öyle zor ki karar bunu yapsam yarın daha kötüsü gelir mi başıma diyorum Allahtan gelen bi yanım sağlıklı olanı yap diyorGeçmiş olsun
Fetva vermek bize düşmez ama zaten yaşamla bağdaşmayan bir durum var. Ben olsam daha fazla büyümeden mecburen aldırırdım. Muhtemelen ileriki haftalarda kaybedeceksiniz. Zaman geçtikçe daha zorlaşacak.
doktor aldırmaktan yana ama sezeryan ile ilgili birşey söylemedi o konuyu bilmiyorum yaniSanırım sezeryan olmaması için doktor alıyor çünkü ilerde zaten ya oluyor ya da doğunca oluyor diye bunu uygun görüyordu tıp. Rabbim içinize ferahlık versin.
Doktorla tekrar bir görüşün ne uygun görür..
Bu öyle bir şey değil ki. Keyfi aldırmıyorsunuz. Yine isterseniz daha rahat edecekseniz zamana bırakın. Ama sonuç değişir gibi durmuyoröyle zor ki karar bunu yapsam yarın daha kötüsü gelir mi başıma diyorum Allahtan gelen bi yanım sağlıklı olanı yap diyor
Çok teşekkür ederim Allah razı olsunBu öyle bir şey değil ki. Keyfi aldırmıyorsunuz. Yine isterseniz daha rahat edecekseniz zamana bırakın. Ama sonuç değişir gibi durmuyorZaten 11-14 hafta arası belli oluyor bu durum.
Allah yardımcınız olsun
O zaman bir müftüye danissan.doktor aldırmaktan yana ama sezeryan ile ilgili birşey söylemedi o konuyu bilmiyorum yani
diyaneti aradık ama mesai saati dışıymış yarın tekrardan arayacağızO zaman bir müftüye danissan.
Ablamda aynı durumda 3 4 aylıkken bebeğini aldılarMerhaba ben 13+2 günlük hamileyim bugün tarama testine gittim bi sıkıntı gördü doktor be perinatoloğa yönlendirdi. Orada ise bebeğime ensofalosel(beyni dışarda kafatası yok)tanısı koyuldu be bu bebeklerin genelde anne karnında öldüğü ölmese bile doğumda öldüğü veya hiçbir fonksiyon göstermeden yaşadığı yani sağlıksız olduğunu söyledi doktor. Eşimle büyük bi şoka uğradık. Bir yandan bebeğimi aldırmak istiyorum bir yandan dini boyutunu düşünüyorum. Kimi hocalar 120 günden önce aldırmak caiz diyor kimisi anneye zarar vermiyorsa aldırmayın diyor. Şuan bana bi zararı var mı yok mu bilmiyorum ama muhtemelen yok. Aranızda yaşayan var mı ?
Canım imtihan, Rabbim yardımcın olsun teyzem maalesef ağlaya ağlaya aldirmisti üniversite hastanesine bile gitmişti.diyaneti aradık ama mesai saati dışıymış yarın tekrardan arayacağız
kararını nasıl verdi peki çok geçmiş olsun bu aradaAblamda aynı durumda 3 4 aylıkken bebeğini aldılar
Mecbur kaldı istemeyerek doktor ya ölü doğar dedi seni de zehirler senin hayatında risk altında dedi üstüne 2 cocugu oldu bi tane de aldırdı bebeği kücük olduğu için sağlıklı gebeliğe yol açıyorkararını nasıl verdi peki çok geçmiş olsun bu arada
ben özellikle sordum bana senin için bir risk yok demiştiMecbur kaldı istemeyerek doktor ya ölü doğar dedi seni de zehirler senin hayatında risk altında dedi üstüne 2 cocugu oldu bi tane de aldırdı bebeği kücük olduğu için sağlıklı gebeliğe yol açıyor
Allah razı ılsun tüm isteyenlere inşallahRabbim acınızı hafifletsin, tez zamanda sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin size
Merhaba, bnm daha çok erken 6 haftalık ama bilmeden ilaç kullandığım için bir doktor sonlandırma önerdi, bunun üzerine konuyu araştırdım. Yani bu sizle vicdanınız arasında kalıyor. Kimse size yol göstermiyor destek olmuyor maalesef. Tıp ne derse uygulamak en iyisi. Bir doktora daha görünün 2. hatta 3. görüş alın. Sonuç yine aynı ise çok zor bir karar sizi bekliyor. Allah sabır versin. Hayat çok zor maalesef. Kadın olmak dahada zor. Ben şunu yaparım bunu yaparım demek bize düşmez. Bende hala ne yapacağımı bilmiyorum. Allaha yalvarıyorum bir işaret versin diye. Bu gebelik anne karnında ölüm olacaksa sizede zarar verebilir. Yada doğacakta ölecekse psikolojinizi bozabilir. Sonuçta herşey biyolojik zarar değil psikolojide aynı şekilde önemli.Merhaba ben 13+2 günlük hamileyim bugün tarama testine gittim bi sıkıntı gördü doktor be perinatoloğa yönlendirdi. Orada ise bebeğime ensofalosel(beyni dışarda kafatası yok)tanısı koyuldu be bu bebeklerin genelde anne karnında öldüğü ölmese bile doğumda öldüğü veya hiçbir fonksiyon göstermeden yaşadığı yani sağlıksız olduğunu söyledi doktor. Eşimle büyük bi şoka uğradık. Bir yandan bebeğimi aldırmak istiyorum bir yandan dini boyutunu düşünüyorum. Kimi hocalar 120 günden önce aldırmak caiz diyor kimisi anneye zarar vermiyorsa aldırmayın diyor. Şuan bana bi zararı var mı yok mu bilmiyorum ama muhtemelen yok. Aranızda yaşayan var mı ?
Olmaz mı. Sağlıksız gebelik ölü doğum riski var ayrıcaben özellikle sordum bana senin için bir risk yok demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?