Hastahane ortaminda yatan 7 aylıkken doğurdu.Bebegine direnmeyi çağrıştıran bir isim koydu.Onun 4.ayda başlamıştı sorunu işyerinden ambulansla kaldırıldı(tamamen kan bosalmisti)7.aya kadar hastanede yatakta kikildamadan yatti.Diger arkadaşımin yaşadığı yerde bir devlet hastahanesi,bir de özel hastahane vardı.Ozelin SGK anlaşması yoktu.Ozel doktoru dikti doğum baslamasin diye,onun kontrolünde evde yatağında yatti.Dogumu kaçıncı ay oldu bilmiyorum.Ama sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun.Bebegin herşeyin yolunda olduğunu dusunsun strese girmesin.arkadaşlarının durumu da benimki gibi miydi kaç haftalıkken doğum oldu?
bol bol dua et ve gönlünü ferah tut. güzel şeyler düşün. bebeğin ve kendinden başka hiç birşey düşünme. olumsuzu at kafandan. her güzel olacak ve bebeğini kucağına alacaksın Allah'ın izniyle.merhaba buraya ilk kez ciddi bir dert için yazıyorum,sağlık her şeymiş saçma sapan dertlerimiz varmış, o kadar üzgünümki
geçen hafta cumartesi 21 haftalık bebeğim için detaylı ultrasyona gittik ayak topuklarına kadar bakıldı minicik o kadar mutluydumki sonra detaylı ultrasyonu yapan radyolog birden duraksadı ve rahim ağzımın 3 cm açık olduğunu acil ameliyat olmam gerektiğini yoksa doğumun başlayacağını söyledi sonrası malum..dikiş atıldı hiçbir şey hissetmesem de ameliyat olmak bebeğime bir şey olacak korkusu ömrümden ömür götürdü servikal yetmezlik( rahim ağzı yetmezliği) varmış bende, 1 gece hareketsiz hastanede yattım sonra 5 gün daha,eve çıktım çarşamba günü doktor sadece tuvalet ve banyoya kalkacaksın dedi
erzurumda ameliyat oldum ağrıda yaşıyorum acil bi durum kanama, sancı,su gelmesi bunlar olursa hemen dikişlerini aldır yoksa rahmin patlar dedi gayriihtiyari sordum bebeğime ne olur diye yaşamaz,düşer dedikahroldum ağlayamıyorum eşime belli etmemeye çalışıyorum yanımda kayınvalidem var şimdi sonra annem gelecek
lütfen bana teselli olacak bi şeyler söyleyin 1 haftadır yatıyorum düşünmekten öleceğim galiba
(lütfen konumu taşımayın buradan daha kolay olumlu hikayeler edinebilirim diye sordum)
Merhabalar, bende 21. Haftadayım şimdiye kadar doktorum herşey yolunda demişti ama şimdi benimde aklıma düştü. Ya bende de olustuysa diyorum. Belirti verdimi sizde hiç?F fead arkadasim öncelikle allah bebeğini sana bağışlasın.Bende ayni seyleri yaşadım sen yine şanslısın açılman farkedilmiş vaktinde dikisin atılmış.Ben hastaneye gittigimde 3cm acilma vardi ve dikiş atilacak doku yoktu.ayrica plasenta aşağı sarkmış durumdaydı.Evine git sancin olursa gel bebeği alıcaz yasamaz dediler.Hic umudumu yitirmedim.Bir hafta hastede yattım.
Sonuç olarak acilmam mucizevi şekilde kapandı plesenta geri çekildi.Bu sekilde 6 hafta dayandı bebeğim 27 haftalik doğdu.iki bucuk ay kuvezde kaldı.Evet zor bir süreç ama sonuç herşeye bedel 3 yasinda oldu minigim ve hicbir saglik problemi yok yaşıtlarını da gelisim olarak yakaladı.Hersey senin inanmandan geciyor sakin umutsuzluga kapılma rabbim yardımcın olsun.
bebeğimin eli rahim ağzından çıkıyordu sanırım sarkıyordu kese , bilemiyorum eğer dikiş atılmazsa doğar bebek dediler biri radyolog biri uzman işinde iyi bi doktor3 cm ile niye hemen dikis attilar ki. Benimde ayrintilida vardi yetmezlik. .3.1 cm idi. Progestan basladi doktorum.birde proluton igne vurdurdum 2 tane. Sonra ki hafta 4.5 cm olmustu. O hafta cok ayakta vs kaldiysaniz ondann kisalmistir. Kaldi ki bu rahim agzi kisalip uzayan birsey.Normal de 2.5 altina duserse dikis atiliyor.cunku dikisinde kendi riskleri var.
bi gün önce hafif kahverengi bi akıntım oldu doktor da şaşırdı hiçbir ağrım sızım olmadı farkedilemiyormuş,eğer aklımızda kalıyorsa detaylı ultrasyon yaptırmadıysanuz yaptırın orada belli oldu benimMerhabalar, bende 21. Haftadayım şimdiye kadar doktorum herşey yolunda demişti ama şimdi benimde aklıma düştü. Ya bende de olustuysa diyorum. Belirti verdimi sizde hiç?
