Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
vusii bunlar seni günah keçisi ilan edecek kaç kaç

böyle banka hesabımı bi açsammm aaaaaaaa oda nee hesabınızın bilmem kaçıncı yıl şerefine size 1000000 lira para yatırıldı güle güle kullanın felan olsa ellaaam ellaaam ben bir kanatlı insan olmazmıyıım olurum vallaaa

kilon nasıl hatice.eğer göbek bölgesi yağlıyla geç hissedilebilirmiş ama zaten hissetmenin normal zamanı ilk gebelik için 20.haftalar bence hiç stres yapma ama insan ne kadar olsa heyecanlanıyo hissetmek istiyor. ben hissetmeye başladım ama eğer o harekete geçtiğinde ben hissedebilecek pozisyondaysam hissedebiliyorum sadece.son günlerde sabahları yatarken hissediyordum bu sabah hissetmedim bekledim hareket etsin diye ama ya etmedi yada ettiğinde uyuyordum duymadım. çok hafif zaten elinle anlaşılmıyor. içten hissedip elini koyunca anlıyorum elimle sanıyorsun ama eşim çok uğraşıyor hareket ederken elini koysada farkedemiyor.doktor dışarıdan fark edmezsin 20.haftayı geçmeyi bekle demiş ona.
istersen şöle yap bu akşam karnın çok şiş değilken hani gazdan davul gibi oluyorya öyle olmadan, çok tokta değilken bi çikolata ye ve hafif oturur pozisyonda uzan bekle.büyük ihtimal hareket eder, içinde hafif bişi kıpraşıyo hissi tekme falan değil.bak bakalım olacak mı?

bankaların oyle denk gelen musterılerı de yok degıl hanı belli mi olur

esettin sen nerelisin elleam.

aynen ya öyle sıkıştırmışlarki askıları beğensende askıyı yerinden alıp bakmak mümkün değil.ne varsaa yiğmışlar hiiç güzel bişi bulamadım demiştim tatlı bi hamiş kıyafeti alayım bayramda cici cici giyeyim diye ama olmadı

hıımm bak bunu yapıcam bende

Kilom su an 61. Heyecanlaniyorum haklisin, bazen sabah ise gelirken arabada sanki kipirdadi gibi bisey oluyor ama iste emin olamiyorum. Sorma esimde ayni distan hissetmeye calisiyor ondan sonrada bisey duyamayinca, senin hissetmedigini ben nasil hissedeyim deyip gülüyor ). Oda merak icinde. Galiba 20ci haftayi beklicez hissetmek icin..belki seninde dedigin gibi gün icinde hareket halinde oldugum icinde fark edemiyorumdur.

Cikolata isini bir deneyecegim bu aksam, belki ise yarar ). Tesekkürler canim önerin icin...

kızlar, kalsiyum açısından yiyeceklerdeki miktarları hakkında bi yazı buldum..ben sütten tiksindiğim için alternatifler araştıyorum..
sizlerle de paylaşmak istedim..

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25

SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

demek ki yanliz degilim o agrilar konusunda - bunu bilmek güzel. Ya beni güldürdün, balonlarinla kapadokya turu - 40 yil düsünsem aklima gelmez... Allahta seni güldürsün yaff..

teşekkür ederim canım,Allah ım korusun kızımı,sağlıkla doğsun.hepimizin bebekleri için tabi...

kızlar, kalsiyum açısından yiyeceklerdeki miktarları hakkında bi yazı buldum..ben sütten tiksindiğim için alternatifler araştıyorum..
sizlerle de paylaşmak istedim..

VUSİİ paylaşımın için çok teşekkürler. bende süt ağzıma süremiorum. Yoğurt ve pernir yiyorum ama süt maalesef.onun yerine bu gıdaları tüketmekte fayda var o zamannn...

Hiç kötüyü düşünme canım inşallah 20 gün sonra alıcaksın güzel haberleri. Güzel düşünelim güzellikleri çekelim kendimize

merhaba arkadaşlaar,
hoşçakalın arkalın arkadaşlar...

herkese mutlu bayramlar...

bayramdan sonra görüşmek üzere...
kendilinize dikkat edin.bebişlerinize dikkat edin...

merhaba arkadaşlaar,

kadifegülüm,

sanada simdiden iyi bayramlar.. Sende kendine ve bebisine dikkat et... Sag salim bayramini gecir gel insallah... sevgiler selamlar

gÜLE GÜLE KADİFEGÜL HAYIRLI YOLCULUKLAR SANA BEBİŞİNE VE KENDİNE DİKKAT ET
iYİ BAYRAMLAR

merhaba arkadaşlaar,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…