teşekkür ederim kızlar,detaylı ultrason da yaptırdım,orda bi sorun çıkmadı çok şükür.gelişimi de iyi dedi doktor fakat down sendromu zekayla ilgli bi problem ve ultrasonda cıkmıyo.Allah a emenet bekleyip görecez artık.şimdi 19 haftalığız,nerdeyse 5 aylık.sonuç çıkınca 6 aylık olacak...
yani, doğduğunda hayatta kalabilecek kadar büyük(
bu süreçte aklına getirmemeye çalışman önemli canım..
mutlaka zor olucaktır, ama oyalanacak çok şey bulmalısın
ne kadar düşünmek istemesem de aklıma hep bu geliyo.sen de yaşadın bu durumu anlarsın beni
size bir şey sorucam.sağlık ocağına kaydınızı yaptırdınız mı?ben hamile olduğumu bildirmedim.ilk hamileliğimi eşimin memleketinde ögrenmiştik.orda özel hastaneye gitmiştik.dün oranın sağlık müdürlüğünden bizim sağlık ocağını aramışlar.onlarda beni tabiki bugün için aç karnına gelsin demişler.ben iş yerinden son zamanda izin çok aldığım için bugün gitmedim.evi tekrar aramışlar.
şimdi her ay sağlık ocağına gitmem gerekiyor mu?
biliyorum tabiii,
ama zaman geçtikçe yaptırmamaya doğru yöneliyorum biliyo musun?
belki pişman olucam bilinmez ama,şuan daha sağlıklı düşünebiliyorum.
dr umda 3lü test sonrası unut gitsin sonucu dedi.
belki 2li test dönemlerinde kanamalrım olduğu için o da ihtimal vermişti blimiorum bağlantısı varmıdr
ama sonra niyeyse istersen git yaptır bile demedi..
eger gıtmek ıstemıyorsan saglık ocagınasa bıldırıyorsun su su doktorda tedavım
devam edıyor saglık kurumunuzda gebelıgımle ılgılı tedavı olmak ıstemıyorum dıye kagıt ımzalatıyorlar
abımın esıne oyle yapmıslardı.
aslında ilk gittiğimde doktora amnıyoya gerek olmadığını sonucun normal oldugunu,doktorum yanlış değeri yorumladığını söyledi.3 lü yapalım temız cıkarsa a.s gerek yok dedi.detaylı ultrasonda plasentada kanama bölgeleri gördü ve bunlrın muhtemelen 3lu de rısk cıkaracagını söyledi.gercektende o deger yukdek cıktı ve amnıyoya karar verdık.ınsan ne kadar hazırım desede o an gelince elin ayağın buz kesiyo
sağlık ocağına kayıt yaptırmak zorunlu diye biliyorum devlet o şekilde takip ediyormuş, bende bir defa gittim kaydımı aldılar kiloya falan bakıyorlar vitamin yazıyorlar, bir aysonra gel dedi ama ben 20. haftamda gitmayi düşünüyorum çünkü o zaman tetenoz aşısı olacakmışım sakın sizde atlamayın aklıma gelmişken söyleyim
kızlaarr, 4.aydan itibaren tetanoz gibi aşılar başlıyomuş sanırım..
yaptıranınız varmı? doğru zaman nedir bilen varmı?
sağlık ocağına gbeliğin başında gittiğimde 4.ayda yaparız demişlerdi.
ben bi daha uğramadım, arayanda olmadı ama???
doktorum ve sağlık ocağıda 20. hafta dedi bana
ne kadar düşünmek istemesem de aklıma hep bu geliyo.sen de yaşadın bu durumu anlarsın beni
slm kızlar ben geldim.öncelikle iyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim.vusi ve tafa35 özel ilginiz için teşekkür ederim.
bugün yaptırdım amnıyoyu,yaptırana kadar ağlamaktan helak oldum tabi,Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
doktor 3 gün wc dışında kalkma yat dinlen dedi,bu bayram böyle geçecek heralde.3-4 haftaya sonuç çıkacak,nasıl bekliycem bilmiyorum...
Ben de bu konuyla ilgili danışmak istiyorum size aslında.
İkili test zamanını kaçırdık biz.
Üçlü testin yalancı pozitiflik gösterme yani sorun yokken var gösterme olasılığı çok yüksekmiş, bu nedenle yaptırmamayı düşündük eşimle.
Merak ettiğim özellikle şu ki, sonuç olarak bebekte bi sorun görülürse tedavi falan yok değil mi, bu testler ve amniyosentez sadece bilmemizi sağlıyor değil mi?
Aslında bu konuda kafam hala karışık, doktora ulaşamadım bi türlü, yerinde değil son zamanlarda. 10unda gitcem, ona da sorcam ama belki siz de fikir verirsiniz :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?