Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Canım yaaa kıyamam ben sana ne hevesle kız istemiştin oğlana alıştırdılar şimdi teyallaaammmyaaa koyma yavrucum kaynana adı konumu minnacık kız bebişe ayyy küçükken ne komik oluyo söyle kaynanana anlayışlı olsun istediğini koy güzelim yaaa...

benim kız mı of ya kaynana ismi geldi gene aklıma allahım istemiyorum ya erkek olsun benim kaynanamın ismini koymak istemiyorum allahım

Vallahi ben de dün çok kaçırmıştım aynen tüm gece tef gibiydim. kıprayamadım yerimden. ama geçti sabah. hadi hayırlısı tafacım, bayramdan sonra bekliyoruz haberlerini...

bende arada öyle oluyorum canım.ben ikinci hamişlik diye düşündüm.hani daha önce karın çıkarmış ya rahim esnek olduğu için ondna olabilir mi?

valla cnm ikinci isim konusunda hala araştırma halindeyim ela olabilir ya da esila ama bilemiyorum kararsızım hala neyse bu isim konusunda bizi sıkıştırmalarından nefret ediyorum ne bu ya sanki koymak zorundayım eşime de dedim benim gönül rızalığım yok die gerçi o da ses çıkaramıyor çünkü ona da emirvaki yapıldı ama ikinci isim kesin konulacak eşime de öle dedim zaten

benimde oğlumun iki ismi var.bebişede iki isim koymak istiyorum ben oğlum iki isminide yadırgamadı.sağlıklı olsunlarda fark etmez canım.

kayınvalidenin ismi neydi canım.okulda soruluyor hangi ismi daha çok söyleniyor diye sende ona göre ilk yada ikinci isim olarak yazdırırsın nüfusa ona göre çagırırsın

Son düzenleme:
ileride bebişine zorluk çıkarmıcaksa ona göre ilk yada ikinci isim olarak koyarsın.ona görede seslenirsin.okulda soruluyor mesala hangi isimle çagırılıyor diye.

canım , benimde senin gibi durumum. Eşim nişanlıyken konusu geçmiş sormuştu babasının ismini koymak istediğini söylemişti. bende hiç sorun yok tabiki dedim. şimdi bana 2.isimi buldun mu onuda sen koy diyor. o yüzden bence isim konusuna takılma beralkum. sonuçta 2isim olması dinimizcede güzel .

cnm ela düşünüyorum ikinci ismi annesinin ismi fadime olunca o şekilde istiyo

beralku bizim buralarda da kayınvalidenin değil de kayınpederin adı konulması istenir.Mesela bizde de hep böyle gitmiş habib- hüseyin- habib- hüseyin dedelerden bu yana.Bizim daha cinsiyetimiz belli değil erkek olursa da ne yaparız bilmiyorum.

ya cnm mesele ismi koymak deil ama zorlamaya girince kızdım ve koymak istemedim o zaman da eşimle tartıştık ve hala istemiyorum çünkü zorla yapılan bişey zaten bana sormuyolar bile eşime sormaları yetmiş galiba öyle de olunca daha da kötü oluyo sonuçta bebeğin tüm sıkıntısını çeken anneler babalar ne çekiyo allah aşkına

kayınpederin adı konulmuş daha önceden çok şükür

canım, bence hiç stres yapıp kendini ve bebeğini üzme. allah sağlıkla doğmasını nasip etsin. böyle şeyleri de boşver düşünme. daha kaç ayvar önünüzde fikirler değişebilir. sen de stres yaptığınla kalırsın. anne psikolojisi çok önemli hamilelikte. bebeğini düşün ve böyle bir durum içinde eşinle kötü olma...

haklısın cnm ama bu annelerin bebek üzerinde hiç mi hakkı yok diye düşünmeden edemiyorum

Hamilelik Sürecinde Stres Yaşayan Anne Adaylarına Öneriler
Endişe yaşadığı her duygu ve düşünceyi doktoru ile paylaşarak gerekli bilgileri edinmelidir.
Anne olan her kadın gibi kendisinin de yaşayarak ve bilgilenerek anneliği öğrenebileceğini kabul etmeli, kendine güvenmelidir.
Çevresel desteğin sağlanması için eşi ve yakınları ile duygu , isteklerini ve beklentilerini paylaşmalıdır.
Anne adayı sağlıklı beslenerek, yeterli düzeyde uyku uyuyarak ve dinlenerek stresi daha iyi bir şekilde kontrol altına alabilir.
Kendisine zaman ayırmalı , onu üzecek kişi ya da olaylardan uzak durmaya çalışmalıdır. Bazı kişilik özelliklerine sahip olan anne adayları bilinçsiz de olsa stresel ortamları kendileri de yaratabilmektedir.
Gevşeme tekniklerini kullanmalıdır. ( nefes alma ve kasları dinlendirme egzersizleri )
Doktorunun kendisine önerdiği egzersizleri düzeli olarak yapmalıdır.
Gün içinde bebeği ile baş başa kalarak onu sevdiğini ifade eden konuşmalar yapmalıdır.

Benim kızımında iki ismi var bende oğlum olsa da kızım da olsa yine iki isim koyacağım ileride hangisini isterse tercihini yapsın ama ben ikisini birden söyledim kızıma oğluma da öyle ikisini birden hitap etmek istiyorum ilerde tercihini kendileri yapsın bakalım:)

benimde oğlumun iki ismi var.bebişede iki isim koymak istiyorum ben oğlum iki isminide yadırgamadı.sağlıklı olsunlarda fark etmez canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…