- Konu Sahibi ImaginaryLife
-
Bak yabanci bakicibolarak da kesinlikle ozbekleri tavsiye ederim. Babanemin bir bakicisi var kisaca soyle anlatayim. Babanemin elinden tutarsaniz tuvalete gidiyor tuvaletini yapiyor. Alzheimer hastasi tuvaletini bilmiyor. Gun icinde bikac kez goturmek gerekiyor. Turk bakici varken gunde 6 bez harcanirdi cunku goturmezdi ozbek bakici ile sadece 1 beze dustu 2 bez olunca resmen agliyor. Ozur diliyor vs... ev mis gibi cekmecelere kadar sildi duzenledi. Biraz pahali ama iyi.Hmm bunu hic dusunmemistim.
yaklasık 1,5 yıldır aılele aynı evde kalıyoruz,arada kendı evlerıne gıderler 1 saat mesafe var kalırlar 1 hatfa 10 gun gerı gelırlr bu surecte kızımda gıder onlarla dogdugundna berı hep beraberız o nedenle kızım duruyor alıskın onlara aynı evde yasamak tabıkıde zor herkesın karakterı farklı, alıskanlıklar farklı, egerkı sadece bebege bakmakla yukumlu olacaksa gelecek kısı evın ısı her anlamda artacak camasır bulasık yemek ısı herseyın fazlası olacak. es adayı bır sure sonra evden kacmanın yolunu arayacak. kı sızınkı zaten bastan gelmıyormus bu durumda cocuk bakımı tamamen sıze kalacak..Merhaba kk ailesi,
Ise subat ayinda baslayacagim, oglum 6.5 aylik olacak. Esimle ikimiz ailelerden farkli bir sehirde yasiyoruz. Bu sehirde hic akrabamiz yok.
Isim 8.30-12.30 arasi 2 gun; 8.30-15.30 arasi 2 gun olmak uzere 4 gun olacak.
Gelelim sorunumuza. Ben ogluma annemin bakmasini istiyordum fakat annem ve esim anlasamiyor. Gecmiste bazi sorunlar yasandi, su an hicbir sekilde konusmuyorlar zorunlu kalmadikca.
Kv desen ben bakarim diyor ama hijyen konusunda rahatsizim. Mesela et dograr elini yikamaz ustune siler, disardan gelir (4 saatlik yoldan) elini yikamadan cocugu sevmeye hatta parmagini agzina sokup dis kontrolu yapmaya kalkar.
Onun disinda aramiz ne iyi ne kotu, mesafeliyim.
Kv ve anne bakma durumunda -ki annem istemiyor zaten arada bir iki hafta gelirim yardimci olurum diyor- 24 saat ayni evde yasicaz. Esimle ozel hayatimiz nasil olur? 7 24 kv ile yasamak?
2. secenek bakici..ama ben sicak bakmiyorum cunku daha cok kucuk. Ya cocuguma zarar verirse? Kamera koysam bile zarar verdikten sonra geri donusu olmicak
Kendi rahatimindan vazgecip kv yi hijyenik olmamasina ragmen kabul etmeli miyim? Yoksa duzgun bir bakiciya guvenmeli miyim
Bu arada esim evde baskasi varken kendi annesi dahi olsa eve girmek istemez, gece arkadaslariyla disarda takilir, beni annesiyle birakip bi yerlere gider surekli falan.
Yani arada kaldim dertliyim yardim lutfen
Ogretim gorevlisiyim. Sut izninden dolayi derslerim bu sekilde olacak. Normalde ders saatlerimiz daha fazla ve ikinci ogretim falan var. Yani 8.30-19.30 arasi calistigim oluyordu. :)
Aslinda ofiste kendi odam var bakiciyla birlikte orda dursalar ders aralarinda gitsem mi acaba? Yorulur mu oglum bilemedim :/Canım ben de bakıcı diyorum.
Hem blw yapacaksın daha rahat olur. Anneye kayınvalideye blw anlatma uygulatma derdin de olmaz.
Tüm bakıcılar da vicdansız değil ya canım. Herşeyin kötü örneği var zaten sen onları aklına getirme.
He bir de bizim ünide bi oda ayarlamışlardı bebeği olan hocalar bakıcılarıyla beraber bebeği getiriyorlardı. Odada minik bi mama mutfağı ve birkaç tane beşik vardı. Böyle birşey de talep edebilirsin okuldan. En azından aralarda gider bakarsın.
Anneleri sokma eve. Hem sizin hem onların düzeni bozulmasın.
Isi birakamam maalesef ha diyince girilebilecek bir is degil. Ucretsiz izin alabilirdim ama kredi borcumuz var.İsi birak çocuğundan önemli mi / tabi borcunuz yoksa
Keske olsa :/ borcumuz var.Kendiniz bakin imkanınız varsa
Borcumuz oldugu icin maalesef calismak zorundayim.Kendini ifade edebilen bir cocuk olsa kesin bakıcı derdim amA henüz bebek kendine nasıl davranıldığını ifade edemez ki. Anne ve kv ilede 7/24 yasanmaz. Imkanın varsa 2 yasına kadar yani cocuk az bucuk dillenip kendını ifade edene kdr kendin bak bence
Keske mumkun olsa :/Size calismayin evde oturun desem.
yardım isteyebilecegin bir komşu yokmu ,
çalışma saatlerin iyiymiş aslında ,
Böyle çalışma şartları bulunmaz nimet düzgün güvenilir bi komşun varsa baksın ben komşuma baktırdım akşam alıp kapımı kapattım kafam rahat oldu tavsiye ederim çalışma süren kısa olduğu için
benim kızım 2,5 yaşında ona da bakıcı bakıyorCalisma saatim az haklisiniz ama bebegim cok kucuk zarar verse bile anlamam diye korkuyorum. Tum gun eve gelince kamerayi bastan sona izlemem gerekecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?