- 10 Mayıs 2021
- 125
- 93
- 23
- 30
Rabbim yardımcınız olsun ne diyeyim. Bı bilgim yok üzüldüm yazmak istedimMerhaba ben 13+2 günlük hamileyim bugün tarama testine gittim bi sıkıntı gördü doktor be perinatoloğa yönlendirdi. Orada ise bebeğime ensofalosel(beyni dışarda kafatası yok)tanısı koyuldu be bu bebeklerin genelde anne karnında öldüğü ölmese bile doğumda öldüğü veya hiçbir fonksiyon göstermeden yaşadığı yani sağlıksız olduğunu söyledi doktor. Eşimle büyük bi şoka uğradık. Bir yandan bebeğimi aldırmak istiyorum bir yandan dini boyutunu düşünüyorum. Kimi hocalar 120 günden önce aldırmak caiz diyor kimisi anneye zarar vermiyorsa aldırmayın diyor. Şuan bana bi zararı var mı yok mu bilmiyorum ama muhtemelen yok. Aranızda yaşayan var mı ?
Allah razı olsunRabbim yardımcınız olsun ne diyeyim. Bı bilgim yok üzüldüm yazmak istedim
Ablanız şimdi nasıl ? Ben uyuyamıyorum geceleri artık delireceğim sanırım.. yanlız kalmaya korkuyorumAblamda aynı durumda 3 4 aylıkken bebeğini aldılar
Rabbim yardımcınız olsun diyaneti aradınız mı ne dediler birilerine danışmak yol gösterici olur belki ne denir bu durumda bilmiyorum ki..Ablanız şimdi nasıl ? Ben uyuyamıyorum geceleri artık delireceğim sanırım.. yanlız kalmaya korkuyorum
Aynı hastalık değildi benimki ama yine yaşamla bağdaşmayan başka bir rahatsızlığı vardı bebeğimin.. Bende 13. Haftamda öğrendim..Merhaba ben 13+2 günlük hamileyim bugün tarama testine gittim bi sıkıntı gördü doktor be perinatoloğa yönlendirdi. Orada ise bebeğime ensofalosel(beyni dışarda kafatası yok)tanısı koyuldu be bu bebeklerin genelde anne karnında öldüğü ölmese bile doğumda öldüğü veya hiçbir fonksiyon göstermeden yaşadığı yani sağlıksız olduğunu söyledi doktor. Eşimle büyük bi şoka uğradık. Bir yandan bebeğimi aldırmak istiyorum bir yandan dini boyutunu düşünüyorum. Kimi hocalar 120 günden önce aldırmak caiz diyor kimisi anneye zarar vermiyorsa aldırmayın diyor. Şuan bana bi zararı var mı yok mu bilmiyorum ama muhtemelen yok. Aranızda yaşayan var mı ?
Rabbim sabrını verir sen ona sığınAblanız şimdi nasıl ? Ben uyuyamıyorum geceleri artık delireceğim sanırım.. yanlız kalmaya korkuyorum
Neyaptiniz son durum nedir acaba.Ablanız şimdi nasıl ? Ben uyuyamıyorum geceleri artık delireceğim sanırım.. yanlız kalmaya korkuyorum
Allah sabır versin.Son durumum 2 gün önce doğum yaptırdılar suni sancı ile dün kürtaj. Malesef sonlandırdık. Artık yanlız kalmaya korkuyorum gözümün önünde hep yaşadıklarım.
Ben yasadım aynısını bebegim eksensefali idi. Beyni dışardaydı kafatasının bir kısmı oluşmamıştı. Biz gebeliği sonlandırdık malesef.Merhaba ben 13+2 günlük hamileyim bugün tarama testine gittim bi sıkıntı gördü doktor be perinatoloğa yönlendirdi. Orada ise bebeğime ensofalosel(beyni dışarda kafatası yok)tanısı koyuldu be bu bebeklerin genelde anne karnında öldüğü ölmese bile doğumda öldüğü veya hiçbir fonksiyon göstermeden yaşadığı yani sağlıksız olduğunu söyledi doktor. Eşimle büyük bi şoka uğradık. Bir yandan bebeğimi aldırmak istiyorum bir yandan dini boyutunu düşünüyorum. Kimi hocalar 120 günden önce aldırmak caiz diyor kimisi anneye zarar vermiyorsa aldırmayın diyor. Şuan bana bi zararı var mı yok mu bilmiyorum ama muhtemelen yok. Aranızda yaşayan var mı ?
Yanlız değilsin unutma. Yasadığımız tüm kötü günler unutuluyor.Son durumum 2 gün önce doğum yaptırdılar suni sancı ile dün kürtaj. Malesef sonlandırdık. Artık yanlız kalmaya korkuyorum gözümün önünde hep yaşadıklarım.
Son durumum 2 gün önce doğum yaptırdılar suni sancı ile dün kürtaj. Malesef sonlandırdık. Artık yanlız kalmaya korkuyorum gözümün önünde hep yaşadıklarım.
Sans mi dersin sanssizlik mi, ben iki bebegimin genetik problemli oldugunu ogrendikten sonra bir hafta icinde dogal dusuk yaptim. Birinde doktor kalp atisi yok dedi, ertesi sabah 13haftalikken kaybettim. (Dogum gibi oldu yani bir nevi erken dogum yapmis sayiyorum kendimi) ikincide 10. haftada bebek gorulmedi, 2 hafta daha bekleyelim dediler, 1 hafta sonra evde kaybettim. Hicbir karar vermemis olmayi rahatlatici buluyorum. Doga gorevini yapti.
Tekrardan gebelik düşündünüz mü ? Bi problem yaşadınız mı ?Ben yasadım aynısını bebegim eksensefali idi. Beyni dışardaydı kafatasının bir kısmı oluşmamıştı. Biz gebeliği sonlandırdık malesef.
İstesemde düşünemem çünkü bizimki tüp bebekti tüp bebek harici olmuyor. Ama doktor bidaha bu tekrarlamaz korkmayın demişti sadece gebe kalmadan önce doktorunu bilgilendir yükleme doz folikasit kullanıcaksın dedi.Tekrardan gebelik düşündünüz mü ? Bi problem yaşadınız mı ?
Allah sabır versin canım. İnşallah ileriki hayatinda sağlıklı bir gebelik yaşarsıngüzel mesajlar için çok teşekkür ederim inşallah hepimize sağlıklı bir bebek nasip olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?