gorkemlicnm ya kiyamammm:S yazin 1 saati gecmis belli oldu mu merak ettm
janipamhayirlisi olsunn tatlimmmmcnm bana yapildi ama herkese yapilmistir die dusunuyorum
cuma 2 tane dogum var yanı ohhhh ohhhh:)
hayırlı olsun cnm..
kızlar ben kendime vakit ayıramıyorum artık.. okadar merak ediyorumki burda paylaştıklarınızı oğlan geldiğinden beri birkaç satır okuyabildimm...doğumdan sonraki tüm tebrikler için geçolsada teşekkür ediyorummm..birkaç sayfayı ara okudum ama kafam okadardurduki ne okuduğumuda unutuum uykusuzluktan..annecim geldide beni biraz toparladı 3-4 saat uyuyabildimm..
bebeişimizde sarılık geçirdi 2 saate bir emzirmek gerekiodu ama benim uykucu tulumu napsan uyandıramıoduk bi 4 saat..ilk etapta da süt gelmedi tabi..şimdide meme ucumuz yara içinde dişleri olmadığı halde nasıl kesti meme ucumu bağıra bağıra emzirioruz ama lashion krem bi işe yaramadıı yaa..
emzik te vermek istemiodum ama bi farketikki bebiş belli bi süre sonra meme ucuyla oyun yapıomuşş tecrübesizlik tabii...artık farklı sıkıntılarımız paylaşıcaz hep birlikte die umuorum..uykusuzluğa hiç dayanamaz olmuşum ben ve anneciğimin hakkını bir kez daha asla ödenmeyeceğini anladımm..ş
doğumu bekleyen arkadaşlar tadını çıkarın :)
sağol canım seninde hayırlısı olsun
sağlıkla kucağına al inşallah.
Yahu benimki 2. olduğu içinmidir bilmiyorum ama ben hala doğum yapacağımın farkında değil gibiyim. Sabah 7 de kalıyorum kahvaltı vs oğlanı okula bırakıyorum. Eve çok nadir geri dönüyorum. Fıldır fıldır geziyorum araba tepesinde. Arkadaşlarıma alışverişe gidiyorum. akşam üzeri oğlanı alıp eve gelip yemek yapıyorum sanki çalışıyorum:)
Geceleri de 12den önce yatmıyorum. Ve sanki hep böyle devam edecekmiş gibi geliyor. Haftaya bebeği alıp eve gelince büyük şok yaşayacağım sanırım:)
kızlar ben kendime vakit ayıramıyorum artık.. okadar merak ediyorumki burda paylaştıklarınızı oğlan geldiğinden beri birkaç satır okuyabildimm...doğumdan sonraki tüm tebrikler için geçolsada teşekkür ediyorummm..birkaç sayfayı ara okudum ama kafam okadardurduki ne okuduğumuda unutuum uykusuzluktan..annecim geldide beni biraz toparladı 3-4 saat uyuyabildimm..
bebeişimizde sarılık geçirdi 2 saate bir emzirmek gerekiodu ama benim uykucu tulumu napsan uyandıramıoduk bi 4 saat..ilk etapta da süt gelmedi tabi..şimdide meme ucumuz yara içinde dişleri olmadığı halde nasıl kesti meme ucumu bağıra bağıra emzirioruz ama lashion krem bi işe yaramadıı yaa..
emzik te vermek istemiodum ama bi farketikki bebiş belli bi süre sonra meme ucuyla oyun yapıomuşş tecrübesizlik tabii...artık farklı sıkıntılarımız paylaşıcaz hep birlikte die umuorum..uykusuzluğa hiç dayanamaz olmuşum ben ve anneciğimin hakkını bir kez daha asla ödenmeyeceğini anladımm..ş
doğumu bekleyen arkadaşlar tadını çıkarın :)
canım sen ne zaman doğum yaptın ben kaçırmışım,Allah hayırlı etsin,analı babalı büyüsün yavrucak
meme ucum benım de yara olmuştu ilk bi kaç gün bi sürü krem kullandım,lansinoh,bepanten,garmastan hiçbiri işe yarmadı.tavsiye üzerine ayva çekirdeğini çok az suda kaynattım.onun suyu jelleşiyo.o suyu göğüs uçlarına sür geçiriyo hemen,hemde doğal.geçmiş olsun canım
canım sen ne zaman doğum yaptın ben kaçırmışım,Allah hayırlı etsin,analı babalı büyüsün yavrucak
meme ucum benım de yara olmuştu ilk bi kaç gün bi sürü krem kullandım,lansinoh,bepanten,garmastan hiçbiri işe yarmadı.tavsiye üzerine ayva çekirdeğini çok az suda kaynattım.onun suyu jelleşiyo.o suyu göğüs uçlarına sür geçiriyo hemen,hemde doğal.geçmiş olsun canım
canımmmm, geçmiş olsun. armin korkutmuş sizi.. Allah korusun her zaman.. bi daha olmaz inşallah. benimki de kuru kuru öğürüyor, ondan korkuyoruz bazen.. bi büyüseler..
