bebeğime ne olacak

• Konu Sahibi Konu Sahibi fead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet ama doktor çok olumsuz konuşuyor problem bu

Cok gecmis olsun Allah'tan umut kesilmez.Ins saglikli bir sekilde bebeğini kucagına alirsin canimRabbim kimseye evlat acisi vermesin

Benim işyerinde beraber çalıştığım bir abla var.Onun da iki hamileliginde de aynı senin ki gibi olmuş.Alttan dikiş atmışlar.Hep yatmış.Kızını 8 aylık,oğlunu 7 aylık doğurmuş.Ama ikisi de maşaallah kocaman şimdi boyunu geçiyorlar.Sende dikkat et.Senden ilgi bekleyen başka çocuğun yoksa hep yat.Hiçbir iş yapma.7.ayı doldursan sonra doğar da yaşar Allah büyüktür.Pozitif düşün,pozitif olsun.Bu haftalar çok dikkat et.Allah yardımcın olsun.Hayırlısıyla kucağına al inşallah canım.

Doktorlar ihtimalleri söylüyorlar siz bu kadar kafaniza takip stres olursaniz olumsuzluklari cagirmis olursunuz. benim hikayem size umut olsun ve rahatlayin lütfen
Rabbimin izniyle 4uz doğurdum ben. Benim de 3. Ayda rahme dikis atildi dikise ragmen 6. Ayimda dogum başladı 2 cm acilma oldu 5 gun hastanede yattim dogumu durdurdular serumlarla magnezyum tedavisi ile.
Sonuc olarak 31+3 te baska sebeplerden acil sezeryan oldum ama bebeklerimin hepsi saglikla dogdu şükür 2 ay kuvezde kaldilar ve şu an 2 yasindalar rabbime sonsuz şükür
Wc disinda yerinizden kalkmayin yemeginizi bile önünuze getirsinler bol bol mevsim sebzesi meyvesi yemelisiniz. yemenize dikkat edin stresten uzak durun hic bir sey olmaz izinallah. Yasayacak ömrü alacak nefesi varsa sizde dikkat ettikten sonra bir sey olmaz inşallah.

Çok. Geçmiş olsun öncelikle hiç korkmayın bende aynı haftada aynı durumla karşılaştım hamileligimde yurt dışında yaşıyorum ben burda dikis atılmadı bana benimde 3 cm açıklığım vardi pesar denilen bir alet takıldı ve doğumuma kadar normal hayatıma devam ettim hiç bir kısıtlama getirilmedi bana çok araştırdım Türkiye de bu durumda hep yatiliyormus annem yatmiyorum diye çok kizardi bana ama doktorum böyle bı uygulama ya gerek olmadığını kendimi boşuna kasmamam gerektiğini söyledi ve çok şükür hiç bişey olmadı 37 haftada çıkartıldı alet bı hafta sonra da doğum yaptim. Aklınız kötü hiç bişey getirmeyin bebeğin sağlığı da yerindeyse bence doktorunuz çok abartiyor kendiipnize başka doktor bulun derim

Bir yakınım bu sebepten dolayı erken doğum ve düşük dahil 10 a yakın kayıp yaşadı.tam teşhis konulamamisti bu kayıplar yaşanırken.gecmis bir zamandır tabi.o kadar bilinen bir rahatsızlık değildi.simdi doktorlar belli bir haftadan sonra kendileri olcuyor rahim ağzı boyunu her ihtimale karşı.neyse fazla uzatmayalım teşhis konulduktan sonra dikis atıldı.yatarak geçen dokuz ay sonrasında kolay bir doğumla çocuğunu kucağına aldı.hemde ikinci çocuğuda aynı şekilde dikiş atılarak dünyaya geldi.diyecegim o ki,teşhis konulmuş,önlem alınmış,sende doktorun tembihlerine uyarsan Allah in izniyle bebeğini alırsın kucağına.

