bebeğime ne olacak

• Konu Sahibi Konu Sahibi fead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sen içini ferah tut Allah'ın izniyle sağlıcakla alırsın kucağına inşallah yavrunu

arkadaşlarının durumu da benimki gibi miydi kaç haftalıkken doğum oldu?
Hastahane ortaminda yatan 7 aylıkken doğurdu.Bebegine direnmeyi çağrıştıran bir isim koydu.Onun 4.ayda başlamıştı sorunu işyerinden ambulansla kaldırıldı(tamamen kan bosalmisti)7.aya kadar hastanede yatakta kikildamadan yatti.Diger arkadaşımin yaşadığı yerde bir devlet hastahanesi,bir de özel hastahane vardı.Ozelin SGK anlaşması yoktu.Ozel doktoru dikti doğum baslamasin diye,onun kontrolünde evde yatağında yatti.Dogumu kaçıncı ay oldu bilmiyorum.Ama sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun.Bebegin herşeyin yolunda olduğunu dusunsun strese girmesin.

3 cm ile niye hemen dikis attilar ki. Benimde ayrintilida vardi yetmezlik. .3.1 cm idi. Progestan basladi doktorum.birde proluton igne vurdurdum 2 tane. Sonra ki hafta 4.5 cm olmustu. O hafta cok ayakta vs kaldiysaniz ondann kisalmistir. Kaldi ki bu rahim agzi kisalip uzayan birsey.Normal de 2.5 altina duserse dikis atiliyor.cunku dikisinde kendi riskleri var.

Hiç üzülmeyin..çok şanslısınız ki farkedilmis..ve önlemi alınmış.abimin eşinin farkedilmedi ve bize her doktor ilk doğumda anlaşılmaz dediler.

Bende de plesanta previa vardi.
Yanii bebegin eşi rahim agzimdaydi.
Ben de uzun bir sure sadece yattim.
Doktorun dedigi "bu bebegin olecegi varsa ayaklarimdan tavana da assak yine duser, yasayacagi varsa kilolarca kanaman da olsa yasar."
Cok dogruydu gercekten.
Cok bunalima girdim acilar çektim ancak sag salim dogdu oglum
Insallah sizin de sag salim dogacak.
Dua edin. Ve ne olursa olsun gelecek olani kabul edin. Siz elinizden geleni yapin da gerisi Allaha kalsin.
Metin olun lutfen.

bol bol dua et ve gönlünü ferah tut. güzel şeyler düşün. bebeğin ve kendinden başka hiç birşey düşünme. olumsuzu at kafandan. her güzel olacak ve bebeğini kucağına alacaksın Allah'ın izniyle.

Bazi doktorlar hastanin psikolojisini düşünmeden insani fazlasiyla strese sokacak sekilde konusuyorlar. Ama sen sanslisin ki dr. Bu durumu erken farketmis...ya hic farkedilmeseydi? Herseyi iyi yonden düşün tatlim ve allaha sığın ...onun yiyecek ekmegi varsa gelecektir dünyaya ...
Ben boyle bir dr. Yuzunden hep strese giriyordum ve 2 kez düşük yasadim ama 3. De akillanip dr. Degistirdim. Suan oglum 17 aylik sukurler olsun...allah ins. Saglikla tamamina erdirsin.

Merhabalar, bende 21. Haftadayım şimdiye kadar doktorum herşey yolunda demişti ama şimdi benimde aklıma düştü. Ya bende de olustuysa diyorum. Belirti verdimi sizde hiç?

geçmiş olsun
doktorun talimatlarına uyup dikkat edin
birşey olmaz Allah'ın izniyle
Rabbim hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

bebeğimin eli rahim ağzından çıkıyordu sanırım sarkıyordu kese , bilemiyorum eğer dikiş atılmazsa doğar bebek dediler biri radyolog biri uzman işinde iyi bi doktor

