da basinizin çaresine bakin anlayisi beni rahatsız ediyor. :(

çalışan annelerin çilesi:KK61:
canım şimdi sen annenin bakmasını istemiyorum desen eşin yanlış anlayacak gibi
hemen bu olayın üzerine olmaz da, bir süre sonra annen yalancıktan hastalansın
bebiş de tamamen babaannesine kalsın
gönlü yoksa zaten söylenmeye başlayacaktır

eşini de ayrıca çok ayıpladım
çocuk bakmak kolay iş değil
sanki annene baktırarak lütfedermiş gibi konuşmuş

annesine kalsın biraz, bak nasıl çark eder

çalışan annelerin çilesi:KK61:
canım şimdi sen annenin bakmasını istemiyorum desen eşin yanlış anlayacak gibi
hemen bu olayın üzerine olmaz da, bir süre sonra annen yalancıktan hastalansın
bebiş de tamamen babaannesine kalsın
gönlü yoksa zaten söylenmeye başlayacaktır

eşini de ayrıca çok ayıpladım
çocuk bakmak kolay iş değil
sanki annene baktırarak lütfedermiş gibi konuşmuş

annesine kalsın biraz, bak nasıl çark eder

Hahah iyi taktik. Denemeye değer bence. :KK14:

Kayınvalideniz size en başından söylemiş bakmayacağını.
Bakmak zorunda da değil.
Yanlışları kadar doğruları da var.
Ben de kızımda bogazına kaçacak endişesi çok yaşadım. Annem yedirsin isterdim hep. Sizin kayınvalidinizin de kaygısı bu.. Bişey olursa diye vermiyor.
Çocuğunuz düşmesin diye başında oturması da keza. Başında telefonla konuşmamalı uykusundan çok sağlığı için ama bu güzelce konuşulabilir.
Asıl kabahat eşinizde ve sizde..
Siz çocuğunuza bakacak insanların hayatını kolaylaştırın.
Bir yardımcısı olsun kayınvalidenizin.
O da sadece çocuğunuzla ilgilenir.
Anneniz uzakta oturuyormuş.
Gerçekten her sabah götürmek işkence. En çok da çocuğunuz için.

kızlar aynı sorunu bende yasıyorum..benımkı bıraz farklı ama kb. ve kv. bız bakıcaz dedıler hafta içi bızde kalıolar hafta sonu evlerine gıdıolar.bız bakın dıye teklıf etmedık bile sebep ise çok yaslılar 70 yasındalar kv zar zor yuruyor..kb de oyle kızım 2 yasında sızın saglık sorunlarınız var yorulursunuz yapamzzsınız deyınce kb kustu ben ıstemıomusum gıbı algıladı halbuku uzuluyorum onlar bakıma muhtac gıbıler nerdeyse. neyse kusmesınler dıye evet dedık bırde hemen ıstemeyen kötu gelın moduna dusureceklerdı..ee bakılar yedırıolar altını temızleyıp uyutuolarda.cocuk sabahkı gıydıgı kıyafetler degışılmıo saçı taranıp toplanmıo ışten gelıp kızımı o sekıl gorunce uzuluyorum..ev dokuluoo heryer kırıntı pislik oluo ben yorgun gelıorum..kızım benden gelınce ılgı beklıo kızımla ılgılenemeden temızlıge gırısıyorum ev gerçekten pislenıoo butun ev..sonra bır egıtımcı olarak televızyon kızıma gunde 1 saatten fazla ızletmezdım ....kızmla şarkılar soyler ,,sesli kıtaplar resimli kıtaplar okurduk..oyuncaklarıyla bırlıkte oynardık..şimdi sonuc 3 haftada kızım televızyonkolık oldu..peşinden koşumayaınca tv yı acıolar kızım modamod tvden gozunu ayırmıyor.kızımın psikolojısı degiştı tv ızlemekten ...ama onlarada bir acıdan kızamıyorum yaslılar..bır acıdan kızıyorum sebeplerını anlattıgımız halde illdede bakmak ısteyıslerıne.... napıcam ben en cokta tv olayına sınır oluyorum

boyle gıderse bende haftanın 2 gunu krese verdırıcem sosyal psikolojosı acısından

Cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar. Evet çalışan anne olmak gerçekten bir çile. İnsan bebeğinin yanında olamadığına mı yansın böyle abuk sabuk konularla uğraştığına mı yansın. Aslında eşim istersen çalışmayabilirsin demişti, keşke gurur meselesi yapmasaydım da çalışmaya başlamasaydım. Ben uzun yıllar çalıştığım için çalışma hayatından uzak kalmak, kocam da olsa geçinmek için başkasının eline bakmak zoruma gitmişti (4 ay ücretsiz izin almıştım). Ama keşke böyle düşünmeseydim, sıcacık evimde oturup gönlümce çocuğumu büyütseydim. Kimseye ne minnet eder ne de şikayet eder duruma gelmezdim. Hamile arkadaşlar size tavsiyem eğer imkanınız varsa ve eşinizden de böyle bir teklif geldiyse hiç düşünmeden bırakın çalışmayı. Çünkü gerçekten özellikle ilk 2 yıl bebekler "anne kuzusu", hem anne bebeğine hem de bebek annesine muhtaç. Anneanne-babanne ne kadar severse sevsin, annesini arıyor kuzucuklar...

arkadaşım çocugunuzu düşünüyosnız seçtiginiz sistem çok yanlış 3 gün orda 2 gün orda çocukta ki düzensizligi düşünemiyorum ölee hiç bişi sormuyorum yalnış anlıcaklarda çok yalnış eşinle konus bu çocugun bir düzeni olması lazım gün içerisinde 3 saat uyumalı şu gıdaları almalı die ver kayınvalidenin eline ir liste bu saate uyucak bu saate bunu yicek en önemlisi çocugunuz ve gelisişimi 1 ay kv baksın baktınki düzen iii istediklerini yapıyo devam edersin yok devam etmiyo annen baksın kararlı ol yani dik dur bu olcak olmuyosa ben kendim bakarım diceksin

cnm
bizimki de bakıcam diye geldi,doğudayız,görev nedeniyle
2 gün sonra ben burada sıkılırım,ben gidiyorum diyip pat diye gitti,ne yapacağımızı şaşırdık
ama şunu gördüm cnm kvalide ile olmuyor,yazın bi ara onlardaydık,bebişe açmış tv yi,alışsın izlesin,izleyerek uyusun diyor,hayır desen alınıyor,eline vermiş mama kaşığını bizimki de sokmuş,tabi boğazına gitmiş,vs vs vs cnm,annen gibi bakmaz,iyiyken kötü de olursun,ben de şimdi işe başlıycam,annem geldi baktı,bu arada bakıcı bulduk biz de inşallah iyi çıkar
sana tavsiyem kvalidene baktırma,hele ki bakmak içinden gelmiyorsa hiç girme bu işe,yakın zamanda tecrübe ettim çünkü

Benim eltimin bebeğine kayınvalidem 2 gün annesi 3 gün bakıyor, ikisi de çocuğa bakmak için saatlerce yol gelip bakıp evlerine geri Dönüyorlar.Ve ikisi de 60 ' ın üzerinde yaşa sahip. 2 Yıldır yaklaşık, düzen bu şekilde. 3 yaşına kadar da bakacaklarmış. Kayınvalidenize ne deseniz Haklısınız. Torun onun da torunu , evet bakmak zorunda olmayabilir belki kimse ama yine de vicdanlı her insan bakar diye düşünüyorum .