hayırlı olsun canım, ben de tahmin etmiştim bu kız doğurdu sanırım diye.. ben de sen gibiyim merak etme. gece uyku yok valla. ama olsun, 40 ı çıkana kadar ümidimi kesmedimmeme ucu benim geçti. ayva işe yaradı ben de. sen de dene.. öptüm sizi
lavmandan bahsetmişiniz. epidural sezeryana girerken saat 1 de sabah en son hafif bi kahvaltı ile gitiim suda yasaktı..bi sonraki gün kahvaltıda sadece bi çorba içirdiler ben açlıktan fenalık geçireceğimi söyleyince..yani demek istediğim bu arada hiç tuvaletim filan gelmedi..sonrada doğru düzgün bişey yedirtmediler tabi gaz çıkaracaz die..ama aç haldeykende normal doğuma da enerji lazım aç olmazki demii...çok kötü bişey değildir belki bi ilaç veriolardır..aman en güzeli normal doğumm..
ben üzerime tişört bile giyemiyorum meme ucumun yarasından öle memişler ortalıkta gezmeye başladımm..
kızlar bebişlerinizi kaçç satte bir emzirionuz kaç saat uyuyo bebişleriniz...
benimki mıkmıklamaya başladı ya daha sık girmeye çalışıcamm izlediğim tek bir dizi vardı onu bile unutmuşumm ama aklım hep burda okuyamamın verdiği bi huzursuluk var içimde ne kadar bağlanmışım meğer buraya...
hepinizi öpüyorumm..
aay sorma öldüm öldüm dirildim aklıma sen geldın hemen,nazar ettiler kızımı ama her gelen ne uslu çocuk deyip durdu,böyle oldu sonra
hayırlı olsun canım, ben de tahmin etmiştim bu kız doğurdu sanırım diye.. ben de sen gibiyim merak etme. gece uyku yok valla. ama olsun, 40 ı çıkana kadar ümidimi kesmedimmeme ucu benim geçti. ayva işe yaradı ben de. sen de dene.. öptüm sizi
canım benim hep aynı dert desene bende cok fena oldu meme ucu ama şimdi iyi bool Lansinoh sürdüm ben ama sadece ağzında kaydırdığı için iyi geldi onun dışında bazen öyle tutuyorki ağlaya ağlaya emziriyorum.(((
çocuk doktorumuz minimum 2 saat aralık omalı dedi aralarda daha sık emzirme yapıpı bebği memede uyumaya alıştırma dedi o içgüdüsel oalrak sürekli aranıcaktır ama 2 saat ara ile 30 dakika emzirecekmişim tabş bebek uyanmazsa 3 saat ben dokunmuyorujm özellikle gece uykusunda birszda işimemi geliyor ne:))) birde sarılık olduğu için canım sen bol bol emzir benim bebişin keyfine göre genelde gündüz sürekli emiyor...
lavman korkutucu değil ama içkaldırıcı birşey bana sezeryandan sonra tuvalete cıkmadığım için çıkmadan önce yaptılar sanırım 30 saniye sonra tuvalete koştum:))))))) normal doğumda yapılıyor ıkınınca pisleme olup bebek etkşlenmesin hemde hijyenik durum olsun diye tabi bu doktorunuzun ne kadar süre ile yemak yedirmediğine bağlıda olacaktır...
ay İnşAllah bendede yarar canım hemen denicemm..
bebişler neden öüğrüo çok emzirdiğiniz için iyi doyuyolar ondan heralde..
benimkide emerken uyuyakaldığı için boğazına kaçıo süt boğulacak die ödüm kopuoo..
bide sümüğümüz oluştu sözde aventin sümük çıkarıcısını aldık ama beceremdim bi türlü burnuda kapanacak yakında :S..
bu arada biz bebişi 7 ledik tuzladık filan..
canım ya hatırladım seni okumuştm ben ama sezeryanla sonuçlandığını bilmiodum normal istiodun çünkü senn öyle hatırlıomm.. bebişlre önce ısırıo mem uucunu uyarıolar öle bişey hatılıoruımm bi yerlerde okumuştum süt gelsin die ayno yeri ısıra ısıra benim memiş ucu üsten kesilmeye kopmaya başladı..yav annelik bu kadra zor emzirmek bile dertmiş.. sarılığımız baya azaldı gibi yok gibi hatta ama doctorumuz söylicek artık hafta sonu lambalarımız hiç sönmedi sarılığa iyi gelio die...
banada çoçuk doctorumuz 20 dakikadan sonra bebekler ememio ağzırları yoruluomuş 20 dakkadan fazla tutma meme ucundaki çok yumuşatmasın hem oyun yapıoolar ondan sonra dediiydii..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?