Merhabalar, bende 21. Haftadayım şimdiye kadar doktorum herşey yolunda demişti ama şimdi benimde aklıma düştü. Ya bende de olustuysa diyorum. Belirti verdimi sizde hiç?
bi gün önce hafif kahverengi bi akıntım oldu doktor da şaşırdı hiçbir ağrım sızım olmadı farkedilemiyormuş,eğer aklımızda kalıyorsa detaylı ultrasyon yaptırmadıysanuz yaptırın orada belli oldu benim

Bu cuma deraylı usg giriyorum. Az kaldı orada sorarım bunu zaten. Bir kaç gün sonrada kendi doktoruma gidip sonuçları değerlendireceğiz. O da bakacak muayene edecek.her gidişimde bakıyor doktorum normal demişti inşallah yine öyledir.

Muhtemelen 40 haftayı tamamlayamazsın.Ama yat dinlen kabızlık,idrar yolu enfeksiyonu olmasın ( doğumu tetikliyor ).28-30 haftaya kadar sıkıntı çıkmazsa bebeğin yaşama ihtimali çok çok fazla.Ağrın ya da kanaman olursa hemen git akciğerlerin gelişmesi için 2 doz enjeksiyon yapılıyor.Üzme kendini stres de etkiler.3 cm çok fazla bir açıklık değil.6 cm olupta 34.haftaya kadar gidenleri de gördüm.Allah sağlıcakla bebeğini kucağına almanı nasip etsin :)

başın sağolsun çok üzüldüm gerçekten işte ben de hep Allah a sığınıyorum vardır bi bildiği diyorum nasip ederse olur diyorum ama şu içimdeki korku hiç geçmiyor

Sağol. canının yarısı elbet korkacaksin canım.ama dediğim. Gibi sen Allah a sığın bu durumda tanıdıklarım. Da var sadece dikkat et yat canım kendini asla zorlama aman senin gibi yatarak 3evlat sahibi olan bı komşum vardi canim şükür umudun var çağresi belli en azından inşallah evladını sağ sağlim alırsın kucağına

Hamileligi ne kadar stresli gecirirseniz o kadar aksilik yasarsiniz. Servikal yetmrzlik bebdede cokti 27. Haftada, ama serklaj yapilmadi ilaclar ve istirahat. Aonra sezeryanla 40. Haftada dogurdum:)

İcinizi feeaj tutun istirahat edin

'Kun Fe Yekun' ol der ve olur !!
Cok dua et, Ve kendine stress sıkıntibyapmamaya calis, cunku bunlarda etkiliyebilir. Bak sana soyle kendimden bir ornek verim.
Oglum 2 gun sonra 3 yaşina girecek. Ve kendiai tam 26+1 haftalik dunyaya geldi, durmadi durduramadik, cunku saati zamani gelmisti. 3 ay hastanede kuvozlerde kaldi neler cektik neler , agir bi imtihandi bizim icin. Ama suan eser kalmadi, 3 yasina giriyor. Neyin nasil olacagini bilemessin, bol dua et, kesinlikle uzucu zor zor zor bir durum Ama guclu ol !!

çok geçmiş olsun inşallah sağ sağlim bebebğinizi kucağnıza alırsınız. umutlu olun bu şekilde çok vaka var. bloglara da göz atabilirsiniz ben 2 tanesini ekliyorum.
http://www.hassasanne.com/2014/03/b...zun-uzucu-sasirtici-inanilmaz-ama-sonu-mutlu/
http://anneolucam.blogspot.com.tr/2009/04/sabah-10da-doktor-kontrolu-ve-seker.html

Dayanacaksın ve yataktan kalkmayacaksın . Benim kuzenimde de vardı ve yalnızca tuvalete gitmek için kalkıyordu . Yemeğini bile yatakta yedi. Sabretti ve kızını 1 sene önce kucağına aldı . Çok sükür . Umarım bu zorlu sürecisi sende kolaylıkla atlatırsın . Geçmiş olsun .

siz ne zamandan sonra yatmaya başladınız?

kabızlığa çözüm buldum sıkıntı yaşamıyorum ama şu enfeksiyonu nasıl engelliycem henüz olmadı ama önlem olarak ne yapmalıyım sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…