Cnm aynı sorunu bende yaşadım. Kv evlenmeden önce çocuğa bakarım diyordu. Çocuk oldu bakmamak için elinden geleni yaptı. Tabi oğluna karşı bakamam da demiyordu. Benle ilgili şeyleri bahane edip kavga etmemize sebep oluyordu. Üstüne bir de karın beni istemiyor diyordu. Onun yüzünden 1 yaşındaki çocuğumu bakıcıya emanet ettim. Ona da çocuk üç gün zor dayandı. Çocuğa çok kötü davranmış. Haftada üç gün gelmemek için küçücük çocuğu yabancı bir kadına bırakmama gönlü razı olan bir kaynanaya sahibim. Iki gün de annem iki saatlik yoldan gelip bakmaya razıyken Kv yüzünden çocuğuma çok kötü bir travma yaşattım. Üç gün sonra bakıcıyı gönderip bir hafta rapor aldım. Bir hafta sonra ücretsiz izine çıkılmam dedim eşime. Evine mi bakacam borcunu mu ödeyecek umurumda bile değil dedim. Mecbur kabul etti. Tabi benim işten ayrılacağımı ailesine söyleyince tutuştular. Altın yumurtlayan tavuk gidiyor elden çünkü. Hemen babası beni aradı sen çalış Kv gelsin diye. Mecbur kabul ettim. Kredimiz vardı. Bir yıl annemle dönüşümlü geldiler ama baba da kan kusturdu. Yani beni sinir etmek kavga çıkarmak için ne gerekiyorsa yaptı. Sabır taşına döndüm o sene. Mecbur çocuğum için katlandım. Ama sanki 10 sene yaşlandım. Çocuğum iki yaşını doldurur doldurmaz kreşe verdim. Tekrar nefes aldığımı hissettim. Şimdi çok şükür çok rahatım. Tabi ikinci bir çocuğum olursa kesinlikle ücretsiz izin kullanıcam. Kesinlikle katlanmam bir daha. Sonra da hemen kreş. Kreşin çok faydasını gördüm ben. Valla çok da güZel ilgilendiler oğlumla. En küçük oydu zaten :) sen de bulabilirsen hiç parana acıma en güzel kreşe ver çocuğunu.

arkadaşım çocugunuzu düşünüyosnız seçtiginiz sistem çok yanlış 3 gün orda 2 gün orda çocukta ki düzensizligi düşünemiyorum ölee hiç bişi sormuyorum yalnış anlıcaklarda çok yalnış eşinle konus bu çocugun bir düzeni olması lazım gün içerisinde 3 saat uyumalı şu gıdaları almalı die ver kayınvalidenin eline ir liste bu saate uyucak bu saate bunu yicek en önemlisi çocugunuz ve gelisişimi 1 ay kv baksın baktınki düzen iii istediklerini yapıyo devam edersin yok devam etmiyo annen baksın kararlı ol yani dik dur bu olcak olmuyosa ben kendim bakarım diceksin
kesinlikle katılıyorum! yani hani 2 gün bir yerde 3 gün bir yerde çok sorun değil ama her yerde aynı düzeni olması lazım. daha çok çok küçük ama şimdiden karışır psikolojisi. sizin bir plan yapıp hem kendi evinizde uygulamanız hem de kayınvalide ve annenize bunu uygulayın demeniz lazım.
şu da bir gerçek, ne kayınvalideniz ne de kendi anneniz harfi harfine uyar söylediklerinize, önemli olan 3 evdeki düzeni birbirine mümkün olduğunca yaklaştırmak.

yazıları okuyunca bir düşünce aldı beni de. Tabi ki bakmak zorunda değiller ama eşinize destek olsun diye çalışıyorsanız onlar da yardımcı olmalılar diye düşünüyorum. Sonuçta torunları

kv bu şekilde davrandıkça yada söylendikçe eşin duymuyor mu acaba sagırlık falan mı var adamda
o zaman hergün kv bırak eşin alsın bıraksın çocugu
nasılsa kv çok geçmeden eşine ben yoruldum işim var demeye başlayacak

Dogurmayacaktin madem bakmaya durumun yoktu.Kimse kimseye bakmak zorunda değil .
Çocuk bakmayinca kötü kaynana mi oldu.Bakincada bakımı beğenilmeyen kaynana.

Dogurmayacaktin madem bakmaya durumun yoktu.Kimse kimseye bakmak zorunda değil .
Çocuk bakmayinca kötü kaynana mi oldu.Bakincada bakımı beğenilmeyen kaynana.
ayy bu mesajı yeni gördümm, çok pis dalmışsınız bana ama yaa :KK11: :KK70:

Her şey gönlünce olmuştur umarım ,geçen zaman içinde. :)

yok canım, herşey aynı ama kv ufak ufak başladı günleri mi değiştirsek, oram ağrıyor, buram ağrıyor, yoruyor demeye.
bu arada kızım da 1 yaşına girdi. ne zaman kreş muhabbeti açacak bekliyorum.
iki lafından biri "1 yaşına bi getirseydik" di çünkü :)))))

Back
X