naaptınız siz yaaaa valla bugün kimse çalışmadı galiba sayfaya bak 20 sayfa konuşmuşsunuz bensiz oldumu hiç oldumuu
slm kızlar ben geldim.öncelikle iyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim.vusi ve tafa35 özel ilginiz için teşekkür ederim.
bugün yaptırdım amnıyoyu,yaptırana kadar ağlamaktan helak oldum tabi,Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
doktor 3 gün wc dışında kalkma yat dinlen dedi,bu bayram böyle geçecek heralde.3-4 haftaya sonuç çıkacak,nasıl bekliycem bilmiyorum...
slm kızlar ben geldim.öncelikle iyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim.vusi ve tafa35 özel ilginiz için teşekkür ederim.
bugün yaptırdım amnıyoyu,yaptırana kadar ağlamaktan helak oldum tabi,Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
doktor 3 gün wc dışında kalkma yat dinlen dedi,bu bayram böyle geçecek heralde.3-4 haftaya sonuç çıkacak,nasıl bekliycem bilmiyorum...
hoşgeldin canım, inşallah güzel haberlerini de verceksin bizlere burdan.slm kızlar ben geldim.öncelikle iyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim.vusi ve tafa35 özel ilginiz için teşekkür ederim.
Ben de bu konuyla ilgili danışmak istiyorum size aslında.
İkili test zamanını kaçırdık biz.
Üçlü testin yalancı pozitiflik gösterme yani sorun yokken var gösterme olasılığı çok yüksekmiş, bu nedenle yaptırmamayı düşündük eşimle.
Merak ettiğim özellikle şu ki, sonuç olarak bebekte bi sorun görülürse tedavi falan yok değil mi, bu testler ve amniyosentez sadece bilmemizi sağlıyor değil mi?
Aslında bu konuda kafam hala karışık, doktora ulaşamadım bi türlü, yerinde değil son zamanlarda. 10unda gitcem, ona da sorcam ama belki siz de fikir verirsiniz :44:
Ben de bu konuyla ilgili danışmak istiyorum size aslında.
İkili test zamanını kaçırdık biz.
Üçlü testin yalancı pozitiflik gösterme yani sorun yokken var gösterme olasılığı çok yüksekmiş, bu nedenle yaptırmamayı düşündük eşimle.
Merak ettiğim özellikle şu ki, sonuç olarak bebekte bi sorun görülürse tedavi falan yok değil mi, bu testler ve amniyosentez sadece bilmemizi sağlıyor değil mi?
Aslında bu konuda kafam hala karışık, doktora ulaşamadım bi türlü, yerinde değil son zamanlarda. 10unda gitcem, ona da sorcam ama belki siz de fikir verirsiniz :44:
evet canım, tedavisi yok.. testler sadece olasılık belrliyor amniyo da kesin sonuç veriyor.
olası bir sorunda gebeliği sonlandırmak (!) veya hazırlıklı olmak adına genetik bilgilerin alındığı bir işlem..
ben de yaptırmadım canım.Sonuç riskli cıkıp ta o stresi yaşayacagıma bılmemek daha iyi diye düşündüm.
Zaten sonuc rısklı cıksa bıle tedavı yok kı sadece bılmenı saglıyor ya da doktorlar gebelıgını sonlandırıyorlar
su asamadan sonra da mevlanın verdıdı cana kıyılmaz kı nasıl kıyacaksın. Rabbime emanet hepimizin melekleri
o koruyup kollayacaktır. Rabbmi sağ salim kucağımıza almayı nasıp etsın ıns . Hepimize saglıklı gebelikler
Bizim de düşündüğümüz gibi yani. Eşim de ben de gebeliği sonlandırmak kısmını hiç düşünmüyoruz zaten. Bu durumda da testlere gerek görmüyoruz. Zaten sigortam da yok daha, çok para gidiyor
Şaka bir tarafa, asıl doktora soracağım şu, bu testler yapılmazsa, bebekte bu anlamda sorun varsa (ki ben kesinlikle sağlıklı olduğuna inanıyorum bebeğimin) ilerde yani doğumdan önce, herhangi bir kontrolde falan bilebilir miyiz acaba..
Bizim de düşündüğümüz gibi yani. Eşim de ben de gebeliği sonlandırmak kısmını hiç düşünmüyoruz zaten. Bu durumda da testlere gerek görmüyoruz. Zaten sigortam da yok daha, çok para gidiyor
Şaka bir tarafa, asıl doktora soracağım şu, bu testler yapılmazsa, bebekte bu anlamda sorun varsa (ki ben kesinlikle sağlıklı olduğuna inanıyorum bebeğimin) ilerde yani doğumdan önce, herhangi bir kontrolde falan bilebilir miyiz acaba..
cnm bazı doktorlar sadece üçlü test yapıyolar bazısı sadece ikili bana ikisini de yaptı mesela
2li yapılmıyosa 3lü yapılmıyo sanırım zaten...
20.haftadan sonra ayrıntılı ultrasona giriliyor, orada bebeğin organ gelişimler vs detaylı şekilde inceleniyor.
ama bu fiziksel bi araştırma oluyo, dediğim gibi genetik dizilişle ilgili zeka vs. bunlar amniyo ile belirlenebilyor.
sen yinede dr una danış canım, benim 2li riskli, 3lü temiz çıktıç.. amniyo için çok araştırdım, ordan biliyorum
aman bişeyler eksik kalmasın
herşeyin hayırlısııı ne dyelimm..birde bunun sonu yok..tafa35 dün anlattı ya o dertler hiç bi zaman bitmicek.
düştümü kalktımı yedimi, okuldan geldimi..... uzaar gider bu tablo
Canım, çok geçmiş olsun öncelikle, inşallah iyi haberler de alacaksın, ne söylersek söyleyelim beklemesi zor bir süreç ama bu işlemi yaptırıp olumsuz sonuç daha duymadım ben. Dinlen, kitap oku, bilgisyarda film izle, ya da dizi sitelerinden bir dizinin tüm sezonlarını izlemeye başla. kısacası kendini oyalayabileceğin bir şeyler bul, en azından zaman geçirmiş olursun. bunlar nacizane önerilerim sadece. Kendine dikkat et,seni
İstenmeyen bir sonuç çıkma ihtimali çok çok düşük ki zaten nasıl düşünürsen öyle olur, ağzımızdan çıkan her şey için melekler amin diyormuş :) Sağlıklı haberlerini alırsın inş bebişinin.
cnm inşallah güzel haberlerle dönersin gerçi benim hiç şüphem yok içini ferah tut çok düşünme ii olacak dikkat et kendine
çok geçmiş olsun canım.hayırlısıyla iyi haberleri alıcaksın.beklemek zor kötü düşünme canım Allah hakkında hayırlısını nasip etsin.Allahın izniyle bebişini sağ salim kucağına alıcaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?