Bu cuma deraylı usg giriyorum. Az kaldı orada sorarım bunu zaten. Bir kaç gün sonrada kendi doktoruma gidip sonuçları değerlendireceğiz. O da bakacak muayene edecek.her gidişimde bakıyor doktorum normal demişti inşallah yine öyledir.bi gün önce hafif kahverengi bi akıntım oldu doktor da şaşırdı hiçbir ağrım sızım olmadı farkedilemiyormuş,eğer aklımızda kalıyorsa detaylı ultrasyon yaptırmadıysanuz yaptırın orada belli oldu benim
Muhtemelen 40 haftayı tamamlayamazsın.Ama yat dinlen kabızlık,idrar yolu enfeksiyonu olmasın ( doğumu tetikliyor ).28-30 haftaya kadar sıkıntı çıkmazsa bebeğin yaşama ihtimali çok çok fazla.Ağrın ya da kanaman olursa hemen git akciğerlerin gelişmesi için 2 doz enjeksiyon yapılıyor.Üzme kendini stres de etkiler.3 cm çok fazla bir açıklık değil.6 cm olupta 34.haftaya kadar gidenleri de gördüm.Allah sağlıcakla bebeğini kucağına almanı nasip etsin :)merhaba buraya ilk kez ciddi bir dert için yazıyorum,sağlık her şeymiş saçma sapan dertlerimiz varmış, o kadar üzgünümki
geçen hafta cumartesi 21 haftalık bebeğim için detaylı ultrasyona gittik ayak topuklarına kadar bakıldı minicik o kadar mutluydumki sonra detaylı ultrasyonu yapan radyolog birden duraksadı ve rahim ağzımın 3 cm açık olduğunu acil ameliyat olmam gerektiğini yoksa doğumun başlayacağını söyledi sonrası malum..dikiş atıldı hiçbir şey hissetmesem de ameliyat olmak bebeğime bir şey olacak korkusu ömrümden ömür götürdü servikal yetmezlik( rahim ağzı yetmezliği) varmış bende, 1 gece hareketsiz hastanede yattım sonra 5 gün daha,eve çıktım çarşamba günü doktor sadece tuvalet ve banyoya kalkacaksın dedi
erzurumda ameliyat oldum ağrıda yaşıyorum acil bi durum kanama, sancı,su gelmesi bunlar olursa hemen dikişlerini aldır yoksa rahmin patlar dedi gayriihtiyari sordum bebeğime ne olur diye yaşamaz,düşer dedikahroldum ağlayamıyorum eşime belli etmemeye çalışıyorum yanımda kayınvalidem var şimdi sonra annem gelecek
lütfen bana teselli olacak bi şeyler söyleyin 1 haftadır yatıyorum düşünmekten öleceğim galiba
(lütfen konumu taşımayın buradan daha kolay olumlu hikayeler edinebilirim diye sordum)
başın sağolsun çok üzüldüm gerçekten işte ben de hep Allah a sığınıyorum vardır bi bildiği diyorum nasip ederse olur diyorum ama şu içimdeki korku hiç geçmiyor
çok geçmiş olsun inşallah sağ sağlim bebebğinizi kucağnıza alırsınız. umutlu olun bu şekilde çok vaka var. bloglara da göz atabilirsiniz ben 2 tanesini ekliyorum.merhaba buraya ilk kez ciddi bir dert için yazıyorum,sağlık her şeymiş saçma sapan dertlerimiz varmış, o kadar üzgünümki
merhaba buraya ilk kez ciddi bir dert için yazıyorum,sağlık her şeymiş saçma sapan dertlerimiz varmış, o kadar üzgünümki
siz ne zamandan sonra yatmaya başladınız?Öncelikle allah omur verdiyse yaşar merak etmeyin. Dr un dediklerini dinlenin hamileliğinizi dinlenerek geçirin .zaten doğduktan sonra baya yorulacaksın.
Benimde riskliydi hamileliğin dr aynı şekilde hiç kalkma demişti, dikiş atılmamıştı ama doğdu çok şükür.
Bir komşunun dikiş atıldı, çok dinlenmedi erken doğum oldu ama çok şükür büyüdüler bile. Moralini yüksek tut, stres iyi değil.
kabızlığa çözüm buldum sıkıntı yaşamıyorum ama şu enfeksiyonu nasıl engelliycem henüz olmadı ama önlem olarak ne yapmalıyım sizce?Muhtemelen 40 haftayı tamamlayamazsın.Ama yat dinlen kabızlık,idrar yolu enfeksiyonu olmasın ( doğumu tetikliyor ).28-30 haftaya kadar sıkıntı çıkmazsa bebeğin yaşama ihtimali çok çok fazla.Ağrın ya da kanaman olursa hemen git akciğerlerin gelişmesi için 2 doz enjeksiyon yapılıyor.Üzme kendini stres de etkiler.3 cm çok fazla bir açıklık değil.6 cm olupta 34.haftaya kadar gidenleri de gördüm.Allah sağlıcakla bebeğini kucağına almanı nasip etsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?