Benim bir yakınımda da aynısı oldu hatta ilk bebeğini bu yüzden erken doğurmuştu ve maalesef kaybetmişti tabi o zaman bilmiyordu. İkincisinde sorunu erken teşhis etti doktor dikiş atıldı ve yatarak hamileliğini tamamlayıp Doğum yaptı sağ sağlim kucağına aldı. Şimdi tekrar hamile dikiş atıldı ama bu sefer ki doktor hiç yatırmadı. Normal hayatına devam et dedi. Size diyeceğim şu ki başka bir doktora mutlaka görünün. Bazı doktorlar çok evhamlı sizi ve bebeğinizi strese sokuyor. Araştırıp başka doktora görünün o da aynısını der ise bebeğiniz ve sağlığınız için dediklerini yapın kendinizi üzmeyin. Olumlu düşünün lütfen bebeğiniz de etkileniyor üzülür öyle düşünün. Bende hamileyim inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız

Benim dikiş atılmadı ama hep dusuk tehlikem vardi bendr doğuma kadar hep agladım

F fead arkadasim öncelikle allah bebeğini sana bağışlasın.Bende ayni seyleri yaşadım sen yine şanslısın açılman farkedilmiş vaktinde dikisin atılmış.Ben hastaneye gittigimde 3cm acilma vardi ve dikiş atilacak doku yoktu.ayrica plasenta aşağı sarkmış durumdaydı.Evine git sancin olursa gel bebeği alıcaz yasamaz dediler.Hic umudumu yitirmedim.Bir hafta hastede yattım.
Sonuç olarak acilmam mucizevi şekilde kapandı plesenta geri çekildi.Bu sekilde 6 hafta dayandı bebeğim 27 haftalik doğdu.iki bucuk ay kuvezde kaldı.Evet zor bir süreç ama sonuç herşeye bedel 3 yasinda oldu minigim ve hicbir saglik problemi yok yaşıtlarını da gelisim olarak yakaladı.Hersey senin inanmandan geciyor sakin umutsuzluga kapılma rabbim yardımcın olsun.

Bu dikisten sonra dinlenmesine dikkat edip zamaninda saglikla bebegini kucagina alan cok insan var.sizde sabredin.sabirla dinlenin.ins sizde alacaksinz

Doktorların bir sözü var "önce kendini koru "diye .
Bebegimi kurtaracağım diye kendini tehlikeye atma .Dikkat et ama acil bir durumda dikislerini bekletme aldır .Umarım hersey güzel olur .

Bu şekilde hamileliğinı geçirip sağlıkla bebeğine kavuşan çok var. Allah kolaylık versin. Bir perinatalog takibinde olmanız lazım.

inşallah öyle olacak doktor olumsuz komuştu ya bi şey olursa diye diye kafayı yiyeceğim
Olumsuz konusmamis. O sana bilmen gereken bir riskten bahsetmis. Zaten durumun iyi dikiş atılmış bundan sonra yat takıl evde. Kendini vesvese ile yıpratma iyi beslen iyi uyu bebeğinin hareketlerini dinle bol bol onunla konuş. Alışverişini İnterneten yap. Kitap oku film izle. Bir bakmışsın 20 hafta geçi vermiş hooop bebeğin kucağında.

bir doktorun hamile kadin i bu şekilde korkutmak yerine yapılması gerekenleri alinmasi gereken onlemleri guzelce anlatmasi daha hos olurdu bencr. rahmin patlar v.s filan.korkunu cok iyi anliyorum ama stres herseyden daha zararli bebegine.onlemini al kendini dinle kontrol altina al.dogumun gelecegi zamani hissediyorsun zaten vakit kaybetmeden hastaneye gidersin . gerisi Allaha kalmis.
umarim sagsalim kucagina alirsin.bebegini......

dok
26.haftada kontrolden sonra başlayacağız ciğer geliştiriciye dedi, iğnelerim düşük önleyici ilaçlarım filan var hepsini içiyorum başka neye dikkat etmeliyim?

Erken doğum ihtimalini karşı ağrıdaki kuvez imkanları iyi değil diye biliyorum bu konuyuda araştırın lütfen çünkü asıl size lazım olacak sey kuvez..Gerisi Rabbimin takdiri
evet biliyorum bana 1 buçuk saat lazım dayanabilirse 1 buçuk saat içinde erzurumda olacağım oranın küvez imkanları iyi

bunu araştırayım teşekkürler :)

arkadaşlarının durumu da benimki gibi miydi kaç haftalıkken doğum oldu?

dua gruplarına katıl
bol bol dua oku , teselli olursun belki canım , allahım şifa versin ,sağlıkla gununde dogsun bebegın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…