Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gözün aydın canımmm.allah analı babalı büyütsünn

canım tracy kitabında yatır kaldır yöntemi var bu sorun için.ama 3 aydan sonra başlıyosun.şimdilik en güzeli o bu yöntemin.sıcaklığını hissetsin boşver..

ay Allah ım maşallah maşallah kocaman kız bu ya,teyzesi yesin onuuuuuu
bızım de saçlarımızın masallahı var hele bı ensesı varkı dersın Ankaralı Turgut

Ahh saçlarını yesinler yesinler enseleri öreriz yakında

oyyy maşallah kuzuya, maşallahhh... toka takılır valla.. Allah esirgesin yavrunu..

Amin teyzesii bütün bebişlerimizi korusun Allah inş.

gözün aydın canım geçmiş olsun allah analı babalı büyümeyi nasip etsin inşallah.

emziriyorum canım hatta bazen hiç ayrılmıyoruz ama yetmiyor demekki şimdilik mama takviyesi duruma göre mamada azaltma yapacağız kızım kilo alsın da sarılığını atsın ben herşeye razıyım

aslında giriyorum ama eskisi kadar sık değil mesaideyim hala şu 37 hafta bi gelseydi hayırlısıyla izne çıkıcam artıkın....ve biraz yoğunlaştı işler ..arada vakit bulur bulmaz açıyorum...bi de açında bakıyorum kimse yok başka yerlere de bi bakayım diyorum öle karışık işte sıramı bekliyorum ben de....dualarınızı eksik etmeyin canlar...hepinizi çok seviyorum bebişlerinizide tabiiii.......

Cnmmmm benimmmm suan seni hissetmesi coook onemli 0-3 ay ...Ada da arada oyle ama genelde yatiriyorum yatakta kensi kendine uyuyor.simdi dha tam doyamadigindn bnce suan uygulama ztn.senin sicakligina coook ihtiyaci var

Teyzeleri sizi çirkin kızım ve saçlarıyla tanıştırayım
Eki Görüntüle 396106
Eki Görüntüle 396107

Coooooooooook tatliiii,maasallahhh.Ada gibi sacliiiii

kızlar daha önce buradaki soruları sordum ama gözden kaçmış galiba zamanı fırsatı olan varsa cevap bekliyorum...

canım tracy kitabında yatır kaldır yöntemi var bu sorun için.ama 3 aydan sonra başlıyosun.şimdilik en güzeli o bu yöntemin.sıcaklığını hissetsin boşver..

kızlar bebeği uyutma ile ilgili birşey dicem, bende uykusu gelince emzik gibi meme istemesin diye emzirirken uyumayı öğrenmesin istedim amma ve lakin ilk zamanlar sarılıktan zaten emmeyi bile zor beceriyo emerken uyuyo kalıyodu anca karnı acıkınca ve gazı varsa uyanıyo ağlıyodu.şimdi yeni yeni uaynık kalmaya başladı emince boncuk boncuk etrafı izliyo uyuyacak zamanda tekrar. emmek istiyo bende emziriyorum ne kadar emerse o kadar iyi diye düşünüyorum emerkende uyursa gazı alınırken çoğu kez uyanıyo ben elimden geldikçe beşiğine yatırıp uyumasını bekliyorum ama malum yeni bebek herkes kucağıma gelsin diye gözüne bakıyo ve her fırsatta kucağa almak istiyorlar e ne yapim benimde yiğenlerim olunca aynısını bende yapmıştım kızamam insanın içi gidiyo( eğer etrafı boşalana kadar alışkanlık yapmazsa sonradan kendi kendine uyumaya alıştırırım artıkın...

kızlar ya dünden beri bebeğimde korkma başladı. beşiğindeyken yüzü soğukmu diye bakıcam birden sıçrıyo,açılan yerini kapicam hemen sıçrıyo hatta bir kere uyurken izliyodum birden öyle korku dolu bir irkildiki yavrum sanki karanlıkta böh demişsin titredi tüm vücut... çok üzüldük kızıma hatta aramıza aldık gece babasıyla biraz öyle uyuttuk annemde güldü bize bebek ne anlayacak gözü kapanınca yanınızdamı aranızda mı siz içinizi rahatlatmışsınız bebek anlamaz aranızda yatırmayın uyuya kalırsınız dedi..
birdee sütüm bebek emince ilk birden çok çok geliyo bebek genzine kaçırıyo yüreğim hopluyo başlıyo öksürmeye bir kaç saniye nefessiz kalıyo sonra bir çığlık nefesini topluyo napcam bilemiyorum ya....

o ne tatlı bi bebek maaşallah kırkbin kere Allah nazarlardan saklasın saçlarıını sevsinler...

selam canım, bi önceki msj da da bunda da aynı şeyleri yaşıyoruz senle..

ilk olarak ben gaz yapan gıdalar hariç beslenmemde özel bi şey yapmıyorum. humana içiyorum arada. bir de kayısı hoşafı. bol su.
uyutma aynen şu an yaptığın gibi hem de eksiksiz bu kadar olur. karnı tok bile olsa meme de emerek uyuyor ve bazen yatırınca fal taşı gibi açıyor gözleri. yine emmek istiyor. hiiçç kasmıyorum ben. ne yalan söyliyim. sadece yatağına yatırdığımda pış pışlayarak dalmasını sağlamaya çalışıyrum. zamanla öğrenir elbet yalnız başına uyumayı. şuan çok yalnız hissediyorlar kendilerini. ben öyle düşünüğyorum.
genze kaçma biz de hepppp var. sonunda sütün hızlı geldiğinde olduğunu anlayabildim. yavrum boğula
boğula içiyor ve sinir oluyor. el kadar bebek sinir küpü olacak valla. ama yapacak bi şey var. o memeyi sağıp biberonla verebilirz ama benimki memeyi bırakmaya müsait bir bebek. emiş şekli değişti çünkü. o yüzden korkumdan veremiyorum biberon.

Ben bu söylediklerinin ikisini de kendi bebeğimde yaşamıştım..O ürkme ve sıçrama bir süre daha devam eder..Hatta benim oğlumda halen daha oluyor ara sıra..O sebepten de yanında mümkün olduğunca sakin hareket etmeye çalışıyoruz..İçin rahat olsun yani, normal..
Diğer dediğine gelince..İlk başıma geldiğinde öyle korkmuştum ki, bebeğime birşey olacak sanmıştım..Öncelikle çok sakin olmak gerekiyor..Hemen bebeğini dik tut, omuzuna al ve sırtına ufak ufak vur..
Allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin

korku olayını ben şöyle aştım canım. gündüzleri televizyonlu odada yatırıyorum. ilk zamanlar çıt olsa sıçrıyordu, şimdi pat çat kapı çarpıyor tık yok. bence sese , harekete alıştırmalısın. gecede yatağında yatıyor. ben de işe yaradı.

İkimiz tam zıt şeyler söylemişiz Gerçi biz hep sesli ortamda tuttuk bebeği..Bizimkinin derdi sesten ziyade ani hareketler..

Canim cok sukur yavruna kavustun sagsalim... allah anali babali buyutsun ,hep guzel gunlerini gormeyi nasip ettsin ins.
Darisi artik benim gibi bekleyen anislerin basina

Cnm ben normalde kundaga karsiyim fakat hafifce tulbentle kundk yspar gibi sar ama sİKi degil ilk zmn korkar bebekler,sicrar.Ada da pek olmadi ams oyle olurlar.sut olayina gelince yapacak brsey yok,hemen sirtina vurmaktn baska.cunku Ada da hala oluo gecende de yazdm arkadasn bebegi 9 aylik onda da su icerkn oluyor.cook akiskan oldugundn 3 yasinw kdr su gibi seyler brz zorlaniyorlar.cnm buarada araniza yatirnayin annen dgru demis.biz sabahlari alirdik .Allah korusun yorgunlukla uyuya kalmayasin cnm bnm

Cnm ben normalde kundaga karsiyim fakat hafifce tulbentle kundk yspar gibi sar ama sİKi degil ilk zmn korkar bebekler,sicrar.Ada da pek olmadi ams oyle olurlar.sut olayina gelince yapacak brsey yok,hemen sirtina vurmaktn baska.cunku Ada da hala oluo gecende de yazdm arkadasn bebegi 9 aylik onda da su icerkn oluyor.cook akiskan oldugundn 3 yasinw kdr su gibi seyler brz zorlaniyorlar.cnm buarada araniza yatirnayin annen dgru demis.biz sabahlari alirdik .Allah korusun yorgunlukla uyuya kalmayasin cnm bnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…